8 korakov izbire kuhinjskega pokrova in 40 fotografij

8 korakov izbire kuhinjskega pokrova in 40 fotografij

8 korakov izbire kuhinjskega pokrova in 40 fotografij

Prvič, ugotovimo, zakaj potrebujemo kuhinjsko napo v kuhinji in sploh kaj potrebujemo? Ta naprava opravlja dve pomembni funkciji:

 • Ščiti pohištvo, stene, strop in tekstil iz videza maščobe in saj;
 • Odstrani in očisti zrak od dima, vonjav, produktov zgorevanja, hlapov in drugih škodljivih nečistoč, ki nastanejo med kuhanjem na peči.

Mimogrede, zrak v kuhinji med toplotno obdelavo hrane postane najbolj umazan v hiši. Če kuhate pogosto, vaša kuhinja ni najmanjša in / ali uporabljate plinski štedilnik in kolono, potem ne morete storiti brez kuhinjskega napa.

Kuhinjska napa v kuhinji

Ali potrebujem kapuco v kuhinji? Naš odgovor je da, res je potrebno, če redno kuhate, uporabljate plinski štedilnik, in tudi, če ima vaša kuhinja več kot 10 kvadratnih metrov površine ali je v kombinaciji z dnevno sobo / hodnikom

Vendar pa je za pravilno uporabo pokrova, ne pa za nedejavnost, ga je treba izbrati pravilno: v smislu produktivnosti, načina delovanja, velikosti krovne plošče in oblike. Da bi razumeli vse nianse izbire kuhinjskih naporov, vam bomo pomagali pri našem 8-koračnem vodniku s fotografijami aparatov v notranjosti.

Korak 1. Določite vrsto pokrova

Prva stvar, ki jo morate odločiti, je, ali potrebujete pretok ali obtočni pokrov.

 • Protipovratni pokrov je priključen na prezračevalni kanal hiše in odtočne izpušni zrak vanj. Tekoči modeli ne morejo povsem (!) Izprazniti izpušni zrak v retrakcijski način, ampak tudi delujejo v cirkulacijskem načinu in vodijo svež zrak iz ceste v prostor. Če je vaša kuhinja sposobna povezati pokrov s prezračevalnimi vrati stavbe, potem je vredno delati, še posebej, če kuhinja ni majhna ali kombinirana.
Črpanje toka

Tekočina v notranjosti kuhinje-dnevna soba

 • V obtoku napa ni povezana z zračnimi kanali in deluje le v načinu obtočnem - je prestal onesnaženega zraka skozi filtre, in potem spet oddaja očiščen zrak v prostoru. Ta vrsta ekstrakcije manj učinkovit v mnogih pogledih je njegovo delovanje odvisno od kakovosti filtrov, zato so morali spremeniti / čisto (približno filtri govori malo spodaj) pravočasno. Ampak kroženje pomaga, če ni možnosti priključitve pokrova na prezračevanje. Na primer, če je miza na otoku s pečjo nameščena predaleč od prezračevalnega kanala, in ne želite potegniti zračnega kanala skozi kuhinjo.
 • Pokrovi za vzmetenje
 • Pokrovi za vzmetenje
Obtočna napa

Obtočna napa v notranjosti kuhinje

In cirkulacijski pokrovi so cenejši kot teče, zato, če želite prihraniti denar in vaša kuhinja ni velika, je cirkulacijska napa primerna.

Zdaj povej malo o filtrih.

 • Filtri za kuhinjske nape so razdeljeni v dve kategoriji: premog in mast. Cirkulacijski instrumenti so opremljeni z ogljikovimi filtri in pretočnimi filtri. Prvi zadrževalni delci maščobe, saj, dim, izhlapevanje. Uporabljajo se v katerem koli načinu delovanja pokrova, lahko so za enkratno uporabo ali ponovno uporabni.

Za več podrobnosti si oglejte material: Filtri za kuhinjske nape - izbirna in nadomestna pravila

Korak 2. Odločite se, katera naprava potrebujemo - vgrajeno, viseče ali kupolasto?

 1. Viseči pokrovi (od 2300 rubljev.) Vedno so le krožni, kompaktni in najbolj poceni. Najpogosteje so pritrjeni na kuhinjski omarici nad pečjo ali nameščeni na steno.
Zaščitni pokrov

Primer zaustavljenega tipa naprave

 1. Kupola je konstrukcija dežnika in cevi in ​​spominja na kamin s dimnikom (ker pogosto jih imenujemo kamini). Takšni modeli vedno zahtevajo povezavo s kanalom in so dražji, vendar izgledajo bolj elegantno. In, praviloma, imajo veliko produktivnost. Če kuhate pogosto, je vaša peč / kuhinja velika in želite, da okrasi okrasijo notranjost, potem je model kamina tisto, kar potrebujete.
Kupola

Kupola v notranjosti klasične kuhinje

 1. Vgradne napere so vgrajene v omarici nad pečjo ali v dekorativni kupoli in so priključene na kanal. Dobri so v tem, da jih enostavno ni mogoče videti, poleg tega pa zaradi pomanjkanja dekorativnih zaključkov vgrajeni modeli stanejo manj kot kupola.
 • Poleg stacionarnih vgrajenih pokrovov so tudi teleskopski (snemljivi) modeli, ki se po potrebi lahko povečajo na velikost plošče.
 • Vgrajena kapuca v notranjosti
 • Vgrajena kapuca v notranjosti
 • Vgrajena kapuca v notranjosti

Tako kupolasta kot tudi vgrajena kapuca sta lahko pod kotom na spodnji sliki ...

Kotni pokrov

1

... ali otočna. Otoki so na stropu nad pečjo na mizi na otoku pritrjeni, lepi so z vseh strani. V tej kategoriji pokrovov najdete obtočne naprave in pretočne naprave, ki delujejo za odstranjevanje zraka. Druga značilnost otoških nape - nekateri modeli se lahko po potrebi spustijo na peč (taki pokrovi se imenujejo mobilni).

Otok kapuco

Korak 3. Določimo dimenzije plošče in pokrovčka

Glavno načelo izbire velikosti kapuco je preprosto: širina dežnika mora ustrezati širini plošče ali biti večja od nje (vendar ne manj!).

 • Zaradi tega so najbolj vroči instrumenti pokrovi s širino 50 cm, 60 cm in 90 cm.

Kuhinjske nape

Za zelo velike plošče lahko izberete kapuco širine 120 cm ali 100 cm, čeprav njihova izbira ni prevelika.

 • Globina se lahko razlikujejo od 30 do 50 cm. Ta možnost, čeprav ni tako pomembno, vendar je bolje, da poberem napravo tako, da se vizir ne močno prednost pred pečjo, sicer lahko kdo udaril.

Če izberete kamin, potem ima tudi višina naprave tudi vrednost. Navsezadnje govori o največji dovoljeni razdalji med spodnjo površino dežnika in odprtino za odvajanje zraka, ki jo dovoljuje. Nekateri pokrovi imajo višino 1,5 m, drugi pa le 1 m.

 • Mimogrede, pomembne informacije: pokrov je treba namestiti najmanj 60 centimetrov od plošče.

Več v materialu: Kakšne dimenzije bi morala biti napa v kuhinji?

Korak 4. Pričakujte optimalno učinkovitost

Čas je, da se pogovorimo o najpomembnejših merilih za izbiro kuhinje - o uspešnosti.

 • Izhod na pokrovu je indikator največje prostornine zraka, ki lahko ujame napravo v eni uri delovanja. Kapaciteta najšibkejšega kuhinjskega pokrova je lahko 150 m3/ uro, in najmočnejši - 2500 m3/ uro.

Obseg, v katerem je moč vašega pokrova močan, je odvisna od velikosti kuhinje (vključno z velikostjo pritrjenih prostorov, če obstaja).

Če želite ugotoviti najmanjšo učinkovitost naprave, izvedite naslednje izračune:

 1. Kuhinjsko površino pomnožite z višino sten;
 2. Potem pomnožite nastali produkt z 12 (to je hitrost izmenjave zraka na uro po SES);
 3. Na koncu pomnožite to vrednost s faktorjem 1,5 ali 1,7 (za električno kuhalno površino) ali z 2 (če imate plinski kuhalnik);
 4. Sedaj, ko ste se naučili zahtevano minimalno pokrov zmogljivosti za vašo kuhinjo, da se ji doda še 10% za vsak ovinek v kanalu in za vsak meter svoje dolžine (od ventkanala pred raztezanje), in še 10%, v nujnih primerih - da je treba za odstranjevanje dima , vonj gorenja ali, recimo, ribe.

Korak 5. Pazite na raven hrupa

Ali želite kuhati z relativno tišino? Izberite pokrov s stopnjo hrupa do 45 decibelov. Res je, da so tihi pokrovi znatno dražji, včasih pa se njihova tišina doseže z zmanjšanjem moči motorja.

 • Kakšen pokrov je boljši - z enim super-močnim motorjem ali z dvema nekoliko manj močnima? Druga možnost je bolj priporočljiva, saj omogoča, da pokrov ne deluje preveč glasno in je hkrati zelo učinkovit.
 • Poceni pokrovi so vedno hrupni. Modeli s stopnjo hrupa več kot 50 dB lahko hrup skoraj tako glasno in nadležno kot sušilec za lase ali sesalnik.

Korak 6. Izberite vrsto nadzora

Različni pokrovi imajo različne kontrole: gumb, dotik, elektronski (z daljinskim upravljalnikom) ali drsnik (glejte sliko).

Ekstraktor z drsnim vodilom

 • Po našem mnenju, da je treba dati prednost naprave z zaslonom na dotik je s svetlobo - to je veliko lažje čistijo od štrlečih gumbov, nato pa grozi, da bo "zatakne" maščob.

Korak 7. Razumevanje dodatnih funkcij

 • Skoraj vsi pokrovi so opremljeni s svetilkami. Ta preprost dodatek pogosto pomaga pri kuhanju, zato je v trgovini smiselno preizkusiti osvetlitev ozadja za enostavno vklop in zamenjavo žarnice. V idealnih okoliščinah morajo biti žarnice v pokrovu LED - varne so, ne gorite dlje časa, ne segrevajte in jih zlahka odstranite.

Vgrajeni pokrov z osvetlitvijo

 • Odvisno od "prevaro", si lahko ogledate modele s hitrostjo 1-2 vsesanega zraka in celo 10. V našem mnenju plačati za obilje hitrosti ni preveč smiselna, načini 3-4 bo dovolj za večino nepoklicne kuharji.
 • Sodobni pokrovi so skoraj vedno opremljeni s časovnikom ali gumbom za preostali hod, kar omogoča sinhronizacijo delovanja s pečjo.
 • Pri nakupu pokrova je vredno zagotoviti, da ima senzor preostalega toka in senzor, ki vas opominja, da je čas, da zamenjate / očistite maščobni filter.
 • Nekateri proizvajalci (na primer Siemens) so v pokrovu zgradili tudi televizorje.

Ekstraktor s televizijo

Korak 8. Načrtujemo zasnovo pokrovčka

Če se odločite za nakup vgrajenega ali obesnega modela, potem potreba po izbiri modela izgine sama po sebi. Toda pri izbiri kamina tipa kamin, videz primera igra veliko vlogo. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali:

 • Za klasično in "Ruralna" notranjost Vpliv vgrajenega pokrova - nevidnega ali kupole v retro ali državnem slogu. Vrezovanje, umetno starani predmet, vložki iz medenine ali starinskega srebra - vse to bo zelo primerno v tradicionalnih kuhinjah. Danes so na trgu prisotni modeli retro slogov, ki jih predstavljajo skoraj vsi proizvajalci. Mimogrede, standardni pokrov lahko pokrije z dekorativno kupolo.
 • Okrasna kupola za kapute in zvočnike
  Okrasna kupola za kapute in zvočnike
 • Okrasna kupola za kapute in zvočnike
  Okrasna kupola za kapute in zvočnike
Vgrajena kapuca v notranjosti klasične kuhinje

Vgrajena kapuca v notranjosti klasične kuhinje

Retro-kapuca SMEG v notranjosti

Izvlečki v retro slogu v notranjosti kuhinje

 • Za sodobno notranjost Primernejše so naprave laconske zasnove z jasnimi ali zaobljenimi oblikami. Morda je obarvan in natisnjen, s sijajnim, mat ali kromiranim zaključkom. Glavna stvar je, da njihova velikost in oblika ne bi smeli biti na račun funkcionalnosti tehnologije, saj se pogosto zgodi v praksi.
 • Tako na primer priporočamo, da opustite priljubljene nagibne pokrove, kot je prikazano na spodnji sliki. Zaradi naklona ohišja takšne naprave postanejo neučinkovite, čeprav izgledajo čudovito, imajo malo prostora, so enostavni za uporabo in ne dovolijo visokim uporabnikom, da bi naključno udarili glave na vizir.

Nagnjena kuhinjska napa v notranjosti kuhinje

Še en nesrečni primer izbire pokrova - ta "cilinder" je premajhen za ploščo s 4 gorilniki.

Cilindrična oblika pokrova v notranjosti kuhinje

 • Barva pokrova je najvarnejša izbira v tonu fasade, stene ali predpasnika.
 • Najlažje je poskrbeti za kovine iz kovine, pa tudi instrumente svetlobe, na primer, kovinske ali bele.
 • Najtežje v negi - to so pokrovi temnih barv s sijajno površino, kot je na sliki spodaj.
Črna kapuca v notranjosti kuhinje

Na črnih pokrovih, prahu, prstnih odtisov, madežev in madežev postane dvakrat toliko bolj opazen

Fotogalerija

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 + = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map