A konyhabútorok vastagsága a forgácslapból, szilárd, mesterséges és természetes kőből. Mit kell tudni vásárlás előtt?

A konyhabútorok vastagsága a forgácslapból, szilárd, mesterséges és természetes kőből. Mit kell tudni vásárlás előtt?

a konyhai munkalap méretei

A konyhai munkaterület méreteit a tervezési szakaszban kell meghatározni. Ez segítséget nyújt az illetékes rajzok elkészítésében, valamint pontosan kiszámítja, hogy mekkora mennyiségű anyag fog bekapcsolódni a konyhában lévő fülhallgató gyártásához.

Hogyan befolyásolja az anyag a dimenziókat?

Az első, ami meghatározza a konyha méreteit az alkalmazott munkaterületen. Mindegyik lehetséges típusnak megvan a saját szabványos mérete, amelyből meghatározható az asztallap legkisebb vagy maximális mérete. A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 1. A laminált forgácslap szinte a leggyakoribb anyag a munkaterületen, amelynek hossza 3500 mm, a mélység mérete 60 cm. Természetesen egy ilyen munkalap lecsökkenthető, de nem fog növekedni.
 2. A konyhai munkafelületek a forgácslapból készülhetnek a posztformáló eljárással (postforming). Mechanikai hatásoknál karcolódnak és deformálódnak.
  Az asztallap utánformáló anyagok Ezek a termékek nem lehetnek zökkenőmentesek, és csavarjukat mindig az oldalsó lécek zárják le. Az ilyen munkalapok előnyei között szerepel a könnyű feldolgozás és a metszés lehetősége is, mivel alapulnak forgácslemezen, viszonylagos olcsóságon és minőségi felületi dekorációkon. Az ilyen típusú munkalap vastagsága 28 vagy 38 mm lehet. Az első esetben a termék maximális hossza 3050 mm, a második pedig 4100 mm. És a munkaterület szélessége bármilyen vastagság esetén ugyanolyan lesz - 600 mm.

A posztformáló munkaasztal méretei

 1. A konyhaszekrény lapjának szabványos mérete egy fa fájlból - 40 mm vastagságban, 100 és 600 mm közötti szélességben, 100-3000 mm hosszúságban. Bár ma egyes gyártók bármilyen hosszúságú és nem szabványos mélységet és vastagságú fafelületet tudnak előállítani, az ilyen opciók költségét egyedileg kell kiszámítani. Az Ikea-ban a népszerű asztalokat két változatban értékesítik: 1260x606 mm és 2460x606 mm.

Az asztal teteje a tömör fából

 1. Műkőből készült cikkek. Csúcsok nélkül is kivitelezhetők - még a sarokmunkáló felületen is, az ízületek ragasztóval vannak feltöltve, majd őrlik, ami teljesen láthatatlan. Ezen kívül ez az anyag szinte nem hajlamos a karcolás. Ugyanakkor a mesterséges kő nem kezelhető megfelelően, és nem olcsó. Bármely méretű terméket megrendelhet a gyártótól, de ebben az esetben a pultrendszer standard szélessége 600 mm, hosszúsága 2,4 m.

Méretek asztallap mesterséges kőből

 1. A természetes kő normál felületi méretekkel is rendelkezik - legfeljebb 600 mm szélességű, hosszúsága 750, 800 vagy 2400 mm.

Méretek asztallap természetes kőből

Meg kell rendelni a munkalapok gyártását, ha kőlapokat kívánunk telepíteni egy sarokba vagy U-alakú készletbe. Ezenkívül az ilyen munkaterületek beszereléséhez szakembereknek kell lenniük, mivel nehéz és nehéz feldolgozni.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méreteket

A konyha standard méretei alakultak ki, a dimenzió méretének megfelelően. Azonban ma minden érték változhat - ez a padló padlózat magassága, hossza és mélysége. Ezek a paraméterek a következő tényezők függvényében kerülnek kiválasztásra:

 • A kiválasztott anyag tulajdonságai és a rögzítés jellemzői;
 • Szükséges az Ön számára a konyhahely kapacitása - a pultnak a hossza, mélysége és magassága;
 • Ergonómia és könnyű használat;
 • Az esztétika - a felület nagysága és a padlóról való magassága megegyezzen a konyhák általános paramétereivel.

Különösen fontosak a háztartás élettani paraméterei, akik aktívan használják a konyhát. Tehát a helyszín magassága a padlóról közvetlenül függ az emberek növekedésétől.

A padlózat magassága és a javasolt mélység
1

A konyhafelület méreteinek kiválasztásakor figyelembe veszik a tér funkcionális szervezését is - például egy hosszabb és szélesebb (és ennélfogva nagyobb méretű) lehetőség egy nagy család számára.

Nyilvánvaló, hogy a szabványosított konyhai készletek általában és a munkalapok különösen olcsóbbak lesznek, mint a megrendelésekhez. Ezért gondosan készítse el a projektet még a vásárlás előtt is - lehetséges, és a kész lehetőségek közül választhat a megfelelő megoldás.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map