Kuhinja 6 četvornih metara. m - 12 savjeta za dizajn i popravak, 70 fotografija

Kuhinja 6 četvornih metara. m – 12 savjeta za dizajn i popravak, 70 fotografija

Kuhinja 6 m2

Kuhinja površine 6 četvornih metara. m je tipična za neke serijske kućice, kuće starog temelja, a posebno Hruščov. Raspored takve mini kuhinje pravi je izazov za svakog vlasnika. Evo standardnog skupa poteškoća koje najčešće nastaju tijekom rada:

 • Nedostatak prostora za radne i blagovaonice;
 • Nedostatak skladištenja;
 • Osjećaj zbunjenosti i nereda;
 • Prisutnost plinskog stupca;
 • Niski stropovi (u Hruščovoj je visina samo 2,5-2,6 m);
 • Često - loše osvjetljenje.

Srećom, ti se problemi mogu riješiti ili barem minimizirati uz pomoć pažljivog planiranja i primjene nekih lukavih trikova. Iz ovog materijala saznat ćete kako napraviti mali dizajn kuhinje 6 m2 metara od prizemlja, a možete dobiti i super-ideju o svom dizajnu s 70 fotografija interijera.

12 praktičnih savjeta za opremanje kuhinje 6 m2

Savjet 1. Povećajte kuhinju preoblikovanjem

Obnova je vrlo uznemirujuća, ali jedini način da dramatično promijeni i povećava mini kuhinju. Prvo, to zahtijeva razvoj projekta i njegovu legalizaciju, a drugo, povećava vrijeme i proračun za popravke. No, svi napori otpuštaju udobnost i povećavaju korisni prostor u budućoj kuhinji. Evo što možete učiniti:

 • Povećajte kuhinju zbog susjednih prostora prenošenjem pregrada;
 • Kombinirajte kuhinju sa susjednim dnevnim boravkom ili balkon / lođa.

U nastavku možete razmotriti planove tipičnog dvosobnog stana u Hruščovki prije i poslije promjene.

Plan apartmana prije ponovnog planiranja

Plan apartmana prije ponovnog planiranja

Raspored stana s kombiniranom kuhinjom i dnevnim boravkom

Raspored stana s kombiniranom kuhinjom i dnevnim boravkom

Plan stana s prijenosom pregrada i povećanjem površine kuhinje zbog dnevne sobe i koridora

Plan stana s prijenosom pregrada i povećanjem površine kuhinje zbog dnevne sobe i koridora

Kako bi se povećala kuhinja na štetu susjednih soba, to će potrajati rušenje starih i montaža novih particija. Prednosti ove staze su kako slijedi: kuhinja se povećava za 1,5-3 kvadrata, ali ostaje izolirana. Prisutnost particija zaštitit će ostatak prostorije od mirisa i buke "kuhinje". Na primjer, u jutarnjim ili kasno noću netko iz kućanstva će moći ostati u kuhinji, uključite blender ili haube bez ometanja ostatak obitelji. Nedostatak takvog redevelopmenta je očigledan - prostor dnevnog boravka / koridora se smanjuje. Ispod fotografije možete uzeti u obzir primjer kuhinjskog dizajna u Hruščovu, koji je povećan na račun dnevnog boravka prenošenjem pregrade.

 • Kuhinja 6 m2 u Hruščovu
 • Kuhinja 6 m2 u Hruščovu
 • Kuhinja 6 m2 u Hruščovu
 • Interijer dnevne sobe
 • Interijer dnevne sobe
 • Kuhinja 6 četvornih metara. m u Hruščovu

Vidi također materijal na temu: Sve o dizajnu male kuhinje - 16 super prijema i 70 fotografija.

Spajanje kuhinje sa dnevnim boravkom ne povećava njeno područje, već vizualno čini prostranijom. Štoviše, postoji mogućnost da se u dnevnu sobu pojavi blagovaonica. I kombinirana kuhinja-dnevna soba je dobra jer omogućuje kuhanje bez prekida vaše komunikacije s obitelji ili gostima. Ona također ima nedostatke: širenje mirisa i buke iz kuhinje do rekreacijskog područja (i obratno), nedostatak privatnosti, potreba da uvijek zadržite radno područje kako ne bi pokvarili cjelokupni izgled sobe.

 • Imajte na umu da u kombiniranoj kuhinji morate instalirati snažnu napa, inače gastronomski mirisi u potpunosti impregniraju tekstil u dnevnoj sobi.
 • Kuhinja-dnevni boravak treba biti zoniran tako da interijer izgleda organiziraniji. Na primjer, možete označiti granicu između soba s velikim postrojenjem u loncu, različitim završetcima, svjetiljkama ili namještajem, recimo, bar brojač. Ostale ideje o prostornom planiranju koje možete naučiti iz sljedeće zbirke fotografija.

Zoniranje Hruščova, pretvoren u studio

Zoniranje s staklenom podjelom

1

Rasvjeta u maloj kuhinji

Arch u kuhinji u unutrašnjosti studio apartmana

Savjet 2. Bijela boja je najbolji pomoćnik u vizualnom povećanju prostora

Najučinkovitiji način stvaranja iluzije prostora u maloj kuhinji je ukrašavanje uglavnom u nijansama bijelih. Zato ne samo da unosite svjetlost i lakoću unutrašnjosti, već i univerzalni, lako prilagodljivi za sve buduće promjene. Čak i plinski kolonac i cijevi na bijeloj pozadini bit će gotovo nevidljivi.

 • Možete ukrasiti unutrašnjost crno-bijele boje, kombinirajući različite nijanse bijele jedni s drugima, ali igraju s teksturama. Na primjer, kombinirajte bijelu opeku na zidovima sjajnim fasadnim naglavnim slušalicama (vidi sliku u nastavku). Dakle, čisti bijeli interijer neće izgledati sterilno.
Bijela mala kuhinja u Hruščovki

Bijela mala kuhinja 6 m2 m u Hruščovu u Moskvi

 • Ako vam se ne sviđa monokromna bijela kuhinja, kombinirajte bijelo s neutralnim nijansama svjetlosti, na primjer, svijetlo siva ili bež.
 • Želite li svijetle boje? Razrijedite bijeli interijer s 1-2 boja, ali ih koristite samo kao naglaske.
 • Bijela kuhinja površine 6 četvornih metara. m
 • Bijela kuhinja površine 6 četvornih metara. m
 • Bijela kuhinja površine 6 četvornih metara. m
 • Bijela kuhinja površine 6 četvornih metara. m

Bijela kuhinja površine 6 četvornih metara. m

 • Volite li tamne boje? Oni su savršeni za ukrašavanje jednog od zidova ili pregače. Tamni dio na bijeloj pozadini vizualno "ne uspije" i daje dubinu prostora.

Crna pregača u unutrašnjosti bijele kuhinje

Vidi također: Dizajn i popravak male kuhinje u Hruščovu - 13 testiranih rješenja.

Savjet 3: Prevariti viziju trikovima

Mnogo u percepciji male kuhinje ovisi o tome kako je ukrašena zidovima i podom. Nećete pogriješiti ako jednostavno zalijepite zidove svijetlom bojom i postavite zajedničku pločicu ili laminat na pod. No, igrati se za povećanje prostora će vam pomoći i lukavije tehnike dizajna:

 • Želite povećati kuhinju od 6 četvornih metara. m do čak 12 četvornih metara. m? Jednostavno zidite jedan od zidova s ​​ogledalom. Ako ovo rješenje izgleda previše podebljano, ograničite se na zrcalnu pregaču ili veliko ogledalo u blagovaonici.

Zrcala u unutrašnjosti male kuhinje-blagovaonice

 • Ako je jedan zid ili dio bilo kojeg zida snimiti fotografiju s perspektivnom slikom, kuhinja će neizbježno izgledati veće.

Foto pozadine u maloj kuhinji

Foto tapete za malu kuhinju

 • "Extend" uska kuhinja pomoći će horizontalnim trakama, koje nije teško privući uz pomoć boja i gradnje. Imajte na umu da vodoravno vizualno donekle "spuštaju" strop, stoga je neophodno skinuti samo jedan zid ili, primjerice, pregaču. Usput, u pregaču mogu se kreirati vodoravne linije uz pomoć pločice "svinja" ili druge uske i produljene pločice.
 • Niski stropovi na 6-metarskoj kuhinji u Hruščovoj "lift" pozadini s okomitim prugama ili u rombusu. Ali budite pažljivi, uske uspravne linije su dalje sužene. Sljedeće fotografije prikazuju dizajn kuhinjskog prostora od 6,5 četvornih metara. m s prugastom pozadinom i pločicama postavljenim duž dijagonale.

Dizajn kuhinje 6,5 m² m

Dizajn kuhinje 6,5 m² m

U završetku poda, slijedeći trikovi će raditi na povećanju prostora:

 • Raspored keramičkih pločica ili drvenih ploča na dijagonalu, kao što je prikazano na slici iznad (na isti način možete staviti i linoleum);
 • Postavljanje poda s malim pločama / lamelama / lamelama u bijeg ili riblja kost;
 • Postavljanje podnih ploča po sobi (za usku kuhinju).

Općenito, načela završni odabir materijala jednostavan - premaz je svjetliji i ujednačen, finija i bjelji print / uzorak / polaganje uzorak materijala, to je vjerojatnije da vizualno „povećanje” područje, ili barem ne na „smanjiti”. Drugim riječima, kontraindicirana su pozadina s velikim cvjetovima ili uzorcima, kao i široke jednokrevetne podne ploče s 6 metara kuhinjom.

Savjet 4. Set u obliku slova L upotrebljava prostor što učinkovitije

U većini slučajeva, u kuhinji površine od 6 četvornih metara. m kuhinjski set može se planirati samo na dva načina - L-oblika ili linearne.

 • Linearni izgled - najsloženiji, ali i najneugodniji. Uostalom, kada su poredane tri strateški važne zone (tanjur, umivaonik, hladnjak), kuhar mora mnogo puta krenuti u kuhinju tijekom kuhanja. Međutim, za malu kuhinju, ovaj nedostatak nije previše značajan. No, jednoredni raspored ostavlja više prostora za uređenje blagovaonice.
 • Kutna kuhinja je manje kompaktan i ostavlja manje prostora za blagovaonicu. No, zbog upotrebe dvaju zida i kuta, ima više skladišnih prostora i prostraniju radnu površinu. A ako postavite peć, sudoper i hladnjak na trokutastu shemu, možete kuhati, čineći najmanje nepotrebnih pokreta. Ispod je fotografija unutrašnjosti kutne kuhinje od 6 metara.
 • Mala kuhinja u kutu
 • Mala kuhinja u kutu

Ako je 6-metarska kuhinja namijenjena samo za kuhanje, a blagovaonica je izvađena, recimo, u priloženom dnevnom boravku, onda možete urediti namještaj u obliku slova U ili u dva reda.

 • Oblik U je najprikladniji i najgori. Posebno pogodan za četverokutne kuhinje. Glavni uvjet za slušalice u obliku slova U je prolaz između njezinih strana trebao biti 90-120 cm, ali ne manje.

U-oblikovana kuhinja

 • Dvokrilna kuhinja pogodna je za uske prostorije. Prolaz između dva paralelna reda namještaja trebao bi biti 90 do 120 cm, razmak biti zgodan, organizirati pranje ploča i posuđa sljedeću uz jedan zid, hladnjak, pećnica, i tako tehniku ​​- .. uz suprotni zid.

Dvokrevetna kuhinja

Savjet 5. Dobro je ako slušalica ima nestandardnu ​​pohranu

Ako je standardna konfiguracija kuhinjskog seta malo optimizirana, postat će mnogo prostraniji i kompaktniji.

 • Dodatni treći ili čak četvrti red od kuhinjskih elemenata može sakriti kanal cijev i biti odličan spremište za konzerve, kuhanje knjiga, svečane jela, trgovine i druge stvari koje nisu često potrebni. Ako već imate set i nije visoka, podignite neke lijepe košare ili spremnike (po mogućnosti s pokrivačima) kako biste ih stavili u rijetko korištene stvari.

Visoki kuhinjski set

Postavi s domaćim trećim stupom

Dodatna razina ove slušalice sastoji se od tri boce i jedne pladnjeve

 • U socle možete izgraditi nekoliko ladica za pohranu trake, peciva, plijesni, zaliha vina ili, recimo, zdjelice vašeg ljubimca.
 • Kutije u sudoperu
 • Kutije u sudoperu
 • Kutije u sudoperu
 • Kutije u sudoperu
 • Ako želite planirati slušalicu u obliku slova P ili L i istovremeno uštedjeti prostor, jedna od bočnih stranica može biti izrađena od smanjene dubine i blago kosog.
 • Kutna kuhinja s reduciranim bočnim zidovima
 • Kutna kuhinja s reduciranim bočnim zidovima
 • Kutna kuhinja s reduciranim bočnim zidovima
 • Kutna kuhinja s reduciranim bočnim zidovima

Savjet 6. Koristite male i ugrađene uređaje

U maloj kuhinji mnogo je razumnije koristiti tehniku ​​smanjenih dimenzija, pogotovo jer ne gubi puno funkcionalnosti standardnim uređajima. Dakle, za 1-2 osobe bit će dovoljno kuhalište s 2 plamenika, za obitelji od 2-4 osobe, ploča s 3 plamenika je prikladna. Stroj za pranje posuđa treba odabrati uski - najmanji model pogodan je za malu obitelj širine 35-40 cm, za veću obitelj - stroj širine 45 cm.

Uska PMM

Hladnjak također može biti uski (55 cm), ali visok. A ako rijetko jedete kod kuće, 120 litarska kamera bit će optimalna. Kako bi spasili obiteljski proračun i smjestili u kuhinju, pomoći će vam i višenamjensku opremu, na primjer, mikrovalnu pećnicu, kavu za proizvodnju višestrukih krušaka ili kombinirati s mogućnostima sokova i mesnih brusilica.

 • Još jedan savjet - da se nitko centimetar ne gubi uzalud, a unutrašnjost ne izgleda pretrpano, sva oprema treba biti ugrađena u kuhinjski set.

Savjet 7. Koristite skrivenu rezervu - prag

Može biti dio slušalice skrivajući radijator iza fasada ili ga mijenjati u šankovnicu. Glavna stvar je ne zaboraviti bušiti rupu na radnoj plohi (neposredno iznad radijatora) kako bi pristupili toplom zraku prema prozoru i zatvorili ga dekorativnom rešetkom. Ako to nije učinjeno, prozori će početi do magle, zbog čega će se prije ili kasnije pojaviti kalup.

Sljedeće su fotografije ideje o obradi prozorske ploče.

Brojač prozora

Brojač prozora

Prozorska prag kao nastavak stola i slušalica

Pogledajte materijal: Prag i njegove varijacije - stolni vrh, šankovi, stol.

Savjet 8. Ako je moguće, uklonite vrata za zamračivanje

Vrata ljuljačke zauzimaju puno korisnog prostora i vizualno preopterećuju unutrašnjost. Dakle, barem možete preurediti šarke tako da se vrata otvore prema van, ili jednostavno ukloniti, ostavljajući ulaz otvoren. Ali, najbolje je zamijeniti vrata koja se klize kliznim vratima (vidi sliku), kuhinja će ostati izolirana, a prostor u njemu će biti veći.

 • Imajte to na umu ako kuhinja ima kolonu plina ili štednjak, onda moraju biti vrata.
 • Klizna vrata
 • Klizna vrata
 • Kuhinja s kliznim vratima
 • Kuhinja s kliznim vratima

Savjet 9. Napravite grupu blagovaonice svjetla i funkcionalnih objekata

Za 1-2 osoba, vodeći mobilni lifestyle, ili kada je stan ima zaseban blagovaonicu, zamijenite stol za ručavanje za šest metara kuhinja može: bar, sklopivi stol ili mali stolić (po mogućnosti preklop).

Bar brojač u maloj kuhinji u niši

Sklopivi stol za malu kuhinju

Ako vam mini-blagovaonica ne odgovara, odaberite tablicu kliznog ili preklopnog tipa za 3-4 osobe. Prikladni oblici countertops - kvadratni ili pravokutni, fit i polukružni i polu-ovalni stolovi - s njima u uskom prostoru je puno ugodniji.

Blagovaonica u maloj kuhinji

I, naravno, stol treba odabrati kompaktno, ali ne premaleno (širina sjedala od 60 cm bit će dovoljna). I, možda, malo uže nego inače, na primjer, dubina 60-70 cm. I kao što je u maloj kuhinji stolovima se često koriste kao radnici, vrlo je poželjno da se gornja ploča stola ima praktičan i izdržljiv.

Ispod je dizajn kuhinje 6 m² M. metara s kutnim setom i polukružnim stolom na kotačima.

 • Kuhinja s mobilnim stolom
 • Kuhinja s mobilnim stolom
 • Kuhinja s mobilnim stolom
 • Kuhinja s mobilnim stolom
 • Kuhinja s mobilnim stolom

Stolice pokupljuju pluća i funkcioniraju. Izvrsne stropove za presavijanje, koje se po potrebi lako spuštaju, pa čak i na zidu. Usput, vrlo su prikladni za korištenje kao gosti.

Složive stolice IKEA

Složive stolice IKEA

Klupe i stolovi, iako nepokretni, ali ekonomski troše prostor i često se nalaze ispod sjedišta velikih kutije.

Kuhinjski kutak

Kuhinjski kutak

Stolice, šankovi stolice ili stolice od polikarbonata mogu pomoći u izbjegavanju nereda, jer su praktički nevidljivi. Usput, takve stolice su jeftine, uklapaju se u bilo koji interijer i dugo služe u svom izvornom obliku.

 • Transparentna stolica
 • Transparentna stolica

Savjet 10. Umjesto jedne snažne svjetiljke, instalirajte nekoliko malih

Ništa tako ne pokvaruje unutrašnjost malene kuhinje, poput loše osvjetljenosti iz jednog središnjeg lustera. Istovremeno, ispravno planirana rasvjeta može uvelike promijeniti percepciju čak i vrlo malog prostora.

 • Ako opremite kuhinju ispočetka, postavite nekoliko reflektora duž perimetra ili dvije suprotne strane stropa. U sredini ili neposredno iznad blagovaonice možete objesiti prekrasan luster ili nekoliko vješalica.

Primjer rasvjete kuhinje 6 kvadrata. m

 • Poboljšajte postojeći rasvjetni scenarij postavljanjem par zidnih ograda ili malih stropnih svjetala / suspenzija.

Mala kuhinjska rasvjeta

Savjet 11. Ukrasite prozore kratkim zavjesama

Na primjer, to mogu biti rimske ili rolete, vertikalne ili horizontalne rolete, zavjese-kafići ili klasične zavjese odmah ispod prozora. Pa, ako je kuhinja vrlo mračna, onda je bolje ostaviti prozore otvorene.

Kuhinja 6 četvornih metara. m bez zavjesa

Vijeće 12. Ukrašavanje kuhinje, pridržavati se načela "manje je bolje"

Da bi se stvorila coziness u maloj kuhinji, dovoljno je nekoliko postera ili slika, nekoliko živih biljaka i zidnih satova. Sve ostalo za vas će napraviti tekstil, izabran za shemu boja unutrašnjosti, i slatka jela.

 • Česta pogreška vlasnika malih kuhinja je uporaba tračnica na njihovim pregačama. Iako štede prostor u kutijama, donose osjećaj poremećaja u unutrašnjost.
 • I posljednji savjet - to će biti super ako su stolni i prozorski prolaz gotovo prazni. Da biste to učinili, pokušajte se riješiti nepotrebnih stvari i sakriti sve što se može sakriti na ormarićima i ladicama.

Kuhinja 6 m² m

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map