Кухня в скандинавски стил от А до Я

Кухня в скандинавски стил от А до Я

Скандинавски стил кухня

Традиционно Скандинавия се счита за три държави: Швеция, Норвегия и Дания. Тежестта на климата и разнообразието на природата отразено в скандинавски интериор - прости геометрични форми, естествени материали и ярки, понякога дори и студени цветове правят този стил толкова различен от другите. Съвсем наскоро, той успя да харесвам се на много и набра скорост по-голяма популярност, не на последно място се дължи на факта, че можете да го използвате в кухнята с всякакъв размер, и по-малката интериора на кухнята, той просто се вписва перфектно! В допълнение, скандинавският дизайн изглежда чудесно в кухните, съчетан с хола. Ако сте фен на страхотен дизайн, но минималистичен хай-тек за вас твърде скучно, а ако имате кухня - това е преди всичко място за ядене на храна, и да се отпуснете предпочитате не само на тялото и душата, но и очите - проектиране кухня Скандинавски стил за вас!

Днес ще анализираме ключовите особености на този стил, ще разкрием тайните и техниките на скандинавската украса и ще научим какво е необходимо, за да накараме кухнята ви да се превърне в истински скандинавски оазис.

Е, нека да определим основните характеристики на кухнята в скандинавски стил:

 • Светли цветове с ярки импрегнации;
 • Много източници на естествено и изкуствено осветление;
 • Естествени материали;
 • Строгостта на формите, включително в мебелите;
 • Функционалност и полезност на всяко нещо;
 • Минимален интериор, максимално свободно пространство.

50 нюанса на бялото

Един къс светъл ден и често липсата на слънце Скандинавците компенсират леката декорация и мебели. Разбира се, основният цвят в скандинавския интериор е бял и всички негови вариации. Бял цвят ще разшири пространството в малка кухня, опресни стаята и добави въздух в интериора. И за да се избегне ефекта "болница", той може да бъде разреден или заменен със светло синьо, сиво, всякакви нюанси на бежово, лавандула или мента, и в детайли и акценти - ярко жълто, синьо или зелено. Прочетете повече за дизайна на бялата кухня тук.

Бяла скандинавска кухня
Кухня в скандинавски стил
Бяла скандинавска кухня

Ако имате кухня, в съчетание с хола, че е възможно да се прави разлика между различните зони на цветови решения (в този случай, по-добре да се остави да бъде различни нюанси на един и същи цвят) и съчетаване на техните общи мотиви в декора, които ще бъдат обсъдени по-долу. Трябва да сме сигурни, че цветът на стените е в контраст с цвета на мебелите. Обърнете внимание на комбинацията от абсолютно бели стени и черни мебели - изглежда много впечатляващо и свежо.

Черно-бял контраст в скандинавския интериор на кухнята

Довършителни работи на подове и стени

Най-хубавото е екологичният дизайн подчертава дъската от дъски или ламинат от светли цветове, напомнящи за масивни дъски.

Подови настилки с ламинат и паркет в скандинавски стил

Ефективно изглежда ще бъде комбинация от светли стени и тъмни, дори черни подове.

Тъмния етаж в кухня в скандинавски стил
Тъмния етаж в кухня в скандинавски стил

Плочките са добра алтернатива на дървения под. Изберете плочки от светли студени цветове.

Плочки във вътрешността на скандинавската кухня
1

В декорацията на стените можете да спрете върху светло сива, бяла или яйчена цветна боя или разтопено мляко.

Цветът на стените в кухнята в скандинавски стил

Цветовете на стените в кухнята в скандинавски стил

Тапетът също е подходящ, а изборът е по-добре да останеш на традиционните шведски компании, без да знаеш какво е скандинавският дизайн. Например, като тапет Boråstapeter и ECO. Тапетите могат да бъдат едновременно монофонични и да съдържат картина, в който случай можете да ги биете с други детайли в интериора на кухнята.

Тапети в интериора на кухнята в скандинавски стил
Тапети в интериора на кухнята в скандинавски стил
Тапети в интериора на кухнята в скандинавски стил
Тапети в интериора на кухнята в скандинавски стил

Между другото, ако сте решили да лепете тапет с картина - по-добре е да го направите на една стена, а останалите да го направите монофонична, така че интериорът да не се окаже твърде активен. Loft стил може да заеме идеята за тухлена зидария, но само частично, да не направи интериора прекалено "промишлен". Ако имате кухненски дневен тракт, тогава техният дизайн може да се комбинира само чрез използване на резониращи тухли в различни зони.

тухлена стена в кухнята

Какво ще кажеш за престилката? Обикновено е бял и имитира зидария, въпреки че може да бъде оцветен. Други подходящи варианти за завършване на престилката са стъкло, мозайка и, разбира се, дървени панели. Получихме няколко подходящи за кухнята опции, които можете да видите на снимката.

престилка в скандинавски стил

престилка в скандинавски стил

Нека има светлина

В кухнята в скандинавски стил винаги ще видите големи прозорци и светлинни завеси, изработени от лек материал. Автентична вероятно никога няма да се мотае завеси (като на снимката по-долу), но ако от друга страна стои още една къща с любопитни съседи, или просто предпочитат личния живот, а след това не може да разчита на тях.

Прозорци в кухнята без завеси

Често цветът на прозорците отразява цвета на подовата настилка. Дори ако прозорците във вашата кухня са малки, можете да ги завесите с леки завеси, за да направите стаята още по-лека.

Дизайн на кухненски прозорци в скандинавски стил

Скандинавският интериор се характеризира с още една неразделна част - много източници на изкуствено осветление. Обърнете внимание не само на полилея, но и на лампите за точкови и подови настилки. Само лампите могат да се превърнат в ярки цветови акценти, различни от белия цвят на стените и мебелите. Полилеите по едно и също време могат да бъдат най-футуристичните форми, или, обратно, бриз ретро стил - да бъдат вдъхновени от снимката!

 • Принадлежности в скандинавски стил за кухнята
 • Принадлежности в скандинавски стил за кухнята

мебели

Скандинавската кухня е доминирана от строгите и лаконични форми. Минималният брой мебели, и този, който е, имат утилитарен характер дори и в големи пространства. Кухненският салон и трапезарията ще бъдат изработени от естествени материали, най-често дървени, без излишъци. Какво става на първо място, когато става дума за скандинавски дизайн? Разбира се, това е шведската фирма IKEA и тяхната корпоративна идентичност, благодарение на която се разпространява понятието кухня в шведски стил. На техните каталози, и трябва да разчитат на подреждането на такава кухня. Фасадите на кухненския комплект могат да бъдат абсолютно бели, а плотът с контрастен цвят, например черен, ще ги украси.

 • Кухня в скандинавски стил
 • Кухня в скандинавски стил

Това също е необходимо, за да се избегне "сливането" на едно бяло петно. Дръжките на слушалките са прости, метални или липсват изобщо. Трябва да се отбележи, че на повърхността на обзавеждане и оборудване често е лъскава и по този начин отразява светлината - опитайте този метод може да бъде в една малка кухня: шкафове лъскави, хромирани уреди и изобилие от метални повърхности визуално разширява пространството и ще изглеждат модерни.

В скандинавския интериор масите и столовете са направени от светло дърво и са получили минимално третиране или обратното - ярки цветове.

Хранеща се група в скандинавски стил
Хранеща се група в скандинавски стил
Хранеща се група в скандинавски стил

Пластмаса ще размие естествеността на интериора добре. Често барът замества голямата маса за хранене - няма ли изход за малка кухня, където броят на всеки метър?

 • Бар брояч в кухнята в скандинавски стил
 • Бар брояч в кухнята в скандинавски стил

На снимката можете да видите много различни алтернативи на бяла или дървена мебел в лаконична северна версия.

Скандинавски декор

Декориране на кухнята в скандинавски стил

Ако декорацията и подредбата на кухнята оценят простотата, тогава в декорацията има къде да се изясни! Това е интериорът, който вдъхва живот в този северски дизайн и го дава неприятности. Например, можете да декорирате стените с цветни плакати, етаж - светъл килим, и да не забравяме за хубавите очи текстил: Необичайни кърпи, възглавници и завивки столове и перваза на прозореца на. В кухня-всекидневна текстил могат да се припокриват в различни зони: същите възглавници, постелки в подобен стил, и др. И не забравяйте за минималистичния часовник! Подредете саксиите с растения, дори ако не искате да се грижите за тях, защото можете да изберете нещо непретенциозно.

Вътрешни растения в кухнята

Дори и да не обичате лов, ще изглежда страхотно имитиращи рога или глави на животни, например от картон.

Декоративни глави на животни в интериора

Друг хубав декор, обусловен от климата на скандинавските страни, е естествената или изкуствена кожа и кожи.

Кожи и кожи във вътрешността на кухнята

Също така страхотно ще бъде кедрова дъска, на която можете да напишете меню за седмица или напомняния и бележки на любимите си хора.

креда тапети и бели дъски в кухнята

Защо обичаме скандинавския дизайн? Заради факта, че успява успешно да балансира между студеността на Hi-Tech, простотата на стила на провансалките и в същото време остава модерна класика. Обичаме го поради факта, че идеално се вписва в малките и комбинирани с дневната кухня, благодарение на светлите цветове и ергономията на пространството. Оказва се, че кухнята в скандинавски стил е изборът на модерен човек, който обича пространството и търси мир в интериора с нотки на зло.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

41 − 32 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map