Korte gordijnen voor de keuken - trendy en praktische inrichting

Korte gordijnen voor de keuken – trendy en praktische inrichting

Korte gordijnen voor de keuken - trendy en praktische inrichting

Keuken - een plek met een speciaal microklimaat. Hier zijn er frequente temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid en "neerslag" in de vorm van afzettingen of dampen met vetdeeltjes. De belangrijkste eis voor textiel is praktische bruikbaarheid en eenvoudig onderhoud. Daarom nemen korte gordijnen in de keuken steevast leidende posities in bij de keuze van het raamontwerp, omdat u, ongeacht het ontwerp van de kamer, een model kunt kiezen voor elk kleurbereik en interieurthema. Laten we in detail kijken naar voorbeelden met foto's van soorten korte gordijnen, en is het de moeite waard om een ​​afgewerkt product te kopen - misschien is het gemakkelijker om zelf te naaien?

De voordelen van korte gordijnen in de inrichting van de keuken

Venstergordijnen voor de keuken zijn niet zozeer ontworpen om te beschermen tegen licht en vreemde uitzichten, maar om het interieur te troosten. Maar ze mogen niet interfereren met het proces van het koken, het creëren van een gevaar voor brand en laat de gastvrouw gedoe met het schoonmaken en uborkoy.Korotenkie nette gordijnen te gaan met deze taak op 100%.

gordijnen in de keuken

Soorten keukengordijnen

Verschillende redenen om de keuken met korte gordijnen te versieren:

 • Laat de toegang tot het raam vrij en toegang tot de vensterbank, zelfs wanneer gesloten.
 • Geef het interieur gemak en vergroot visueel het volume van de kamer.
 • Belemmer de indeling van het eet- of werkgedeelte bij het keukenraam niet.
 • Laat het experimenteren met felle kleuren - een klein gebied met korte gordijnen in de keuken veroorzaakt visuele vermoeidheid en doet geen moeite, zoals lange gordijnen met verzadigde tinten.
 • Uitstekend geschikt voor decoratie van grote ramen met een balkondeur.
gordijn

De foto laat duidelijk zien dat de goed gekozen lengte van de gordijnen en de locatie aan de ene kant open toegang tot het balkon geven

 • Interfereer niet met luchten.
 • Verzorging is veel gemakkelijker - een klein gordijn is eenvoudig te wassen, te strijken en op te hangen.

Tot op de hoogte! Als een plaat zich naast het raam bevindt, voorkomt een enkele lambrekijn of korte dichte gordijnen met een fixatie op het frame het risico van ontsteking in de tocht.

blinds

Gordijnen aan beide zijden van het keukenraam

Populaire soorten gordijnen voor de keuken

Korte gordijnen voor de keuken - het concept is nogal vaag, omdat hun lengte niet wordt geregeld door bepaalde normen. Het kan gordijnen zijn voor de vensterbank, het midden, derde deel van het venster en zelfs een smalle strook van lambrequin, 30-50 cm breed. Overweeg daarom verschillende modellen, waarvan de lengte gemakkelijk naar eigen inzicht kan worden aangepast.

TOP-5 van de populairste opties voor het decoreren van een keukenraam:

 1. Roman - ondoorzichtige stof, die eventueel opgewekt, stopte de stof grote skladkami.Mogut bijgevoegd als per blad, en de volledige opening zijn voorzien van een handmatig of elektrisch aangedreven mechanisme (dit laatste geldt met name voor hoge of dakramen). Deze gordijnen kunnen kant en klare kopen of maak uw rukami.Esli om de juiste stof te kiezen, Rimko perfect passen in elk interieur, van land tot high-tech - ter ondersteuning van het maken van een foto korte gordijnen in de keuken, ingericht in verschillende stijlen.
blind

Romeinse blinds

vouwgordijnen

Vouwgordijnen in moderne keukens

jaloezieën optillen

Hefmodellen in vintage interieur

bloemen ornament

Textiel met florale ornamenten versieren de klassieke keuken

 1. Frans en Oostenrijks - weelderige gordijnen aan de vensterbank of in het midden van het raam, versierd met halfronde plooien, guirlandes, zullen in de keuken een vleugje luxe en romantiek brengen. Het is gemakkelijk voor hen om de juiste decorstijl te kiezen - kralen, bugels, speelse strikken, franje, lambrequin met chili of svagami. Doeken kunnen worden opgetild met verstelsysteem van koorden en ringen of statisch.
blind

Het verschil tussen Oostenrijkse en Franse modellen - in het aantal guirlandes

 1. Rolls - "thuis" interpretatie van jaloezieën, waarmee u de keuken perfect kunt verbergen voor overbelichting of externe zichten, maar maak van de ruimte geen kantoor. Hun ontwerp is uiterst eenvoudig: de stof van de stof wordt gekozen op basis van de grootte van elk blad van het raam of de hele opening, en wanneer het koord wordt uitgerekt, wordt het op een houdertrommel gewikkeld of een wegingsmateriaal dat van onderen wordt genaaid. Indien gewenst kunnen rolgordijnen worden aangevuld met luchttule, die aan één kant is verschoven, met schuifgordijnen of lambrequins.

Modellen met fotodruk kunnen een helder accent worden in het interieur van de keuken:

fotodruk

Modellen met foto's afdrukken

gordijnen

Rolgordijnen

Tot op de hoogte! Als de rolluiken voor u te simpel en saai lijken, let dan op de Engelse gordijnen, waarin de stof is opgevuld met verticale jarretelles of genaaid met vlechtwerk.

blinds

Rolgordijnen kunnen eenvoudig met linten of gordijntape in het Engels worden omgezet

 1. Gordijnen - doorschijnende stof, die uit één stuk stof of uit meerdere stukken stof kan bestaan. Ze kunnen aan beide kanten van het venster uit elkaar bewegen of met behulp van strings, plectra of andere decoratieve ornamenten mooie vouwen vormen. Weefsels en kleuren voor dergelijke gordijnen kunnen in elke interieurstijl worden geselecteerd. Hun grootste voordeel is de luchtigheid en het volume dat ze zelfs in een kleine kamer bevestigen.

Korte keukengordijnen, die we vroeger tulle of net noemden - dit zijn dezelfde gordijnen.

gordijnen

Op de foto - prachtige gelaagde gordijnen van drie doeken

 1. Gordijnen-café is een uitstekende optie voor ramen waar de vensterbank wordt gebruikt als een voortzetting van het eetgedeelte of de werktafel. Klassieke ontwerpen gaan uit van bevestiging op twee kroonlijsten - boven en in het midden van een frame. Maar je kunt kiezen uit verschillende combinaties op uw eigen, zoals slechts een korte kraag te laten aan de bovenkant van het gordijn in het midden van elk blad en knoop in het midden van het doek in de vorm van zand chasov.Takie korte gordijnen zijn ideaal voor de decoratie van de kleine keuken waar op grond van elke centimeter van de vrije ruimte.
blinds

Gordijnen-café op lichte textiellussen

Tot op de hoogte! U kunt verschillende soorten korte gordijnen voor de keuken combineren om uw eigen unieke interieur te creëren.

Foto-voorbeelden van combinaties van verschillende soorten gordijnen op één venster:

kk14
kk15
kk16

Hoe korte gordijnen kiezen voor de keuken

Om het keukenraam mooi te versieren, volstaat het niet om een ​​geschikte verscheidenheid aan gordijnen te kiezen. Er zijn veel praktische en stilistische nuances waar rekening mee moet worden gehouden voordat u een stof of afgewerkt product koopt. Daarom zullen we in detail "drie walvissen" van het textielinterieurontwerp analyseren - materiaal, stijl en kleur.

Materiaal voor gordijnen

Weefsel voor de keuken wordt niet alleen gekozen op basis van een geschikt kleurenschema, maar ook afhankelijk van het verlichtingsniveau van de kamer. Voor zuidelijke en oostelijke ramen is dicht textiel nuttig, en voor noordelijke of westelijke voldoende en doorzichtige gordijnen (als het appartement niet op de eerste verdieping ligt en niet naar een ander huis kijkt).

blind

Donker gordijn

Voor zonne-keukens is het beter om strakke en donkere gordijnen te kiezen, die indien nodig kunnen worden opgetild of verplaatst.

1

Naaiende gordijnen in de keuken kunnen in principe van elke stof worden gemaakt, zelfs van natuurlijke zijde of luxueus fluweel. Maar om praktische redenen moet u voorrang geven aan textielproducten, die zonder verlies van uiterlijk alle nuances van het microklimaat van de keuken kunnen overbrengen en het leven van de gastvrouw niet ingewikkeld maken met speciale zorgvereisten.

Daarom kan de optimale oplossing voor de keuken elk van de volgende materialen zijn:

 • Budgetoptie - gordijnen van nylon, organza, mesh en andere synthetische stoffen in schoonheid zijn niet onderdoen voor natuurlijk textiel, maar zijn gemakkelijker te onderhouden.
 • Voor luchtgordijnen - tule, chiffon of sluier. Gemengde stoffen met de toevoeging van synthetische vezels vervormen praktisch niet en werpen het keukenraam met prachtige vouwen effectief in.
 • Liefhebbers van natuurlijke stoffen kunnen kiezen voor katoen, katoen, linnen of satijn - ze zijn vrij pretentieloos en zien er goed uit op korte keukengordijnen of hefgordijnen.

Tot op de hoogte! Voor het unieke ontwerp van het keukenraam is het helemaal niet nodig om duur textiel te kopen, het is beter om stil te staan ​​bij praktisch materiaal en originaliteit te tonen in de snit en ongebruikelijke selectie van decoratieve elementen.

Foto-ideeën van de originele inrichting:

kk18
kk19
kk20

Stijl voor interieurs met verschillende thema's

Bij het kiezen van keukengordijnen is het belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van de stijl waarvoor ze zijn bedoeld, omdat textiel veel mogelijkheden biedt om onopvallend het thema van het interieur te benadrukken.

Het ontwerp van korte gordijnen voor de keuken kan voorwaardelijk worden onderverdeeld in drie hoofdgroepen:

 1. Klassieke modellen - het kunnen mooie gordijnen zijn, ronde gordijnen met guirlandes en plooien, laconieke gordijnen en zelfs gordijnen aan haken, ringen of oogjes. De lengte is afhankelijk van de grootte van de kamer. Natuurlijk, voor grote interieurs, die worden beschouwd als de beste optie voor historische stijlen, is het beter om gordijnen te kiezen "op de grond", maar een zeer mooie uitstraling en luchtgordijnen met ingewikkelde plooien tot aan de vensterbank.
Oostenrijks gordijn

Oostenrijkse gordijnen met een dzhabo en een gordijn, aan één kant weggestopt

tulle arch

Tulleboog met een spectaculaire lambrequin

 1. Traditioneel - Korte keuken gordijnen in een rustieke stijl en al zijn interpretaties (Country, Provence, rustiek, etc.) zijn geschikt voor zowel kleine, gezellige keuken en een ruime kamers, in combinatie met een eethoek. De meest populaire modellen - cafe gordijnen, glijden gordijn aan de vensterbank, aangevuld volants, ruches, ruches, textiel loops en jarretelles. Stoffen worden voornamelijk in kleur gebruikt - in de kooi, erwten, bloemenprint.
gordijnen

Om gezelligheid te creëren, kunt u "dorp" -gordijnen combineren met stoffen jaloezieën

blinds

Gordijnen in de stijl van een café is beter om te kiezen met bevestiging op elk blad, zodat het raam gemakkelijk kan worden geopend

 1. Moderne - meestal zijn het rol of Romeinse gordijnen, die gemakkelijk opstaan, en indien nodig, perfect verbergen de kamer tegen nieuwsgierige ogen of overmatige verlichting. Een goede optie voor de keuken of studiokamer zijn Japanse modellen die kunnen worden verschoven - ze kunnen niet alleen voor vensters worden gebruikt, maar ook als zoneruimte in interne partities. Een universele oplossing voor moderne stedelijke stijl kan gordijnen op de ogen worden genoemd en de opties kunnen heel verschillend zijn: van korte gordijnen tot gordijnen met duidelijk uitgelijnde vouwen.
gordijnen

Romeinse gordijnen in de stijl van de stad

paneel in de keuken

Japanse textielpanelen in de keuken

gordijnen

Kort gordijn met ogen aan één kant

Kleur-, patroon- en decorelementen

Bij het selecteren kleuren gordijnen, korte en lange, meestal geleid door een geschikte combinatie van tonen behangen, moet de textiel- hetzij donkerder of lichter, maar niet fuseren met de wanden. De universele versie is neutraal witte gordijnen en koffiekleuren met melk. Onder de populaire: oranje, bes, grasachtig groen en gele korte gordijnen van verzadigde sappige kleuren.

draperie

Kleur draperieën kunnen in dezelfde schaal zijn met de decoratie van de muren, maar een paar tonen helderder

rolluiken

Effectieve combinatie van oranje mesh met witte rolluiken en decor van glaskralen

U kunt nemen als "bondgenoten" en andere elementen van het interieur - een keukenschort, decoratieve scheidingswand, meubels, lichte gerechten, huishoudelijke apparaten. Als het moeilijk is om een ​​kleur of in het interieur te kiezen, zijn er al veel verzadigde kleuren (bijvoorbeeld fotoprint op gevels of een werkmuur), kies de universele optie - zuivel- of witte korte gordijnen.

Tot op de hoogte! Textiel kan niet alleen een verenigende slag zijn, maar een onafhankelijk accent. In dit geval is de gekozen kleur is helder schaduw gordijnen, te dupliceren in andere weefsels accessoires - lakens, kussens, handdoeken, doekjes, meubels covers.    

keuken

Lichte textielaccenten op de beige keuken

Maar de foto kan net zo neutraal zijn (florale motieven of geometrische afdrukken), en het thema van de stijl benadrukken. Bijvoorbeeld, modern interieur in de geest van de high-tech techno of het een zwart-wit foto's met een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers, snelwegen of abstracties met de details van de mechanismen, en voor het land of de Provence - bloemen, pastorale afbeeldingen of cel.

blinds

Decoreren van het keukenraam in de stijl van het Franse land

Belangrijk! Als de wanden bedekt zijn met behang met een patroon, zijn gordijnen beter om monochroom te kiezen, en monochrome afwerking kan worden verdund met bonte ornamenten.

Korte gordijnen voor de keuken met hun eigen handen

Tegenwoordig is het niet moeilijk om kant-en-klare korte gordijnen van welke aard dan ook en kleurschakeringen te kopen. Maar fans van handgemaakte producten kunnen de keuken en met hun eigen genaaide of gehaakte gordijnen decoreren. En als u een naaimachine heeft, kunt u dit soort werk in slechts een paar uur doen en twee vogels met één steen tegelijk doden - bespaar geld en complementeer het interieur met een uniek accessoire. Laten we daarom eens nader bekijken hoe u korte keukengordijnen met uw eigen handen naait.

Hoe de hoeveelheid stof voor gordijnen berekenen

Om het gordijn de vensteropening te laten naderen, is het belangrijk om de juiste afmetingen te maken voor het tekenen van een patroon en het tellen van het benodigde materiaal. Om dit te doen, moet u het type constructie (heffen, glijden, statisch) en de lengte ervan bepalen.

Foto-voorbeelden van kant-en-klare patronen:

schema

Patroon patroon

patroon

patroon

Tip! De standaardlengte van korte keukengordijnen ligt tot aan de vensterbank (plus / min 15-20 cm). Maar als het raamoppervlak wordt gebruikt als een werkoppervlak of als een eettafel, is het beter om je te beperken tot een smalle lambrequin, een rol of een Romeins gordijn met een bevestiging op het frame.

Om de gewenste hoeveelheid weefsel te berekenen, kunt u het volgende algoritme gebruiken:

 • Lengte = afstand van de richel tot de vensterbank (of ander herkenningspunt) plus een marge voor een zoom van ten minste 15 cm.
 • Breedte = lengte van de kroonlijst, vermenigvuldigd met de montagefactor, die afhangt van de pluizigheid van de vouwen en het type bevestiging van de stof.
montage

De assemblagefactor voor verschillende soorten bevestigingsmiddelen

Belangrijk! Om de lengte van het materiaal te berekenen, moet u de breedte van de stoffenrol weten en deze kan verschillen: van 80 cm tot 2 meter of meer. Vervolgens moet de breedte van de metingen worden gedeeld door de breedte van de rol en het resulterende aantal stroken vermenigvuldigen met de lengte van de gordijnen.

Stap-voor-stap instructie over hoe te maken - video

Om korte keukengordijnen met uw eigen handen te maken, moet u de stof in reepjes snijden en ze aan elkaar naaien - er zal een doek zijn dat de vensteropening helemaal bedekt. Voor rol-, Romeinse, Oostenrijkse en andere soorten hefgordijnen kunt u het geheel achterlaten, voor schuifgordijnen - in twee (of meer) stukken gesneden.

Tip! Om een ​​gelijkmatig snijden van de stof mogelijk te maken, kan een landmark helpen - een lengtedraad die met een dunne naald wordt uitgerekt.

Dan gaan we stap voor stap verder:

 1. Aan de rand van het weefsel (met uitzondering van de bovenrand), double-buig het weefsel van 1-1,5 cm, vast met pennen of vegen handmatig buigen ijzer ijzer, vervolgens een vlakke machinelijn. Naast de onderrand kunt u decoratieve beika bevestigen en deze bevestigen met een overlock, contrastrand of franje.
decoratie gordijnen

Je kunt de randen versieren met kant of ruches

 1. Nu moet je de bovenrand verwerken, en dit is afhankelijk van de manier waarop het toekomstige gordijn aan de kroonlijst is bevestigd. De eenvoudigste optie is om een ​​speciale gordijntape naaien met vetersluiting, die u kunt kopen in de ijzerhandel. Hiertoe wordt de zoom eerst gebogen tot de breedte van het lint en wordt vervolgens een snede van de vlecht genaaid. Daarna wordt het doek langs de lengte van de kroonlijst waterpas gemaakt met behulp van een aanhaalkoord en opgehangen aan haken voor vaste lussen. Het blijft om een ​​ophaal- of magneetband te bevestigen - en de gordijnen aan één kant in de keuken zijn klaar!
vlecht

De tape wordt alleen aan de verkeerde kant van het gordijn genaaid

 1. Wilt u oogjes gordijn, moet u een marge van 5 cm te maken uit de bovenrand en vymeryat afstand tussen de ringen, afhankelijk van de grootte van de vouw (voor diepe - 20 cm, medium - 15-18 cm). Dan moet je het hete strijkijzer met een speciaal ooglint lijmen, dat de vouwen stijfheid en dezelfde vorm geeft, de bocht naaien en de ronde gaten onder de ringen afsnijden. Het blijft over om de oogjes aan beide zijden te bevestigen, met een speciale sluiting vast te maken en het gordijn aan de dakrandlijst te hangen.
gat

Gaten worden gemeten door de binnendiameter van de ringen

Video-instructie: gordijnen maken zonder naaimachine

Masterclass voor het bewerken van randen en het bevestigen van gordijnbanden:

Foto van korte gordijnen op het keukenraam

Als je de reparatie hebt voltooid of als je het interieur wilt bijwerken en de keukengordijnen wilt vervangen door modieuze korte gordijnen, is het niet overbodig om kennis te maken met de huidige trends van 2017:

 1. Enkellaags modellen - moderne ontwerpers pleiten voor kortheid en eenvoud, dus de ideale optie voor een modieuze keuken is één gordijn. Dit kunnen Romeinse gordijnen zijn, stoffen jaloezieën, een korte lambrequin, een doorschijnend gordijn naar de vensterbank. Het belangrijkste is om de opties op het principe van "tule plus gordijnen plus lambrekijn met meerdere lagen" niet te combineren.
kk38
kk39
kk40
KL1
KL2
KL3
 1. Als je een complexe structuur te kiezen, het ontwerp voor de 2017 meest geschikte combinatie van dichte rollen of Roman modellen met transparante gordijn verscholen aan de ene kant of schuifgordijnen eenvoudige snit - Deze oplossing maakt het mogelijk om een ​​verschil van texturen en kleuren te verslaan.
kk41
kk42
kk43
 1. Natuurlijke kleuren - mode voor alles wat natuurlijk blijft, marcheert door het interieur van onze huizen, dus in 2017 is het gordijnontwerp groen, geel, bruin en blauw. De meest trendy kleuren zijn turquoise, zeegroen en grasgroen.
gordijnen met foto's printen

Korte groene gordijnen met fotoafdrukken

vouwgordijnen

Blauwe Roman blinden met bloemenornament

 1. Heldere foto's - aan tegenstanders van monochromas in 2017 bieden ontwerpers aan om textiel te versieren met natuurlijke motieven - florale ornamenten, verschillende landschapsfoto's, "animal" -afdrukken. Verlies geen populariteit aan geometrische, etnische ornamenten, strepen.
KL4
KL5
KL6
 1. Ringen en oogjes - bevestigingen voor gordijnen, vormen van strakke plooien en rechte lijnen worden een stijlvolle decoratie voor de moderne keuken.
blinds

Ringen en oogjes - bevestigingen voor gordijnen

blinds

Bevestiging voor gordijnen

Als je de grillen van de mode niet volgt en een universele kleur en een model van korte gordijnen in de keuken wilt kiezen, geef dan de voorkeur aan eenvoudige lijnen en lichte sneeuwwitte stoffen. Deze klassieke optie blijft altijd in de trend, geeft lucht aan het interieur en vergroot visueel de ruimte in de kamer. Naai een kort gordijn van eenvoudig knippen met uw eigen handen, maar als u het keukenraam met een complex model wilt versieren, is het beter om de productie van meesters uit de studio toe te vertrouwen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 − 25 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map