Hoe gordijnen voor interieur te kiezen in hightech stijl

Hoe gordijnen voor interieur te kiezen in hightech stijl

Hoe gordijnen voor interieur te kiezen in hightech stijl

Hoe in de keuken om de gordijnen in hightech-stijl te versieren? Het korte antwoord is: "Nee!" Waarschijnlijk zal niet iedereen tevreden zijn met zo'n beknoptheid, want voor nauwgezette gebruikers is het noodzakelijk om de informatie in zijn ongevouwen vorm te presenteren. Laten we beginnen met de basis van de theorie van design en proberen uit te vinden wat hi-tech is.

Wat is hightech in architectuur en design?

De zeer zinsnede "gordijnen in de high-tech," suggereert dat de vraagsteller niet volledig te begrijpen wat zijn rech.I wonder: Kunstgeschiedenis in onze scholen niet leren, en de typische onpersoonlijke interieurs van appartementen en een saaie verschijning sockets waarin het groeide de meesten van ons niet bijdragen aan het vergaren van kennis op het gebied van design.

Het internet staat vol met artikelen, waarvan de auteurs, op zijn zachtst gezegd, weinig kennis hebben van wat ze schrijven. Het is moeilijk om gewone burgers de schuld te geven van het niet weten van de eigenaardigheden van architecturale stijlen, zelfs als sommige interieurontwerpers en meubels (of mensen die zichzelf zo noemen), de moderne stijl verwarren met de modernistische richting en pastelkleuren met beddengoed.

De high-tech stijl, onmiddellijk na zijn oprichting in de jaren '70 van de vorige eeuw, behield nog steeds een zekere democratie, geërfd van de esthetiek van industriële vormgeving.

kantoor

IT-bedrijven die moderne hi-tech snobbish beschouwen, wenden zich tot de erfenis van een vroege, onbedorven commerciële hightech. Men gelooft dat het gebruik van heldere kleuren en het opzettelijk open leggen van alle communicatie erg democratisch is

Maar al in de jaren '90 heerste het elitarisme dat inherent was aan het late modernisme, een andere stamvader van een nieuwe stijl. Hi-tech werd geleidelijk getransformeerd in een glossy-commerciële richting van architectuur, wiens taak niet alleen was en niet zozeer het creëren van een comfortabele omgeving verzadigd met hightech technische systemen, maar de vorming van het imago van de eigenaar. Klanten van dergelijke gebouwen en interieurs zijn tegenwoordig vooral grote en rijke financiële bedrijven, niet zonder reden een van de pijlers van het postmodernisme Charles Jenkins noemt de hightech gebouwen van de afgelopen decennia 'bankkathedalen'.

corporatie

Vandaag is hi-tech meer een beeldrichting ten dienste van grote financiële ondernemingen, luxehotels, prestigieuze winkelcentra en enkele overheidsinstanties

De belangrijkste tekenen van hightech-stijl

Naar onze mening zijn de karakteristieke kenmerken van hi-tech stijl in onze tijd de volgende:

 • Toepassing van hightech oplossingen: de nieuwste prestaties op het gebied van bouwconstructies, perfecte technische systemen, innovatieve afwerkingsmaterialen.
 • Functionaliteit en beknoptheid, in bepaalde situaties grenzend aan extreem minimalisme.
 • Strenge geometrische vormen doen een beroep op het creatieve erfgoed van het constructivisme.
ontwerp

Hi-tech visualiseert bouwconstructies op dramatische wijze, hierin is hij de directe erfgenaam van het constructivisme

 • Elementen van technische apparatuur kunnen worden benadrukt in de voorhoede van de waarneming. In de vroege versies van hi-tech konden de ventilatiepijpen van gegalvaniseerd staal en andere communicatiemiddelen bewust "worden blootgesteld". Vandaag is het al niet relevant. Een symbool van geavanceerde technologie zal eerder dienen als een glazen liftschacht in de atriumlobby.
high-tech ontwerp

Moderne hightech laat nog steeds enkele elementen van de technische systemen van het gebouw zien, maar hun esthetische uitstraling wordt vandaag zorgvuldig doordacht

 • Ruimtelijkheid, duidelijke zonering van open "vloeiende" ruimtes.
 • Een volledig verbod op items van 'burgerlijke-filistijnse' ontwerpen, waaronder de weigering van gordijnen, gordijnen en draperieën.
 • Het aantal niet-functionele items, decoratieve items is beperkt. Visuele accenten moeten schaalbepalend zijn, dat wil zeggen groot genoeg. Een goede toon is moderne schilderkunst, beeldhouwkunst, in een woonkamer - tapijten van strikt ontwerp.
het interieur

In het hightech interieur krijgt de schilderkunst een serieuze plaats, maar het heeft een uitzonderlijk decoratieve functie. Afhankelijk van de stijl, het plot, de stemming en de kleur, wordt het canvas geselecteerd voor de kamer. Zelfs als het miljoenen dollars kost, in de context van ontwerp, is het beeld niet zelf waardig

 • Meubilair is strikt functioneel, eenvoudig in vorm, maar niet primitief.
 • Natuurlijk en kunstlicht, vloeiend door de enorme ramen en zorgvuldig opgestelde lampen.
high-tech ontwerp

Windows en het licht dat eruit stroomt - bijna de belangrijkste componenten van de ruimte in de stijl van hi-tech, om ze te sluiten dan wat dan ook - heiligschennis

 • Breed gebruik van intelligente systemen van "smart home", geïntegreerde media-apparaten, multi-zone verlichting.
 • Hoge kwaliteit, het gebruik van moderne dure afwerkingsmaterialen en meubels, met de nadruk op het elitisme van het architectonische object. Typerend zijn 'eerlijke' materialen: glas, metaal, natuur- en kunststeen, waardevol hout. Imitatie in welke vorm dan ook is niet toegestaan. Het gebruik van polymere materialen wordt tot het noodzakelijke minimum beperkt.

"Naakt" beton in een hightech interieur is modieus en prestigieus. Het belangrijkste is dat het van hoge kwaliteit moet zijn

Residentieel interieur in hightech-stijl

De hightech-stijl is ideaal voor representatieve kantoren en openbare ruimtes, goed voor hotels, maar uiterst zeldzaam in echt residentiële ruimtes. Waarom is het zo?

Deze hightech, niet zijn parodie - heel duur plezier, niet elke topmanager van een groot bedrijf kan het betalen.

Eigenaren van "high-tech" appartementen zijn rijke mensen en dit is in de regel niet hun enige thuis. Als u meerdere huizen of appartementen heeft, kunt u het zich veroorloven om te experimenteren met de stijl van het versieren van een van de objecten.

De kamer, ingericht in een hi-tech stijl, is moeilijk en duur om te onderhouden. Het is ontoelaatbaar, als op het gepolijste oppervlak er een vingerafdruk van iemand zal zijn. Een staf van goed opgeleide bedienden en technische werkers moet constant de steriele netheid van objecten controleren en "glitches" in de talrijke subsystemen van het "slimme huis" elimineren.

1

Verfijnde high-tech interieur in zijn moderne lezing is uiterst effectief, maar abstract koud. Een dergelijke situatie kan bewondering van klanten, discipline medewerkers, maar leven, op zijn minst permanent, in de futuristische wereld van glas, metaal en super gadgets kan niet iedereen. De overgrote meerderheid van de mensen in deze situatie wil vroeg of laat troost. Hightech, hoewel het moderne technologie absorbeerde - een contemplatieve stijl. Het is noodzakelijk om een ​​houding van zenboeddhist te hebben om niet alleen het kosmische beeld te openen, maar ook constant zijn eigenheid te behouden.

high-tech ontwerp

Moderne hightech geeft vaak de indruk van de koningin van de Sneeuwkoningin. Fijn en koud

Gordijnen in hightech-stijl

Wat moeten de gordijnen zijn voor het interieur in de stijl van hightech? In het algemeen hebben we de vraag al beantwoord: nee. Laten we het in meer detail uitleggen:

Ten eerste is het niet nodig om de gordijnen dicht te doen met een spectaculair uitzicht vanaf de panoramische glas-in-loodramen van het penthouse naar het nacht New York. Uitzicht op Fujiyama of de oceaan is ook goed. Als je vanuit je raam een ​​twee meter hoge omheining van een buur ziet uit een metalen profiel of je bent bang dat je 's avonds door de inzittenden van het tegenoverliggende paneel wordt bekeken, hi-tech - niet over jou. Zoek eerst naar een ander huis.

keuken

Niet voor dat de eigenaren dit penthouse kochten om het uitzicht over New York vanaf de hoogte van de vluchtgordijnen van de adelaar te bedekken. Trouwens, dit is de keuken

eetkamer

En dit is de eetkamer

Ten tweede is het gebruik van weefsels voor decoratieve doeleinden alleen in deze stijl niet welkom, textiel is alleen geschikt als bekleding van stoffering. Vooral in de keuken, die de focus is van hightech apparatuur. In het pand in de stijl van hightech zijn er helemaal geen geïsoleerde keukens, er is daar maar één ruimte.

Maar wat te doen, als het bijvoorbeeld 's middags nodig is om de zuidelijke ramen te verduisteren om zichzelf te redden van de hitte? Dit is niet nodig bij hightech: het selectieve glas "snijdt" het infrarode, thermische deel van de zonnestraling af, terwijl de rest de klimaatregeling aankan.

Maar hoe wordt het heldere licht in het zichtbare spectrum gemist door het selectieve glas? Omdat de schittering, gereflecteerd door de spiegel, gepolijste en eenvoudig glanzende oppervlakken, de ogen verblinden. En hier zijn er hightech oplossingen: de glazen kameleons worden in enkele seconden donkerder - ze krijgen een tintend vermogen, voldoende om de helderheid van het doordringen van het buitenlicht naar een acceptabel niveau te verminderen. Hoewel dit niet erg nodig is, omdat de automatische zonneklep van buiten al de juiste positie heeft ingenomen.

Ik wil echt een gordijn

Hoogstwaarschijnlijk is de lezer al lang genoeg van ons gemopper. Gebruiker die op internet zoekt
gordijnen hi-tech, wil de gordijnen zien in de stijl van hi-tech, wil geavanceerde technologieën en gordijnen voor hen. En spuug op onze redenering over de puurheid van stijl.

Zonder botheid: mensen die zich echt een echte hightech kunnen veroorloven, lezen onze blog niet. Ze drinken nu champagne, bewonderen vanaf de zijkant van hun jacht naar het aquamarijnwater van de Egeïsche Zee, en het interieur houdt zich bezig met een speciaal ingehuurde eminente architect. De specialist zelf zal uitzoeken hoe om te gaan met de ramen, en de klanten zullen worden gestuurd om een ​​fotorealistisch 3D-beeld overeen te komen.

Als we toch gordijnen willen hebben, hebben we geen hightech en dat doen we niet. Koreaanse tv met een groot scherm, een thuisbioscoop, split-systeem en trendy vierkante meubels zijn nog niet hightech. Laten we ons verzoenen met de feiten en het op de een of andere manier anders noemen, dichter bij de realiteit. Het interieur is bijvoorbeeld in een moderne stijl.

Interieur in moderne stijl en gordijnen voor hem

De definitie van "interieur in de moderne stijl" kan op grote schaal worden behandeld en het is prima. Een vage formulering ontdoet ons van de zware taak om de verfijnde zuiverheid van een van de specifieke stilistische trends te observeren. We kunnen het vullen met elementen van hightech, minimalisme, avant-garde, Scandinavische stijl, fusionstijl en alles wat we willen en kunnen veroorloven.

Absoluut zeker niet geschikt voor een dergelijke binnengordijnen in een bloem of met een ander groot perceelbeeld. Alle decoratieve niet-functionele elementen zijn uitgesloten: alle soorten verbanden, kousenbanden, kwastjes en linten. Vertel je welke gordijnen geschikt zijn voor een kamer die is ingericht in een moderne stijl:

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn ideaal voor een modern interieur, ingericht met minimalistische meubels. Kijk niet naar het feit dat ze goedkoop zijn - maar stilistisch gezien absoluut overeenkomen met de geometrie van de ruimte. Jaloezieën zijn beter te bevestigen op de raamvleugels, het is wenselijk dat hun kleur overeenkomt met de kleur van de raamkozijnen. Als de frames wit zijn, gebruik dan geen gekleurde of zilverachtige lamellen.

Overigens, de horizontale jaloezieën - de meest handige en praktische soort apparatuur voor schaduw aan het venster: Selecteer de gewenste hoek van de lamellen, beschermen we onszelf van de felle zon of nieuwsgierige blikken, terwijl het pand niet te ontkennen sveta.Vertikalnye jaloezieën in ons geval geen van de tekening te passen , noch op de voorgestelde textuur van het materiaal.

blind

Ondanks de aanwezigheid van een bad en marmeren wastafel, is dit het slaapkamerinterieur. De eigenaren van dit huis in de buitenwijken - geen arme mensen, maar het voorstel van de architect bereidwillig gebruikt om te beschermen tegen nieuwsgierige ogen van de gebruikelijke goedkope jaloezieën in harmonie met de omgeving

k14
k13
k12

Rolgordijnen (rolluiken)

Het is een heel geschikte oplossing - rolluiken. Bevestigd aan de bovenkant van het raamkozijn, in de open toestand, gekruld in een dunne buis, zijn de rolluiken niet opvallend en bijna onzichtbaar.

high-tech ontwerp

De ramen in deze kamer zijn voorzien van rolluiken. In een samengevouwen vorm zijn ze volledig uit de lucht

Als de bovenkant van de glas-in-loodramen net boven het hoofdplafond ligt, zoals vaak wordt gedaan in een modern interieur, zijn de opgerolde rollen alleen zichtbaar als u er recht onder staat en uw hoofd optilt. Voor een modern interieur is een monofonisch of niet-contrasterend abstract patroon geschikt.

De keuze van het rolgordijn is vrij groot, we kunnen een lichtdoorlatend materiaal gebruiken dat ofwel massief of volledig ondoorzichtig is. Door het horizontale patroon ziet de rolluik "dag-nacht" er goed uit, bovendien zijn ze heel praktisch. Zorg ervoor dat u de schaduw van het gordijn selecteert, dit mag niet contrasteren met de kleur van het raamkozijn.

blinds

De woonkamer van dit huis in de buurt van Moskou, een moderne inrichting, gebruikt rolgordijnen gemaakt van dikke stof, wanneer het gesloten ze de kamer volledig verduisteren, waardoor de dag om uw favoriete film op het grote scherm een ​​aflopende home theater te kijken. Merk op hoe de zwarte kleur van de gordijnen in harmonie is met de chocoladekleur van het frame en de hellingen van het raam

Als we hightech-elementen bij ons thuis willen introduceren, moeten rolgordijnen worden uitgerust met automatische openingsmechanismen. Je kunt ze bedienen vanaf de console, een lichtsensor of een programmeerapparaat installeren.

rolluiken

Elektromotoren voor het automatisch openen en sluiten van de rolluiken zijn vrij klein en maken de mechanismen niet omslachtiger. Stroomvoorziening (in de regel 24 V-kluis) moet van tevoren op de helling van het raam worden gelegd

K18
K19
K20

Romeinse blinds

Romeinse blinds zijn ook een goede optie. Doorschijnende stof ziet er misschien gunstiger uit. Dit komt omdat de vouwen een horizontaal patroon op het lumen vormen. Vouwgordijnen hoeven niet strikt op het raamkozijn te worden gehangen, zoals rolluiken of rolluiken. Vanwege het feit dat de stof plooien heeft, heeft het gordijn een volume en ziet het er op enige afstand van het venster goed uit, opgehangen aan een raam dat dichter bij de kamer ligt. Of zelfs bij de opening, bevestigd aan de muur boven het raam. Vouwgordijnen kunnen ook worden uitgerust met een automatisch vouwsysteem.

vouwgordijnen

Vrije plooien op Romeinse gordijnen verzachten de strikte lineariteit van dit minimalistische interieur, maar ze zijn niet buiten de algemene context

K22
K23
K24

Rechte stoffen gordijnen

In het moderne interieur zien ze er geweldig uit en hebben ze rechte stoffen gordijnen. Ze worden in de gordijnen van mensen genoemd in de stijl van hightech. " Maar dit is niet waar, want hi-tech is geen gordijnen, gadgets, meubels of afwerking. Het is de totaliteit van alle elementen van het interieur die zijn stilistische oplossing vormen.

Voor een kamer ingericht in een moderne stijl, is een monofone stof geschikt, de kleur hangt af van de algehele kleur van de kamer. Het is beter om een ​​zacht materiaal te gebruiken, waarvan de vouwen niet kreuken en een golvend oppervlak vormen. Effectief lijken op gordijnen met doorschijnende tule, maar zonder dat, enkele lagen, zijn ook goed. Alle decoratieve elementen, alleen vrij vloeiende stof zijn ontoelaatbaar.

stoffen gordijnen

Rechte stoffen gordijnen in de moderne keuken met hightech elementen zien er uitstekend uit dankzij de juiste stofkeuze. Zacht, doorschijnend en licht glanzend, past het perfect bij glas en glanzende oppervlakken van meubels. Banden zijn verborgen in de plafondnis

Het is erg belangrijk om het ontwerp van de ophanging te verbergen bij het gebruik van gordijnen in een modern interieur. Als we de puurheid van stijl niet willen vernietigen, kunt u geen lambrequins, wand- of plafondlijsten gebruiken. Kies een band met haken met een minimale hoogte, die verborgen kan worden in een vooraf in een verlaagd plafond aangebrachte nis. In het stadium van de productie van een nis, is het noodzakelijk om de stroomtoevoer en de plaats van installatie van de elektromotor te voorzien, als het sluiten van het gordijn automatisch is.

blinds

In een modern interieur met hightech elementen moet de gordijnophangbus in een nis op het plafond worden verborgen

Een extra bonus van de verborgen locatie van de band in de plafondnis: daar kunt u een verborgen achtergrondverlichting plaatsen, die de nobele textuur van de stof gunstig benadrukt.

ontwerp

Zacht licht, dat uit de nis van het plafond stroomt, de band en de lamp verbergt, vult de kamer met een aangenaam zacht achtergrondlicht. Vanaf de straat ziet dit raam trouwens ook heel mooi uit

K28
K29
K30

Combinatie van verschillende soorten gordijnen

In een modern interieur is het goed mogelijk om twee soorten raamschaduwsystemen te combineren: die welke aan het frame (vleugel) worden gehangen en de opening sluiten. Horizontale jaloezieën en rolgordijnen worden perfect gecombineerd met vrijhangende textielgordijnen zonder tule. Dit is zowel praktisch als vrij esthetisch: de jaloezieën regelen heel precies de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt, terwijl ze toelaten te zien wat er buiten gebeurt, en de stof verzacht de stijve geometrie van de lamellen.

blind

Een nogal ongebruikelijke combinatie van raamschaduwsystemen: dichter bij het frame zijn horizontale jaloezieën, een beetje verder - rolluiken. De oplossing is handig vanwege de variabiliteit en ziet er, vreemd genoeg, erg cool uit. Merk op dat alle ophangmechanismen zijn verborgen

K32
K33
K34

We hopen dat onze argumenten nuttig zullen zijn voor de aanhangers van de hightech-stijl in het interieur. Degenen met een beperkt budget kunnen de juiste beslissing nemen en een venster op zichzelf maken. Degenen die niet bijzonder verlegen zijn in financiën, raden we u aan zich te wenden tot een goede architect of ontwerper, zij zullen u de meest harmonieuze interieuroplossingen aanbieden, rekening houdend met uw smaak en wensen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 − 14 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map