Hoe gordijnen van twee kleuren of van verschillende stoffen te combineren

Hoe gordijnen van twee kleuren of van verschillende stoffen te combineren

Hoe gordijnen van twee kleuren of van verschillende stoffen te combineren

Om uniek te zijn aan het interieur van de keuken, kunt u kiezen voor stijlvol meubilair, een ongewone decoratie of lichte gerechten. En u kunt experimenteren met textiel met gecombineerde gordijnen in twee kleuren of een combinatie van verschillende soorten stoffen met verschillende texturen - deze methode vereist geen grondige reparaties of ernstige uitgaven en is ideaal voor beginners. Laten we daarom de basistechnieken van "textielcombinators" en verschillende win-winideeën voor het inrichten van de keuken nader bekijken.

Gordijnen van stof in twee kleuren: de geheimen van succesvolle combinaties

De keuken is een van de weinige kamers in het huis waar raambedekking een overwegend decoratieve rol speelt. Natuurlijk, bewoners van de eerste verdiepingen of appartementen waarvan de ramen naar de zonnige kant kijken, gebruiken het als een bescherming tegen overmatig licht en nieuwsgierige blikken, maar het hoofddoel van de gordijnen in de keuken is om de "thuiskachel" te troosten. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe tweekleurengordijnen perfect in het interieur passen, is het belangrijk om de algemene principes van harmonie en manieren van visuele correctie van de ruimte niet te vergeten.

gordijnen

Tweekleurige gordijnen voor het keukenraam

4 regels van succesvolle combinaties:

Warm en koud

Veel mensen weten dat het voor "noordelijke" kamers beter is om gordijnen te kiezen met warme kleuren en voor zonovergoten ramen - koud. Maar het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat warme kleuren het object visueel benaderen, dus in een kleine keuken is het de moeite waard de voorkeur te geven aan koude kleuren die het venster visueel scheiden en ruimte geven aan de ruimte. U kunt echter een alternatieve optie gebruiken - neutrale tonen, aangevuld met een klein patroon of kleine inlagen van geel, oranje, grasgroen of andere "opwarmende" kleuren.

gordijnen

Tweekleurig oranje-witte gordijnen

Harmonie en accenten

Gordijnen kunnen worden ingericht in overeenstemming met de decoratie en meubels van de keuken, of een heldere slag worden die het oog trekt. Naar het interieur leek harmonieus, het is de moeite waard om het kleurengamma van raambekleding in andere textiel of accessoires te dupliceren.

gordijnen

Gordijnen in de keuken

blinds

Gordijnen in de keuken

Kleur en textuur

U kunt gordijnen combineren door verschillende kleding van dezelfde soort te gebruiken, maar in verschillende tinten of door verschillende materialen te combineren in textuur en transparantie. Maar vergeet praktische bruikbaarheid niet, want we hebben het over de keuken met zijn speciale microklimaat, dat wordt gekenmerkt door hoge luchtvochtigheid, hoge temperatuur, koolstofaanslag en rook met de smaken van het voedsel dat wordt bereid. Daarom moeten de materialen niet gemarkeerd en gemakkelijk te verzorgen zijn, bijvoorbeeld organza, katoen met polyester additief, mesh, crêpe-chiffon.

j6
j7
J8

Tekeningen en patronen

Met behulp van ornamenten, kenmerkend voor deze of gene stijl, is het mogelijk de thematische richting van het ontwerp te benadrukken. Bijvoorbeeld, in het land, de Provence, en andere rustiek interieur passende plaid en florale gordijnen, tentschort eenvoudige, die kunnen worden gecombineerd met zelf-gekleurde gordijnen in pastelkleuren. Historische stijlen worden aangevuld met lichtgordijnen met gouden borduurwerk of bedrukte zijde. Een moderne keuken, ingericht in de geest van de high-tech of minimalistisch, monochrome modellen aan te passen oogjes en rolgordijnen van textiel met afdrukken van foto's.

Gecombineerde gordijnen van twee kleuren in verschillende stijlen:

J9
j10
J11
gordijnen van twee kleuren

Gecombineerde gordijnen in twee kleuren

Patronen kunnen ook worden gebruikt om de geometrie van de ruimte visueel te veranderen. Verticale strepen op lange gordijnen "op de vloer" zullen bijvoorbeeld het lage plafond optillen, het horizontale patroon zal de wanden "uit elkaar halen" en de vensteropening vergroten, grote heldere bloemen zullen het venster dichterbij brengen en de kleine letter zal het venster verwijderen.

Wat combinaties van patronen van verschillende typen betreft, is het niet noodzakelijk om slechts één soort patroon op meerdere gordijnen te gebruiken. Integendeel, het combineren van de longitudinale en horizontale strepen met een heldere vermenging van erwten of bloemen, kunt u een stijlvolle en moderne strik bereiken, maar de traditionele plantaardige print, die slechts op één element wordt gebruikt, is meer geschikt voor rustige klassieke stijlen.

1
blinds

Een interessante combinatie van bands en kleuren

blind

Een spectaculaire combinatie kit: een Engels gordijn in een kooi en een gordijn met een lambrequin

Het is belangrijk dat de gordijnen niet alleen worden gecombineerd met de rest van de decoratie van de kamer, maar ook met elkaar - kleur, ornament, textuur of accessoires.

Interessante combinaties van kleuren en texturen

De eenvoudigste optie om een ​​uniek textielontwerp van het keukenraam te maken, is om twee soorten gecombineerde gordijnen te gebruiken. Het beste duet voor de keuken kan Romeinse of rolstructuren zijn, aangevuld met luchtgordijnen, korte gordijnen of lamrijdenom. Minder spectaculair kijken blinds van één materiaal van verschillende kleuren.

bloemgordijnen

Heldere bloemengordijnen en zonne-geel "Rimki" - een geslaagde combinatie voor land en provence

Ideeën voor het maken van kleurencocktails

Laten we meer in detail bekijken hoe u gordijnen van twee kleuren kunt combineren met het oog op de specificiteit van de keuken en het stilistische ontwerp van een kamer.

  1. In combinatie met neutrale kleuren

Een favoriete techniek uit het arsenaal aan klassiekers is neutraal te gebruiken als de hoofdkleur (wit, grijs, melkachtig, beige) en elke accentkleur. Meestal in lichte kleuren, wordt een gordijn of rolgordijn gevormd, en lambrequins of dichte gordijnen fungeren als contrasten of toevoegingen - het hangt allemaal af van de intensiteit van de gekozen kleur.

blinds

Twee kleuren rood en wit ensemble ziet er helder en slim uit

Uniforme materialen zijn ideaal voor keukens, ingericht in moderne stijlen - minimalisme, hightech, modern. Maar als je wilt niet-standaard oplossingen, kan worden gebruikt als een "basis" stof patroon of multi-gekleurde print, gemeen met de belangrijkste kleuren gebruikt in de decoratie en inrichting van de kamer. "Verdunnen" de twee-gekleurd textiel kan helder cel, strepen, bloemen of geometrische patroon zijn - deze patronen zien er heel organisch in de keuken milieu, vooral als de rest van het textiel is ingericht in dezelfde geest.

blinds

Gecombineerde turquoise-beige gordijnen voor de keuken in Art Nouveau-stijl

blinds

Tweekleurige gekruiste gordijnen met spectaculaire kwasten-pick-ups

Tip! U kunt dezelfde gordijnen van verschillende felle kleuren kopen en ze naargelang het seizoen of de stemming aanpassen - de neutrale basis kan eenvoudig met elke kleur worden gecombineerd.

  1. Spel van contrasten

Zo'n optie kan een uitkomst zijn voor buitensporige interieurs, in het ontwerp waarvan felle kleuren worden gebruikt. Contrastgordijnen kunnen op harmonieuze wijze de rijke kleuren aanvullen die al in de decoratie of ander textiel aanwezig zijn, wat de keuken een slimme uitstraling geeft. De meest populaire oplossingen zijn heldere gordijnen uit de kleuren van het tegenovergestelde spectrum (rood-groen, geel-blauw, zwart-wit), waaruit u echt ongebruikelijke ontwerpen kunt maken, waarbij de stoffen met elkaar worden verweven. Maar zelfs gladde banden met contrasterende tinten zien er stijlvol en origineel uit - waarderen de verschillende opties voor gordijnen van twee kleuren stof, waarvan foto's hieronder worden weergegeven:

gordijnen

Tweekleurige zwart-witte draadgordijnen

blinds

Ingewikkelde verweving van twee kleuren - groen en oranje

blinds

Niet-standaard buurt - sappige bes en rijke lichtgroene tint

tweekleurige gordijnen

Tweekleurige luchtgordijnen met contrasterend ornament

Het moeilijkste is om de "tegenovergestelde" tinten juist te kiezen, zodat het venster niet op buitenaardse elementen op de achtergrond van het totaalbeeld lijkt. Als een aanwijzing kunt u elke twee kleuren die al in het interieur aanwezig zijn en naar eigen inzicht intenser maken. Gebruik een kleine visuele hulp om het gemakkelijker te maken om contrasten en de mate van helderheid te kiezen.

tinten

Het principe van het selecteren van contrasterende tinten

Tip! Twee-kleurencombinatie van heldere gordijnen kan snel gaan vervelen, is het raadzaam om ze te combineren met de derde neutrale tint of "afzien" helderheid naar eigen goeddunken door het verminderen van het gebied van een van de kleuren om een ​​grondtoon kreeg meer dan 70%.

  1. gordijnen Companion

Een combinatie waarbij weefsels worden gebruikt uit een of hetzelfde kleurbereik, maar met verschillende intensiteitsniveaus. Bijvoorbeeld, kan de koffie-kleurige gordijnen worden gecombineerd met een rijke chocolade gordijn, blauw tule gordijnen -c smaragdgroene tint, perzik kleuren - rood, geel - met oranje, etc.

blinds

Gecombineerde gordijnen-metgezellen van doorzichtig materiaal

stoffen gordijnen

Tweekleurige lakens van één type stof

Als verbindend motief kunnen we niet alleen kleur, maar ook ornament gebruiken, herhaald op raamtextiel. Tegelijkertijd kan het kleurenschema van de afbeelding en de stof verschillend zijn.

blinds

Gecombineerde gordijnen, gecombineerd met een patroon

Tip! Als meerlaagse ontwerpen uit meerdere gordijnen niet aan uw wensen voldoen, kunt u dubbele gordijnen van stoffen van verschillende kleuren naaien en interessante combinaties maken met behulp van plectra, het omdraaien van de gordijnen of het vormen van contrasterende vouwen. Deze oplossing heeft nog een ander voordeel: de mogelijkheid om de voorkant van de achterkant periodiek te veranderen, waardoor de illusie ontstaat dat het interieur wordt vernieuwd.

blinds

Dubbelzijdige gordijnen in neutraal bereik

draperie

Tweekleurige lakens voor een lichte keuken

Hoe gordijnen van verschillende stoffen te combineren

Tweekleurige gordijnen met verschillende textuur - een interessante techniek waarbij u veel ideeën kunt opdoen voor het oorspronkelijke ontwerp van de keuken.

Een paar tips voor succesvolle combinaties:

  • Gebruik texturen van verschillende niveaus van transparantie of met elkaar verweven ontwerpen. Het opleggen van een gordijn van de ene kleur op de andere creëert de illusie van de aanwezigheid van een derde verbindende schaduw.
oplegging van weefsels

Het plaatsen van stoffen in twee verschillende kleuren met een vloeiende overgang

  • Dat de gecombineerde gordijnen van verschillende stoffen er niet stukjes uitzagen, gebruik bij het maken van een ontwerp een algemeen element. Dit kan een vlecht zijn of uit dezelfde stof, hetzelfde patroon, kraag, strik.
gordijnen

Rand in de kleurtintkleur combineert een gecombineerd rood en wit ontwerp tot een geheel

kouseband

Combinatie van elementen van gecombineerde draperie - kousenbanden, lintbakken en tweekleurige kraag

  • Zeer originele lookproducten van verschillende stukken materiaal. En wanneer het naaien is niet nodig om de symmetrie te respecteren - in sommige stijlen "lappendeken" gordijnen, ingericht in een creatieve puinhoop, geven de ruimte een bijzondere charme en thuis uyut.Chtoby de gordijnen op harmonieuze wijze te combineren met de rest van de situatie kunt u niet alleen de twee basiskleuren, maar ook een verscheidenheid aan stukjes te gebruiken, resterend na het naaien van ander keukentextiel - tafelkleden, hoezen op stoelen of meubelstoffering.
invoegen

Effectieve bloeminzet voor monofone gordijnen

blind

Dat is hoe je de resten van stoffen kunt combineren

  • Voor ingetogen interieurs, waarin pasteltinten en natuurlijke tinten de overhand hebben, zijn de gecombineerde gordijnen van twee typen uit verschillende stoffen, maar in dezelfde kleur, geschikt. Deze methode geeft de ruimte een volume en vult de atmosfeer aan met een discreet, maar interessant element.
vouwgordijnen

Dichte Romeinse gordijnen en luchtgordijn met lambrequin in één kleurenschema

Masterclass voor het naaien van tweekleurige gordijnen

Als je het belangrijkste hebt gekozen - het type constructie, het type stof en de kleur van de toekomstige gordijnen - moet je materiaal kopen voor werk en contact opnemen met elk atelier. Maar als er thuis een naaimachine is, is het veel voordeliger om gordijnen te naaien uit een stof van twee kleuren met uw eigen handen. En zodat u uw capaciteiten en vaardigheden kunt evalueren, raden we u aan om vertrouwd te raken met het geschatte algoritme van de aanstaande werken.

Bepaal het verbruik van weefsel

Om erachter te komen hoeveel stof u nodig heeft voor het afstemmen van de geselecteerde model, wordt rekening gehouden met drie belangrijke parameters: de dakrand lengte, breedte stof roll en weelde gordijnen. Indien deze twee waarden kunnen worden verkregen door eenvoudige metingen met een meetlint, vervolgens voorbehoud bij vouwen of stroken pufjes moet denken, en misschien zelfs de "experimentele" model van de vellen of dekbedovertrekken gebruiken.

Tip voor berekeningen:

  • voor dichte gordijnen moet de lengte van de kroonlijst worden vermenigvuldigd met een verzamelfactor van 1,2-1,5;
  • voor gordijnen op de oogjes die effectieve vouwen vormen, moet de lengte 1,5-2 maal worden verhoogd;
  • voor lichte tule, gordijnen van organza, sluier of chiffon hebben een voorraad nodig van 2,5-3 maal de lengte van de kroonlijst.
breedte van de gordijnen

Berekening van de assemblagefactor door het type bevestiging van de gordijnen

Belangrijk! Bepaal het verbruik van weefsel kan zijn door de volgende formule: (lengte van de kroonlijst X-assemblagefactor) / breedte van de stof in een rol. De hoogte wordt bepaald door de berekening van de geplande lengte van het product (naar de vensterbank, naar het midden van het venster, naar de vloer) plus een marge voor de bochten van 5-10 cm.

Gereedschappen en materialen gereedmaken voor werk

Om een ​​eenvoudig model te maken voor de gecombineerde twee kleuren gordijnen voor de keuken - luchtgordijnen van verschillende kleuren - behoefte: lichtgewicht stof voor een pre-en-klare metingen gordijnband tot een spectaculaire plooien, inlay, naalden, schaar, pennen en naaimachine te vormen.

Belangrijk! Voor de combinatie van gordijnen moeten onafhankelijk te maken en het grijpen, vooral als u van plan bent om ze te gebruiken als een bindend element, want om kant en klare optie die perfect past bij de kleur van de gordijnen te vinden, en kan niet worden verkregen.

Wij voeren het snijden van stof uit

Aangezien de afmeting van een doek in een rol niet meer samenvalt met een vereiste breedte van de gordijnen, is het vereist om een ​​weefsel op stroken te snijden. Om een ​​vloeiende snede te maken, kunt u de markering aanbrengen met een liniaal en krijt, of voorzichtig een van de verticale draden trekken.

Tot op de hoogte! U kunt twee gordijnen van verschillende kleuren naaien of een gecombineerde versie maken, waarbij u in elk gordijn meerdere gekleurde delen van canvas kunt verbinden.

Gecombineerde gordijnen van textiel in twee kleuren:

gecombineerde gordijnen

Gecombineerde gordijnen van textiel in twee kleuren

gordijnen

Elk gordijn heeft zijn eigen kleur

Gecombineerde jaloezieën:

J38
J39
J40

We verwerken naden

Na het snijden worden de sneden samen gestikt met een toeloop van 1 cm (voor sterkte wordt de naad aanbevolen om te worden behandeld met een overlock). Maak aan de rand van elk gordijn, na het aftrekken van de bovenrand, een bocht van 0,5-1 cm en naai het baksel.

rand

Rand - een klein maar belangrijk detail voor spectaculaire gordijnen

Tip! Bek of smalle vlecht kan ook worden gebruikt voor een harmonieuze kleurencombinatie. Probeer te kiezen voor een gordijnrand in de kleur van de tweede en omgekeerd, of gebruik de helderste van de twee tonen om beide gordijnen af ​​te werken.

We verzamelen de constructie

Nu blijft genaaid aan de bovenrand van het gordijn tape, waardoor de zoom van het weefsel van bandbreedte, wordt verzameld elke gordijn door een spankoord haak de lipjes op de kroonlijst haken. Bevestig de klaar gordijnen kunnen zijn weelderige strikken, pick-up of magnetische tape - op uw discretie.

scharnieren voor haken

Vaste scharnieren voor haken mogen niet op de stof worden genaaid

Tip! Kant-en-klare gordijnen kunnen worden gecombineerd met andere decoratieve elementen, zoals lambrisering, pony, weelderige ruches of stoffen lussen.

lus

Decoratieve scharnieren

franje

Rand met kralen

Videolessen: hoe u gordijnen van verschillende kleuren en structuren combineert

Gebruik tweekleurige gordijnen in de keuken - de ontvangst is lang niet nieuw. Maar als je pick-up de originele combinaties van kleuren en stoffen met een interessante textuur, kunt u een uniek interieur, waarin de belangrijkste hoogtepunt van textiel design zal creëren. En niet per se afmaken naailessen om een ​​model van gordijnen in hun idee te krijgen - genoeg om een ​​idee op papier te gaan en zorgen voor een schets van een ervaren naaister.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map