Cum să curățați fierul în interior și în exterior – 10 metode de acasă

Cum să cureți fierul de acasă

Fierul trebuie curățat periodic în interior și în exterior:

 • Rezervorul de apă – din scală și mucegai;
 • Locuințe – din praf și murdărie;
 • Talpa este din urme de țesătură cărbită, rugină și scală.

Din acest material veti invata 10 modalitati super-eficiente cum sa curatati fierul acasa cu mijloacele care sunt mereu la indemana si merita un ban.

Cum se curata fierul din scara – 3 moduri

Atunci când se utilizează abur pentru apa distilată nu este apă distilată, și apa de la robinet, în timp în rezervor și canalele de eliberare a aburului în talpa fierului acumulează depozite minerale.

 • Dacă fierul a început brusc să elibereze apă murdară și să facă hainele murdare, înseamnă că este timpul să-l curățați de gunoi.

Din moment ce scara este doar o sare de calciu si magneziu, este necesar sa actionezi cu acid. Iată două modalități de a vă ajuta să curățați fierul din interior.

Metoda 1. Cum să curățați fierul de scalabil cu oțet

Se toarnă în soluția de fier de oțet și apă, diluat în proporții egale cu aproximativ o treime din rezervor.

Cum se curata fierul din scala cu otet

Încălziți fierul până la maxim și lăsați-l în poziție verticală timp de 5-10 minute. Rețineți că în acest moment se va opri periodic, se răcește și apoi se va reîncălzi până la maxim, nu este necesar să interferați cu acest proces.

Cum se curata fierul din scala cu otet

Apoi, plasați sub recipientul de fier pentru a colecta apă și, ținând aparatul în poziție orizontală, începeți să eliberați activ aburul, apăsând butonul corespunzător. În consecință, ar trebui să apară picături ruginite din găurile tălpii. Continuați să eliberați aburul până când picăturile de murdărie se opresc din fier (vezi fotografia din stânga).

Cum se curata fierul din scala cu otet

Aveți grijă și eliberați aburul care ține dispozitivul la lungimea brațului, pentru a nu inhala vaporii și mirosul de oțet

Apoi se toarnă apă curată în fier și se pornește din nou la regimul de temperatură maximă pentru a elimina resturile de scară și oțet. Din nou, țineți instrumentul orizontal deasupra bazinului și eliberați aburul de mai multe ori. În cele din urmă, scurgeți doar apa și ștergeți tălpile și găurile pentru orificiul de evacuare a aburului cu o țesătură sau o cârpă curată.

Metoda 2: Cum se curăță fierul din scală cu acid citric

Se dizolvă un mic pachet de acid citric (nu mai mult de 25 g) în 1 pahar de apă caldă până la transparența completă.

 • Cum se curata fierul din scala cu acid citric
 • Cum se curata fierul din scala cu acid citric

Se toarnă soluția rezultată în fierul încălzit până la maxim și se lasă să se “răcească” timp de 5-10 minute. Apoi, mențineți dispozitivul în poziție orizontală deasupra bazinului, de câteva ori, eliberați aburul prin apăsarea butonului corespunzător, astfel încât să apară scări și rugina din găurile tălpii. Când toată murdăria a fost scursă, scurgeți lichidul din fier, turnați apă curată în el și lăsați aparatul “abur” din nou pentru a îndepărta reziduurile și oțetul. Din nou, eliberați aburul de mai multe ori peste pelvis și, în sfârșit, ștergeți talpa și găurile în el cu un șervețel sau o cârpă curată.

Metoda 3. Cum se curăță fierul din scală cu ajutorul unei “băi fierbinți”

Recenzile despre această metodă de curățare a fierului de la scară sunt foarte ambigue, așa că nu am început să o testăm în practică, dar o puteți încerca dacă primele două metode nu au rezolvat problema. Cum sa faci o “baie fierbinte” pentru unicul aspect al fierului in acest tutorial video.

Indiferent de metoda pe care o utilizați pentru a curăța fierul din scală, după ce ați terminat toate procedurile, asigurați-vă că ați încercat rezultatul prin călcarea țesăturii ușoare în modul de aburire. Dacă fierul emite încă apă murdară sau lasă pete gălbui (de exemplu, din acid citric), atunci trebuie curățat de 2-3 ori mai mult cu apă curată.

Cum se curata talpii de fier – 7 moduri

Metoda 1. Cum să curățați talpa cu oțet

Oțetul poate elimina nu numai murdăria, ci și arderea pe talpa fierului. Pentru a face acest lucru, amestecați otetul de masă cu apă într-un raport 1: 1. Îndepărtați o cârpă în soluția rezultată și o ștergeți cu o talpă (nu ar trebui încălzită). Apoi, umeziți tamponul de bumbac din soluție și curățați găurile de aburi cu acesta.

 • Această metodă este potrivită pentru curățarea tălpilor cu teflon și acoperire cu ceramică.

Metoda 2. Curățarea tălpilor de sodă

Urmele incorecte de rugina, carbon si scara pot fi indepartate cu soda. Se amestecă 2 lingurițe. bicarbonat de sodiu cu puțină apă sau 9% oțet pentru a face o pastă. Aplicați pasta pe o talpă ușor încălzită și frecați-o cu o cârpă.

Cum sa curatati un fier cu sifon

Metoda 3: Curățarea cu sare

Pentru a curăța murdăria de fier, presărați câteva sare pe un prosop de hârtie / bumbac sau o folie și puneți-l pe un fier de călcat.

Curățarea tălpilor fierului cu sare

În practică, sarea în sine nu a îndepărtat urme de țesut ars, dar după frecare cu o cârpă, murdăria a dispărut într-adevăr destul de repede

Există un alt mod de a curăța fierul cu sare: încălziți-l la temperatura minimă, turnați o mână de sare într-o tifon pliată de trei ori sau o altă țesătură subțire de bumbac și frecați-o cu talpa.

Curățarea tălpilor fierului cu sare

Această metodă ne-a părut cea mai simplă și mai eficientă

Vezi și: Cum se curăță mașina de spălat de murdărie și scară în 5 pași.

Metoda 4. Cum se curăță fierul cu acoperire din teflon cu săpun de rufe

Încălziți fierul la o temperatură minimă și frecați ușor talpa cu săpun. Săpunul va începe să se topească și să înmoaie resturile. Apoi trebuie doar să ștergeți talpa curată și să curățați găurile pentru eliberarea aburului cu tampoane de bumbac sau scobitori.

Metoda 5. Cum să curățați talpa fierului cu pastă de dinți

“Scrape” carbon de pe talpa fierului poate fi o pastă de dinți obișnuită (ar trebui să fie alb, nu gel). Strângeți o cantitate mică de pastă din tub și ștergeți talpa ușor încălzită.

Curățarea tălpii fierului cu pastă de dinți

Metoda 6. Cum se curăță talpa fierului cu peroxid de hidrogen (adecvat pentru tălpi de teflon și acoperite cu ceramică)

Umpleți tamponul de bumbac cu peroxid și ștergeți ușor talpa încălzită. Amortizat într-un peroxid de hidrogen cu un tampon de bumbac, curățați toate găurile.

 • Curățarea tălpii cu peroxid de hidrogen
 • Curățarea tălpii cu peroxid de hidrogen

Metoda 7. Îndepărtarea urmelor de material sintetic sau plastic ars cu acetonă (adecvat pentru curățarea tălpilor cu teflon și acoperire din ceramică)

Pur și simplu umeziți tamponul de bumbac cu o soluție de îndepărtare a acetonului sau a unghiilor și ștergeți toate zonele cu probleme.

A se vedea, de asemenea, cum să curățați canapeaua și alte mobilier tapițat la domiciliu.

Sfaturi suplimentare pentru curățare și prevenire

 • În cazul în care ați ars țesătura și urmele sale au rămas pe talpa, atașați imediat o cârpă de bumbac umezită cu apă rece în zona murdară. O scădere bruscă a temperaturii va ajuta la exfolierea cârpei arse din metal.
 • Nu utilizați bureți metalici sau perii tari pentru a curăța tălpile fierului, mai ales dacă are o acoperire din teflon sau ceramică. În plus, pentru a evita zgârierea metalului, evitați utilizarea de mașini de curățat abrazive.
 • Pentru a reduce depozitele de scală și rugina în interiorul fierului, de fiecare dată după ce ați călcat, înainte ca aparatul să nu se răcească, turnați restul apei din acesta.
 • Pentru a întârzia curățarea fierului din scală, încercați să folosiți apă filtrată pentru stripare.

Și, în sfârșit, vă oferim să vedeți o poveste video utilă despre cum să curățați fierul cu folie metalică, ceramică sau tălpi Teflon și mijloace speciale.

decor

Leave a comment