Apa langsir yang dipilih untuk dapur dengan balkoni: petua pereka

Apa langsir yang dipilih untuk dapur dengan balkoni: petua pereka

Adakah anda pemilik dapur yang bernasib baik dengan balkoni? Tahniah, kerana balkoni di dapur – ia hanyalah rahmat! Di atasnya anda boleh dan mengaturkan kawasan rekreasi yang selesa, di mana ia sangat bagus untuk mempunyai secawan kopi pada musim panas, dan untuk melengkapkan bilik penyimpanan musim sejuk tambahan untuk bekalan. Semua ini sangat baik, tetapi bagaimana untuk menghiasi pintu dapur – keluar ke balkoni? Apa langsir untuk dapur dengan balkoni yang paling sesuai? Banyak perempuan simpanan bertanya soalan itu.

Praktikal digabungkan dengan hiasan - keperluan utama untuk langsir dapur

Apa langsir yang boleh dipilih untuk dapur dengan balkoni supaya mereka cantik dan praktikal?

Apakah perbezaan antara langsir untuk pintu balkoni dari konvensional

Pertama sekali, hakikat bahawa mereka tidak boleh menghalang kami dari memasuki balkoni secara bebas dan kembali ke belakang. Ia perlu mengadakan peruntukan bagi mudah pembukaan pintu, bahawa tiada apa yang perlu mengganggu tidak kelantangan, yang pelmet di atas, tidak ada pihak yang buta, tidak berat, keliru, “mengganggu” dan berbaring di atas bulu tangkis lantai. Tepi kain langsir pintu cahaya boleh rosak dengan mudah, dan akses ke balkoni dengan secawan kopi dan sandwic, yang menghalang tirai dan boleh menjadi kotor.

Bagi banyak gaya, seperti reka bentuk pintu balkoni sesuai dengan tirai Roman

Langsir Rom untuk dapur dengan balkoni sangat sesuai di pedalaman di banyak gaya

Dalam suasana yang sesuai, langsir berat dengan lambrequin keras

Pintu keluar yang direka dengan baik ke balkoni boleh langsir dengan lambrequin keras

Satu ciri tirai balkoni adalah bahawa hampir selalu di sebelahnya adalah tingkap dan mereka perlu digabungkan menjadi komposisi tunggal. Dalam satu tangan, ia adalah tidak mudah, kerana tetingkap ini sering digunakan untuk langsir pendek dan pintu membuat panjang, dan di sisi lain, seperti susunan langsir adalah satu rahmat untuk penyelesaian reka bentuk kreatif – menggabungkan ruang yang berbeza untuk langsir pilihan yang benar-benar tidak berkesudahan!

1
2
2
2
3
buta untuk & # x43a
10
11th
12th
13th
14th
15th
20
21
22
23
24
28
29
30
31
VLUU L210 / Samsung L210
33
38
39
40
41
43
6th
7th
8hb
9hb
16
17hb
18th
19
25
27hb
34
35
36
37

Pilih langsir untuk dapur dengan balkoni – pilihan terbaik

  • Satu versi langsir praktikal dan moden untuk dapur dengan balkoni adalah tirai menegak, yang tengahnya boleh, tegas, tidak cukup di tengah, tetapi di tempat sambungan tingkap dan pintu. Tirai semacam itu dibentangkan dengan kord, dan anda boleh melakukan ini sebagai sisi pintu, dan sekarang anda boleh dengan bebas pergi ke balkoni dan sisi tingkap, membuka akses ke ambang tingkap untuk menyiram bunga dalaman. Kelemahan tirai tersebut adalah keperluan untuk menggunakan kedua-dua pintu dan untuk tetingkap ketinggian yang sama, iaitu, tingkap akan ditutup sepenuhnya, ke lantai yang sangat.
Blinds hilang kepada tirai konvensional dalam hiasan, tetapi dalam praktikal mereka tidak sama

Satu versi langsir praktikal dan moden untuk dapur dengan balkoni adalah tirai menegak

  • Tirai roller dalam pengertian ini lebih praktikal, kerana mereka boleh menutup tingkap hanya ke tingkap, tetapi pintu ke ketinggian penuh. Mengumpulkan tirai gelap terus seperti reben hiasan atau tali khas, yang juga boleh menjadi “menewaskan” dengan pelbagai gaya maritim ia boleh sengaja kasar, membelit tebal, untuk gaya berteknologi tinggi – tali nilon nipis.
Warna asli tirai roller yang reliably melindungi terhadap cahaya matahari, membiarkannya masuk ke dapur dengan jumlah yang terhad

Tirai roller untuk keluar ke balkoni adalah terlindung daripada keterlaluan cahaya matahari, tanpa membuat dapur terlalu suram

  • Namun, penyelesaian terbaik untuk balkoni dapur akan digabungkan dengan pilihan tirai. Lihat bagaimana asli dan luar biasa kelihatan langsir, yang merupakan Roman pada tingkap, dan panel “Jepun” di pintu. Kain untuk kedua-dua varian diambil sama, supaya tidak mengganggu perpaduan reka bentuk komposisi, juga unsur-unsur hiasan (pinggir yang kontras, tali untuk menurunkan dan beralih ke tepi) harus sama.
Kadang-kadang gabungan beberapa jenis langsir memberikan hasil yang tidak disangka-sangka

Versi gabungan langsir untuk dapur dengan balkoni akan membawa suasana suasana unik oriental

  • Tirai tradisional, yang perlu dipindahkan dan diperbaiki dengan kayu, boleh dibuat dengan menggabungkan ketinggian yang berbeza: untuk pintu untuk memilih panjang, dan untuk tingkap – pendek. Pada masa yang sama, adalah mungkin untuk menggabungkan pelbagai saiz langsir dengan menetapkan pengapit untuk kedua-dua bahagian pada ketinggian yang sama.
Pendekatan yang tidak remeh - reka bentuk tingkap dan pintu balkoni dengan langsir yang berbeza - menyelesaikan kedua-dua tugas praktikal dan estetik

Tirai tradisional, yang perlu dipindahkan dan diperbaiki dengan kayu, boleh dibuat dengan menggabungkan ketinggian yang berbeza: untuk pintu untuk memilih panjang, dan untuk tingkap – pendek

  • Menggabungkan langsir untuk tingkap dan pintu boleh menjadi lambrequin tunggal, yang perlu meliputi keseluruhan panjang pintu balkoni keseluruhan. Di samping menyamarkan kornisa dengan sempurna, ia akan menjadi sejenis rangka untuk tirai balkoni. Jangan lupa bahawa lambrequin tidak boleh sangat rendah, jika tidak, ia akan mengganggu pembukaan pintu!
Berkepala lambrequin dapat berfungsi sebagai aksen hiasan di pedalaman

Campurkan langsir untuk tingkap dan pintu boleh menjadi lambrequin tunggal, yang sepatutnya meliputi keseluruhan panjang keseluruhan pembukaan balkoni

Apa langsir untuk menghiasi dapur dengan balkoni: nasihat pereka

  • Apa kain yang paling sesuai untuk membuat langsir untuk dapur dengan balkoni? Dari segi keramahan alam sekitar dan manfaat kesihatan, yang terbaik adalah, tidak diragukan lagi, fabrik semulajadi terbuat dari chintz, kapas, linen. Tetapi jangan lupa bahawa langsir dapur adalah tertakluk kepada kelembapan berlebihan, titisan lemak dan kotoran, jadi atas sebab-sebab praktikal, ia adalah lebih bermanfaat untuk memilih fabrik dengan tambahan serat sintetik, yang mudah untuk mencuci dan besi. Kain sedemikian sempurna dibungkus, dan kurang terdedah kepada terbakar di bawah sinar matahari daripada kain alami tanpa kekotoran.
Langsir menahan panel hitam dan putih yang dicampur dengan gaya dalaman yang bergaya ini

Langsir panel hitam dan putih yang spektakular untuk dapur dengan balkoni menekankan keanggunan seluruh alam sekitar

  • Lukisan untuk langsir balkoni dapur, pilih salah satu yang paling tepat boleh menekankan idea umum pedalaman dan tidak ada yang melanggarnya. Jika langsir anda adalah monokrom, ia boleh digabungkan dengan sangat berjaya dengan kayu berwarna atau lambrequins.
Mengalir langsir lembut langsir warna pastel yang menyenangkan tidak akan kehilangan kaitannya

Tirai dengan lambrequin lembut paling sesuai untuk mewujudkan suasana romantis

  • Jika anda menetapkan matlamat untuk menutup dapur dengan ketibaan petang dari mata yang bersinar, maka tidak perlu untuk langsir untuk memilih fabrik berat yang tebal dan berat. Adalah indah untuk menghias dapur, melindungi dari pandangan yang ingin tahu, dan menggunakan bahan ringan, nipis yang secara visual akan mengembangkan ruang dapur dan menjadikannya lebih ringan.
Jika pandangan orang luar tidak mengganggu penduduk apartmen, lebih baik untuk mengelakkan langsir berat dan padat di tingkap dapur

Jika anda tidak menetapkan matlamat untuk menutup dapur dengan ketibaan petang dari mata berselang, maka tidak perlu untuk langsir memilih kain padat yang terlalu tebal, berat

  • Jangan membebankan langsir dengan unsur hiasan, jika tidak, mereka akan menjadi khayalan, tidak enak dan menentang latar belakang mereka semua “sorotan” yang lain dari reka bentuk dapur akan menjadi tidak kelihatan.
Berjaya memilih tirai Rom yang harmoni dicampur ke dalam balkoni

Tirai Rom untuk dapur, digabungkan dengan balkoni, digabungkan dengan balkoni, mencipta satu komposisi harmoni

decor

Leave a comment