Bagaimana untuk memilih siling digantung untuk dapur: jenis struktur hinged

Bagaimana untuk memilih siling digantung untuk dapur: jenis struktur hinged

Dapur telah berhenti menjadi tempat di mana hanya memasak dan makan makanan. Semakin banyak, bahagian dalam dapur dilengkapi sehingga ruangan itu selesa dan selesa. Hari ini, tiada siapa yang terkejut dengan pembaikan kualiti, reka bentuk eksklusif, peralatan moden. Siling adalah bahagian paling ketara dari mana-mana bilik. Penyelesaian yang ideal untuk dapur boleh berfungsi sebagai siling yang digantung. Siling gantung di dapur akan membantu untuk menyembunyikan semua ketidaksamaan siling, menyamar komunikasi, mengurangkan bunyi di dalam bilik. Siling-siling tersebut memberikan kebebasan lengkap untuk merancang idea-idea, membolehkan anda memasang semua jenis lampu terbina dalam, mewujudkan corak mosaik, membuat siling pelbagai peringkat.

Siling langsir kaset kelihatan luar biasa dan menarik perhatian tetamu

Jenis dapur yang luar biasa dapat memberikan siling yang digantung kaset

Kelebihan siling digantung di dapur

Ramai yang enggan menolak memasang siling yang digantung, menjelaskan ini dengan hakikat bahawa bilik itu terlalu rendah. Malah, siling berkilat secara visual meningkatkan kapasiti padu, mengembangkan ruang, “menambah” dapur beberapa sentimeter ketinggian. Oleh kerana permukaan mereka, mereka mencipta ilusi visual, kerana sifat reflektif siling berkilat sangat tinggi, mereka boleh dipasang di dapur kecil dan gelap.

Seperti siling yang luar biasa dengan serta-merta menarik perhatian - terang, bercahaya, dengan garis halus

Garis asal siling tingkat berbeza dari kadbod gipsum akan menjadi perincian utama hiasan dalaman

Siling digantung kelihatan baik di bilik kecil, tetapi sangat tinggi. Siling yang ditangguhkan membantu menghilangkan ketidakseimbangan, “mengambil” beberapa inci ketinggian tambahan. Di samping itu, siling akan kelihatan lebih rendah jika dicat secara manual atau dalam warna tepu.

Selalunya siling perlu “diangkat”. Siling-siling yang ditangguhkan sangat mudah menyelesaikan masalah ini. Adalah menarik untuk melihat siling multi-tier gabungan, apabila satu tiang dibuat dalam pastel cahaya atau warna putih, dan pertengahannya dibentuk oleh kain cetak yang panjang. Pilihan ini adalah ekonomi: bingkai diperbuat daripada papan eternit, dan tengah – dari kain lancar, yang memerlukan hanya beberapa meter. Siling-siling yang ditangguhkan adalah kemas, menyembunyikan penyelewengan permukaan, tahan lama dalam operasi dan mudah dijaga.

Bagaimana untuk memilih siling yang digantung untuk dapur

Apabila memilih siling tergantung, anda perlu mengikuti dua peraturan mudah. Pertama, perhatikan rupa dan parameter kebersihan bahan siling, dan kedua, kerumitan penjagaan untuknya. Untuk dapur, anda perlu memilih siling dengan permukaan yang boleh dibasuh. Ini termasuk siling digantung yang diperbuat daripada filem PVC dan siling lancar. Permukaan licin bahan tidak tersumbat dengan gris dan jelaga, kerana siling tersebut tidak mengumpul habuk biasa. Ini disebabkan struktur dan tekstur bahan. Mereka adalah kebersihan, tidak mengumpul kondensat, mudah dibersihkan, tidak mengganggu pertukaran hawa semulajadi.

Praktikal sistem lampu terbina dalam sudah terbukti dan diuji masa

Siling dengan sistem lampu terbina dalam adalah salah satu kaedah pencahayaan yang paling biasa, popular kerana praktikalnya

Pengudaraan tambahan di dapur sangat penting. Kemungkinan menanamkan sistem ini, menjadikan siling-siling yang digantung merupakan pilihan yang sesuai untuk menghias dapur. Idea reka bentuk membolehkan anda mengatur gril pengudaraan supaya mereka menghiasi pedalaman. Perhatian khusus harus diberikan kepada alat pencahayaan. Lampu yang dibina ke dinding dapur memberikan banyak cahaya lembut, yang membuat kerja di dapur sangat menyeronokkan. Sebagai tambahan kepada fungsi standard, lampu terbina dalam yang disusun dalam urutan tertentu memberikan bahagian dalam keaslian dan gaya khas.

Apabila memilih siling digantung kayu, perlu diperhatikan bahawa kayu akan terdedah kepada wap, kelembapan, dan jelaga setiap hari. Mereka tergolong dalam golongan elit, mereka menggabungkan keperibadian dan penampilan yang dihormati. Dengan penjagaan yang betul, siling kayu tahan lama, tetapi masih disyorkan untuk dapur untuk memilih bahan yang berbeza, walaupun banyak pereka memilih kayu.

Pemasangan dan operasi siling lath tersedia dan tidak mewakili kerumitan

Siling reek kelihatan mudah, tanpa sebarang keperluan, tetapi sangat praktikal dan mudah digunakan

Pilihan bajet untuk mengatur siling digantung di dapur adalah plastik. Ia mudah dipasang dan beroperasi, mudah dibersihkan, tahan lama. Siling plastik tahan terhadap kelembapan. Dalam kes banjir, tiada perceraian di siling, air perlahan-lahan mengalir dari celah-celah di persimpangan lembaran. Siling plastik sangat mudah dibersihkan. Untuk siling putih, pembersihan basah diperlukan 1-2 kali setahun. Jika anda memilih siling di nada beige, maka kotoran di atasnya akan hampir tidak kelihatan. Dalam kes ini, siling boleh disapu dengan kain dengan air sabun atau penyelesaian khas setiap 1-2 tahun. Plastik menyembunyikan semua kelemahan di siling. Walaupun mempunyai bungkus 10 sentimeter, siling plastik sempurna topeng kecacatan ini. Satu-satunya kelemahan bahan ini adalah bahaya kebakarannya. Apabila dinyalakan, ia mengeluarkan asap, merokok dengan kuat, menjadi hitam. Ramai orang tidak memberi perhatian kepada kualiti ini, kerana faktor utama yang menjadi penentu ialah harga.

Gypsum menggantung siling di dapur membolehkan untuk menghiasi permukaan siling dalam gaya seni bina yang berbeza. Kelebihan gipsum ialah ia adalah bahan tahan api, yang sangat penting di dapur. Siling gypsum mudah dicat, mempunyai penebat bunyi yang baik terhadap bunyi luaran. Ia mudah menyembunyikan pelbagai komunikasi, pengudaraan, memasang peranti lampu. Gypsum adalah mudah dalam pemasangan, memberikan kepada ubah bentuk yang diperlukan, yang membolehkan untuk membuat siling pelbagai peringkat, dengan peralihan yang berbeza. Harga yang agak sederhana membuat bahan ini menjadi salah satu yang paling popular dalam sektor pembinaan.

Apabila memilih bahan kanvas, anda perlu memberi perhatian kepada pengilang. Ujian menunjukkan bahawa siling digantung Cina boleh menahan 500 kitaran basuh, manakala kanvas pengeluar Eropah dapat bertahan sehingga 1000 kitaran. Penjimatan sebanyak 20% pada kos siling yang rendah boleh hilang separuh nyawa itu.

Contoh gambar reka bentuk siling dapur digantung

Jika anda berminat dengan siling digantung, maka anda boleh berkenalan dengan pelbagai model dan penyelesaian reka bentuk. Lihatlah siling-siling yang digantung di dapur, gambar-gambar akan membantu anda membuat keputusan mengenai jenis siling yang akan sesuai dengan premis anda. Setelah mengenali contoh-contoh siling, anda boleh memilih model tertentu, jenis kain, dan menterjemahkan idea pembaikan ke pedalaman anda.

Selalunya fungsi utama siling digantung yang indah adalah pengezonan bilik

Siling-siling yang ditangguhkan boleh mengosongkan ruang dan selalunya fungsi tertentu ini, bukannya hiasan, adalah penentu

Untuk mencipta sensasi yang menyenangkan di dapur, anda boleh meletakkan di siling corak terang yang luar biasa

Lukisan asal, yang diletakkan di atas siling yang digantung, dapat mengubah bilik sepenuhnya, mewujudkan suasana hati yang indah setiap hari

Rasa damai dan kebahagiaan dapat dibuat di dapur, menggunakan lukisan dengan subjek alami

Imej yang tidak mengganggu tenang di siling tidak hanya akan menghiasi bilik, tetapi juga mewujudkan perasaan damai dan ketenangan di dapur

Pandangan siling yang berkesan diperolehi dengan menggabungkan siling-siling yang digantung dan diregangkan

Siling-siling yang ditangguhkan di dapur berjaya digabungkan dengan siling regangan, menjadikan komposisi spektakuler yang unik

Siling rak sederhana dan bersahaja akan kelihatan lebih indah jika anda memasang lampu sorot di atasnya

Lampu spot akan menambah siling slang mudah keanggunan dan hiasan

Mana-mana penyelesaian siling kompleks boleh direalisasikan dalam realiti dengan siling regangan dan eternit

Terima kasih kepada keplastikan dan pematuhan siling regangan dan eternit, struktur siling boleh diberikan bentuk dan garis yang paling berani

decor

Leave a comment