Blinds in de keuken - turn-by-turn gids en 45 foto's

Blinds in de keuken – turn-by-turn gids en 45 foto’s

Blinds in de keuken - turn-by-turn gids en 45 foto's

Hangende jaloezieën in de keuken kunt u:

 • Gordijn de ramen, verberg de keuken tegen nieuwsgierige blikken, terwijl je de kamer precies zo verspert als je wilt.

blind

Voor degenen die van plan zijn om het venster te schikken in de keuken gordijnen deze visie hebben we een stap voor stap handleiding over het kiezen van blinds, met inbegrip van hoe ze hun kwaliteit te controleren in de winkel en te installeren, en verzamelde ook 45 foto blinds in moderne interieurs gemaakt.

Stap 1. Horizontaal of verticaal?

Eerst moet je beslissen welk soort jaloezieën je nodig hebt - horizontaal en verticaal?

 • Horizontale jaloezieën - deze zonwering met lamellen (latten waaruit de gordijnen bestaan), horizontaal gelegen. Daarom kunnen ze niet alleen dichtbij openen, maar ook afdalen en op en neer gaan. Horizontale jaloezieën zijn er in verschillende maten en kunnen worden gemaakt van: plastic, aluminium, hout of bamboe. We zullen hier later meer over praten.

nadelen: helaas is het ontwerp van horizontale modellen minder duurzaam en gemakkelijker te beheren dan verticale gordijnen - hun latten zijn vaak gebroken, kraken, "luidruchtig" in de wind, enz.

profs: In deze categorie hebben jaloezieën meer keuze op het gebied van materialen - van economische kunststofmodellen tot degelijke houten modellen. Zoals alle horizontale lijnen, breiden de latten van dergelijke gordijnen de ruimte visueel uit. Bovendien kunt u modellen selecteren die rechtstreeks op de vleugel van het venster worden geïnstalleerd. Welnu, als uw keuken is ontworpen in klassieke of mediterrane stijl, in de stijl van eco, provence of platteland, zullen de horizontale gordijnen zeer organisch in het interieur passen.

Horizontale zonneblinden in het interieur van de keuken

Horizontale zonneblinden in het interieur van de keuken

Horizontale zonneblinden in het interieur van de keuken

1
 • Verticale jaloezieën zijn gordijnen waarvan de latten vanaf de bovenkant naar beneden hangen. Aan de bovenkant van de lamellen zijn bevestigd aan de kroonlijst, en van de bodem zijn verbonden door een ketting. Verticale jaloezieën kunnen alleen worden gemaakt van stof of glasvezel. Ze kunnen openen van rechts-links, van links-naar-rechts of van het centrum in beide richtingen.

profs: Het grote voordeel van verticale gordijnen is dat ze van stof zijn gemaakt en er daarom veel beter uitzien dan plastic of aluminium modellen. U kunt de meest verschillende ontwerpen en decors van latten kiezen, bovendien kunt u ze zelf veranderen op basis van stemming of noodzaak. Er zijn zelfs multifacturele jaloezieën, gedecoreerd en geassembleerd in de vorm van een boog of ladder. Over de keuze van het ontwerp van de jaloezieën zullen we wat lager praten, maar laten we nu eens kijken naar andere belangrijke voordelen van horizontale modellen - dit zijn hun sterkte, bruikbaarheid en duurzaamheid. Dergelijke jaloezieën vervormen niet van de wind, ze zijn gemakkelijk te bedienen, worden bijna niet vuil en branden niet uit.

Aangename bonussen: Verticale latten heffen visueel de lage plafonds van de keuken op en laten minder "ruisen" in de wind en tijdens de montage. De volgende fotoslider heeft verticale jaloezieën in de keuken en eetkamer.

 • Verticale jaloezieën in het interieur van de eetkamer
 • Verticale jaloezieën in het interieur van de eetkamer

Verticale jaloezieën in het interieur van de eetkamer

Veelkleurige zonwering in het interieur van de keuken

Stap 2. Selecteer het materiaal

In de regel kunnen horizontale latten worden gemaakt van:

 • Plastische chirurgie - plastic gordijnen zeer licht in gewicht, eenvoud van onderhoud, kostprijs minus eventuele andere vormen van gordijnen, maar ze snel af te breken en uiteindelijk burn-out of zelfs vervormd als gevolg van oververhitting van zonlicht. Hun levensduur is meestal slechts 1 seizoen. Bovendien hebben kunststofgordijnen een beetje een 'kantoor'-uiterlijk, maar moderne PVC-jaloezieën kunnen de textuur en kleur van de boom simuleren;

Plastic jaloezieën

 • aluminium - als u kiest voor jaloezieën in de keuken, let dan op deze versie van de gordijnen. Ja, aluminium gordijnen zijn duurder dan plastic en textiel, zijn ze meer "noisy" en velen zijn in verband met het kantoor gordijnen, maar ze zijn veel sterker, duurzamer en makkelijker te onderhouden, vocht en brandwerend, niet vervagen in de zon;

Aluminium jaloezieën

 • hout - de duurste, maar ook de mooiste versie van de blinds. Houten lamellen zijn milieuvriendelijk, relatief duurzaam, maar nog steeds brandgevaarlijk en iets grilliger in de zorg;

Houten jaloezieën

 • Houten jaloezieën in het interieur van de keuken
 • Houten jaloezieën in het interieur van de keuken
 • Houten jaloezieën in het interieur van de keuken
 • Houten jaloezieën in het interieur van de keuken
 • Houten jaloezieën in het interieur van de keuken
 • bamboe - Bamboe jaloezieën zijn lichter in onderhoud en praktisch dan houten. Ze zien er goed uit en verspreiden het licht, ze zijn goedkoper, maar na verloop van tijd worden ze iets uitgerekt onder hun eigen gewicht.
 • Bamboeblinden in het interieur van de keuken
 • Bamboeblinden in het interieur van de keuken
 • Bamboeblinden

Maar uit welke materialen kunt u horizontale jaloezieën kiezen:

 • Van stof - dit is een uitstekende optie voor jaloezieën in de keuken, omdat ze eerst mooi zijn en ten tweede praktisch en duurzaam vanwege hun ontwerp en materiaal. Het feit dat het weefsel lamellen behandelde speciaal geïmpregneerd (acryl- of polyvinylchloride) met weefsel niet bedekt met stof, absorbeert het geen geuren, vet en huishoudelijke vervuiling, niet in zon en was sterker. Stoffen jaloezieën zijn zeer gemakkelijk te slijten, minder "lawaaierig" in de wind, desgewenst kunnen lamellen onafhankelijk van elkaar worden veranderd en zelfs hun hoogte corrigeren. Het ontwerp van stoffen gordijnen is onbeperkt - ze kunnen een patroon, een patroon, fotoprinting, een andere textuur, kleur en inrichting hebben. Moderne stoffen jaloezieën kunnen op meerdere niveaus worden uitgevoerd, langs een ladder of een boog.

Doekjaloezieën

 • Van fiberglas (glasvezel) Dit is een alternatieve versie van stoffen jaloezieën, ook uitstekend geschikt voor in de keuken. Op het gebied van brandveiligheid zijn ze zelfs beter weefsel zoals glasvezel brandt niet in het vuur, maar als het gebakken, niet af te geven schadelijke stoffen en rook, want het is volledig milieuvriendelijk materiaal, dat, in tegenstelling tot de geweven lamellen, niet verwerkt impregnatie. Een ander kenmerk - ze moeten alleen op een droge manier worden schoongemaakt.
 • Multifactor blinds - een verticale gordijnen met meerdere niveaus, gemaakt van geweven en decoratieve kunststof latten in het bovenste deel, die qua uiterlijk lijken op een boog, gordijn of lambrequin. Het onderste deel van de lamellen van veelzijdige gordijnen kan worden gemaakt van stoffen van welke aard dan ook.

Multifactor blinds

Houd er echter rekening mee dat de stoffen jaloezieën (zonder impregnering) alleen op een droge manier kunnen worden gereinigd en het is beter om de complexe verontreinigingen aan een stomerij te geven. Daarom zijn dergelijke gordijnen meer geschikt voor eet- en woonkamers. Qua interieurontwerp aan de ene kant - het is een uitstekende keuze, omdat je een combinatie kunt maken die precies bij je interieur past. Maar aan de andere kant kan een te complex ontwerp van multigordijnen de ruimte overbelasten en zich snel vervelen.

Wat betreft de keuze van kroonlijst, alles is eenvoudig:

 • Kies de kroonlijsten beter met een aluminium behuizing, in plaats van een plastic behuizing.

Stap 3. Kies het ontwerp en de kleur van gordijnen

Om het ontwerp van gordijnen te kiezen, is het noodzakelijk om uit de kleurenschaal van een interieur te gaan. Houd er in dit geval rekening mee dat het ontwerp van het raam in de keuken een rol kan spelen:

 • accent - dan worden de gordijnen in contrast of felle kleuren geselecteerd, ze kunnen een tekening, fotoprint, een interessante textuur en verschillende niveaus hebben. Meestal is deze optie alleen toegestaan ​​als het volledige interieur van de keuken is ingericht met terughoudendheid, in andere gevallen - dergelijke zelfvoorzienende gordijnen moeten met zorg worden gekozen.

Blinds in het interieur van de keuken

 • Een evenwichtig of neutraal element van de situatie - in dit geval zijn de gordijnen geselecteerd in basiswit, crème, grijs, beige of in de tint van de keukenwanden.

Blinds in het interieur van de keuken

U kunt kiezen uit gordijnen in de kleur van gerechten, decor en keukentextiel - tafelkleden, stoffering, kussens op stoelen, servetten, etc. zoals getoond in de onderstaande foto.

Blauwe blinden in het interieur van de keuken

En, natuurlijk, je moet rekening houden met de stijl van het keukeninterieur. Dus, in de keuken in de stijl van klassiek, zullen het land of de provence geschikte horizontale houten of aluminium jaloezieën zijn, die doen denken aan hekwerk met traliewerk.

Horizontale zonneblinden in het interieur van de keuken

Op de onderstaande foto een voorbeeld van hoe je verticale jaloezieën kunt verslaan in een klassiek interieur.

Verticale jaloezieën in het klassieke interieur

En in moderne interieurs in de stijl van minimalisme, hightech, modern, enz., Zijn alle blinds geschikt.

 • Blinds in het interieur van de moderne keuken
 • Blinds in het interieur van de moderne keuken
 • Blinds in het interieur van moderne keuken-woonkamer

Als de jaloezieën te saai en stijf lijken, dan kun je ze combineren met gewone gordijnen, lambrisering, gordijnen zoals op de foto.

 • Blinds in combinatie met gordijnen in het interieur van de keuken
 • Blinds in combinatie met gordijnen in het interieur van de keuken

Blinds met gordijnen

Blinds met gordijnen

Stap 4. Kies de maat van de gordijnen en de bevestigingsmethode

Voordat je naar de winkel gaat of voordat je de blinds bestelt, moet je raamafmetingen doen om te begrijpen welke maten de toekomstige gordijnen zouden moeten zijn. De afmetingen van de jaloezieën, en dus de prijs ervan, zijn afhankelijk van hoe u ze wilt installeren:

 • Aan de muur;
 • Op het plafond;
 • In het venster diafragma.

In de eerste twee gevallen is alles eenvoudig: we meten de grootte van het venster, als het standaard is, dan kun je hoogstwaarschijnlijk standaardformaat jaloezieën kopen in de winkel. De standaardafmetingen zijn 1,60 cm of 1,80 cm lang (deze kan worden aangepast) en 100, 110, 120, 130 en 140 cm breed.

 • De breedte van uw raam moet 10 cm zijn en bij voorkeur 20 cm minder dan de breedte van de jaloezie.
 • Voor niet-standaard vensters, bijvoorbeeld erg klein, panoramisch of erg hoog, moeten de jaloezieën in gespecialiseerde winkels worden besteld.
 • De hoogte van de jaloezieën moet zodanig zijn dat de onderste rand in losse vorm achter de vloer of de vensterbank met 2 cm achterblijft.

Blinds geïnstalleerd in de raamopening

Als u de jaloezieën in de keuken wilt installeren in de raamnis zoals in de bovenstaande foto, zoek dan de jaloezieën 1-2 cm breder dan de breedte van de raamopening.

Maar de video kan je handmatig de hoogte van de blinds veranderen:

 • Wat de afmetingen van de lamellen zelf betreft, is hun breedte standaard: voor verticale lamellen is deze 8, 9 of 12,7 cm en voor horizontale lamellen - 16, 25 of 50 mm.

Stap 5. Test de kwaliteit van de jaloezieën in de winkel

Als u in de winkel zonneblinden in de winkel wilt kopen, heeft u de mogelijkheid om de kwaliteit van de vitrines te controleren:

 • Probeer eerst om de gordijnen 10-15 keer snel te verzamelen en op te lossen. Als het mechanisme niet kraakt en slijpt, gaat het soepel open en zijn de lamellen nooit omgedraaid tijdens de hele test, dit zijn uitstekende jaloezieën. Daarna kunt u doorgaan met testen - horizontaal vegen (in uitgevouwen, maar gesloten) handvat van onder naar boven - geassembleerde lamellen van hoge kwaliteit worden niet omgedraaid en blijven hangen. Anders zullen jaloezieën in gesloten vorm licht binnen laten en niet goed sluiten - openen;
 • Horizontale stoffen jaloezieën kunnen ook worden gecontroleerd: probeer ze snel te openen - sluit ze 10-15 keer, draai de lamellen in verschillende richtingen - als het mechanisme vastloopt en de lamellen niet precies worden gevouwen, is het beter om dergelijke gordijnen te weigeren. Het kwaliteitsmechanisme van de jaloezieën werkt soepel, zonder te slijpen, en de lamellen worden gelijkmatig en synchroon gemonteerd.

Houd er trouwens rekening mee dat goede blinds te vinden zijn in binnenlandse fabrikanten voor een lage prijs, en slechte blinds zijn te vinden in dure Europese merken, waarvan de prijs bovendien steeg in 2015.

Stap 6. De jaloezieën installeren

De installatie van jaloezieën met hun eigen handen is een onderwerp voor een afzonderlijk materiaal, hoewel het niet zo moeilijk is om ze vast te maken. In de volgende video kunt u duidelijk zien hoe u horizontale jaloezieën direct op het venster installeert. Gedetailleerde instructies lezen in ons materiaal: Installatie van jaloezieën gedurende 1 uur - stap voor stap instructies voor alle soorten gordijnen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map