Bagaimana untuk menggelapkan kertas dinding untuk lukisan: nuansa bekerja dengan pelbagai jenis kertas dinding

Bagaimana untuk menggelapkan kertas dinding untuk lukisan: nuansa bekerja dengan pelbagai jenis kertas dinding

Lebih banyak jenis kertas dinding yang ditawarkan oleh pengeluar yang ingin mengemas kini bahagian dalam apartmen atau rumah mereka. Ramai memilih kertas dinding untuk lukisan, yang sangat mudah dan praktikal. Setelah disisipkan, mereka boleh dicat beberapa kali, jadi wallpaper ini berfungsi untuk masa yang lama. Tetapi anda perlu tahu bagaimana untuk melipat kertas dinding di bawah lukisan dengan betul.

Lapisan kertas gam untuk lukisan, anda perlu mengambil kira beberapa nuansa

Mengetahui beberapa butiran berguna akan membolehkan anda menggunakan kertas dinding dengan betul untuk lukisan

Apakah kertas dinding untuk lukisan

Menurut teknologi pengeluaran dan kualiti bahan, kertas dinding untuk lukisan dibahagikan kepada jenis berikut:

  • Kertas dinding vinil untuk lukisan. Mereka juga dipanggil kertas kerana mereka mempunyai asas kertas, hanya lapisan atas terbuat dari vinil.
  • Kertas dinding bukan tenunan terdiri daripada kain tenunan bukan tenunan dan ditutup dengan lapisan vinil nipis.
  • Steklooboi mempunyai asas bukan tenunan, dan lapisan atas dibuat daripada pasir kuarza dengan tambahan khas.

Semua kertas dinding untuk lukisan sangat tahan lama. Selalunya mereka bertekstur, jadi mereka membantu menyembunyikan kekurangan dinding. Mereka adalah ekonomi yang beroperasi, kerana mereka boleh dicelup dari 5 hingga 15 kali. Kertas dinding di atas kertas boleh menahan 5-7 lapisan cat, dan bukan tenunan dan gentian kaca boleh dicat sehingga 15 kali. Tetapi pada masa yang sama mempertimbangkan bahawa relief dengan setiap lukisan akan kelihatan kurang.

Oleh itu, jangan keliru dengan harga yang agak tinggi dari kertas dinding tersebut. Lagipun, jika anda membeli kertas dinding kertas untuk dapur, anda perlu memasukkan semula mereka dalam satu atau dua tahun, dan ini memerlukan kos wang, buruh dan masa. Bagi kertas dinding untuk lukisan, cukup hanya untuk menukar warna mereka (dengan cara ini, anda boleh melukis kertas dinding yang sangat asli), dan anda akan mendapat dalaman yang baru.

Tekstur kertas dinding untuk lukisan boleh sangat berbeza, membolehkan untuk merangkumi idea-idea yang paling asal pereka

Ciri hiasan utama kertas dinding untuk lukisan – tekstur mereka, membolehkan anda mencuba dengan bunga dengan selamat

Bagaimana untuk memasang kertas dinding dengan betul untuk lukisan

Pertama sekali, anda perlu memilih gam yang betul. Jika anda membeli kertas dinding untuk lukisan di atas kertas, pelekat sejagat akan dilakukan. Untuk bukan tenunan dan gentian kaca, gam khusus diperlukan untuk jenis tersebut.

Agar struktur gambar tidak dipecahkan, kertas dinding di bawah lukisan itu mula terpaku dari tingkap

Biasanya kertas dinding untuk lukisan bermula merapatkan dari tingkap untuk menyelamatkan struktur gambar

Seterusnya, anda perlu menyediakan dinding. Bersihkan mereka dari kertas dinding lama atau cat. Sekiranya terdapat lubang atau keretakan di dinding, mereka harus ditampal. Sekiranya di dinding tidak pernah ada kerja-kerja penamat, dinding-dinding itu dilekatkan ke permukaan. Apabila plester mengering, ia perlu untuk merawat dinding dengan primer, dan hanya selepas ia telah kering, ia boleh dilakukan untuk menampal.

Apabila memainkan kertas dinding, perhatian khusus harus diberikan kepada sendi

Wallpaper untuk lukisan gam, dengan teliti menyesuaikan tepi jalur antara satu sama lain

Mula melekatkan kertas dinding di sebelah kiri tingkap, bergerak di sekitar bilik ke arah lawan arah jam. Untuk merata kain pertama, gunakan bob panjang atau tolok ukur. Lukiskan garis menegak kira-kira 0.5 m dari tingkap. Sekiranya anda melekit kertas dinding kertas dinding atau kain gentian kaca, letakkan gam hanya pada dinding, jika anda menggunakan kertas dinding di atas kertas, ia harus dihiasi dengan gam dan linen. Potong jalur sepanjang ketinggian bilik, ditambah 5-7 cm, untuk melancarkan penyelewengan yang sedia ada. Sapukan gam pada kertas dinding dan tunggu 5-10 minit untuk merendam kanvas.

Alat biasa untuk menggantung kertas dinding boleh sangat memudahkan kerja

Apabila menggantung kertas dinding untuk lukisan, anda boleh menggunakan peranti biasa yang akan membuat proses kurang susah payah

Tekan bahagian atas jalur melawan dinding dan selaraskannya sepanjang garis menegak. Menekan seluruh jalur ke dinding, tingkatkannya dengan trowel atau kuas dinding khas, menyetrika kanvas sepanjang keseluruhannya, bergerak dari pusat ke tepi. Selepas melekatkan jalur itu, potong siling yang berlebihan dan tiang dengan pisau pembinaan.

Bagaimana untuk menggunting kertas dinding di bawah lukisan di sudut

Apa-apa kertas dinding untuk gam lukisan tidak bertindih, tetapi untuk punggung. Oleh kerana sudut biasanya tidak sempurna, anda perlu meletakkan kertas dinding di sudut (luaran dan dalaman) supaya kertas dinding itu digulung ke dinding seterusnya untuk 5-7 cm. Selepas itu, dengan menggunakan plumbline, lukiskan garisan menegak di tengah-tengah lapisan berganda yang terbentuk oleh tumpang tindih. Potong kertas dinding dengan pisau sepanjang garis ini (pastikan untuk menggunakan penguasa), keluarkan jalur berlebihan dan keluarkan sendi yang terbentuk.

decor

Leave a comment