Förkläde av kakel “boar” i kökets inredning – från valet av design till att lägga av egna händer

Det populäraste ytmaterialet för ett köksförkläde är keramikplattor, och den mest populära typen av plattor är i form av en dekorativ tegelsten, ofta kallad “hog” eller “metro”.

Vad är en “vildsvin”?

Det här är en rektangulär glasformad keramikplatta med liten form, liknande form som en tegelsten och ofta staplad i tegelsten, det vill säga i förfallet. Vanligtvis har plattor “under en tegel” fasader (fasetter), det vill säga fasade kanter längs kanten av kakel, vilket ger volymen och texturen på ytan kantad med “vildsvin”.

Förkläde vildsvin i kökets inredning

Men förklädet “vildsvin” av plattor utan fasader.

 • Tegelvamp utan avfasning
 • Tegelvamp utan avfasning
 • I den västra delen av kakel som efterliknar en tegelsten som kallas “underground”, eftersom många stationer i London, Paris och New Yorks tunnelbana kaklade just detta format. I vårt land, under tegel kakel kallas “vildsvin” eftersom rop för tillverkning av plattor var i slutet av två genomgående hål, på grund av hur det såg ut som en vy från sidan av en gris näsa. Det informella namnet har gått till folket och har vant.

Se även materialet: Hur man väljer en kakel för ett förkläde: 12 nyanser och en överblick över populära format

Vad är dimensionerna för “vildsvinet”?

Typiskt är längden på plattan “under tegelstenen” två eller tre av dess bredd. Storleken på grisarna varierar beroende på tillverkare och samling enligt följande:

 • Längd – 12-30 cm;
 • Bredd – 6-10 cm;
 • Den vanligaste storleken är 7,5 × 15 cm, format: 10 × 20 cm, 15 × 30 cm, 7,5 × 30 cm är också populära.

Bilden nedan visar ett exempel på en klassisk “metro” kakel som mäter 7,5 × 15 cm.

Vildsvin av standardstorlek

Klassisk kakel “vildsvin” i storleken 7,5 × 15 cm

Och här är en annan vanlig kakel storlek 10 × 20 cm.

Förkläde vildsvin 10x20 cm

Kakel “vildsvin” i storlek 10 × 20 cm

Formatet på 7,5 × 30 cm ser ut så här (bläddra bilden till höger).

 • Svartvitt förkläde från kakelflis 7,5x30 cm
 • Svartvitt förkläde från kakelflis 7,5x30 cm
 • Svartvitt förkläde från kakelflis 7,5x30 cm
 • Kakel måste köpas med 10 procent marginal vid misslyckade skrot och äktenskap.

I vilken stil av inredning är detta förkläde lämpligt och hur praktisk är vitplatta?

Idag förkläde “hog” blev akut än någonsin tack vare modet för köksinredning i skandinavisk stil, liksom i loftstil, industri, land och Provence. I nästa val av bilder presenteras “tegel” förkläden i olika mönster (blad).

 • Förkläde vildsvin i kökets inre i industri, loft och land
  interiör industri, loft och land
 • Förkläde vildsvin i kökets inredning i klassisk stil
  kök inredning i klassisk stil
 • Förkläde vildsvin i ett skandinaviskt stil kök
  Skandinaviskt stil kök
 • Förkläde vildsvin i köket i stil med Contemporary
  kök i stil med Contemporary
 • Förkläde vildsvin i köket i stil med Provence
  Provensalska köket
 • Mönster “brick” förkläde kan vara mycket olika beroende på: storleken på plattorna, deras färg, konsistens, närvaro av fasetter, använda skären dekorerade, en metod för att lägga “gris”, och färgen och injekteringsbruk fogbredden.
 • Du kan välja en kakel med en matt eller sprickig glasyr (det vill säga med små sprickor med antiken).
 • Tegel vildsvin med glasyrkräm
 • Tegel vildsvin med glasyrkräm

De mest populära och universella färgerna på ett förkläde är vita, beige och kräm.

 • Vit Förkläde Förkläde
 • Vit Förkläde Förkläde
 • Vit Förkläde Förkläde
 • Vit Förkläde Förkläde
 • Vit Förkläde Förkläde
 • Vit Förkläde Förkläde
 • Vit Förkläde Förkläde
 • Hur lätt är trowel “vitvin” av vit färg i förklädet i köket? Keramiska plattor är ett av de mest praktiska ytbehandlingarna. På grund av den glatta glasyren på keramiken stannar damm och smuts till den inte och torkas lätt. En vit förkläde, vilket verkar Mark i praktiken är lättare nedsmutsad än plattan av någon annan färg. Dessutom är damm, fett, smuts fläckar och fläckar på ytan av det synliga ljuset mindre än den mörka, och vyn av arbetsområdet kök i vitt “gris” kommer att vara mycket snyggare. Och glöm inte om ljusskuggans förmåga att visuellt öka utrymmet och göra det lättare. Det är dock en nackdel med en tegelsten förkläde kvar – det är förekomsten av gropar-sömmar, vilket något komplicerar rengöring, men inte så kritiskt att ge upp om du vill.

Svart förkläde är också i efterfrågan, men kom ihåg att det i vård är det inte någon lättare än vit.

Svart förkläde Vildsvin

Vad är sättet att packa?

Det traditionella förklädet “tunnelbana” imiterar en tegelvägg, så det placeras ofta i en körning med en annan förskjutning eller “söm i sömmen” (bilden till höger). I sistnämnda fall placeras accentet i förklädeens utformning på sömmarna, så ofta är injektionen vald i kontrasterande färger, och sömmen själva är gjorda mycket snyggt och smidigt.

Att lägga ett förkläde från en krogstuga

Vilken galen att välja?

Grout (även kallad fugue) för förklädenas sömmar kan väljas: i tonen av “boar”, universalvit, beige, grå eller svart.

Val av injekteringsfärg

Val av injekteringsfärg

 • Oavsett färg du väljer injekteringsrör, bör den vara vattentålig, avsedd för frekventa tvätt- och temperaturförändringar. Välj en högkvalitativ grout – billiga blandningar snabbt mörknar.
 • För att undvika förmörkelse av sömmar kan du köpa en trowellingblandning baserad på epoxiharts, som inte mörkar, eftersom det nästan inte absorberar smuts och vatten. Men det fryser snabbt, så det är nödvändigt att arbeta snabbt och noggrant.

Att lägga plattor “vildsvin” på förklädet i köket

Att lägga ett förkläde från en vildsvins kakel i de inre hörnen

Om vildsvin med händerna är inte en så svår uppgift, och ändå är det omöjligt ett enkelt samtal denna process. När allt kommer omkring, en hel del plattor, varje måste noga anges, brickor av grödan, att ta hänsyn till uttaget oblitsevat svåra platser för rör och gas kolumn och BEKLÄ ytter- och innerhörn vid behov.

Om du inte är säker på att du kommer att klara dig – hyra en professionell bricka. Om du redan vet placeringen av plattor, så här är några rekommendationer du hittar användbara.

 • Det viktigaste med att lägga ett förkläde med kakel för tegel är att räta ut och förbereda väggen, det andra kravet är att göra layout och preliminär layout på golvet.
 • Förklädet kan staplas både före installationen av headsetet och efter det, men i det första fallet blir det lättare för dig att navigera var du ska börja och var du ska avsluta murverket.
 • Vad ska storlekarna på sömmarna vara? Ju tunnare sömmen, desto hårdare blir det att lägga ut döden exakt, desto mer är det större – desto lättare blir det att arbeta. En liten andel av felet är oundvikligt även med hög kompetens, men om sömmen är stor blir det lättare att undvika ojämnhet, och de blir mindre märkbara. Den optimala tjockleken på leden är 2-5 mm.

Små och stora sömmar mellan kakel

Steg-för-steg instruktion om att lägga förklädet “vildsvin” med egna händer:

 1. Justera väggen genom nivå, shpaklyuem, primer och vänta på att väggens fullständiga torkning
 2. Vi mäter avståndet från golvet till förklädet, förkläden och längden, vi anbringar markeringen på väggen med hjälp av en nivå, laser eller plumb line;
 3. På den nedre horisontella streckmarkeringen bifogar vi en metallprofil eller ett hörn som förenklar anpassningen och fixeringen av den nedre raden av plattor;
 4. Vi blandar limet strikt enligt anvisningarna med hjälp av en byggnadsblandare eller perforator;
Bulgariska med en diamantskiva för skärning av plattor
 1. Nu, med glasögon och andningsskydd, fortsätter vi med att klippa plattor. Detta kan göras med hjälp av en kvarn med en diamantskiva (bilden till höger) eller en kvalitativ kakelskärare;
 2. Applicera lim på väggen med en korkad trowel och börja styling, sätta in “kors” mellan dynorna. Så snart limet torkar (efter ca 24 timmar) kan korsinsatserna och stödprofilen avlägsnas och hopfogningen av lederna startas.
 3. Grout appliceras och distribueras med en liten gummispatel och efter torkning torkas de överskottsfuglar av med en svamp;
 4. Vid behov monterar vi sockeln i kanterna och uppifrån.

En mycket detaljerad instruktion med bilder och videor på att lägga på förklädet, se i materialet: Montera köksförklädet från plattorna själv.

Hur man lägger kakel “vildsvin” i hörnen?

Mot yttre och inre hörn väcker frågor när man lägger till även vanliga plattor, och den voluminösa “björnen” i denna plan är ännu mer komplicerad.

 • För att säkerställa att hörnen är snygga måste kakel sänkas i en vinkel på 45 grader;
 • Det är bäst om du förutom en rektangulär kakel köper en fyrkantig kakel i samma färg och från samma samling;
 • Det är inte alltid möjligt att köpa en extra kvadratisk kakel för att dekorera hörnen så att kakel ofta beskärs. I detta fall placeras hela, inte skurna “tegelstenar” på hörnet, och de skurna sätts in i raden;
 • I extrema fall kan du använda ett PVC-hörn, vilket stänger foggen av kakel på hörnet.

För mer information om att lägga på förklädet “Boar” med egna händer, se nästa video.

decor

Leave a comment