Bucătării din acril – o combinație de design minunat și funcționalitate impecabilă

Bucătării din acril – o combinație de design minunat și funcționalitate impecabilă

Îmbunătățirea tehnologiilor de fabricare a mobilei a dus la apariția multor modificări de calitate moderne. Fatade și blaturi de bucătărie au devenit nu numai cele mai durabile și rezistentă la uzură, dar, de asemenea, foarte atrăgătoare din punct de vedere estetic. Un exemplu de design spectaculos sunt bucătăriile din acril – funcționale, de încredere, capabile să decoreze cu luciu perfect cel mai rafinat interior al bucătăriei.

Avantajele acrilice ca material pentru mobilier

Un plus necondiționat, instantaneu izbitoare, este designul perfect. Suprafețele lucioase netede sunt perfect combinate cu decorarea pereților: tapet, ceramică, lemn sau plastic. Suprafețele luminoase, monocrome sau diluate în culoare, sunt ele însele un ornament al interiorului.

set

Set alb-lucios cu șorț floristic accent

Achiziționarea de bucătărie modernă din plastic acrilic nu poate numai proprietarii de apartamente de lux, dar, de asemenea, proprietarii de mici dimensiuni de locuințe mici, deoarece costul de garnituri din plastic frumos este relativ mic și depinde în principal de caracteristicile de design și dimensiuni.

mașini de bucătărie

Versiune compactă cu aparatură de bucătărie încorporată de 6 m²

Cei care au devenit deja fericiți proprietari de mobilier ultramodern, prezintă în lista lor de recenzii următoarele beneficii:

 • culori saturate, luminoase cu luciu;
 • scară bogată de culori;
 • întreținere ușoară cu detergenți non-agresivi;
 • grad ridicat de rezistență la umiditate;
 • durabilitate – 15-20 ani cu îngrijire corespunzătoare;
 • rezistența, rezistența la efecte mecanice și chimice.

Alegerea culorii este atât de mare încât depinde doar de imaginația și dorințele clientului. Paleta nelimitată se datorează tehnologiei unice de fabricație, în care puteți alege orice nuanță preferată – de la populară clasică până la rare, exclusivă.

bucătărie

Folosirea cu succes a combinației clasice de roșu și alb

Datorită varietății de modele și ale culorilor luminoase ale stratului de acoperire, este ușor să selectați un model pentru o cameră compactă cu o suprafață de 5-6 m². Pentru o bucătărie spațioasă, un design liniar de până la 5 m lungime, soluții individuale unghiulare, opțiuni interesante cu o insulă sau un bar.

decorarea insulei

Decorarea insulei se face in acelasi stil ca si setul cu casti

Atunci când comandați mobilier modular, rețineți că, dacă doriți, puteți înlocui una dintre secțiuni folosind o tehnologie similară de fabricație.

Contra din seturi de plastic

Chiar și modelele cele mai perfecte pot fi găsite defecte, iar bucătăriile cu fațade acrilice nu fac excepție. Unul dintre dezavantajele se referă la tehnologia de fabricare a produselor, în care este imposibil să se realizeze un design îndoit. Dacă proiectul presupune detalii cu curbe netede, este mai bine să se oprească pe modele de film.

fațadă

Exemplu de fațadă de film curbată la colț

Unele dificultăți sunt cauzate de retragerea sau, mai degrabă, de regularitatea sa. Pregătiți-vă pentru faptul că pe suprafața lucioasă vor rămâne urme și amprente digitale, deosebit de vizibile în locuri bine luminate. Acestea sunt ușor de curățat cu o cârpă uscată, deci este necesar doar să aveți un alt obicei util: împreună cu masa de masă, ștergeți fațadele și părțile laterale.

fațadă

Glossul neted necesită îngrijire constantă

Costul fațadelor din plastic este încă mai mare decât cel al MDF sau PAL, deci nu toți sunt gata să le aleagă.

Soiuri de tehnologii acrilice

Având în vedere fotografia bucătăriilor din acril, este posibil să observați o ușoară diferență în grosimea sau forma panourilor. Se explică pur și simplu: nu toate modelele sunt de fapt plastice. Sa întâmplat astfel încât acrilicii să fie numiți următoarele tipuri de structuri:

 • create cu ajutorul fibrei de sticla;
 • film – acoperit cu un strat transparent subțire;
 • vopsit cu vopsea acrilică;
 • acoperit cu un strat de email smaltuitor.

Vom lua în considerare numai primele două opțiuni, care sunt direct legate de materialul care ne interesează.

Bucătării cu fațade acrilice

Așa-numita sticlă acrilică, care în caracteristicile sale seamănă mai mult cu plasticul, este creată prin polimerizarea metacrilatului metilic – metil eter cu un miros specific. Inițial, este în stare lichidă, dar intră în producție sub formă de semifabricate din plastic sau pulbere. Substanța transparentă dobândește culoarea dorită datorită aditivilor de pigment, care sunt introduși în procesul de fabricație.

fațadă

Tema flori – una dintre cele mai populare

Tehnologia de producere a pieselor pentru mobilier:

 • Placa MDF, care servește drept bază, este acoperită cu o soluție de întărire;
 • pregătite pentru aplicarea unei imagini sau a unui fundal;
 • aplicați un model, un ornament sau un anumit ton;
 • acoperiti cu un material plastic transparent.

Pentru a se asigura că straturile de material diferit se află mai bine și se aderă unul la altul, în timpul aplicării, acestea sunt periodic iradiate cu raze ultraviolete.

eșantioane

Fiecare producător demonstrează eșantioane de producție proprie

Tehnologia de preparare a panourilor de mobilier explică rezistența la ardere: culoarea este aplicată la începutul procesului pe placa MDF, apoi acoperită cu un strat gros de plastic. Acoperirea de finisare, tratată deja cu raze UV, nu mai reacționează la soare, protejând astfel decorul de culoare.

portocaliu

Lumina portocalie portocalie este protejată în mod fiabil de arsuri

Nu uitați că prin obținerea rezistenței și durabilității, panourile de polimeri își pierd complet plasticitatea, astfel încât sunt disponibile doar fațadele drepte cu linii geometrice uniforme.

set de bucătărie

Construcțiile liniare și unghiulare cu suprafețe drepte sunt mult mai frecvente decât analogii îndoiți

Caracteristicile tehnice îmbunătățite măresc durata de viață a mobilei de bucătărie, dar în același timp măresc costul comenzii.

Procesarea cu peliculă de polimer

Produsele acoperite cu folie acrilică se referă, de asemenea, la modelele de polimeri, deși tehnologia fabricării lor este oarecum diferită. Baza este, de asemenea, panoul din panouri sau MDF, dar partea superioară, decorativă, este făcută diferit. Un material special de hârtie multistrat este tratat cu mijloace absorbante, apoi acoperit cu o rășină care conține acrilic.

fațadă

Fatadele îndoite se disting printr-o strălucire mai strălucitoare

Stratul de bază și stratul decorativ sunt strâns legate prin presare la cald. Temperatura înaltă transformă stratul de rășină într-o peliculă subțire (aproximativ 1 mm), care, prin caracteristicile tehnice, este cu mult înaintea filmului obișnuit din PVC.

bucătărie

Pentru unele camere, structurile îndoite sunt singura soluție adevărată

Spre deosebire de plasticul dur, piesele de film nu își pierd elasticitatea, de aceea ele sunt niște semifabricate pentru fabricarea de fațade îndoite.

desen

Soluția originală de proiectare pentru modelul liniar

Dacă este necesară postformarea, trebuie să vă referiți și la proiectarea filmului. Anterior, postformarea a implicat procesul de prelucrare a plăcilor din PAL cu laminat, iar toate piesele, inclusiv piciorușele, au fost acoperite. Postformarea din plastic este un panou complet de panouri din MDF cu peliculă pe bază de rășini sintetice: procesul este similar, dar materialele sunt complet diferite.

Postforming

Postformare – o acoperire fără sudură a panourilor din toate laturile

Adesea, pentru modelele polimerice, ele sunt colorate analogice, mai ieftine, dar inferioare în calitate. Sunt modele din plăci MDF lustruit acoperite cu vopsea colorată.

Suport decorativ: opțiuni de proiectare

Vorbind despre proiectarea seturilor de bucătărie, nu trebuie să uităm de așa-numita șorț, care ocupă locul central al compoziției interioare. Acesta se află între suprafața orizontală de lucru și dulapurile de perete, împărțind setul cu cască în două părți.

șorț

Figura rafinată a elementelor plantelor

În plus față de funcția decorativă, acest fragment îngust are de asemenea protecție – protejează peretele de picături de apă, detergenți chimici, stropi grași. Elementele de acoperire ale șorțului sunt realizate din diverse materiale: plăci ceramice, panouri din lemn, foi de MDF sau PAL, mozaic de sticlă, tapet lavabil. Cu toate acestea, una dintre cele mai de succes opțiuni a recunoscut finisarea bucătăriei cu panouri acrilice.

bucătărie

Sucul de fructe se amestecă pe pereții bucătăriei

Avantajele sunt imediat vizibile:

 • foile nelegate nu au cusături și îmbinări;
 • Suprafața lucioasă reflectă lumina și extinde vizual camera;
 • există posibilitatea de montare a produselor îndoite;
 • estetică.

Nu uitați de rezistența la foc – calitatea necesară pentru articolele care sunt în pericol aproape de foc sau electricitate.

design de bucătărie

Temă de căpșuni strălucitoare pentru șorț și fațade

Dar principalul avantaj al panourilor de polimer se referă la calitățile lor decorative, în special la posibilitatea de a decora șorțul cu o imagine frumoasă. De exemplu, utilizând metoda de tipărire a fotografiilor, puteți aplica orice desen în ecranul său complet colorat: peisaj favorit, apetisant în viața de zi, ornament exotic, compoziție florală.

compoziție în 3D

Compoziții mari în format 3D

Uneori, un strat de polimer este folosit ca protecție în sensul literal – acoperă o suprafață de facturare, elemente de lemn sau de piatră. Efectul de strălucire poate fi mărit prin instalarea unui iluminat suplimentar cu LED-uri sub formă de bandă sau spoturi.

Constructii de bucatarii moderne acrilice

Principala caracteristică a materialelor moderne este universalitatea, prin urmare, cu ajutorul polimerilor este posibil să se realizeze practic orice proiect. Dacă aveți nevoie de colțuri tăiate și geamul nu se potrivește cu polimerul, filmul ajută la ieșire și aveți nevoie de rigiditate specială – un panou din material plastic durabil este util.

construcția unghiulară

Construcție compactă în colț în culori neutre

Puteți experimenta înălțimea, lățimea, adâncimea meselor și dulapurilor, dar trebuie să știți exact cum arată ușile, cutiile și alte detalii funcționale. Faptul că există două opțiuni pentru finisarea panourilor – una față-verso și o față-verso. În primul caz, partea inversă pare diferită, iar acest lucru se poate observa când deschideți ușile sau trageți sertarul.

cutie

Sertare pentru accesorii de bucatarie de forma de raza

Pentru toate suprafețele păreau la fel, folosiți postformarea – o căptușeală monotonă pe toate laturile. Această opțiune este adesea folosită în tehnologia filmului. Principalul avantaj este absența îmbinărilor cap la cap, ceea ce oferă o fiabilitate suplimentară. Postformarea poate fi recunoscută prin colțuri ușor rotunjite, de-a lungul cărora trece, de obicei, granița lipirii fragmentelor care se confruntă.

gol

Preformele realizate folosind postformarea

În locul foilor dintr-o singură bucată, căptușeala este adesea folosită pe o parte cu ornamente de margine, atunci când este utilizată o folie din PVC în locul stratului de polimer. Diferă în caracteristici, dar poate corespunde culorii și texturii. Dacă se dorește, marginea PVC poate fi înlocuită cu una din plastic, similar cu stratul de bază, dar costul produselor va crește semnificativ.

decorare

Finisarea muchiei este relevantă pentru panouri din polimer, PAL, MDF

O altă opțiune modernă – fațade într-un cadru din aluminiu. Ele sunt deosebit de rezistente la uzură și abraziune, nu se deformează cu utilizarea frecventă, ci au o orientare stilistică limitată. Finisajele din aluminiu sunt mai potrivite pentru stilurile tehnologice – constructivism sau high-tech.

panouri dintr-un cadru din aluminiu

Panouri acrilice dintr-un cadru din aluminiu

În cazul în care este necesar să se facă o carcasă de vitrină, sticla polimerică este introdusă în ramele de aluminiu, deoarece cea obișnuită nu este potrivită.

Caracteristicile designului fațadelor din plastic

Setul de bucătărie cu un strat de polimer arată impresionant și modern, dar limitează proprietarii în alegerea unui stil. Există instrucțiuni pentru care utilizarea luciului în interior este fie imposibilă, fie foarte dozată. De exemplu, o suprafață lucioasă nu este absolut potrivit pentru un design în stilul de Provence, care este mai aproape dulapuri uzate in varsta, stins, ca și în cazul în care au ars, decorare de perete, materiale naturale.

bucătărie

O încercare de a crea o țară interioară cu utilizarea de mobilier din plastic

Este greu de imaginat un model clasic strict cu fațadele lucioase din ramele de aluminiu – fără elemente decorative, aurire, vitralii de sticlă. Luciu este mai aproape de neoclasic cu minimalismul și simplitatea liniilor sale.

interior neoclasic

Un interior tipic neoclasic – nimic inutil

Dar suprafețele reflexive și culorile adânci sunt ideale pentru implementarea proiectului într-un stil Art Deco, strălucitor, elegant și simultan. Negru, alb sau violet luciu aurire înnobilată de cristal și smalțului diluat, încadrată în mahon sau tapiterie din piele naturala – si înainte de un scump interior de lux, exclusive.

bucătărie

Un deco de artă magnific și neașteptat

Design-uri compacte într-un stil minimalist – o oportunitate de a salva o parte din spațiul util în apartamente mici și versiunile moderne ale tipului studiourilor de locuințe bugetare. Suprafețele netede ușoare măresc gradul de iluminare, împingând astfel limitele unui spațiu îngust.

luciu

Albul strălucitor este o alegere excelentă pentru un spațiu limitat

Mobilă din polimeri – una dintre cele mai bune opțiuni pentru amenajarea unui apartament în stilul high-tech. Materialul artistic rece se potrivește organic într-un interior pragmatic cu echipament modern, finisat în culori metalice, aspect relativ simplu și spațiu liber maxim.

bucătărie

Hi-tech: panouri reflexive negre și un luciu argintiu de metal

Desigur, puteți experimenta, combina elemente de stiluri diferite, creând un interior eclectic, dar interioarele cu panouri lucioase sunt proiectate în aceeași direcție, se pare mult mai atractiv.

Videoclipuri similare

Oferim videoclipuri interesante care vă vor extinde orizonturile și vor adăuga la cunoștințele bucătăriilor acrilice.

O examinare video detaliată a noii bucătării:

Idei pentru proiecte proprii – serii video de modele gata:

Tipuri de materiale pentru comandă:

Caracteristicile comparative ale fațadelor:

Bucătăriile moderne acrilice îmbină armonios calitățile excelente cu funcționalitatea și estetica, care au câștigat dragostea clienților și a clienților. Pentru modelele cu finisaj din polimeri, sunt caracteristice forme drepte sau curbe, suprafețe lucioase frumoase, durabilitate și nemulțumire. Dacă preferați un stil industrial, materiale reflectorizante, forme geometrice simple – aceasta este opțiunea dvs.

decor

Leave a comment