Gouden kleur in het interieur van de keuken - 10por15.com

Gouden kleur in het interieur van de keuken

gouden kleur in het interieur van de keuken

Afwerkingsmaterialen, meubels en accessoires van goudkleur hebben onbeperkte decoratieve mogelijkheden. Met hun hulp kan het interieur traditioneel of ultramodern, respectabel of … helaas gewoon smakeloos worden.

In dit materiaal laten we u zien en vertellen u welke principes moeten worden geleid om goud met succes in het interieur van de keuken te passen.

6 geheimen van het toepassen van goudkleur

 1. De gouden kleur is zo helder en luxueus dat het in grote aantallen alles kan overschaduwen en het interieur overbelast. Om pretentie te voorkomen, probeer het met mate te gebruiken. De maximaal toegestane dosis is in een verhouding van 1: 3 met andere kleuren.
 2. De meest onverslaanbare manier om met goud goud aan het interieur toe te voegen, is om het alleen in de inrichting te gebruiken. In de keuken kan het gerechten zijn, pen headset, vazen, lampen, schort en zelfs een mixer, bijvoorbeeld gemaakt van messing of brons.
 3. De gouden kleur die bij het edelmetaal past, vereist kwaliteitsprestaties en een fatsoenlijke omgeving. Patina en vergulding zien er bijvoorbeeld het beste uit in de keukengevels van, laten we zeggen, eik, en het schort van goudmozaïek zal in harmonie zijn met de marmeren bovenkant. Onthoud ook dat hoe meer in het interieur van goud, hoe meer natuurlijke afwerkingsmaterialen en meubilair het zou moeten hebben.
Keuken in klassieke stijl met patina en verguldsel

Keuken in klassieke stijl met patina en verguldsel

 1. Goud wordt gecombineerd met alle tinten, maar vooral:
 • Met hun “familieleden”: bruin, rood, geel, oranje, koraal, roze en andere warme tinten;
 • Met achromatische kleuren wit, grijs en zwart;
 • Met contrasterende tonen – blauw, blauw en turquoise.

Meer informatie over alle kleuren vindt u in het gedeelte “Keukenkleur”.

 1. Gouden details zullen het meest geschikt zijn in de keuken in de klassieke of paleisachtige stijl, evenals in moderne interieurs in de stijl van art deco, zolder, hi-tech en minimalisme.
 2. Vergeet niet dat hoe meer goud in het interieur, hoe minder complexe ornamenten, tekeningen, bonte, multi-textuur, glans moeten zijn. Neutrale kleuren zijn de beste achtergrond voor onze held.

Vervolgens presenteren we u een selectie foto’s en keukenideeën met gouden details.

decoratie

Gouden kleur op de muren

De gouden kleur is erg warm en reflecteert ook licht, en daarom is hij ideaal voor het verfraaien van keukenwanden met een slechte natuurlijke verlichting. Om de illusie van zonlicht in een kamer te creëren, kunt u:

 • Om een ​​van de wanden van de keuken te lijmen met goudbehang;
 • Versier de muren met decoratieve pleister met goud.

Foto-voorbeelden van gouden wanden in het interieur van de keuken worden hieronder weergegeven.

 • Sierpleister met goud in het interieur van de keuken
 • Gouden behang in het interieur van de keuken

In een schort

Door zijn formaat schort is de keuken de perfecte plaats voor een gouden accent.

Meestal zijn gouden schorten mozaïekachtig, maar je kunt andere materialenhuiden gebruiken met fotoprint of geverfde tegels.

Tegel voor schort in gouden kleur in het interieur van de keuken

Tegelzwijn in goudkleur in het interieur van de keuken

plafond

Als u wilt dat het plafond goud is in de keuken, dan kunt u het idee realiseren met behulp van PVC-stretchstof, plafondpanelen of bladgoud dat het hele oppervlak bedekt of gewoon stucwerk.

Verguld plafond in het interieur van de keuken en eetkamer

Keukenmeubels

Gevels van een keukenset

Golden Cuisine – de oplossing is zo extravagant dat het alleen mogelijk is als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • De gevels van de keuken voor goud moeten laconiek van vorm en ontwerp zijn, namelijk geen onnodige verfraaiingen in de vorm van houtsnijwerk, panelen, lijstwerk of tekeningen.
 • Het meubilair moet ook minimalistisch zijn, zodat niets in het interieur in conflict komt met zoveel goud. De keuken kan bijvoorbeeld wit en goud zijn zoals op de onderstaande foto.
 • Het behang, de vloer, de tafel, stoelen, textiel en andere interieurdetails moeten voornamelijk van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Anders bestaat het risico dat het interieur smakeloos wordt.

Gouden keuken in het interieur

En het goud kan slechts een deel van de keuken zijn, bijvoorbeeld het eiland of de bovenste laag, zoals weergegeven in de volgende fotocompilatie.

 • Keuken van gouden kleur in het interieur
 • Eiland gouden kleur in het binnenland
 • Eiland gouden kleur in het binnenland

Meubelgrepen

Als de keuken voor goud alleen geschikt is voor extreme mensen, dan zal de keuken met vergulde, koperen of bronzen handgrepen zelfs conservatieven behagen. Vooral ze zien er goed uit tegen de achtergrond van witte, zwarte of grijze gevels en in combinatie met andere gouden accenten, bijvoorbeeld een kroonluchter. Voorbeelden van dit keukenontwerp worden hieronder gepresenteerd.

 • Keukenstel met gouden handvatten
 • Keukenstel met gouden handvatten
 • Keukenstel met gouden handvatten

Eetkamer

De eetkamer, meestal stoelen, kan ook goud zijn. Stoelen kunnen metalen poten hebben in de kleur van goud, messing decoratieve anjers op de bekleding, evenals patina of potal op het snijwerk. Trouwens, je kunt gewone stoelen van hout of metaal zelf “kostbaar” maken, door hun details te schilderen met behulp van verf in een spray, bedekkend met dezelfde pantalon of gepatched met patina.

Stoelen met een gouden kleur in het interieur van de keuken

Stoelen met een gouden kleur in het interieur van de keuken

Techniek en sanitair

Versier de keuken in een klassieke stijl, loft-stijl of high-tech, let op de gouden apparaten en loodgieterswerk. Bijzonder indrukwekkend is een volledig vergulde kap, een kraan en een gootsteen zoals op de foto.

 • Capuchon in goudkleur
 • Capuchon in goudkleur

Sanitair in goudkleur

Decor en accessoires

De keuken versieren met accessoires in goudkleur is een veilige en gemakkelijke manier om de keuken te versieren zonder bang te zijn om het te overdrijven. Kroonluchter en kandelaars, vazen ​​en schotels voor fruit, kroonlijst en houders voor gordijnen, fotolijstjes en foto’s – dit alles kan worden gekozen in de kleur van zonnemetaal. Hier zijn enkele voorbeelden van een dergelijke decoratie.

 • Lampen van gouden kleur in het interieur van de keuken
 • Lampen van gouden kleur in het interieur van de keuken
 • Lampen van gouden kleur in het interieur van de keuken
 • Lampen en decor van gouden kleur in het interieur van de keuken

Lampen en decor van gouden kleur in het interieur van de keuken

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: