Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија

Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија

Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија

Акваријум је диван елемент декора животног простора. Неочекивани, мистериозни, контрастни акцент може оживети чак и најдоминантнији и банални унутрашњост. Са једне стране, акваријуми доносе у окружење неку врсту динамике, јер су створења која их живе готово у непрекидном кретању. С друге стране, они имају невероватну способност стварања мирне и смирујуће атмосфере у кући. Гледати рибу, заборавити на све проблеме и жалости, смирити се, још једном се сложите са собом и са светом. Међу хаосом и врели желимо имати своју малу оазу!

акваријум

Акваријуми доносе динамику окружењу, а такође имају невероватну способност стварања мирне и смирујуће атмосфере у кући

Како лепо "уклапати" живи акваријум у унутрашњост кухиње

Традиционално, акваријуми се смештају у дневну собу. Значајно мање редом постају леп и интригантан елемент декора других соба у кући. Биће вам врло пријатно изненађени да видите акваријум који је уграђен у туш, или необична глава кревета у облику акваријума. А шта је са акваријумом у унутрашњости кухиње? Ова опција је такође могућа! Одлична алтернатива ТВ-у у кухињи! Зашто покварити свој апетит за себе и затварати лоше вести и ниске серијске серије, када се сатима можете дивити јединственим "живим телевизијским програмима". Најинтересантније је да активност никада није досадна и досадна. Акваријум је мали део другог света, и увијек је фасцинантан!

у унутрашњости кухиње

Једно од најповољнијих решења је изградња акварија у зиду кухиње или интеграција у структуру функционалне кухињске јединице

За унутрашњост кухиње, акваријум је сигурно неочекивано решење, али ако вам се свидја идеја о живом декору, увек можете пронаћи начине да је примените. Можете користити акваријум да украсите унутрашњост кухиње на различите начине. Једно од најповољнијих решења је изградња акварија у зиду кухиње или интеграција у структуру функционалне кухињске јединице. У дизајну простране најсавременије кухиње, острво кухиње са базом у облику великог акваријума изгледаће одлично. Ако кухиња има бар, акваријум се може уградити право на дно шипке или се користи као сценско позадина. Да бисте креирали ексклузивну и модерну унутрашњост кухиње не значи да је акваријум био огроман.

акваријум у унутрашњости кухиње

Гледајући рибу, заборавите на све бриге и жалости, смирите се, вратите се у хармонију са собом и са светом

Који акваријум бира за кухињу

  • Одвојено стојећи акваријуми

Главна предност самосталног акварија је његова висока покретљивост и лако одржавање. Место таквог акварија може бити на посебном штанду или директно на поду. Стоје у облику табела је веома погодан за добијање хране за рибе и све потребне за одржавање и негу акваријума прибора. Облик самосталног акварија може бити врло разноврстан, у распону од стандардног круга или правоугаоника до фантастичних необичних и неправилних облика. Закривљеност стакла може поновити завоје од намештаја или зидова, а првобитни дизајн штанда и лампе ће акваријуму учинити светлим акцентом унутрашњости. Слика акваријума биће изврсна декорација зида, чија величина може бити одабрана појединачно.

Острво кухиње

Острво кухиње са акваријумом

  • Уграђени акваријуми

Акваријумски уграђени тип може да служи као део унутрашње преграде, монтиран у ниши или директно у самом намештају. Дубина таквих акварија, по правилу, није већа од 35 цм, а дужина може да достигне 3 метра. Да бисте створили угодну мирну атмосферу у соби, није потребно попуњавати акваријум рибом, довољно је симулирати каменито морско дно уз помоћ шљунчаних шљунака, додати шкољке, звезде и гранчице Елодеје. Акваријум са таквим пуњењем захтева минимално одржавање. Уграђени септум акваријум ће изгледати одлично у распореду студија на граници кухиње и дневне собе.

Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија

"Ливинг" бочица у зони за прање укључује прање посуђа у омиљеној заузетости!

Резервоар у овом случају постаје провидан са две или чак три стране. Ако у таквом акваријуму желите да започнете рибу, избор треба да се заустави на породици шарана или атерина, који су познати по отпорности на стрес и зато се неће скривати од проласка људи. За прикладну промену воде изнад таквог акварија мора бити слободан простор од најмање половине висине уграђеног акваријума. Сакриј ово место може бити украсна декоративна плоча.

Варијанте постављања акварија у кухињи

Акваријум у зиду између кухиње и благаваонице / дневне собе

Зид између кухиње и трпезарије је једном проузроковао невоље, јер је то био неопходан носач и стога је забрањено рушење. Морао сам да тражим компромисе (закривљене отворе, колоне). Синдикат кухиње и трпезарије претворио се у ноћну мору.

Данас зидови једноставно не постоје, и то је тачно - отвара се прилика да опреми просторије своје воље. Неко воли заједнички простор, а некоме искрено не треба само стварно зонирање (кухињски намештај, кауч овде), већ и визуелни. Можете направити партицију, али зашто? Акваријум - једноставно (ако не рачуна рачуна о његовим становницима) и оригиналном решењу. И ова одлука се никада неће носити - пластична је. Само помоћу осветљења можете мењати врсту кухиње и трпезарије најмање сваког сата.

кухиња
акваријум
акваријум
акваријум
акваријум
акваријум
акваријум
акваријум
акваријум

Огроман акваријум треба ставити на нешто - табеле са кутијама ће бити оптималне: погодне су и појављују се додатна места за чување свих врста. На врху ормарића - конструкција је спремна. Није интегралан, не постоји зид као такав, али утисак је на месту. Међутим, можете игнорисати утилитарну функцију, ако то подручје дозвољава.

Акуариум не мора нужно да буде огроман - то је улога зида који одваја кухињу из трпезарије, у сваком случају ће играти.

1

Није препоручљиво започети рибу у таквом акваријуму, као и биљкама, брига за њих ће се невероватно одмерити. За свако храњење, морате скочити по љествици и направити балетски пас, тако да се кроз горње кутије (у њима, наравно, ништа не налази) хранити кућне љубимце. Сада покушајте да замислите промену воде ...

Аквариј без рибе изгледа исто тако добро.

акваријум

Акваријум без рибе

На фотографијама - риба, али у овом случају се акваријуми стављају на трајно одржавање, односно, посебна особа долази и маневрира у ормарићима колико год је то потребно. Ако постоји могућност плаћања рада ангажованих радника, онда можете да користите лепоте за пливање.

Акваријум у симбиози са кухињским намештајем

А ово је стварно. Наравно, за малу кухињу у којој свако посуђе живи на сваком центиметру зида, ово је неприхватљив луксуз, али у просторијама довољним за острво на кућу снимак се већ може створити.

акваријум

Акваријум у столу

А креације чак дају класификацију - ово је еко-шик стил. Роберт Коленик (његов рад се сматра примјером) специјализира за то. Господар користи само природне безопасне материјале. Шик гламурозан, али о функционалности Роберта не заборавља. Инсталиран изнад акваријума радне површине расте "један клик": потребно је да притиснете дугме - и приступ у акваријум отворен. Јасно је да су такви ремек-дела израђени искључиво за наручивање.

Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија
Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија
Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија
Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија
Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија
Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија

Како стилски уклапати акваријум у унутрашњост кухиње: примери дизајна акварија

И одмах идите даље - акваријум у симбиози са шанком.

акваријум

Акваријум у симбиози са шанком

Приликом сређивања неопходно је водити рачуна о светлости, тако да горња плоча није директно везана за акваријум. Прелиминарно је покривен посебним поклопцем са сијалицама. Али ово је када постоје жива риба и биљке у акваријуму. Уколико се не поштују, тихо игноришите захтеве за осветљење.

акваријум

Акваријум у кухињи

Међутим, сама расвјета не треба занемарити. Лампе ће и даље бити потребне, тако да акваријум не пређе невољу на земљу.

акваријум

Акваријумски сто

За трпезарију је одлична опција - акваријумски сто.

1
2
4

Кучкин живот

Произвођачи скинс воле да експлоатишу маринску тему - веома је хармоничан за стакло. Идемо од супротно - акваријум умјесто скидања.

5

Стално мијењање температуре на радној површини - не најбоље услове за рибу, али можете савршено без њих - опремити акваријум са вјештачким садржајима (као што и биљака неће бити задовољна звиждуком на горионици). На срећу, сада се не разликују од стварних алги и других кораља.

Шта кажеш на акваријум шкољке? Желим одмах да дам дизајнеру медаљу. Два комада чак.

стони од стакла

И не заборавите на елементарне - тачкице су увијек добре. За мали акваријум у кухињи мора бити место.

у кухињи

мини акваријум

Често постоје извјеси о егзотичности кухињских акваријума, али према нашем мишљењу, о њима нема ништа егзотично. Вода је слична свим живим стварима. Мајко. Сестра. Храна (и без ње не живи), кувамо само у кухињи.

Можете погледати воду бескрајно. Али потребно је узети у обзир покрет. Морате схватити шта заиста желите - неколико минута мирног размишљања или гледање на топљење шарене рибе.

Прескочите водич за изградњу акваријума са својим рукама (јос полудела, да, и тешко), узимају здраво за готово потребе за набавком потребне капацитете и настави да се испуне.

Риба за акваријум у кухињи

Одлучујући брзином живих организама, почињемо да бирате између најсретнијих створења - сећамо се да кухиња припрема храну, а температурни режим је битан.

  • Брза риба:
  1. Гуппи. Ови мали торпеди се носе као луди, светли, мали. Прави дечији калеидоскоп. Са гуппијем било каквог мирног контемплације говора не може бити, али они су невероватно животно-афирмишући - они вам наплаћују позитиван као и пространа батерија. Ако ускоро не желите да бринете о стамбеном проблему рибе, купите само мужјаке (водени створења са демографијом су у савршеном реду - помножите се са инферналном брзином).
  2. Данио-рерио. Сиве сиве минке китове, не само да се крећу брзо, већ се и боре против коиита. Воле скакање, јер акваријум треба да буде затворен. Данио-рерио је први ГМО у кућним љубимцима. Рибе су уведене са модификованим биолуминисценцним геном, а сада сијају у тамно-црвеној или зеленој боји.
  • Тиха риба:
  1. Пецилиа. Популарне рибље акварије с светлим бојама. Врло су мирни. Изузетно плодно. Ако посетите романтичну идеју немира једном риба, само се сећам да вивипаран (упркос томе!) Жена платиес безвредна донети 240 пржити. И то ради сваких 4-6 недеља.
  2. Гурами. Рибе за филозофе су неупадљиве мраморне боје, крећу се изузетно споро. Брига за њих је једноставна. Ове рибе знају како да удишу ваздух, јер се не плаше недостатка кисеоника у води.
Гуппи
Гуппи
Пецилиа
Гурами
Данио Ревио

Акваријум без рибе

Смештај у кухињи акваријума без рибе изгледа једноставно: без рибе - нема проблема. Можда постоје проблеми, али постоје нека правила. Акваријум - екосистем (величина није важна). Биљке у њему зависе од рибе. Главна разлика између акваријума и биљака врсте је подлога. Минералне вуне користити (само специјални! Конвенционална изградњу и импрегнирана са хидрофобним најпрљавије) или прајмер са великом ЦЕЦ (катјон измењивачке капацитет) као што је. Подлога упија корисне супстанце и даје им по потреби. То захтева добру циркулацију воде - да дају дна танка пумпа (Велика ХИДОР ЕКИП аератор са терморегулатора и ђубрива се примењују директно у воду -. Подлога због високе ЦИК сама привлачи елементе.

Услови у акваријуму са биљкама сличним условима у акваријумске врсте али је доза азота-фосфора решење треба да буде изнад: када довољно светла и угљен диоксид биљке почињу да брзо расте, али није било рибе и нико допремити супстанцу; успоравање раста, истичу биљке почињу да луче азот и фосфор него одмах користити алге пролиферишућег претерано и хватање сав простор. Да би се избегло такво фиаско, редовно се примењују фосфати и нитрати. Вишак материјала (уколико су формирана смањењем потрошње) уклања током променама воде.

Садржај супстанци:

  • фосфати - до 0,1 мг / л;
  • нитрати - 2-2,5 мг / л.

Однос супстанци је проценат Будди-а. Када се посматра, могућност изгледа алги је минимална. Ако се омјер пада испод 15, организује се празник плаво-зелених алги, ако постане више од 30, нападе филамента.

Промените воду са истом фреквенцијом као у акваријуму врсте - од 30 до 50% једном недељно. У тврдим микронутријентима примењују се дневно, у меканом - три пута недељно. Биљке редовно сече. Држите их боље у засебним лонцима - лакше се померите и брините. Испод лонаца ставите полицу са рупама.

Осветљење зависи од количине контејнера и биљака - стицањем станара за акваријум, савет од продавца. Треба да се обезбеди најсветлија биљка - на њој и израчунати број лампи. Довољан проток светлости и ЦО2 једноставно одредите: укључите лампе, покрените опрему и сачекајте неколико сати - на листовима треба да се појаве зрачни мехурићи. Трајање дана зависи од врсте употребљених сијалица: флуоресцентне - 10 х, МХ-ХКИ - 6-8 сати.

Ово су основне информације. Постоји много суптилности - морате их научити ако одбијете опцију вештачким пуњењем. Дали смо негде 1/25 део.

Видео: савети за пуњење акваријума са биљкама

Видео не само савете о томе како и шта треба да саде биљке, али и како да разликују прави погон за акваријум једноставним пала у воду (за оне који никада нису наишли на тему).

Поред свега што смо рекли, и даље морамо знати како се бавити рибом (ако и даље доносите одлуку у корист живих бића), али ово је потпуно друга прича.

Примери успешног дизајна кухиње са акваријумом

квариум је уграђен у септум

Акваријум је уграђен у преграду која раздваја студио стамбени простор у одвојена функционална подручја

Прилагођена геометрија

Нестандардна геометрија кухиње са акваријумом

у трпезарији

Велики акваријум у трпезарији је одлична алтернатива ТВ-у!

акваријум у унутрашњости кухиње

Зашто покварити апетит за себе и затварати лоше вести и ниске серијске серије, када сатима можете дивити јединствене "ливе ТВ програме"

сценска позадина

Ако кухиња има бар, акваријум се може уградити право на дно шипке или га користити као живописну позадину

на граници кухиње и дневног боравка

Уграђени септум акваријум ће изгледати одлично у распореду студија на граници кухиње и дневне собе

имитација акваријума

Чак и имитација акварија одлично изгледа!

2 у 1

"2 у 1": барски штанд плус акваријум

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 9 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map