Totul despre designul unei bucătării mici - 16 super-recepții și 70 de fotografii

Totul despre designul unei bucătării mici – 16 super-recepții și 70 de fotografii

Totul despre designul unei bucătării mici - 16 super-recepții și 70 de fotografii

O bucătărie mică poate fi confortabilă și superfuncțională. Doar designul său necesită o planificare puțin mai atentă și soluții non-standard. În acest material, am prezentat 16 recepții care vă vor ajuta să dotați o mică bucătărie și ați colectat 70 de fotografii de interioare frumoase pentru inspirația dvs.

16 trucuri de design mic de bucatarie

Primirea 1. Pariați pe alb

Albul este cel mai bun prieten al unei bucătării mici. La urma urmei, reflectă lumina, întărește sentimentul de spațiu și separă vizual zidurile. Dacă îl folosiți nu numai în decor, ci pentru a alege mobila în alb, se va părea că spațiul nu are frontiere deloc.

La interiorul unei bucătării mici nu părea prea sterilă, utilizați câteva nuanțe de alb și combinați diferite texturi. De exemplu, fațadele bucătăriei pot fi lucioase, pereții sunt înghețate, iar șorțul este decorat cu plăci de culoare albă "de mistreț".

Nu vă temeți că suprafețele albe vă vor face să vă curățați neîntrerupt. După cum arată practica, ele nu mai sunt marcă decât suprafețele altor culori și chiar mai practice decât cele întunecate. Și, în general, spațiile, decorate în culori deschise, par mereu mai bine decât interioarele colorate.

Bucătărie albă mică în Hrushchevka

Bucătărie albă mică în stalinka

Bucătărie albă mică

Bucătărie albă mică

Vezi și: Proiectare bucătărie 5 mp de la repararea la decorare.

Recepție 2. Planificarea bucătăriei în formă de L

În majoritatea cazurilor, setul în formă de L este soluția optimă pentru o bucătărie mică. La urma urmei, vă permite să utilizați doi pereți adiacenți și unghiul dintre ele, așezați soba, chiuveta și frigiderul în conformitate cu principiul "triunghiului de lucru" și, în același timp, lăsați suficient spațiu pentru sala de mese.

 • Bucătărie mică colțară
 • Bucătărie mică colțară
 • Cu toate acestea, într-o bucătărie foarte mică, singura opțiune posibilă este cel mai adesea un aspect liniar.
Amenajarea liniară a unei bucătării mici

Proiectați o bucătărie foarte mică

 • Dacă bucătăria este îngustă, atunci puteți lua în considerare un aspect de două rânduri. Principalul lucru este că trecerea dintre mobilier nu este mai mică de 100 cm.
 • Bucătărie dublă
 • Bucătărie dublă
 • Bucătărie dublă
 • Bucătărie dublă
 • Pe bucătărie bucătărie o suprafață de cel puțin 9 metri pătrați. de metri, puteți aranja mobilierul în formă de U. Acest tip de aspect este cel mai convenabil pentru gătit, dar este nevoie de mult spațiu. Mai jos este un exemplu de proiectare a unei bucătării de 9 metri cu un set în formă de U.
 • Bucătărie mică, de 9 metri, cu aspect în formă de U
 • Bucătărie mică, de 9 metri, cu aspect în formă de U
 • Bucătărie mică, de 9 metri, cu aspect în formă de U
 • Bucătărie mică, de 9 metri, cu aspect în formă de U
 • Bucătărie mică, de 9 metri, cu aspect în formă de U

Vezi deasemenea: Cum se echipează zona de bucătărie de 6 metri pătrați. metri.

Recepție 3. Reamenajarea este cea mai bună cale de a mări spațiul

1

Reconstrucția întotdeauna complică, întărește și repară reparații, deoarece pentru ao conduce, trebuie să pregătiți un proiect și să obțineți permisiunea de la inspecțiile de locuințe. Cu toate acestea, prin aceasta veți obține cele mai bune rezultate.

 • Combinând o bucătărie mică cu o cameră de zi NU va crește zona, dar va contribui la crearea unui spațiu mai spațios, luminos și modern.
 • de asemenea bucătăria poate fi mărită în detrimentul unui balcon sau al unei loggii.
 • În unele cazuri bucătăria poate fi combinată cu o sală de intrare / coridor sau să-l transferați acolo.

Pentru a evita confuzia vizuală, spațiul combinat ar trebui să fie zonat fizic sau vizual. Iată câteva idei:

 • Zonarea cu finisaje diferite ale podelei, pereților și / sau tavanului. De exemplu, zona de bucătărie poate fi acoperită cu gresie, iar zona de living / hol - parchet (vezi exemplul din fotografia de mai jos). De asemenea, în bucătărie va fi plafon multi-nivel adecvat, care va, în primul rând, ascunde unele comunicații, și în al doilea rând, va împărtăși spațiu.
Bucătărie în Hrușciov

Proiectarea unei bucătării mici în Hrușciov

Totul despre designul unei bucătării mici - 16 super-recepții și 70 de fotografii

 • Utilizarea mobilierului ca separator. La granița dintre bucătărie și camera de zi puteți pune o canapea, consola, table-insula, rack sau bar counter (a se vedea imaginea de mai jos). Principalul lucru este că mobilierul separat nu interferează cu penetrarea soarelui.
 • Proiectarea unei bucătării mici într-un apartament studio
 • Proiectarea unei bucătării mici într-un apartament studio
 • Proiectarea unei bucătării mici într-un apartament studio
 • Proiectarea unei bucătării mici într-un apartament studio
 • Zonarea cu partiții. Partițiile pot fi scăzute (pot fi utilizate ca o masă sau peninsulă), sticlă (astfel încât lumina să pătrundă în camere fără obstacole) sau sub formă de uși glisante.
 • Zonarea bucătăriei, combinată cu hol
 • Zonarea bucătăriei, combinată cu hol
Exemplu de zonare bucătărie-hol în apartamentul studio

Exemplu de bucătărie de zonare în apartamentul studio

Zonarea cu o partiție de sticlă

Ușă glisantă din bucătărie mică

Rețineți că planificarea deschisă are dezavantajele sale: lipsa intimității, nevoia de a menține întotdeauna ordinea în ambele zone, pătrunderea zgomotului și mirosul în întregul apartament.

Vedeți materialul pe tema: Bucătărie 7 mp contoare pentru 9 trepte.

Recepție 4. Utilizați nu mai mult de 2-3 culori la elaborarea schemei de culori a interiorului

Astfel evitați sentimentul de congestie și faceți situația ordonată. Un alt sfat: culorile luminoase și întunecate în designul unei bucătării mici sunt destul de acceptabile, dar în doze mici și în combinație cu un fundal neutru.

Bucătărie mică cu accente roșii

Recepție 5. Folosind tehnica încorporată de dimensiuni reduse

Puteți economisi spațiu în bucătărie datorită aparatelor de uz casnic. În primul rând, trebuie să fie în mod necesar construit, nu staționar. Deci, economisiți nu numai centimetri prețioși, ci și să creați efectul perfect și omogen al fațadelor zonei de lucru. În al doilea rând, dacă este posibil, tehnica ar trebui selectată într-o dimensiune mai mică.

Deci, în locul mașinii de spălat vase standard, este mai bine să alegeți o mașină cu o lățime de 45 cm și o suprafață de gătit - cu două arzătoare, mai degrabă decât patru.

În al treilea rând, încercați să ridicați dispozitive multifuncționale, de exemplu, o brutărie multivark sau cuptor cu microunde.

Bucătărie cu mini-aparate

Bucătării mici - aparate mici

Recepție 6. Iluminare uniformă - secretul confortului și sentimentul de spațiu

Pentru a face o mică bucătărie confortabilă și spațioasă, trebuie să creați iluminatul potrivit. Ar trebui să fie uniformă, plăcută pentru ochi, fără umbre ascuțite, îngustând spațiul. Schema familiară de "candelabru central + mobilier de iluminat" într-o cameră mică, mult mai puțin înguste, doar rău. Dar spoturile, instalate de-a lungul perimetrului tavanului sau pereților de perete, instalate uniform pe pereți, vor crea efectul dorit al luminii moi.

Iluminarea într-o bucătărie mică

Dar candelabru de plafon / compoziția umerilor este de a atârna la o înălțime de 70 cm direct deasupra mesei.

Lampa deasupra mesei

Recepție 7. Se stabilește cu un nivel suplimentar

Dacă nu există suficient spațiu pentru a stoca lucrurile, atunci trebuie să utilizați înălțimea. Setul de bucătărie cu un nivel suplimentar și construit la tavan vă va oferi o mulțime de locuri unde puteți pune sticlă, mâncăruri festive, magazine alimentare sau doar junk cum ar fi sticle de jam.

Casca la tavan

Set de bucătărie mare pentru o bucătărie mică

Recepție 8. Ziduri cu oglinzi

Oglinzile dintr-o bucătărie mică pot crea un miracol - să-l "dubleze". Dacă atârnă o oglindă în fața ferestrei, cantitatea de lumină din cameră se va dubla. Iată trei modalități de a utiliza acest truc:

 • Cu fața la șorț;
 • Finalizarea unui perete complet;
 • Cu fața spre oglindă cu un fragment din perete, de exemplu, în apropierea zonei de luat masa;
 • Instalarea unei oglinzi convenționale de pardoseală.
 • Oglindă în interiorul unei bucătării-cameră de zi mică
 • Oglindă în interiorul unei bucătării-cameră de zi mică

Oglinzi în interiorul unei mici bucătării-sala de mese

Oglindă în interiorul unei bucătării mici

Recepție 9. Finisare cu "iluzie optică"

În mod ideal, pereții unei bucătării mici ar trebui să fie monofonice, dar unele tipuri de amprente și modele pot spori vizual spațiul:

 • Dacă pictați un zid de accent într-o bandă orizontală largă, pereții par să se depărteze și camera va apărea mai largă. Această metodă este excelentă pentru încăperi alungite și înguste, dar nu este adecvată pentru scăldat.
 • Bucătăriile mici au adesea plafoanele mici. Corectați acest dezavantaj va ajuta tapetul într-o bandă verticală sau cu un model vertical, de exemplu, sub formă de arbori. Adevărat, orice verticale îngustă spațiul, deci ar trebui folosite cu moderatie, de exemplu, numai pe un singur perete.
 • Pentru a întinde tavanul unei bucătării mici va ajuta și tapet într-un diamant.

Wallpapere romantice

Apropo, modelele mari și luminoase și amprentele unei bucătării mici sunt contraindicate, deoarece supraîncărcarea vizuală a interiorului face ca spațiul să fie și mai mic.

Asemănările vor funcționa cu finisarea podelei:

 • Pardoselile / lamelele / plăcile din bucătărie sunt cel mai bine așezate în diagonală. Dacă bucătăria este îngustă, atunci placa de laminat / parchet trebuie așezată în încăpere. Montarea unei benzi a plăcii / laminatului este preferabilă pentru stivuirea într-o coborâre sau o "herringbone" cu mori mici.
Etajul etajat

La fel cum îmbrăcămintea cu dungi orizontale crește vizual volumul unei persoane, podeaua dungată, ca în această fotografie, va întinde bucătăria cu o zonă mică

Recepție 10. Găsirea rezervelor ascunse pentru stocarea lucrurilor

Dacă spațiul de stocare lipsește, luați în considerare următoarele soluții:

 • Din două cazuri de creion și dulapuri agățate puteți face o nișă și în ea puneți o mică zonă de luat masa. Este important ca, în același timp, mobilierul să fie alb sau în tonul pereților.
 • Cabinete deasupra zonei de luat masa
 • Cabinete deasupra zonei de luat masa
 • Cabinete deasupra zonei de luat masa
 • Puteți închide dulapurile sau rafturile chiar deasupra ușii.

Poartă într-o nișă din raft

 • Bănci, bănci bucătării colțuri, căsuțele sau canapelele au adesea casete încorporate ascunse sub scaun.

Bucătărie

 • Locul de sub chiuveta poate servi ca un depozit pentru trivia de uz casnic.

Depozitare sub chiuveta

 • Pentru a elibera spațiu pe blat sau dulapul va ajuta băncile mici, ale căror capace sunt înșurubate în partea inferioară a incintei. Ele sunt convenabile pentru a stoca condimente și alte produse în vrac.

Bănci pentru condimente

 • Dacă utilizați un frigider staționar, utilizați spațiul de deasupra sau în jurul acestuia în beneficiul dumneavoastră.

Depozitarea deasupra frigiderului

Depozitarea deasupra frigiderului

Recepție 11. Mobilier multifuncțional și compact

 • În cazul în care stilul de viață permite, în loc de o masă, setat bar rack, pliere sau masă de cafea.
Bar counter într-o bucătărie mică

Bucătărie mică cu mic dejun

Bar counter într-o bucătărie mică

Masă pliantă în bucătărie mică

Masa pliantă se îndoaie mai mult ca un raft cu balamale

Totul despre designul unei bucătării mici - 16 super-recepții și 70 de fotografii

 • Dacă mini-mesele nu sunt pentru dvs., alegeți o masă dreptunghiulară sau pătrată, nu rotundă sau ovală. Este de dorit ca acesta să fie vizibil ușor și nu prea mare. Este bine, dacă masa va fi așezată și / sau au casete încorporate pentru depozitarea șervețelelor, lumanarilor și a altor obiecte.
Zona de luat masa intr-o bucatarie mica

Masă de bucătărie rectangulară într-o bucătărie mică

Alegerea unei mese sau, de exemplu, a unui bar, încercați să cumpărați nu mobilier prea mare, dar nu prea mic. Amintiți-vă că o persoană are o lățime a scaunului de aproximativ 60 cm. Adâncimea blatului trebuie să fie de cel puțin 45 cm.

 • Scaunele pentru o bucătărie mică se potrivesc plămânilor în greutate și în aspect. Dacă oaspeții vin adesea la dvs., scoateți scaune pliante, pe care le puteți plia și atârnă pe perete.
 • Scaune transparente din policarbonat (prețul pentru un scaun-replică Louis Ghost 4-5 TR) - o super-idee pentru o bucătărie mică. La urma urmei, ei nu aglomerează interior din cauza „invizibilitate“, pot fi stivuite unul peste altul, aproape că nu zgâriați, nu se rupe, ușor de curățat și cântărește puțin.

Scaun transparent

Recepție 12. Reconstrucția pervazului

De exemplu, faceți parte din setul cu cască sau transformați-l într-un contor de bare. Nu uitați să faceți câteva găuri în partea superioară a ferestrei pentru a circula cu aer cald. În caz contrar, ferestrele vor fi întunecate în mod constant, ceea ce amenință apariția mucegaiului.

În fotografiile următoare, puteți vedea exemple de realizare a pervazului unui geam într-un loc mai funcțional.

Totul despre designul unei bucătării mici - 16 super-recepții și 70 de fotografii

Contoare pentru baruri

Contoare pentru baruri

Contoare pentru baruri

Pervazul ferestrei ca o continuare a tablei și a setului cu cască

Pervazul ferestrei ca o continuare a tablei și a setului cu cască

Recepție 13. Negarea ușii

Swing door "mănâncă" o mulțime de spațiu și aglomerație o bucătărie mică, așa că este de dorit să-l abandoneze. În schimb, puteți lăsa pur și simplu o ușă deschisă, decorată cu platane, remodelați-o într-o arcadă, atârnați o perdea sau instalați uși glisante.

Bucătărie mică fără ușă

Rețineți că ușa deschisă oferă unele neplăceri. De exemplu, mirosurile de alimente mai penetrează în toate încăperile adiacente, iar orice zgomot din bucătărie poate fi auzit în întregul apartament.

Recepție 14. Decor și decorațiuni minime

Astfel, de exemplu, magneții adus de la călătorie ar trebui să fie scoși din frigider și dusi la dacha. Cu toate acestea, complet pentru a refuza accesorii și ornamente nu este necesar, în mod diferit interiorul devine ca și cum nu ar fi locuit. Plantele vii, perechi de picturi / postere și ore pe perete vor fi suficiente.

O bucătărie mică, cu un minim de decor

Recepție 15. Design fereastră în draperii scurte și concise

Pentru o bucătărie mică, următoarele tipuri de perdele sunt ideale:

 • Perdele romane;
 • Obloane rulante;
 • panou;
 • jaluzele;
 • Draperii clasice scurtate cu asamblare ușoară;
 • Cafe Cortina.
Roman Torah într-o bucătărie mică

Perdele romane într-o bucătărie mică

Recepție 16. Eliminarea confuziei

Cu cât sunt mai puține lucruri într-o bucătărie mică, cu atât mai bine. Încercați să organizați stocarea astfel încât tot ceea ce este plasat de obicei pe masa de masă (de la vesela la echipament) să fie ascuns în sertare și dulapuri.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 − = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map