Cum de a alege dimensiunea unei mese de bucătărie - 10por15.com

Cum de a alege dimensiunea unei mese de bucătărie

dimensiunile mesei de bucătărie

Atunci când alegeți o masă pentru o bucătărie, trebuie luate în considerare următoarele:

 • stilul camerei și dimensiunile ei;
 • buget pentru achiziționare;
 • numărul de membri ai familiei.

Dar lucrul principal este aceleași dimensiuni. Alegerea unei mese de bucătărie trebuie să vă concentrați asupra standardului, pe baza normelor de ergonomie, deoarece, în medie, acesta va fi utilizat timp de 7-9 ani și ar trebui să fie convenabil de utilizat. Hai să aflăm cum se află în magazin, puteți determina dimensiunea optimă a obiectului principal din bucătărie.

Ce mărimi sunt considerate standard

Masă de servire

 • Pentru a calcula dimensiunea mesei de masă, trebuie să utilizați următoarea regulă: pentru fiecare persoană pentru o masă confortabilă ar trebui să aibă o suprafață de cel puțin 60 * 40 cm (lățime și adâncime, respectiv).
 • Și în mijloc trebuie să existe cel puțin 20 cm de spațiu liber pentru obiecte comune de servire (boluri de salată sau vase cu flori). Prin urmare, lățimea minimă este de 80-85 cm, iar lungimea este selectată în funcție de numărul de mese și de zona de bucătărie.

Forma standard este un dreptunghi care poate găzdui confortabil patru persoane. În acest caz, înălțimea este de 75 cm, lungimea este de 100-120 cm, iar lățimea este de 80 cm.

Masă de masă standard

Dar puteți alege o structură pliabilă sau glisantă, unde lățimea și lungimea mesei vor varia, iar la mesele de transformare, chiar și înălțimea se va schimba. Masa culisantă este capabilă să se întoarcă de la o masă standard la 2-4 persoane – într-o masă completă cu o masă de până la 3 metri lungime. În fotografia de mai jos, versiunea pliabilă a Ikea, modelul Ingatorp pentru 4-6 persoane.

IKEA INGATORP masă glisantă

Dimensiunile și capacitatea unei mese dreptunghiulare și pătrate

Mese de bucătărie - pătrate și dreptunghiulare

Masa de bucătărie dreptunghiulară este considerată cea mai convenabilă pentru utilizarea zilnică. Alegerea unui model de dimensiuni medii (aproximativ 90 * 150 cm), vă va oferi șezut confortabil pentru 6-10 persoane. Raportul dintre capacitate și dimensiune este după cum urmează:

 • 150 * 90 cm – 4-6;
 • 200 * 110 cm – până la 8;
 • 260 * 110 cm – până la 10;
 • 320 * 110 cm – până la 12.

Asigurați-vă că pentru a lua în considerare zona de bucătărie, masă, deoarece va fi convenabil de a folosi numai atunci când și scaune se va muta departe fara probleme, și a alerga Mezhuyev grup de mese și alte piese de mobilier este confortabil – este de dorit să se susțină distanța nu mai mică de 100 cm.

Locația convenabilă a mesei în bucătărie
Locația tabelului în sala de mese

De exemplu, blatul de la perete la trebuie să fie de cel puțin 90 cm de spațiu liber, apoi stai jos aici va fi confortabil. Și dacă vă decideți să se deplaseze în sus de masă pe latura lungă de perete, apoi l-au urmat la locul lor de schimb patru persoane, cu condiția ca dimensiunile blatului – 80×120 cm, prin plasarea unui „dreptunghi“ latura scurta, obțineți 5 locuri, și de alunecare-l în mijlocul camerei. – 6.

Mese rectangulare, atașate la perete cu o latură lungă
Masă de bucătărie dreptunghiulară, cu o latură scurtă spre perete
Masă de bucătărie rectangulară pentru 6 persoane

Rețineți că modelele rectangulare staționare sunt, de obicei, destul de voluminoase și, prin urmare, pentru o cameră mică varianta pliabilă este cea mai bună.

Foarte convenabil de a utiliza mese pliabile de dimensiuni mici de la Ikea (imaginea de mai jos).

Masă pliantă Ikea în interiorul unei bucătării mici
Masă pliantă Ikea Ingatorp în interiorul unei bucătării mici în Hrușciov

Poate cel mai compact, dar spațios, este o masă pătrată. Mai ales această formă este relevantă pentru bucatarii mici, bucatarie-living cu zonă de luat masa dedicat și o bucătărie-sufragerie mică, sub formă de tabele pătrate de toate dimensiunile sunt legate de cost-eficient la spațiul. Deci, pentru mesele de familie zilnice de patru ar fi suficient de dimensiuni pătrate 90 * 90 cm, pentru 4 persoane. Fotografia de mai jos prezintă mesele pătrate din interiorul bucătăriilor mici.

Masă pătrată în interiorul bucătăriei
Masă pătrată în interiorul bucătăriei

Dar o masă pătrată de bucătărie cu dimensiuni mici în interiorul camerei de zi-sufragerie.

Masa patrată în interiorul camerei de zi-sufragerie

În camere spațioase, o masă mare pătrată este potrivită, destinată pentru 8 persoane, ca în fotografia următoare.

Masă mare pătrate pentru 8 persoane

Dimensiunile mesei rotunde și ovale

Pentru o masă rotundă, există un standard ușor diferit:

 • Diametru 110 cm – nu mai mult de 4 persoane;
 • 130 cm – 6 persoane;
 • 150 cm – 8;
 • 170 cm – până la 10.
Masă rotundă pentru 10 persoane
Masă rotundă în interiorul bucătăriilor clasice
Masa rotunda din interiorul bucatariei-sala de mese

Această opțiune va arăta tradițional, rafinat, în plus, masa rotundă nu are colțuri, așa că este prezentată pentru familiile cu copii. Dar are o capacitate mai mică comparativ cu structurile dreptunghiulare. Cu toate acestea, în acest segment puteți alege și structuri de pliere și alunecare și tabele-transformatoare.

Mica masă rotundă de glisare cu bucătărie

Pentru a economisi spațiu, masa rotundă este plasată într-un colț și plasată mai aproape de perete.

Masă rotundă în colțul bucătăriei
Mese rotunde pentru 2 persoane

Pentru bucătăriile mici sunt mai potrivite opțiunile semi-circulară – cum ar fi următoarele fotografii:

Masă semicirculară în interiorul unei bucătării mici
Masă semicirculară în interiorul unei bucătării mici

Structurile ovale pot fi numite pe bună dreptate cele mai practice – arată mai original decât dreptunghiular și mai convenabil de utilizat decât rotunde.

Masă ovală în interiorul salonului de bucătărie-sufragerie

În plus, nu există colțuri ascuțite, cu o conservare completă a zonei utile a blatului, care asigură siguranța familiilor cu copii mici. Cu toate acestea, dacă un astfel de model este mai lung de un metru și jumătate, va dura destul de mult spațiu liber. În bucătăriile mici, cele mai multe ori mesele ovale sunt dotate cu o chicinetă confortabilă, ca în fotografie de mai jos.

Ovală masă în interiorul unei bucătării mici
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: