Hogyan válasszuk ki a függönyöket a beltérben a high-tech stílusban

Hogyan válasszuk ki a függönyöket a beltérben a high-tech stílusban

Hogyan válasszuk ki a függönyöket a beltérben a high-tech stílusban

Hogyan lehet a konyhában díszíteni a függönyöket high-tech stílusban? A rövid válasz a következő: „vacak” Valószínűleg nincs minden elégedett egy ilyen rövidség az aprólékos felhasználók kell bemutatni az adatokat kibővített formában. Kezdjük talán a tervezés elméletével, és megpróbáljuk kideríteni, milyen hi-tech.

Mi az a csúcstechnológia az építészetben és a tervezésben?

A nagyon kifejezés „függöny a high-tech”, ami arra utal, hogy a kérdező nem teljesen értik mi rech.I csoda: Művészettörténet iskoláinkban nem tanítják, és a tipikus személytelen belső lakások és tompa megjelenést foglalatok amelyekben a legtöbbünk felnőtt, nem járul hozzá a tudás felhalmozásához a tervezés területén.

Az internet tele van olyan cikkekkel, amelyek szerzői, enyhén szólva, kevéssé ismerik az írást. Nehéz vádolni átlagpolgárok tudatlanságban jellemzőinek építészeti stílusok, akkor is, ha néhány belsőépítészek és bútorok (vagy akik magukat mint olyan), zavaros stílusban „modern” a modernista trend és pasztell színű ágynemű.

A múlt század 70-es évek elején a csúcstechnikai stílus még mindig megtartotta a demokráciát, amelyet az ipari formatervezés esztétikájából örököltek.

iroda

Az olyan informatikai vállalatok, amelyek a modern hi-tech sznobokat tartják, egy korai, érintetlen kereskedelmi high-tech örökségévé válnak. Úgy vélik, hogy az élénk színek használata és az összes kommunikáció szándékosan nyitott elhelyezése nagyon demokratikus

De a 90-es években a késő modernizmus, az új stílus új előfeltételei elitizmusa uralkodott. Hi-Tech fokozatosan átalakul egy fényes kereskedelmi irányba építészet, akinek feladata az volt, nem csak és nem annyira a létrehozása kényelmes környezetben, gazdag high-tech mérnöki rendszerek, mint a tulajdonos a képalkotás. Az ügyfelek az ilyen épületek és enteriőrök ma elsősorban a nagy és gazdag pénzügyi vállalatok, nem semmi, hogy az egyik pillére a posztmodernizmus Charles Jenkins felhívja a hi-tekovskie épületek az elmúlt évtizedek „a bank katedrális”.

vállalat

Ma a hi-tech inkább egy képi irányzat, amely nagy pénzügyi vállalatok, luxus szállodák, rangos bevásárlóközpontok és néhány kormányzati ügynökséget szolgál

A high-tech stílus főbb jelei

Véleményünk szerint a hi-tech stílus jellemzői korunkban a következők:

 • A csúcstechnológiát alkalmazó megoldások alkalmazása: az épületszerkezetek legújabb eredményei, tökéletes műszaki rendszerek, innovatív alapanyagok.
 • Funkcionalitás és rövidség, bizonyos helyzetekben, amelyek határosak a rendkívüli minimalizmusra.
 • Szigorú geometriai formák, a konstruktivizmus kreatív örökségéhez.
tervezés

A Hi-tech drámai módon megjeleníti az épületszerkezeteket, ebben a konstruktivizmus közvetlen örököse

 • A mérnöki eszközök elemei az észlelés élvonalába helyezhetők. A hi-tech korai verzióiban a horganyzott acélból készült szellőzőcsövek és más kommunikációs elemek szándékosan "ki vannak téve". Ma már irreleváns. A fejlett technológia szimbólumát inkább egy üveglift-tengely szolgálja fel a pitvaros lobbyban.
high-tech design

A modern high-tech még mindig bemutatja az épület mérnöki rendszereinek néhány elemét a bemutatóra, de esztétikai megjelenésük ma gondosan átgondolt

 • Tágas, nyílt "folyó" terek szétosztása.
 • A "burzsoá-filiszter" design teljes tilalma, beleértve a függönyök, függönyök és drapériák elutasítását.
 • A nem funkcionális elemek, dekoratív elemek száma korlátozott. A vizuális ékezetek méretarányosak, azaz elég nagyok. A jó hangzás a modern festészet, szobor, a nappaliban - szigorú szőnyegek.
a belső tér

A csúcstechnológiás belső térben komoly helyet kap a festészet, de rendkívül dekoratív funkcióval rendelkezik. A stílus, a telek, a hangulat és a színválasztás szerint a vásznat a szobában választják ki. Még akkor is, ha több millió dollárba kerül, a formatervezési kontextusban a kép nem önálló

 • A bútorok szigorúan funkcionálisak, egyszerű formában, de nem primitívek.
 • Természetes és mesterséges fény, amely hatalmas ablakokból és gondosan elrendezett lámpákból folyik.
high-tech design

A Windows és a fény, amely kiöntötte őket - szinte a fő alkotóelemei a helyiségnek a hi-tech stílusában, hogy bezárják őket, mint bármi - szentségtörés

 • Intelligens intelligens rendszerek "intelligens otthon" széles körű használata, beépített médiarendszerek, több zónás világítás.
 • Kiváló minőségű, modern drága díszítőanyagok és bútorok használata, kiemelve az építészeti tárgy elitizmusát. Jellemző a "becsületes" anyagok: üveg, fém, természetes és műkő, értékes fa. Az utánzás semmilyen formában nem megengedett. A polimer anyagok felhasználása a szükséges minimumra csökken.

A "meztelen" beton a csúcstechnológiás belső térben divatos és rangos. A legfontosabb az, hogy jó minőségűnek kell lennie

Lakóépületek high-tech stílusban

A high-tech stílus ideális irodai és nyilvános helyiségek számára, amelyek jó a szállodák számára, de rendkívül ritkák valóban lakóterekben. Miért van így?

Ez a csúcstechnológia, nem pedig a paródia - nagyon drága élvezet, nem minden nagyvállalat minden vezetője engedheti meg magának.

A "high-tech" lakások tulajdonosai gazdag emberek, és ez általában nem az egyetlen otthona. Ha több házat vagy lakást kínál, engedheti meg magának, hogy kísérletezzen az egyik tárgy díszítésével.

A hi-tech stílusban díszített szoba nehéz és költséges. Elfogadhatatlan, ha a csiszolt felületen ujjlenyomatok lesznek. A jól képzett alkalmazottak és a műszaki munkatársak folyamatosan figyelemmel kísérik az objektumok steril tisztaságát és megszüntetik a "glitches" -et az "intelligens ház" számos alrendszerében.

1

A kifinomult high-tech belső a modern olvasatban rendkívül hatékony, de absztrakt módon hideg. Ez a helyzet az ügyfelek, a fegyelem alkalmazottai iránti csodálatát okozhatja, de legalábbis tartósan, a futurisztikus üveg-, fém- és szuperkonszernek nem mindenki lehet. Az emberek túlnyomó többsége ebben a helyzetben előbb-utóbb kényelmet kíván. A csúcstechnológia, bár a modern technikát - a szemlélődő stílust - felszívja. A zen buddhista hozzáállása szükséges ahhoz, hogy ne csak nyissa meg, hanem folyamatosan is megtartsa kozmikus képét.

high-tech design

A modern high-tech gyakran a hó királynő királynőjének benyomását kelti. Finom és hideg

Függönyök high-tech stílusban

Mi legyen a belső függöny a high-tech stílusban? Általánosságban elmondható, hogy már válaszoltunk a kérdésre: nem. Bővebb magyarázzuk:

Először is, nincs szükség arra, hogy a függönyöket látványos kilátással zárják le a penthouse panorámás ólomüvegeitől a New York-i éjszakáig. A Fujiyama vagy az óceán nézete is jó. Ha az ablakok a szomszédok is, hogy a két méteres kerítés fémlemezek, vagy félsz, hogy este akkor tekinthető lakosok szemben panel, high-tech - nem rólad szól. Először keress egy másik otthont.

konyha

Nem azért, mert a tulajdonosok megvásárolták ezt a penthouse-t, hogy lefedjék New York nézetét a sas repülésének függönyéből. By the way, ez a konyha

ebédlő

És ez az ebédlő

Másodszor, csak ilyen stílusú díszítő célú textíliák használata nem megfelelő, a textíliák csak kárpitozásra alkalmasak. Különösen a konyhában, ami a high-tech berendezések középpontjában áll. Azonban a csúcstechnológiájú helyiségekben egyáltalán nincsenek külön konyhák, ott egyetlen hely van.

De mit tegyünk, ha például délben el kell tűnnünk a déli ablakokat, hogy megvédjük magukat a főtől? Ez nem szükséges a csúcstechnológiában: a szelektív üveg "levágja" a napsugárzás infravörös, hőérzékeny részét, a többi pedig megbirkózik az éghajlat szabályozásával.

De hogyan van a szelektív üvegben a fényes fény a látható spektrumban? Mert a tükrön visszaverődő csillogás, fényes és egyszerűen fényes felületek, vak szemmel. És itt vannak csúcstechnológiai megoldások: az üveg kaméleonok sötétednek néhány másodperc alatt - olyan színezettséget kapnak, amely elegendő ahhoz, hogy csökkentse a külső fénytől az elfogadható szintig terjedő fényerőt. Bár ez nem feltétlenül szükséges, mert az automata napellenző már a megfelelő pozíciót kívülről.

Igazán függöny akarok

Valószínűleg az olvasó régóta belefáradt a morgásunkba. Felhasználó, aki keres a weben
függönyök hi-tech, szeretné látni a függönyök a stílus a hi-tech, azt akarja, a magas technológiák és függönyök nekik. És köpögjön a stílus tisztaságával kapcsolatos érvelésünkre.

Anélkül, hogy homályos: az emberek, akik tényleg képesek engedni maguknak a valódi csúcstechnológiát, nem olvassák el blogunkat. Ők kortyolgatva pezsgőt és megcsodálta származó fedélzetén egy privát jacht a akvamarin vizek az Égei-tenger és a belseje már kifejezetten bérelt neves építész. Maga a szakember fogja kitalálni, hogyan kell kezelni az ablakokat, és az ügyfeleket elküldi, hogy megállapodjanak egy fotorealisztikus 3D-s képen.

Ha még mindig függönyöket akarunk, nincsenek high-tech, és nem. A koreai nagyméretű TV, a házimozi, az osztott rendszer és a divatos négyzetek bútorai még mindig nem csúcstechnika. Egyeztetjük össze a tényekkel, és úgy hívjuk valahogy másnak, közelebb a valósághoz. Például a belső tér modern stílusban van.

Belső modern stílusban és függönyök számára

A "modern stílus" belső fogalommeghatározását nagyon széles körben lehet kezelni, és ez rendben van. A homályos megfogalmazás elhárítja tőlünk a nehézségeket, hogy megfigyeljük az adott stilisztikai trendek kifinomult tisztaságát. Kiemeljük a csúcstechnológia, a minimalizmus, az avantgarde, a skandináv stílus, a fúziós stílus elemeit, és mindazt, amit szeretünk és megengedhetünk.

Teljesen biztosan nem alkalmas ilyen belső függönyök egy virág, vagy egy másik nagy telek képet. A díszítő nem funkcionális elemek nem tartoznak ide: mindenféle kötés, melltartó, rojt és szalag. Mondja meg, milyen függönyök alkalmasak a modern stílusban díszített szobában:

Vízszintes redőnyök

A vízszintes redőnyök ideálisak a modern belső térre, minimalista bútorokkal berendezve. Ne nézzük azt a tényt, hogy olcsóak - de stilisztikailag teljesen megfelelnek a tér geometriájának. A vakok jobban rögzíthetők az ablakszárnyakon, kívánatos, hogy színük megegyezzen az ablakkeretek színével. Ha a keretek fehérek, ne használjon színes vagy ezüstszínű lamellákat.

Mellesleg, a vízszintes függönyök - a leginkább kényelmes és praktikus típusú berendezés árnyékolva az ablakon: a kívánt szög a lécek, védekezhetünk a fényes nap, vagy kíváncsiskodó szemek, bár nem tagadja, hogy a helyiségek sveta.Vertikalnye vakok esetünkben nem illik sem a rajz , sem az anyag javasolt textúráján.

vak

A fürdő és a márvány mosdó jelenléte ellenére ez a hálószoba belseje. A tulajdonosok ennek otthon a külvárosban - nem szegény ember, de készségesen elfogadta a javaslatot az építész használják, hogy megvédje a kíváncsiskodó szemek a szokásos olcsó reluxa harmonizál a környezettel

K14
k13
k12

Redőnyök (redőnyök)

Ez eléggé megfelelő megoldás - redőnyök. Az ablakkeret tetején rögzítve, nyílt állapotban, vékony csőre csavarva, a redőnyök nem láthatók és szinte láthatatlanok.

high-tech design

A szobában lévő ablakok rolóval vannak felszerelve. Összecsukott formában teljesen kék színűek

Ha a tetején a ólomüveg ablakok fölött található a földszinten, a mennyezet, az gyakran történik modern belső terekkel, hengerelt tekercsek lesz látható, csak ha állni közvetlenül alattuk, a fejét hátravetette. A modern belső térben egyhangú vagy nem-kontrasztos absztrakt minta alkalmas.

A redőnyválasztás meglehetősen nagy, olyan fényáteresztő anyagot használhatunk, amely szilárd vagy teljesen átlátszó. A vízszintes mintázat miatt a "nappali" görgősorok jól látszanak, ráadásul nagyon praktikusak. Vigyázni kell arra, hogy kiválasszák a függöny árnyékát, nem lehetnek ellentétesek az ablakkeret színével.

árnyékolók

A nappali az e otthon Moszkva közelében, modern berendezéssel, használt redőny készült vastag szövet, amikor zárva vannak teljesen sötétíteni a szobát, így a nap nézheti kedvenc filmjeit nagy képernyőn leszálló házimozi. Figyeljük meg, hogy a fekete szín függönyök összhangban a csokoládé színű kerettel és ablak lejtők

Ha csúcstechnológiai elemeket akarunk bevezetni otthonunkba, a redőnyöket automata nyitómechanizmusokkal kell felszerelni. Irányíthatja őket a konzolról, felszerelhet fényérzékelőt vagy programozót.

redőnyök

A redőnyök automatikus nyitására és zárására szolgáló elektromotorok meglehetősen kicsiek, és nem teszik meg a mechanizmusoknak a nehézségeket. Az áramellátást (általában 24 V-os) az ablak előtti lejtőn kell elhelyezni

k18
K19
K20

Római vakok

A római vakok is jó választás. Az áttetsző szövet talán előnyösebb lehet. Ez azért van így, mert a hajtások vízszintes mintázatot képeznek a lumenben. A római árnyékolókat nem kell az ablakkeretre szorítani, mint a redőnyök vagy a redőnyök. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a szövetnek van hajtogatása, a függönynek van egy térfogata, és az ablakból bizonyos távolságban jól néz ki, és a szobához közelebb álló ablakpárkányra felfüggesztve. Vagy akár a nyíláson is, az ablak fölött falra rögzítve. A római redőnyöket automata összecsukható rendszerrel is felszerelhetjük.

római vakok

A római függönyökkel végzett szabad összecsukások enyhítik ennek a minimalista belső tér szigorú linearitását, de az általános kontextusból nem

K22
k23
k24

Egyenes szövet függönyök

A modern belső térben nagyszerű és egyenes függönyfüggöny fog megjelenni, és hívják őket az emberek "magas színvonalú függönyök". De ez nem igaz, mert a hi-tech nem függöny, szerkentyű, bútor vagy befejező. A belső stílus minden elemének összessége alkotja stilisztikai megoldását.

A modern stílusban díszített szobához egyszólamú anyag alkalmas, a szín a szoba általános színétől függ. Jobb, ha puha anyagot használnak, amelynek ráncai nem roncsolnak és hullámos felületet képeznek. Hatékonyan úgy néz ki, mint a függöny áttetsző tüll, de anélkül, hogy egyrétegű, szintén jó. Bármely díszítő elem, csak szabadon folyó anyag, nem megengedett.

szövet függönyök

A modern konyhai függönyök a csúcstechnológiás elemekkel kiválóak a szövetek helyes megválasztása miatt. Puha, áttetsző és kissé fényes, tökéletesen illik a bútorok üvegéhez és fényes felületéhez. A gumiabroncsok a mennyezeti résszel vannak elrejtve

Nagyon fontos, hogy eltakarja a felfüggesztés tervezését, ha függönyöket használ a modern belső térben. Ha nem akarjuk elpusztítani a stílus tisztaságát, akkor nem használhatunk lambrequinokat, fali vagy mennyezeti lámpatesteket. Válasszon egy olyan gumiabroncsot, amelynek minimális magasságú kampója van, amelyet egy hamis álmennyezetben előre gyártott résszel lehet elrejteni. A gyártás szakaszában szükség van az áramforrás és az elektromos motor telepítésének helyére, ha a függöny zárása automatikus.

árnyékolók

A csúcstechnológiájú elemek modern belső kialakításában a függöny-felfüggesztési buszot egy mennyezeti résen kell rejteni

A gumiabroncs rejtett elhelyezkedésének további bónusa a mennyezeti résszel: ott rejtett háttérvilágítást helyezhet el, ami kedvezően befolyásolja a szövet nemes textúráját.

tervezés

A lágy fény, amely a mennyezetfülkéből önt, a gumiabroncsot és a lámpát rejtve, kellemes lágy háttérfénnyel tölti be a helyiséget. Az utcáról ez az ablak, egyébként, nagyon szépnek tűnik

K28
K29
K30

Különböző típusú függönyök kombinációja

A modern belső nagyon is lehetséges, hogy összekapcsolják a két ablak árnyékoló rendszerek: azok, amelyek a vázra (szárny) és a nyílás lezárására. Vízszintes árnyékolók és árnyékolók tökéletesen együtt egy szabadon függesztett szövet függöny nélkül tüll. Ez a praktikus és nagyon esztétikus: a vakok nagyon pontosan szabályozzák a fény mennyiségét belépett a szobába, hogy ugyanabban az időben, hogy mi történik azon kívül, és textillágyító merev geometriáját a léc.

vak

Az ablakfedő rendszerek meglehetősen szokatlan kombinációja: a kerethez közelebb vannak a vízszintes redőnyök, egy kicsit tovább - a redőnyök. A megoldás a változékonyság és a kinézet szempontjából kényelmes, furcsa módon, nagyon hűvös. Ne feledje, hogy minden felfüggesztési mechanizmus rejtve van

K32
K33
k34

Reméljük, hogy érveink hasznosnak bizonyulnának a belsőépítészet csúcstechnológiás stílusának hívei számára. Azok, akiknek a költségvetése korlátozott, képesek lesznek a megfelelő döntést hozni és saját ablakot készíteni. Azok, akik nem különösebben szűk pénzügyi, biztos, hogy olvassa el a jó építész vagy tervező, akkor felajánlja a legharmonikusabb belsőépítészeti megoldások, figyelembe veszi az Ön ízlésének és igényeinek.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

28 − = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map