Francia függönyök a konyhában, saját kezükben: lépésről-lépésre oktatás és fotómarkus a belső térben

Francia függönyök a konyhában, saját kezükben: lépésről-lépésre oktatás és fotómarkus a belső térben

Francia függönyök a konyhában, saját kezükben: lépésről-lépésre oktatás és fotómarkus a belső térben

Ha szeretné díszíteni a konyha belső luxus, de ugyanakkor egyszerű és praktikus függönyök - figyelni, hogy a modell a francia függöny. Ők képviselik az egész ruhát, a hossza állítható, saját belátása szerint, és bedugta a szövet összecsukható buja, girlandok vertikális tesmy.Vybrav konyhában francia függöny, fel lehet használni külön-külön és együttes többi függöny. De minden esetben, úgy néznek ki, elegáns, stílusos és adja meg a szoba légkörben igazi párizsi báj és egy kis palota nagyképűség.

Francia függöny a konyhában

Függöny buja girlandok találták, hogy díszítse a belső bankett és hálószoba a francia nemesség (ezért a második neve - „Marquis”), akkor egy látványos textil kezdték használni a tervezés színházi jelenetek. És ma, miután közel három évszázaddal a francia függöny még mindig jár a gazdagság és a siker, és lehet díszíteni bármilyen szoba ablakán a házunk - a belső és a romantikus hálószoba hangulatos konyha.

árnyékolók

Könnyű és légrugó francia stílusban

5 ok arra, hogy a francia függönyeket a konyhában lehessék:

 1. A rövid függönyök nem akadályozzák az ablakhoz és az ablakpárkához való hozzáférést, de a látványos festményeknek köszönhetően sokkal tiszteletreméltóbbak, mint a római vagy tekercsszerkezetek.
 2. Kiválóan kombinálható más típusú textíliákkal - függönyökkel, lambrequinekkel.
vak

Rövid függöny egy duettben, fényes lambrekengel tökéletesen illeszkedik a konyhába

 1. A hajtások számát és fényességét saját belátásuk szerint lehet változtatni, így a "francia" egy kis keskeny ablakban és széles nyíláson is jól néz ki.
 2. A buja hajtásoknak köszönhetően a francia függöny jól zárja a helyiséget az idegen látószögtől, így a földszinten lévő konyhában is használható vakok vagy vastag függöny nélkül.
 3. Ez a függöny lesz a tökéletes kiegészítője drága történelmi enteriőrök (klasszikus, barokk, reneszánsz, Empire), és a konyha, díszített szellemében egy hangulatos vidéki, romantikus Provence vagy elegáns angol stílus.
konyha belső tér

Lush festons a konyha klasszikus belsejében

A jegyzethez! Sokan összezavarják az osztrák és a francia függönyöket, mert a modellek valóban hasonlítanak a hajtásokra, az emelés elvére és az egész vászonra. A különbség az, hogy a francia függöny egész hosszában halad, és nem teljesen kiegyenesedik, még akkor is, ha a függöny leereszkedik. És az osztrák hajtások csak a vászon alsó részén vannak.

árnyékolók

A függönyfajták típusai

Vászonvászon szövet kiválasztása

A francia függönyök a konyha számára bármilyen hosszúságú - például praktikus rövid függönyök az ablakpárkányhoz, és egy csodálatos drapéria a padlón. Nincsenek különleges korlátozások a textilek kiválasztásában. Az anyag lehet szellős vagy meglehetősen sűrű, a különbség ráncok formájában van (annál nehezebb a vászon, annál bonyolultabbak lesznek a boltívek). A sűrű lágy szövetek sima "hullámok" lesznek, és a tüdő segít a buja "felhők" kialakulásában.

átlátszó textúrák

A színes átlátszó textúrák tökéletesen szórják a fényt

A legnépszerűbb szövetek:

 • Semitransparent - fátyol, organza, muslin, selyem, cambric, chiffon, tüll, poliészter különböző adalékokkal.
 • Opaque - szatén, pamut, vászon, jacquard.
atlasz

Vastag atlasz

textil

Egynemű textilek többszínű színű zsinórral

Ami a színezőanyagot illeti, a függöny a szivárvány bármilyen színét képezheti, bár általában fehér és egyéb semleges hangzást ajánl. De a mintázattal ellátott textíliákat ritkán használják, mert amikor a függöny felemelkedik, a minta szépsége elveszhet a hajtásokban. De ha igazán szeretné újraéleszteni a konyha belsejét egy színes nyomtatással - használjon könnyű anyagot ismétlődő motley díszítéssel (borsó, ketrec, virág).

virágos motívumok

Virágmotívumok a konyhában

szövet

A varráshoz különböző színű sima textíliákat használhat

A jegyzethez! A függönyök alsó széleinek befejezéséhez használhatja a kanyargós fodrok, az aranyozott szálak vagy a korlátok szegélyét, a fényes szín hatékonysága. A dekoráció megválasztása az anyag és a stílus sűrűségétől függ, melyben a konyha belsejét díszítik.

okntovka

A szegélyező szegély

Rendszerek festőformák kialakításához

A francia függönyök megkülönböztető jellemzője a sima íves festók kaszkádja. A klasszikus változatban a függönyöket a profilkeretre szerelik fel, ami lehetõvé teszi a görbülõ és kifejezőbb hajtások kialakulását. A modern értelmezésben a vászon csak a felső tartóhoz van csatolva speciális tépőzárral, valamint más emelő modellekkel.

A francia függönnyel rendelkező emelő mechanizmusok típusai:

 1. Kézikönyv - a függönyt több vezeték és gyűrű rendszerével lehet felemelni.
rendszer

Az emelő mechanizmus rendszere

 1. Automatikus - csak kattints a kapcsolóra, vagy nyomd meg a gombot a távirányítón, hogy aktiváld a görgőt, amely elforgatja és a zárat a kívánt magasságra vetíti.

Az automatikus emelés működése

A jegyzethez! A "francia nõk" legegyszerûbb formája statikus lehet, vagyis a hajtások egy helyzetben rögzíthetõk nélkül. A konyhai rövid függönyök számára ez jó és nagyon gazdaságos megoldás lehet.

A francia függönyeket saját kezünkkel varrjuk

A gyönyörű festményekkel rendelkező kész modellek meglehetősen drágák, de ha van varrógép és a konyha ablakának egyedi dekorációját szeretné létrehozni, maga a francia függöny magával varrhat. A design látszólagos összetettségének ellenére ez a munka meglehetősen kivitelezhető, még egy kezdő varrónő számára is. Ezért részletesen megfontoljuk a közelgő munkáknak az árnyalatokat - az ablakméréstől a termék elkészítéséig.

Anyag kiszámítása

A siker kulcsa minden függöny varrásakor - a helyes mérések. Ezért mozgatjuk magunkat mérőszalaggal és menjünk a konyhába.

1

Négy fő paramétert érdekel:

 1. A párkány hossza, amelyhez hozzá kell adni egy 1,3-1,5-ös raktárt, hogy gyönyörűen lehúzzák a szövet nyílását és hagyják el a varratokat.
 2. A magassága a függöny a jövőben, ami mérik az eresz közepén az ablakpárkányon vagy (viszont, amikor a konyha-étkező, egy nagy nyílás, akkor lehet varrni függönyök és földig érő).
 3. Az összeszerelési együttható függ a textil típusától, a puffadástól és a hajtások hajlításától. Sűrű anyag esetén a függönyhosszat meg kell szorozni 1,8-2, a könnyű tüll, a sifon vagy a fátyol - legalább 2,5-szel.
 4. A szalagokkal ellátott zenekarok száma - a keret méretét 4-5 azonos szegmensre kell osztani (vagy többet - az ablak méretétől függően).

Példa a francia függönyök kelme kiszámítására a konyhában:

Tekintettel: egy szabványos ablak két méteres ponyvával, a függöny hossza - az ablakpárkányhoz (175 cm).

Határozza meg a szélességet: a keret méretét 1,5-gyel szorozzuk meg. Összesen: 2 m * 1,5 = 3 méter.

Határozza meg a magasságot: az ablakpárkány hosszát 2,5-gyel szorozzuk (az összeszerelési tényező a buja festonok számára). Összesen: 1,75 m * 2,5 = 4,375 m (figyelembe véve a kibocsátási egységeket - 4,4 m).

A függönyön 8 soros ünnepségen formázni kell a szövetet ruhára. De ha megtalálja a megfelelő anyagot keskeny tekercsben, szélessége 80 cm, akkor ez ideális lehetőség egy kezdő varrónőnek. Az ilyen anyag számításaink szerint 17,6 méter (4,4 m * 4 vászon) szükséges, minden egyes 35-40 cm-es sorszélességgel.

rendszer

Az anyag számításának rendszere a festoonok számától függően

Az anyag mellett egy párkány is szükséges a függönyök, gyűrűk és a nejlonzsinórok csatlakoztatásához - mindez megvásárolható a varróeszközök tárolójában. Természetesen nem lehet otthoni kézművesek - egy varrógép, ollók, szálak, tűk / tűk és egy mérő vonalzó nélkül - jelölni.

Varrótechnika

Ahhoz, hogy egy látványos függöny buja redők, fontos, hogy ne csak számítani anyag mennyisége, hanem biztosítja a darts, a megfelelő helyen drapériák, és még megoldani a gyűrűt a csörlős helyesen. Annak érdekében, hogy ne hagyjon ki egyetlen a közelgő eseményeket, kínálunk használni a tip.

Lépésenkénti utasítás a francia függönyök saját kezű varrásával:

 1. Varrja össze a szövetdarabokat, hogy megkapja a kívánt függönyszélességet.
 2. Fektesse ki a teljes vászonot egy asztalra vagy más szintre.
 3. Tedd jelzés utal a központi helyen a kréta vonalak girlandok a ráhagyás (alsó és oldalsó - 5 cm, és a fenti - a szélessége a függöny szalag, vagy tépőzár).
 4. Végezze el az alsó és az oldalsó széleket, kétszer hajtsa be a szövetet, és egyenletes öltéssel rögzítse a hajlítást.

Tipp A kényelem érdekében elsőként kézzel söpörhetjük a varratokat, vagy tűvel csaphatjuk meg, majd vasalhatunk vasalóval.

 1. Most kialakítására van szükség girlandok. Ebből a célból, oldalirányban a varratok egy nehéz zenekar és a középső füzérdíszítés jelölő kell határozni a francia (vagy vászon) varrás nagy öltés, amelyen keresztül akkor hagyja sboryaschy shnur.Vtoroy lehetőség -, hogy vásárolni kész fonat öltéssel varró kellékek shop (úgynevezett „napellenző” öv), és csatlakozik az alsó a szövet normál vonal.

A jegyzethez! A négy méteres szövetből álló, két méteres ponyva alá tartozó függönyhez 9 varrással és 9 darab 175 cm-es zsinórral kell rendelkeznie.

 1. Aztán veszünk egy csapot, áthaladunk a zsinóron a varratköteleken és összegyűjtjük a függönyöket gyönyörű hajtásokkal. Ezután mindkét végét meg kell húzni és meg kell varrni a függöny aljára. Ahhoz, hogy gyönyörű hajtogatásokat készítsen, a fesztiválok minden egyes sorának középpontjában kis dartokat készíthet, vagy korlátozhatja magát a fenti első sorra, így a többi önkényes "hullámokat" alkothat.
minta

Minta a francia függönyök saját kezű varrásához

 1. A felső szélén kanyart csinálunk, majd rögzítünk egy rögzítést - függönyszalagot vagy az örvény egyik oldalát. Ezután beállítjuk a termék szélességét a keret méretéhez.

Ebben a szakaszban befejezheti az összeszerelést - a függöny már készen áll. Bal sima szövet, csatolja a kampókat a párkány, vagy kombinálni kézzel takácsmácsonya szalagot a szerelősínre. De ha mozgékony, nem statikus redőnyt szeretne, akkor még egy kicsit többet kell dolgoznia.

Emelőeszköz telepítése

Ahhoz, hogy a függöny állítható magasságú emelkedése szükségessé kis gyűrűk, amelyek varrt alján a zár minden szélén a francia varrás. A berendezési tárgyak nem lehetett látni az elülső oldalról, szükséges, hogy a padding - alsó legalább 5 cm-es, és a tetején - 12-15 cm. Továbbá, a gyűrű kell csatolni az oldalán és a varrás polotens lépés a 15-30 cm.

Fontos! A lépés a festoonok méretétől függ. Kis és keskeny "hullámok" esetén kisebb bemélyedésekre van szükség, mély vagy széles "hullámok" esetén pedig nagyméretűek szükségesek.

rendszer

Gyűrű rögzítési séma

Alján egyes sboryaschey szalagot ajánlott akasztani a kis súly, amelyek egységesen tartsa a szövet függőleges helyzetben (a könnyű függönyök használhatja nehéz ecset peremén gyöngyök, díszítő kövek vagy üveggyöngyök). Ezután továbbra is megmarad a nylon zsinór a gyűrűkön keresztül.

Ez így történik:

 • Az első szegmens kerül egy gyűrűt, található a bal alsó szélén a függöny, vezetjük végig a gyűrűk varrott mentén oldalsó varrás áthalad a párkány és megjelenik a jobb oldalon.

A jegyzethez! Vezetékhossz áll a hosszúságok összegét a két függöny és eresz hosszúságú (a mi példánkban (175 * 2) +200 = 550 cm).

 • A második vezeték a következő alsó gyűrűhöz van csatlakoztatva, függőlegesen is halad, majd a kereten és a jobb oldalon.
emelő

Emelőeszköz

 • Hasonlóképpen, az összes többi zsinór is meg van tartva, amely után a függöny jobb oldalán lévő szabad végüket egy gyönyörű pigtailbe tesszük és rögzítjük a horogon. Ez egy olyan vezérlőrendszer lesz, amely lehetővé teszi, hogy felemelje és leengedi a függönyt a kívánt magasságra.

Tipp A hosszú folyamat varrás gyűrű lehet egyszerűsíteni és gyorsítani, ha veszel kész „napellenző” szalag már varrott gyűrű.

fonat

Kész fonat a francia függönyök emeléséhez

Videó: lépésenkénti mesterkurzus

A francia függönyök rögzítésének módjai

Mint minden emelőfüggöny, a francia modellek közvetlenül az ablakkeretre felszerelhetők ragasztószalaggal, akasztókkal felfüggeszthetők a rácson, és közvetlenül a rúdra (ha a függönyövek elég szélesek). De, ellentétben a tekercs és a római tervek, buja festons igényel szabad helyet. Ezért nem szükséges azonnal rögzíti a francia függöny az ablakok, és ahogy a képen látható -on a sáv szélén az ablaknyílás, illetve a párkányra.

vak

Függönyök a mennyezetrácson

zanaveskka

Függöny a falon

A francia függönyök tartóinak típusai:

 1. Tábla, ragacsos szalaggal felszerelve - kiváló költségvetési lehetőség a statikus függönyök számára. A modellek eltérőek lehetnek a fal- és mennyezetre szerelt rögzítőkhöz.
pántos tépőzáras

Tépőzáras készítésű vázszerkezet és falra szerelhető rendszer

 1. Különleges függönyrúd a függönyök felemeléséhez - kis hurokkal, horgokkal, mélyedéssel vagy hurokkal rendelkezik, amely a függöny magasságát igazítja. Ez a tartó nagyon kényelmes az ön által gyártott modelleknél - nincs szükség arra, hogy feltaláljon egy módszert a maszkolásra és egyenesen elhelyezve a függöny tetejére.
 2. Az emelő mechanizmussal ellátott képkeret egy kész megoldás a francia függönyöknek, amelyek már rendelkeznek egy vezetékrendszerrel, amelyet csak át kell vinni a gyűrűkön és egy szabályozó láncon.
karnis

Keretdísz kész hímzéssel

Rögzítés a francia függönyökre a lámpatestek keretén:

állvány

Rögzítés a francia függönyökre a kereten

tépőzáras

tépőzáras

A jegyzethez! Cserélje kész párkány lehet egy vágott a fémlemezek vagy fa gerenda, amely ragasztott vagy szegezett kis csapok egyik takácsmácsonya szalag-csíkok (második rész van varrva a függöny). Ezenkívül ez a házi készítésű anyag egy rongyba van burkolva, vagy a falak vagy függönyök színére festve.

tartó függönyökhöz

Házi tartók a függönyökhöz

Francia függöny a konyha belsejében - kiváló alternatíva a hagyományos tüllhez és valódi díszítés a konyha ablakához. És az a fontos - annak ellenére, hogy a kifinomultság és a komplexitás a látványtervezés, viszonylag könnyű, hogy a saját kezébe bármilyen megfelelő anyagból. De ha nem szereted a kézimunkát, vagy egyszerűen nem volt időnk rávenni a varrógépet - nem számít. Ilyen modell bármely műhelyben varrható, professzionális varrónőkkel, az ablak és a kedvenc szövetének mérésével.

Fotó konyharuhák francia függönyökkel

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map