Сервирайте табла със собствени ръце - идеи и майсторски класове

Сервирайте табла със собствени ръце – идеи и майсторски класове

как да направите самата тава

Този материал е предназначен за романтици, които обичат да организират изненади, а самите те не са противници на закуска в леглото или просто да имат лека закуска на мека мека мебел. Вече говорихме за това как да изработим поставка от полимерна глина, а сега е време да си направим сервираща табла - и този път от дърво. Взехме най-лесните и най-достъпни начини, така че няма да имате нужда от талант на дърводелеца.

Майсторска класа № 1. Табла от рамка за снимки за 1 вечер

Заредете се

Най-лесният начин да направите самата тава е да превърнете в нея обичайната рамка на картината.

Купете или премахнете от стената дървена фото рамка с подходящ размер. Е, ако намерите рамка със силно дъно и надеждни приставки, тогава не е нужно да променяте субстрата и можете да актуализирате интериора на тавата в настроението.

Така че, нека да започнем. Отстранете картонената основа, отстранете всички ненужни и поставете стъклото на място.

Заредете се

Сега на борда на фоторамки, за да украсят, колкото искате. Можете да поставите или просто да украсите от различни материали. Това може да бъде :. Bright плат, парче тапет, поздравителни картички, пожълтели страници, хербарий и т.н. В този главен клас, субстратът е просто монтирано от плат и залепени с лепило пистолет. Вместо това можете да използвате PVA или друго лепило. След инкрустация е готов, поставена върху стъклена подложка и закотвянето (превъртане снимка отдясно).

 • Заредете се
 • Заредете се

И сега трябва да вратовръзка красиви мебели дръжки с подходящ размер. Можете да ги завързвате отстрани или отгоре на рамката. За да направите това, ще трябва правилно химикалки, 4 винта, бормашина с малко свредло и, разбира се, отвертка. Първо е необходимо да се приложи на дръжката на рамката, за да ги приведе в съответствие, а след това отвори молив марки, бормашина, за да ги пробият с подходяща бургия и накрая за закрепване на дръжката, за да винтовете с отвертка, както е показано на снимката по-долу.

Заредете се

Е, това е всичко, подносът ви е готов! Или ... почти готови.

 • За надеждността и гравитацията на нашата подложка (че стоеше точно на мека повърхност) е по-добре да я подсилите отдолу. За да направите това, трябва да вземете шперплат, да му прикрепите рамка, да го кръгнете около контура и да го нарязвате с монтажен трион. Полученият детайл трябва да бъде шлифован около ръбовете и след това боядисан в подходящ цвят (предварително грундиран). Веднага след като шперплатът изсъхне, ще трябва само да прикрепите шперплат към рамката с малки винтове, карамфили, винтове или мебелен телбод. Такава табла ще застане и на най-тежката закуска в леглото.

Въз основа на този майсторски клас можете да направите красиви тави с разнообразие от декори. Например, можете да направите такава сервизна тавичка с дъно, върху което можете да напишете романтични бележки с креда.

 • Субстратът може да бъде боядисан с шлифована боя или покрит със смачкани тапети.
Зали за закуска с дъно на дъното
Зали за закуска с дъно на дъното
1

И тук са и други декоративни идеи както за самата рамка, така и за субстрата. Както можете да видите, можете да излезе с най-различни дизайни - ретро стил като Прованс или опърпан шик в класически или модерен, като се използва плат, снимки, цветна хартия, тапети, страници от книги (превъртете надясно снимка).

 • Идеи за декориране на табла за закуска
 • Идеи за декориране на табла за закуска
 • Идеи за декориране на табла за закуска
 • Идеи за декориране на табла за закуска
 • Идеи за декориране на табла за закуска
 • Идеи за декориране на табла за закуска
 • Идеи за декориране на табла за закуска

Също така този майсторски клас ви е полезен за производството на интериорни тави за кафе или тоалетни маси, където свещи и книги, декорации, козметика и парфюми могат да намерят своето място.

Тава за тоалетка от фото рамка
Тава за тоалетка от фото рамка

Майсторски клас номер 2. Табла от вратата на кухнята за 14 часа

Тава от вратата със собствените си ръце

За да направите самата сервизна тава, не само от фото рамката, но и от старата врата на кухненския шкаф, скрин и други мебели. Тази тава е малко по-дълга, но ще бъде много по-надеждна, практична, издръжлива и ще приюти повече вкус за закуска!

Процедурата е следната:

 1. Изтрийте всички цикли.
 2. Отстраняваме старото покритие със шкурка от голямо зърно.
 3. На този етап външната част на таблата може по желание да се почисти с метална четка, за да се отстранят меките влакна от дървото.
 • тази техника ще направи повърхността на вратата още по-стара и груба, но от друга страна, ефектът на разпад в стила на шибания шик и Прованс може да бъде постигнат без нея.
 1. Почистваме вратата, а от долната й страна закрепваме дупките от пантите с шпакловка за дърво или полиестерна замазка. Ние също така смиламе отпадъците и отново почистваме цялата врата. По принцип този етап не е необходим, ако дупките от скрепителните елементи не ви притесняват.
 2. Чиста, суха врата, покрита с грунд за дърво в 1-2 слоя. Всеки слой трябва да изсъхне напълно.
 3. Сега трябва да вземем шкурката отново, но вече със среден размер на зърното и да я вървим по цялата повърхност.
Тава от вратата със собствените си ръце
 1. Отново изтрийте вратата чиста и суха и след това започнете да рисувате нашата бъдеща табла. С малка четка (без леене!) Покрийте повърхността 1 със слой боя. И тук е необходимо да отбележим няколко нюанса:
 • ако искате да направите табла Прованс стил или Шеби Чик, тогава първият слой боя трябва да е тъмен, а вторият и третият - светлина;
 • ако искате на дъното на тавата за боя шисти боя в този майсторски клас, а след това, преди прилагането на тъмно зелено боята, запечата самозалепваща лента в долния контур (виж снимката по-горе.);
 • ако нямате четка, ще работи чист памучен парцал.
 1. Когато първият слой боя изсъхне напълно, покрийте вратата с боята, която е по-лека.
 • За производството на "тебеширено" тава на този етап (или след) трябва да се прилага в действителност, в първата плоча багрило един слой, като това време за сушене, и след това на два слоя. След втория слой е изсъхнал, запечата отново касетата граничи шисти етаж и се пристъпи към вратата на боя оцветяване (може да бъде обратното - първо да се прилагат финалната боята, изчакайте, докато изсъхне, и едва след това сложи шистите).
 1. И сега повърхността на таблата трябва да бъде смляна с фино шлифован шкурка, на някои места разкривайки слой от тъмна боя (отново, ако желаете).
 2. И най-сетне фиксираме дръжките: маркирайте точките за закрепване и затегнете винтовете. Ву-ала, подноса за закуска в леглото е готов!

Между другото, ако ги боядисате в долната част на боята шисти в този майсторски клас, можете да получите тава може да се използва не само като поднос със съобщения, но и като дъска за менюто и вътрешните бележки.

Тава от вратата със собствените си ръце

Ето и други идеи за направата на красиви тави със собствените си ръце от стари дървени врати (виж!).

 • Зарежете със собствените си ръце от вратата на шкафа
 • Зарежете със собствените си ръце от вратата на шкафа
 • Зарежете със собствените си ръце от вратата на шкафа
 • Зарежете със собствените си ръце от вратата на шкафа
 • Зарежете със собствените си ръце от вратата на шкафа
 • Зарежете със собствените си ръце от вратата на шкафа

Обърнете внимание и на нашето ръководство към сайта в раздела Дизайн и декор на кухнята - ръководство за сайта.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 + = 73

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map