Всичко, което трябва да знаете за връзките в кухнята

Всичко, което трябва да знаете за връзките в кухнята

тюл за кухнята

Монохромен или шарени полупрозрачен тюл за кухнята може да се превърне в безупречна украса на отвора на прозореца. Декоративните ефекти от плат ще осигурят лекота, лекота на дизайна, оригинал, но в същото време - комфортна атмосфера. Ясно е, че текстилният дизайн трябва напълно да съответства на концепцията за помещенията. Но текстурата и цветът на материала могат да бъдат всичко - тюлевите завеси ще станат както великолепен неутрален фон, така и невероятно ярко оцветяване. Освен това, такъв декор може лесно да бъде ушит на ръка, което води до икономично и стилно решение.

Видове тюл завеси за кухнята и техните снимки в интериора

Тюл завеси за кухня може да има следния външен вид и дизайн:

 1. Тюл от мрежа - един от най-разпространените и традиционни видове завеси за кухня. Мрежът тюл върви добре с дървена кухня, разположена в класически, морски, селски, провансалски и други "селски" стилове, особено ако това е завеса с мрежести втулки.

Тюл-решетка във вътрешността на кухнята

Тюл-решетка в интериора на класическата кухня

Мрежата тюл е различна по вид влакна и в размера на клетките. Можете да изберете материал с въздух или по-твърди тъкани.

Тюл от мрежа за кухня - проби от тъкани

Материалите могат да бъдат както естествени, така и синтетични. В първия случай е памук, коприна или бельо, а във втория - лаван, капрон или найлон.

Тюл от фина решетка в модерен интериор на кухнята

С вашите ръце можете да шиете и завеси от тюл-мрежа, комбинирайки го с лен. Също така на окото плат е създадена за морски декор, е възможно да се украсяват не само въжетата (както е показано на снимката по-долу), но и черупки, морски звезди, стари ключове и т.н.

1

Tulle мрежа за кухня - идеята за декор със собствените си ръце

 1. На ушите - удобно и стилно решение. Такива завеси често са ушити от органза, пръстените са изработени от метал или пластмаса. Благодарение на тях, тюл за кухнята може лесно да се плъзне по корниза и да образува равномерни гънки.

Тюл върху отворите във вътрешността на кухнята

Тюл от органза върху отворите във вътрешността на кухнята

Тюл върху отворите във вътрешността на кухнята

Тюл от органза върху отворите в интериора на трапезарията

 1. Необичайно решение в дизайна на прозореца ще бъде комбинация от органза и "юфка" или просто пердета.

Kisei във вътрешността на кухнята

За такива продукти се избират силни прежди с ширина до 0,5 см, а перлите на перлите често се използват като орнаменти. Този тип тюл не се заплита, не изгаря на слънце и не се отделя, но трябва да се измие в обвързано състояние. Можете да изберете еднакви нишки за прозореца и вратите - този дизайн ще направи стаята самостоятелна, но хармонична.

Kisei във вътрешността на кухнята, вместо в една врата или стена

 1. Често тюл завеси в кухнята са допълнени с ламбрекени - меки или твърди.

Тюл с ламбрек в интериора на кухнята

След това използваме светло платно, изработено от органза, украсено с великолепни гънки и 2 каскади по дължината на отвора на прозореца.

Тюл с ламбрек със свагами в интериора на класическата кухня

Дизайнът с мек ламбрекен ще направи пространството по-тържествено, докато трудно ще донесе сериозност в атмосферата.

Тюл с твърд ламбрек в интериора на класическата кухня

Ефективният ламбрекен прави прозореца завършен и ви позволява да регулирате визуалните му размери.

Тюл с лавандула в интериора на класическа кухня

 1. Завесите на волана са идеално пригодени за сложни декори, както и за лаконични, могат да се комбинират със завеси и да изпълняват соло. Може би това е най-универсалният дизайн на прозореца, тъй като се вписва във вътрешността на всеки стил класики до хай-тек.
 • Тюл с завеси в интериора на класическата кухня
 • Тюл с завеси в интериора на класическата кухня

Завеси във вътрешността на кухнята в неокласически стил

Завеси във вътрешността на кухнята в неокласически стил

 • Тюл и две завеси във вътрешността на кухнята
 • Тюл и две завеси във вътрешността на кухнята
 • Тюл и две завеси във вътрешността на кухнята

Тюл с завеси в интериора на кухнята в стила на Прованс

 • Завесата в кухнята - хол
 • Завеса с завеси в кухнята на високите технологии, минимализма, модернизма
 • Завеса с завеси в кухнята на високите технологии, минимализма, модернизма
 • Завеса с завеси в кухнята на високите технологии, минимализма, модернизма
 • Завеса с завеси в кухнята на високите технологии, минимализма, модернизма

Белият воал, както се вижда на снимката по-горе, се използва най-често в интериора. Но тя идва в много широк диапазон. Например монофоничните воали имат 12 стандартни нюанса.

Цветна завеса във вътрешността на кухнята

Тъмно воал във вътрешността на кухнята

Освен това, воалът може да се използва като основа за шарени платове от органза и други тъкани.

Тюл с картина във вътрешността на кухнята

Цвят тюл с картина

За да разберете по-добре материалите и тъкането на тюл от естествени и синтетични тъкани, ви препоръчваме да гледате този видеоклип:

Как да изберем правилната дължина

Ще се свържете с ателието, купувате готов тюл или искате да шиете свои собствени завеси с оргазма, първо трябва да определите дължината и ширината на продукта. Има няколко основни опции:

 1. Класически - дължината на продукта от стрехите до пода. Изглежда впечатляващо, но за малка кухня такъв тюл няма да е практичен.

Дължината на тюле в кухнята - от стълбата до пода

 1. Скъсената версия е по-удобна, но не по-малко сладка. Във всеки случай тя не изисква особено сложна поддръжка. Този дизайн предвижда използването на плат, само на 20 мм по-дълъг от ръба на перваза на прозореца.

Къс тюл в кухнята

Къс тюл в кухнята

На тюл завеси, например, изработени от органза или памук, стана по-интересно и носят по-малко на долния край, шият контрастиращи границата с тях.

 1. Едно от най-традиционните решения за класическа и "национална" кухня е арката на тюл. Арката позволява прозоречният перваз да остане отворен и незаменим за всеки случай има допълнителен плот за маса. Аркада на органза се оформя с помощта на декоративна нагъвка или чрез пресичане на 2 триъгълни платна. Тук можете да приложите и 2 вида тъкани, подобни на текстура и цвета.

Тюл за кухня

Правила и трикове за избор на тюл

Какво трябва да бъде дизайнът на тюлето, така че да съответства на цялостния дизайн на кухнята?

 • Ако не можете да решите цвета на тюлените завеси, изберете безопасно универсалните светли цветове - бяло, бежово, сиво;
 • Отскачайте навън и на цвета на мебелите и завършва в кухнята - ако преобладава топла под-палатка, тогава завесите трябва да са "топли" и обратно. Например, в следващите снимки можете да видите, че бял цвят може да бъде различен: в първия интериор, студената температура в дизайна преобладава, а във втория - топлата.

Студено и топло бяло финес

 • Цветът може да бъде избран не само в цвета на стените и слушалките, но и в цвета на кухненския текстил - кърпи, възглавници, тапицерия на столове.

цвят на тюл завеси

цвят на тюл завеси

Ако кухнята се намира от северната страна, можете да я "затоплите" с топъл цвят на завесите - млечно, бежово, жълто, оранжево. Ако отворът е обърнат на юг, подходящите тюлеви нюанси ще бъдат букет зелен, розов, снежнобял или тюркоаз. Ако обаче стаята има много светлина, можете да изберете материала с всякакъв тъмен тон.

Цвят на тюл завеси в кухнята от южната страна

 • По-малката кухня, толкова по-лесно и по-лесно да се дизайн тюл - без големи фигури, перде, блясък, обем и пъстра украса и цвета на това, разбира се, трябва да бъде светлина (но не задължително бяло);

Тил за малка кухня

Повече информация за комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята можете да намерите тук.

 • Ниски тавани визуално правят над завесите в лента, с вертикален шаблон и муселин. Освен това, под тавана е монтирана корниз "ниска кухня";

Тюл за кухня с ниски тавани

 • Най-често за кухня използва комбинация от текстилни опции - тюл е допълнена с завеси, сляп, Ромски или ролкови щори и др. Първо, от гледна точка на дизайна, тези комбинации изглеждат по-богати и по-ефективни, а на второ място се правят, за да се скрие понякога стаята;

Тюл в комбинация с драперии

 • Колкото по-малък е прозорецът, толкова по-лек е завесите.

Как да шиете тюл завеси по своему

Преди да шиете тъла в кухнята със собствените си ръце, трябва да определите стила на продукта и начина, по който е закрепен. След това изберете дължината - на пода или точно под прозореца.

Преди да шиете на ръка, трябва да направите изчисление, като вземете предвид коефициента за гънките - той ще бъде равен на 1,5-2,5. Ясно е, че колкото по-голям е избраният коефициент, толкова по-големи ще бъдат гънките. Дължината на тъканта се определя като дължината на корниз, умножена по коефициента + 7 cm от квотите.

Преди да започнете да шиете тюл със собствените си ръце, материалът трябва да бъде обезглавен - овлажнява и желязо. Това предотвратява свиване.

Ако решат да шият прост модел завеси от собствените си ръце, тогава рязането може да се направи веднага върху плата, оставяйки шевовете, необходими за шевовете. Първоначално третира странични шевове, а след това се зашива дъно (връх претегляне поставени тук, ако е необходимо), след което плитката е ушит, закрепени капси. Завършената завеса е поставена върху перваза и допълнително декорирана. Резултатът е стилни и лесни за грижа тюл завеси.

Как да прикрепите дръжките към тюл с ръцете си, вижте следното видео:

Как да шиете завеса правилно, вижте този видеоклип:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 8 = 16

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map