Ръководство за избор на multivark

Ръководство за избор на multivark

Как да изберем multivark

Multivarka е нещо като "умен съд" с нагревателен елемент, микропроцесор и температурен датчик. В тази статия ще ви разкажем как да изберете multivarqua за къщата, какви подробности трябва да обърнете внимание при покупката, да представите полезни видео-истории и да дадете някои полезни връзки със сравнителните отзиви.

Contents

Защо имам нужда от мултимаркер, ако имам печка?

Ясно е, че например в кухнята на студентско общежитие или лятната резиденция, многофункционалният магазин е отличен заместител на готварска печка, микровълнова фурна и фурна. И какво ще стане, ако всички кухненски уреди, които имате, имате ли нужда от multivarker в този случай?

 • Всъщност мултимаркер не е необходимо нещо в една пълноценна кухня. Храната в нея се приготвя по-бавно и някои ястия се готвят в него почти като на печка / фурна: с чести наблюдения, разбъркване, промяна на температурата, добавяне на вода / масло. За да опитате, много ястия от multivark са същите като тези, приготвени по обичайния начин, а само няколко рецепти са много по-добри (омлет, яхния, риба, зърнени храни, зърнени храни). Освен това, въпреки обявената "простота на готвене", за начинаещия ще бъде трудно да се научат как да импровизират и адаптират програмите за начинаещи.

Има няколко причини да купите мулти-

 • Първо, той ви позволява да готвите повечето ястия без ваше управление. От вас само трябва да изрежете продуктите, да ги добавите и да изберете желаната програма. Така например, можете да поставите задушени яйца и да отидете на разходка с децата, без да се страхувате, че зеленчуците ще изгорят. Освен това, дори и да останете на разходка, яхтата ще остане гореща и свежа благодарение на функцията за автоматично загряване.
 • На второ място, функцията на забавено стартиране, което е в повечето модели, ще ви позволи да не губите време подготвяйки закуската сутрин. Всичко, от което се нуждаете, е да запълните и стартирате чашата от вечерта.
 • На трето място, ако се придържате към правилното хранене, тогава мултиварианта ще може да разнообрази менюто ви с ястия, приготвени за няколко или в собствен сок без капка мазнина.

12 съвета за купувача

Съвет 1. Многовариантната печка е по-добра от обикновената печка или обикновената печка

Една обикновена мултиварка готви храна при нормално налягане и следователно продуктите в нея бавно похапват. Готвене под налягане, поради повишено налягане, загрява вода до 100 градуса и по този начин подготвя храната по-бързо. Така че, например, ако супата в мултиваркета се готви за 2 часа, а след това в тенджерата под налягане - само половин час.

 • Изглежда, защо се нуждаем от мулти-маркер, когато има готварска печка под налягане? Факт е, че не всички ястия могат да бъдат приготвени при повишено налягане. В допълнение, обичайната multivarka има повече функции, по-добре запазва полезните свойства на храната и приготвя по-безопасно (стените не се загряват).

Затова, за да имате възможност да избирате между нежелание и бързо готвене, си струва да си купите мултиваркет с функция за печене под налягане.

След тази връзка можете да се запознаете със сравнителния преглед и тест за готвене на пилаф и овесена каша от различни ценови категории и мултимаркери - настолна готварска печка Phillips.

Съвет 2. Колкото повече мощност е multivark, толкова по-бързо ще се загрее чашата

Консумацията на енергия на различните модели варира от 450 до 1500 W в зависимост от обема на купата и възможностите на производителя. С "други равни", изберете такъв, който има много власт.

 • За малка купа с капацитет от 2-3 литра, 700-800 W ще е достатъчна, 800-1000 W за средна купа, а голям капацитет от повече от 6 литра ще бъде 1000-1500 W.

Съвет 3. Оптималният обем на купата можете да определите въз основа на изчисление от 1,5-2 литра на човек

Обемът на купата е един от основните параметри при избора на multivark. Можете да изберете между 2 и 10 литра.

 • В повечето случаи малка mulvarark за 2,5-3 литра е подходяща за хора с една двойка. За семейство / екип от 3-4 души, ще са достатъчни купички с обем от 4 до 5 литра. За голямо семейство от 5 или повече членове е необходима купа от 6 литра или повече.

Разбира се, вземете предвид и вашите кулинарни навици, начин на живот. Например, струва си да закупите чаша по-"нормална", ако често каните гости или готвите за бъдеща употреба.

 • Моля, обърнете внимание! Изборът на multivark трябва да се съсредоточи върху работния, а не върху общия обем на купата, което често е посочено върху кутията.

Съвет 4. Не плащайте прекалено много изобилие от ненужни програми. Основното нещо е, че multivarka има ръчни режими

1

Повечето multivaracters могат да имат от 6 до 18 програми, но има и такива, които имат до 100 режима. Колкото повече програми има мулти-маркер, толкова по-скъпо е. Преди да купите, помислете какви програми имате нужда и кои от тях рядко ще се използват. Ето списък на 7-те най-необходими, по наше мнение, основни програми:

 • Готвене на зърнени култури - настройките на този режим е по-добре да се променят сами, така че кашата да се окаже, както ви харесва, например, вискозна или натрошена.
 • Готвене на ориз, елда и други зърнени храни.
 • потушаване - най-популярната и универсална програма, която се приготвя като печка при ниска температура. Благодарение на това, в режим "охлаждане", можете да готвите и овесени ядки, супи, яхнии, желе и месо със зеленчуци.
 • печене - полезен режим, който не само позволява печене, но и да се запържва (с отворен капак).
 • СРЮ-нагоре - За много рецепти е необходим режим на "пържене" с отворен капак, но може да бъде заменен от програма "Печене" с отворен капак.

Шарлът в мулти-маркера

 • "Пилаф" - Пилаф може да се приготви в програмата "Райс", ако сте се разбили предварително. Програмата "Pilau" обаче е добра, тъй като осигурява не само готвене, но и автоматична препичане на последния етап на готвене. С помощта на тази програма можете да готвите не само пилаф, но и много други ястия, където се нуждаете както от готвене, така и от пържене, например, във флота или пържени кнедли.
 • Multipovar - Това е потребителски режим, който ви позволява самостоятелно да настроите температурата и времето за готвене. За да използвате мултивариантна, готвачът според рецепти, намерени в интернет и импровизирате с такава опция, става много по-лесно. Някои мулти-маркери могат да запомнят няколко настройки наведнъж.

Колкото по-малки са температурните и времеви стъпки на настройките на режима Multi-Cook и колкото по-голям е диапазонът от температури и време за готвене, толкова повече кулинарни възможности ще имате.

Също така за много руски потребители няма да има допълнителни програми: "Супа", "Jam", "Steamer", "Бейкър" (включена в две фурна за хляб), "Кисело мляко".

 • Ето списък на допълнителни програми, които са необходими всеки ден, а не за всички, "фондю", "Тютюнопушенето", "Paste", "Фритюрник", "Сирена", "Игра", "Baby Food", "Пица", "Пуканки "," Ризото "," Соте "," Халва ".

Съвет 5. Купата трябва да има дръжки

За да можете лесно да получите гореща купа от multivark, трябва първо да покриете мулти-маркера на най-малко 90 градуса. На второ място, че купата има удобни топлоустойчиви дръжки.

Polaris PMC 0516ADG

Полиаровата купа на Polaris PMC 0516ADG има дръжки, но е твърде малка

 • Много multivarques имат купи без писалки. Можете да го получите само със специални метални клещи (доставени или пакетирани поотделно) или силиконови гърнета, които винаги ще трябва да държите под ръка. Освен това е по-малко удобно да вземете купата със заварчици, което означава, че не е безопасно, а просто да я повдигнете от дръжките като тиган.

Съвет 6. Керамичното покритие на купата е по-безопасно от тефлона

Купичките на повечето multivoroys са изработени от алуминий и са покрити с незалепващо покритие:

 • тефлон;
 • Керамични.

Всъщност, материалът за нанасяне на покритие с незалепващо наречен важен критерий за подбор Multivarki невъзможно, тъй като купата е консуматив елемент на инструмента, и в допълнение, и двата вида покритие приблизително еднакво краткотрайно.

 • Тефлоновото покритие е лесна за почистване и има отлични свойства за залепване. Въпреки това, тя бързо се надрасква, и веднага след като се появят драскотини върху покритието, то става токсично. Дори при много внимателно боравене, тефлоновата купа обслужва не повече от 2-3 години. Между другото, пластмасовата гребло, която е завършена от повечето мултифрактери, не е подходяща за тефлоново покритие. Най-добре е да използвате силиконови шпатули и лъжици.

Тефлонова купа

 • Керамичното покритие е добро, защото е по-малко страх от драскотини и четка, но също бързо се износва. Освен това, керамичната купа се страхува от падане от височина, не може да се мие в съдомиялна машина и, разбира се, прави мултиварка малко по-скъп. Но дори когато керамиката се влоши, само нейните незалепващи свойства се влошават, но това не причинява никаква вреда.
Керамична купа REDMOND RMC-011

Керамична купа multivarki REDMOND RMC-011

Ако се опитате, можете да намерите мултибарба с купа от трайна неръждаема стомана. Например, германският производител Steba (на снимката) предлага две купи наведнъж - покрити с тефлон и неръждаема стомана.

Стива стева

Вижте също: 12 съвета за избор на производител на хляб за вашия дом.

Съвет 7. Желателно е автоматичната поддръжка на температурата да може да се изключи

Почти всички съвременни мулти-марки имат функцията да поддържат ястието горещо, което се включва автоматично, веднага щом храната се приготви. Въпреки това, не всеки модел позволява да отмените тази опция, без да издърпате кабела от контакта.

 • Представете си, че искате да поставите сутринта компот, за да дойдете вечер и да се охладите със студена напитка. Ако никой не е вкъщи и никой не изключва уреда от храната, когато компотът е приготвен, той ще остане горещ за пристигането ви. Следователно, си струва да се даде предпочитание на мултиваркет, който ви позволява да изключите автоматично загряване преди готвене.

Съвет 8. Капакът е важна част от мулти-маркера, който трябва да разгледате със страст

Първо, уверете се, че вътрешният капак е подвижен, така че лесно можете да го махнете и да го изперете от натрупаната мазнина и мръсотия. Повечето модерни мулти-маркери осигуряват тази възможност, но въпреки това все още се срещат модели без подвижни капаци. Е, ако капакът на multivark е напълно премахнат.

 • Събрано покритие за мулти-маркера
 • Сваляем капак за мулти-маркери

На второ място, преди да купите, уверете се, че капакът няма никакви слотове и гумената лента се вписва плътно, лежи равномерно и няма дефекти.

Трето, погледнете мястото на закрепване на корицата към тялото. Пластмасовата част на компонента, поддържаща оста на шарнира, трябва да е плътна и здрава.

Четвърто, обръщайте внимание на това, как капакът е затворен. По-добре е, ако е заключена с метод на заключване, а не с ключ (на снимката), който се държи само с двойка щифтове. За съжаление, такива щифтове в крайна сметка изскачат от дупките, дължащи се на деформация на пластмасата от постоянен контакт с парата или просто разрушаване. Много модели на моделите Redmond, Polaris, Ourson и Molinex multivar често се разбиват, но не всички сервизни центрове го разглеждат като гаранционен случай.

Клавишът за мулти-маркера е нарушен

Multineek Muleinex със счупен ключ за затваряне

Multineek Muleinex със счупен ключ за затваряне

По-долу е даден видеоклип за това как да се фиксира счупената ключалка на примера на multimark Redmond.

 • Заключване на многофункционални устройства
  Механичните брави като например този класически многовайков Panasonic SR-TMH18 са леко замърсени, но са много по-издръжливи
 • Заключване на многофункционални устройства
  Механичните брави като например този класически многовайков Panasonic SR-TMH18 са леко замърсени, но са много по-издръжливи

Пето, както вече беше отбелязано, капакът трябва да бъде наклонен на 90 градуса, но по-добре.

Мултивирка на открито

Съвет 9. Искате ли да спестите пари? Купете multivark с пластмасова обвивка

Тялото на мултимаркера може да бъде изработено от пластмаса или неръждаема стомана. Материалът на кутията не оказва влияние върху качеството на съдовете и функционалността на оборудването, затова, ако искате да спестите, безопасно да вземете пластмасова multivark. Истинската пластмасова пластмаса е различна и ако купите модел от този материал, това е качество.

 • Бялата пластмаса става жълта с течение на времето
 • Качествената пластмаса не трябва да мирише;
 • Когато избирате мулти-маркер с пластмасов корпус, опитайте да прокарате капака и кутията назад и напред. Добрият пластмасов маркерски маркер не изпръсква и не се напуква с такива движения.

Неръждаемата стомана е по-силна, по-малко податлива на драскотини, изглежда добре, но забележимо по-тежка и по-скъпа от устройството.

Съвет 10. Мултиварка трябва да има капан за вода

Не е налице колекция от кондензат за всяка мулти-марка, въпреки че е наистина необходима. Благодарение на тази проста част, по време на готвене, външните стени на тялото и ръба на капака не са покрити с влага.

Колектор кондензат multivarka Mulinex

Колектор кондензат multivarka Mulinex

Съвет 11. Гумени крачета - друго задължително изискване за устройството

Каучуковите крачета или малките пластини са най-простите детайли, които позволяват на мулти-маркера да стои здраво върху горната част на масата и да не се плъзга. За съжаление, някои модели имат пластмасови крачета, както е на снимката по-долу.

Пластмасови крачета на мултимаркери

За съжаление, някои модели на multivarches, например REDMOND RMC-4503, нямат гумени крака

Вижте също: Ръководство за избор на миксер

Съвет 12. Дисплеят и контролния панел трябва да са много удобни за потребителя

Независимо коя форма е multivarker, желателно е дисплеят и контролния панел да са поставени нагоре или под наклона, така че да не се навеждате надолу, за да стартирате програмата.

Moulinex CE 503132

Този модел на Molinex (модел CE 503132) има удобна и компактна правоъгълна форма на корпуса, обаче, за да видите дисплея и бутоните, трябва да накланяте или да седите

 • Дисплеят трябва да е контраст и за предпочитане с фоново осветление, така че да можете да стартирате устройството на тъмно.
 • Уверете се, че сте опитали да натиснете бутоните на моделите за продажба в магазина. Те трябва да бъдат чувствителни и приятни на работното място.

Добре е, когато дисплеят показва полезна информация като:

 • Определено време и / или температура на готвене;
 • Стартиране на програмата;
 • Автоматичен режим на отопление;
 • Времето, оставащо до подготовката на съда (често се показва само по-близо до края на устройството).
 • Panasonic SR-MHS181WTQ
  Таймер, показващ колко време е останало преди готвене на много скъпи модели, е включено само за кратко време преди края на работата. Така например, мултиварианта на Panasonic SR-MHS181WTQ има таймер за отчитане на времето само 5 минути преди края, което е много неудобно
 • Таймер обратно броене
  Таймер, показващ колко време е останало преди готвене на много скъпи модели, е включено само за кратко време преди края на работата. Така например, мултиварианта на Panasonic SR-MHS181WTQ има таймер за отчитане на времето само 5 минути преди края, което е много неудобно
 • Продължителност на готвенето;
 • Времето, останало преди старта, когато стартирането е забавено.

И няколко думи за разширени функции

 • Ако имате деца, не е излишно да купувате устройство с ключалка за захранване, когато купата е празна.
 • Искате ли да спестите електричество и бързо да загреете чашата? Изберете модел с индукционно нагряване, което консумира 2 пъти по-малко енергия. Вярно е, че индукционните мулти маркери са много по-скъпи (около 20 TR).
 • Някои мултимаркери са оборудвани с триизмерна функция за отопление, благодарение на която продуктите в купата се нагряват равномерно от трите страни (отдолу, страни и отгоре) и по-бързо (с около 30%), но консумацията на енергия не се увеличава. Особено подходящо е режимът на 3-D отопление за печене. Имайте предвид, че наличието на тази опция увеличава цената на устройството с 1500-2000 рубли.

Съвременните модели на многобройни са способни да контролират чрез Wifi. Тук можете да прочетете подробен преглед на това как тази опция работи на практика, използвайки примера на многофункционалната фурна на Polaris EVO EPMC 0125.

И накрая, предлагаме да гледате видео-история на "Control Purchase" за това как да изберете multivark за къща.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

74 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map