Design keuken van 17 vierkante meter. m

Keuken design gebied van 17 m²

Keuken van 17 vierkante meter. meters kunnen alles bieden wat u nodig heeft, en zelfs meer, bijvoorbeeld:

 • Ruime tafel voor 4-6 personen;
 • Bar;
 • Eiland of schiereiland;
 • Keukenset met een grote werkplek en veel opbergplaatsen; terwijl het op een niet-standaard manier uit de doos kan worden gebouwd en gemakkelijker, bijvoorbeeld in een U-vorm;
 • Grote huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld een Side-by-side koelkast of gewoon extra apparatuur, bijvoorbeeld een wijnkast of een wasmachine;
 • Bank of bank (in plaats van een paar stoelen of gewoon om uit te rusten);
 • Dressoir of dressoir;
 • Openhaard (decoratief).

Hoe beschik je over de juiste meters zonder de ruimte te vullen, maar mis je ook geen extra kansen? In dit materiaal vindt u foto’s van zes echte 17-meter keukens, een overzicht van de belangrijkste soorten lay-outs, evenals advies over ontwerp en reparatie.

Lay-outopties

De lay-out van de keuken van 17 vierkante meter. meter afhankelijk van de gegevens kan heel verschillend zijn, maar in het algemeen, de lay-out van meubels is verdeeld in 6 types:

 1. Enkele rij;
 2. Dubbele rij;
 3. L-vormig;
 4. U-vormige;
 5. Peninsular;
 6. Island.

Verder stellen we voor om de vermelde lay-outs en ontwerpvarianten te beschouwen als echte voorbeelden.

Een rij met één rij

Laten we beginnen met een bespreking van de eenvoudigste lay-out: één rij (lineair), wanneer de koptelefoon in één rechte lijn staat.

In welke gevallen wordt aanbevolen: De lineaire lay-out is geschikt voor keukens in combinatie met een hal / eetkamer, voor keukens in studio’s. Het past goed bij het eiland, het schiereiland en de toog. Vaak is een eenrijige set bijna de enige mogelijke oplossing vanwege de toegang tot de keuken tot het balkon, richels / nissen en / of deuropeningen.

nadelen: Het is lastig, want tijdens het koken moet de gastvrouw meerdere keren door de hele keuken reizen, tijd en moeite verspillen.

profs: Universeel, compact, eenvoudig te ontwerpen.

 • Met deze indeling moet de keuken hoger dan normaal worden gebouwd, bijna tot aan het plafond, om voldoende opslagruimte te bieden.

Onder in de fotoslider kunt u het ontwerp van een gecombineerde keuken-woonkamer bekijken, waarin de keuken en eetkamer ongeveer 17 vierkante meter beslaan. meter.

 • De gecombineerde keuken-woonkamer met een oppervlakte van 17 m²
 • De gecombineerde keuken-woonkamer met een oppervlakte van 17 m²
 • De gecombineerde keuken-woonkamer met een oppervlakte van 17 m²
 • De gecombineerde keuken-woonkamer met een oppervlakte van 17 m²
 • De gecombineerde keuken-woonkamer met een oppervlakte van 17 m²

Zie het materiaal voor meer informatie: Alles over het plannen van een rechte (lineaire, enkele rij) keuken

Dubbeldeks keuken

De indeling in twee rijen (parallel) keuken gaat ervan uit dat functionele zones in twee rijen parallel aan elkaar worden geplaatst.

In welke gevallen wordt aanbevolen: Geschikt voor rechthoekige en smalle keukens.

nadelen: Meubels in deze opstelling bemoeilijken enigszins de ruimte en versmallen de doorgang. Voor een vierkante kamer zal een keuken met twee rijen ongemakkelijk zijn om te koken vanwege een te grote afstand tussen de “werkende” punten.

profs: De lay-out is compact en handig (voor smalle keukens), waardoor er voldoende ruimte overblijft voor de eethoek.

tips:

 • Om ervoor te zorgen dat de keuken echt comfortabel was, zou er een doorgang van 1,2 – 1,5 m tussen de twee rijen moeten zijn, met een minimale toegestane afstand van 1 m.
 • Meestal wordt een set met twee rijen aan de ingang gebouwd, dus om ruimte en meer gemak te besparen, moet de deur in de richting van de gang worden geopend, niet in de keuken. Ook kunt u de draaideur vervangen door een schuifconstructie of de opening geheel open laten.
 • Met deze lay-out worden de kachel, de gootsteen en de vaatwasser in één rij geïnstalleerd, en al het andere (koelkast, oven, magnetron, enz.) Kan tegenover worden geïnstalleerd.
 • Als de keuken 17 vierkante meter is. meter heeft de juiste vierkante vorm, dan kan in het midden tussen de twee rijen meubels een eetgroep worden geplaatst. De waarheid in dit geval, de kachel, de gootsteen en de koelkast moeten in één lijn worden gebouwd. Een voorbeeld van zo’n keukenontwerp van 17 meter wordt gepresenteerd in de volgende foto’s.

Tweekleurige keuken / eetkamer

Tweekleurige keuken / eetkamer

Meer details in het materiaal: Hoe een keukenwarmkom met twee rijen uit te rusten

L-vormige keuken

L-vormige (hoekige) lay-out is de meest veelzijdige en daarom populair.

In welke gevallen wordt aanbevolen: Hoekset is in bijna alle gevallen geschikt en is vooral relevant voor keuken-eetkamer, omdat er voldoende ruimte is voor een grote eetgroep.

nadelen: heeft praktisch niet, maar verliest gemakshalve de U-vormige, schiereilandvormige en geïsoleerde keuken.

profs: De hoekkeuken is handig, omdat u hiermee een fornuis, een spoelbak en een koelkast op het principe van een “werkdriehoek” kunt plaatsen. Bovendien is het compact en blijft er voldoende ruimte over voor de eethoek, eventueel met een kast of bank.

tips:

 • Naar de hoek keuken was echt comfortabel, de kachel, de gootsteen en de koelkast moet niet worden geplaatst langs een lijn, maar, zoals eerder vermeld, op het principe van een driehoek. Het is wenselijk dat tussen de “werkpunten” het interval niet meer is dan 1 meter, anders wordt de ruimte onhandig.
 • Hoekmodules (vooral vloer) zijn beter om een ​​trapeziumvormige vorm te kiezen, en vervolgens kunt u in de hoek een gootsteen, een fornuis of een werkruimte bouwen.
 • Hoek keuken van 17 m² M.
 • Hoek keuken van 17 m² M.
 • Hoek keuken van 17 m² M.

U-vormige keuken

profs: De U-vormige keuken kan zeer comfortabel zijn als u een spoelbak, gasfornuis en koelkast niet ver van elkaar plaatst. In dit geval kan alle keukenwerk op vrijwel dezelfde plek worden gedaan. Vooral goed is de keuken, waarvan het werkgedeelte zich aan het raam bevindt. Een voorbeeld van een dergelijke planningsoplossing is te zien in het volgende ontwerpproject.

U-vormige keuken 17,5 vierkante meter. m

U-vormige keuken 17,5 vierkante meter. m

nadelen: De U-vormige set ziet er misschien omslachtig uit, neemt veel ruimte in beslag, is niet beschikbaar voor alle keukens, bij het bouwen onder het venster zijn gecompliceerde reparaties nodig met overdracht / uitbreiding van communicatie.

In welke gevallen wordt aanbevolen: Op het gebied van 17 plein. meter U-vormige set is echt in het geval als de prioriteit ligt bij het functionele gedeelte van de keuken en niet bij de eethoek.

tips:

 • Aan de koptelefoon is minder rommelig interieur, een of twee van de zijkanten kan worden achtergelaten zonder hangende kasten.
 • Om de U-vormige set compacter te maken en meer ruimte te laten voor de eethoek, kan een zijpaneel korter worden gemaakt.

Schiereilandkeuken

Peninsular plan behelst een combinatie van de headset van enige vorm van het schiereiland – een functionele tafel met een einde tegen een muur of een onderdeel van de headset in de volgende 17-meter keuken-eetkamer in de studio in de foto hieronder.

 • Keuken / eetkamer met een oppervlakte van 17 m²
 • Keuken / eetkamer met een oppervlakte van 17 m²

profs: Het schiereiland kan aan een kant zijn met een bar, en aan de andere – een werkgebied voor de bereiding van producten. Ook kan het worden uitgerust met een fornuis, een gootsteen (zelden), een kleine koelkast, een wijnkast. Het schiereiland is heel gemakkelijk te bereiden, biedt ruimte, terwijl het veel compacter is dan het eiland.

nadelen: Het uitrusten van het schiereiland met machines vereist vaak complexe reparaties met het verlengen / overbrengen van communicatie, het verhogen van het vloerniveau en het verlagen van het plafond (voor het geleiden van de kap).

In welke gevallen wordt aanbevolen: Bijzonder relevant is het schiereiland voor gecombineerde keuken-woonkamers of utilitaire keuken doeleinden.

tips:

 • Het is het gemakkelijkst om een ​​schiereiland te installeren zonder machines en sanitair, als het alleen is bedoeld voor het bereiden van voedsel en snacks.
 • Als u wilt dat het schiereiland was functioneel, maar het hoeft niet ingewikkeld onderhoud nodig, kiezen voor een combinatie van: Schiereiland + ingebouwde elektrische kookplaat + recirculatie afzuigkap met een actief koolfilter. In dit geval hoeft u niet te verlengen en leidingen en andere communicatie te verbergen.

Eilandkeuken

Het eiland is een multifunctionele tafel die, in tegenstelling tot het schiereiland, van alle kanten kan worden omzeild.

profs: De keuken met het eiland is net zo handig als het schiereiland.

nadelen: Het eiland vereist meer ruimte dan het schiereiland en is daarom niet voor elke keuken beschikbaar. Op 17 pleinen kan het eiland erg klein zijn of de eettafel vervangen.

In welke gevallen wordt aanbevolen: Voor keukens met open plan, evenals in het geval dat een volledige eettafel in de keuken niet vereist is.

tips:

 • De vorm van het eiland moet overeenkomen met de vorm van de kamer. Kies dus voor een rechthoekige keuken een rechthoekig eiland, voor een vierkant, een vierkant.

In deze L-vormige keuken is het eiland voorzien van een wastafel en is ontworpen voor 3 personen.

 • G-versnipperd keukengedeelte van 17 vierkante meter. m met een eiland
  Het project van Olga Pochuyeva
 • G-versnipperd keukengedeelte van 17 vierkante meter. m met een eiland
  Het project van Olga Pochuyeva
decor

Leave a commentAdblock
detector