Gázemelő és állítható előtetők konyhai szekrényekhez – a bútorok telepítése minden szabály szerint

Gázemelő és állítható előtetők konyhai szekrényekhez – a bútorok telepítése minden szabály szerint

Az intelligens bútorszerelvények, amelyek ügyesen tervezték, jelentősen növelik a fejhallgató élettartamát. Megbízható gázemelők és a konyhai szekrényekhez beállítható előtetők elkerülhetik a bútorszerkezetek működésében felmerülő főbb problémákat. A szakemberek ajánlásai és a részletes video-oktatás segíti az állítható felfüggesztéseket és a gázemelő berendezéseket a bútorokhoz, valamint a konyhai szerelvények beszerelésének megértését.

Emelő mechanizmusok a konyha számára

Bútorgáz-emelő-konzol, amely biztosítja a vízszintes konyhai homlokzat sima nyitását és csendes zárását. A nagy teherbírásnak köszönhetően a gázelnyomás-elnyelő biztosítja az ajtók megfelelő méretű és méretű nyitását és zárását.

Gázliftek bútorokhoz: alkalmazások köre

A gáz-lengéscsillapítókat nem csak a konyhabútoroknál használják, hanem ahol vízszintes csuklós szekrényeket is ajánlunk. Például a nappaliban, az óvodában, a folyosón.

vízszintes homlokzat

Vízszintes homlokzatok a nappaliban

gázemelő

Gazlift bútorok a gyermekszobában

irodabútorok

Irodabútor vízszintes függesztett szekrénnyel

Ezenkívül gázemelő szerelés is lehetséges olyan szerkezetekben, ahol a homlokzat kinyitása szükséges. A falon lévő sáv és az alsó konyhai szekrények ajtói sokkal kényelmesebbek, ha a szabványos hurkok helyett tartókat használnak.

épülethomlokzat

A homlokzat a sáv, nyitva egy konzol

A gáz-lengéscsillapítók másik gyakori felhasználási módja a dobozok és dobozok dimenziós dolgok tárolására, pouffák ​​és kárpitozott bútorok emelésére.

konyhasarok

Puha konyha sarok tartóval

Mindazonáltal a pneumatikus gázemelő alkalmazások legelterjedtebb területe a konyhabútor, és különösen a felfelé nyíló vízszintes lógó szekrények.

A gázemelő műszaki jellemzői

 • A fő hatóanyag egy inert gáz (gyakran nitrogén).
 • A szár, a munkakamra és a támasztópontok acélból készülnek.
 • A hermetikus henger falvastagsága legalább 1 mm.
 • Hőmérsékleti tartomány a mechanizmus teljes működéséhez: + 80 / -30 ° C

A gázemelő berendezés

Figyelem! A gázemelő teste teljesen hermetikus, nitrogénnel töltött henger. A gázt a gyártási folyamat során pumpálják. A pneumatikus bútorok gázemelője nem javítható a mechanikai törés és deformáció esetén.

lengéscsillapító

A gáz lengéscsillapító megjelenése

emelőeszköz

A felvonó belső szerkezete

Hogy működik a konzol

A hüvely, a főhenger, a tömítések és a súrlódó csapágy biztosítja a szűk és puha rúd mozgását. A központosítódugattyú és a szelep olyan biztosítékok, amelyek korlátozzák a szár elmozdulását.

 • A homlokzat felfelé nyitása

Amikor az ajtó becsukódik, a rúd be van süllyesztve a hengerbe, aminek következtében az inert gáz a lehető legnagyobb mértékben összenyomódik. Továbbá a homlokzat nyitásával eltűnik a visszatartó erő, és a nitrogén egyszerűen a dugattyút kifelé tolja. És az olajcsillapító, amely biztosítja a löket simaságát, és ugyanolyan csillapító hatást fejt ki a végleges nyitási ciklusban.

 • Nyissa ki az ajtókat

Itt sokkal nagyobb erőfeszítést kell alkalmazni a homlokzat megnyitásakor. Ez a mechanizmus jól átgondolt kialakításának köszönhető, ahol a bypass szelepek különböző átmérőjűek, és az olaj és a nitrogén keveréke különböző erőkön keresztül áramlik ezeken a nyílásokon. Így a rúd és a dugattyú ellentétes irányú mozgása sokkal szorosabb, mint amikor a gázemelő normál helyzetben működik.

A gázemelő terhelésének kiszámítása a homlokzat méretére és tömegére vonatkoztatva

Az egyes bútorkerámasztók teste jelzi a jelölést, például 120N, 60N, 200N stb. Az “N” latin betű a nyomóerő (Newton) mérési mértékegységét jelöli, és az előtte lévő szám az erő (nyomás) a hermetikus esetben.

Annak érdekében, hogy a helyes gázemelőt a konyhaszekrénybe telepítse, ismernie kell a homlokzat súlyát fogantyúval.

Figyelem! A gáz-lengéscsillapító élettartama többször is csökken az optimális működési erő helytelen kiszámításával.

A fő homlokzati anyagok fajsúlya:

 • Laminált forgácslap 16 mm – 11,8 kg / m2
 • Forgácslemez 18 mm – 13,3 kg / m2
 • MDF 16 mm-12,06 kg / m2
 • MDF 10 mm – 7,4 kg / m2
 • Üveg 3 mm – 7,5 kg / m2
 • Üveg 4 mm – 10 kg / m2

A felvonó kiszámításához használt ajtók méretének és tömegének táblázata

Szélesség / súly 2 kg 3 kg 4 kg 5 kg 6 kg 7 kg 8 kg 9 kg 10 kg
300 mm 50N 50N 50N 60N 60N 80N 80N 80N 100N
400 mm 50N 60N 80N 100N 100N 120N 120N 140N 140N
500 mm 80N 100N 100N 120N 140N 160N 160N 180 N 180 N
600 mm 100N 120N 140N 160N 180 N 200N 200N 220N 220N

A gáz-lengéscsillapító felszerelése

A gázemelő szerelésének a szekrénybe történő beszerelésének szigorúan meg kell felelnie a fenti adatoknak, egy homlokzat két emelő mechanizmust igényel.

Szakemberek ajánlása:

 • A konyhai emelőszerkezetek egy padlófelülettel, felső vagy belső csuklópántokkal vannak felszerelve – egy homlokzat legalább két hurkot és két lengéscsillapítót igényel. Kivételes esetekben (ha az ajtó kicsi), egy gázemelő telepíthető.
lift telepítés

Példa egy gázemelő beszerelésére egy vízszintes homlokzaton

 • Ha a gázemelőt 100 N-nál nagyobbra szerelik, akkor a konyhaszekrény további megerősített rögzítést igényel a falhoz.
 • A bútorok gázemelője csak az összes többi hardver beszerelése után csatlakozik az ajtóhoz.
 • Semmilyen esetben sem lehet falra felfüggeszteni. A gázemelő szerelését csak vízszintesen elhelyezkedő független szerkezetekben szabad elvégezni.
 • A nyitási szög növelésével a furat a fő rögzítő alatt helyezhető el.
rendszer

A homlokzat nyitásának beállítása

 • A konyhabútorok kialakításakor szem előtt kell tartani, hogy a függöny tetejétől a mennyezetig terjedő távolságnak nagyobbnak kell lennie, mint a nyitott ajtó mérete.
 • A felvonók első összeszerelését a tapasztalt bútorkészítő felügyelete mellett, vagy a gázemelők beszerelésével kapcsolatos videó utasításokkal lehet elvégezni.

Gázlift telepítés: video leckék

Állítható napellenzők konyhai szekrényekhez

A konyhai szekrényekhez beállítható akasztók mindkét problémás helyiségben, íves falakkal ellátott bútorok készítésénél, valamint tökéletesen sík felületű helyiségekben használhatók.

Az állítható előtetők előnyei

 • Egyszerű telepítés egyedülállóan – a bútorszuszpenziók könnyen kezelhetők, a felső szekrények felszerelhetők állítható szemmel, még a bútorgyártás kezdője is megbirkózik.
 • A felfüggesztett szekrények széles körű beállítása több irányban (vízszintes és függőleges beigazítás) a falak, a mennyezet és a szomszédos szekrények tekintetében.
 • A szekrény súlyának beállítására való alkalmasság – nincs szükség a bútorok eltávolítására és újbóli felhelyezésére.
 • Biztonságos rögzítésére fiókban való rögzítése miatt, napellenző szabályozott egyetlen fémszalagból – esetén lazítás néhány kötőelemek monolitikus szerkezet csavar tartja a szomszédos szekrények.
 • Az állítható előtetők felszerelése a mennyezethez vagy a konyharészhez (közvetlenül a burkolathoz rögzítve) történhet.
 • Esztétikai komponens – Bútor akasztók egy műanyag szalag, amely az a számos alapvető színek: világosbarna, fekete, fehér, piros, sötétbarna, bézs, szürke.
fészer

Állítható lombkorona – megjelenés, színséma

Állítható fogasok kialakítása

Az egyik állítható tömeg 60 kg-ig terjedő súlyt képes ellenállni, és egy párban két felfüggesztés 130 kg-ot képes megtartani. Ez a képesség miatt erős és kidolgozza belső szerkezetét fűzőkarika és több lyuk rögzítésére a vasúti és az oldalán horganyzott fali szekrények.

eszköz

Az állítható fül belső szerkezete

állítható lombkorona

Állítható lombkorona és abroncs a falra szerelhető

a felfüggesztés rögzítése

A felfüggesztés egy fém sínre való rögzítésének hozzávetőleges sémája

A felfüggesztés megszüntetése: rövid tájékoztató

 1. Az állítható előtetők 5 mm-rel fűthetők a hátsó falhoz képest. Ezért, mielőtt a fűzőlyukakat a szekrénybe telepítené, a szálak “lyuk” méretének megfelelően kis lyukakat kell a farostlemezbe tenni.
 2. Rögzítse az állítható fogantyúkat a lógó konyhaszekrények oldalára.
 3. A szerelőlapot pontosan a fal méretéhez vágja. A kész bútorok megvásárlásakor a gumiabroncsok minden egyes fiókhoz egyforma méretűek.
 4. Csatlakoztassa az útmutatót a falhoz, miután megméri a szükséges távolságot az asztallapról. A hozzávetőleges számítás: a munkaszőnyeg magassága és a szekrény magassága mínusz a tető vastagsága (általában 16 mm).
 5. Hang bútorokat a gumiabroncson és folytassa a felfüggesztést.

Részletes videó utasítások

Állítható felfüggesztés a konyhaszekrénybe:

A felfüggesztés rögzítése a sávon:

Konyhai felfüggesztés beállítása:

Univerzális gázemelők és a konyhai szekrényekhez beállítható erkélyek egyszerűsítik a bútorok beszerelését. Továbbá, a megfelelően megválasztott felvonóknak köszönhetően a szekrények belsejének felhasználható területe növekszik, és a konyhaszekrény működtetésének kényelme a lehető legnagyobb mértékben optimalizálható. A technikailag megfelelően beillesztett, beállítható szemek garantálják a felső csuklós szekrények tartósságát.

decor

Leave a comment