Alles wat u moet weten over keukenbanden

Alles wat u moet weten over keukenbanden

tule voor de keuken

Monochrome of van een patroon voorziene doorschijnende tule voor de keuken kan een onberispelijke decoratie van de raamopening worden. Decoratieve stofeffecten zorgen voor gemak, gemak van ontwerp, origineel, maar tegelijkertijd - een comfortabele sfeer. Het is duidelijk dat het textielontwerp volledig in overeenstemming moet zijn met het concept van het pand. Maar de textuur en kleur van het materiaal kan van alles zijn - tule gordijnen worden zowel een prachtige neutrale achtergrond als een verbazingwekkende felle kleurvlek. Bovendien kan een dergelijk decor gemakkelijk met de hand worden genaaid, wat resulteert in een economische en stijlvolle oplossing.

Soorten tule gordijnen voor de keuken en hun foto's in het interieur

Tulle gordijnen voor de keuken kunnen de volgende uitstraling en design hebben:

 1. Tulle van een rooster - een van de meest wijdverspreide en traditionele soorten gordijnen voor de keuken. Mesh tule past goed bij een houten keukenset in klassieke, zee-, rustieke, Provençaalse en andere "dorp" -stijlen, vooral als het een gaasdoek is met guipurekanten.

Tule-rooster in het interieur van de keuken

Tulle-rooster in het interieur van de klassieke keuken

De mesh-tulle is verschillend in het type vezels en in de grootte van de cellen. U kunt een materiaal kiezen met lucht of stijvere weefsels.

Tulle van een rooster voor keuken - steekproeven van stoffen

De materialen kunnen zowel natuurlijk als synthetisch zijn. In het eerste geval is het katoen, zijde of linnen, en in het tweede geval: lavsan, capron of nylon.

Tulle van een fijn rooster in een modern interieur van keuken

Met uw eigen handen, kunt u naaien en gordijnen van tule-netten, combineren met vlas. Ook is maasweefsel eenvoudig gemaakt voor mariene decoratie, je kunt het niet alleen met touwen versieren (zoals te zien op de onderstaande foto), maar ook met schelpen, zeesterren, oude sleutels, enz.

1

Tulle mesh voor keuken - het idee van decor door eigen handen

 1. Op de oogjes - een handige en stijlvolle oplossing. Dergelijke gordijnen worden vaak van organza genaaid, de ringen zijn gemaakt van metaal of plastic. Dankzij hen kan de tule voor de keuken gemakkelijk langs de kroonlijst glijden en uniforme vouwgolven vormen.

Tule op de ogen in het interieur van de keuken

Tulle van organza op de oogjes in het interieur van de keuken

Tule op de ogen in het interieur van de keuken

Tulle van organza op de oogjes in het interieur van de eetkamer

 1. Een ongebruikelijke oplossing in het ontwerp van het venster is een combinatie van organza en "noedels" of gewoon gordijnen.

Kisei in het interieur van de keuken

Voor dergelijke producten worden sterke garens met een breedte tot 0,5 cm gekozen, en parelmoer kralen worden vaak gebruikt als hun ornamenten. Dit type tule raakt niet verward, brandt niet in de zon en valt niet weg, maar moet in een gebonden toestand worden gewassen. U kunt identieke draden selecteren voor het raam en de deuropening - dit ontwerp maakt de kamer stand-alone, maar harmonieus.

Kisei in het interieur van de keuken in plaats van een deur of een muur

 1. Vaak worden tule gordijnen in de keuken aangevuld met lambrequins - zacht of hard.

Tule met een lambrequin in het interieur van de keuken

Daarna gebruiken we een licht canvas gemaakt van organza, versierd met prachtige vouwen en 2 watervallen langs de zijkanten van de raamopening.

Tule met lambrequin met svagami in de klassieke keuken

Ontwerp met een zachte lambrequin zal de ruimte plechtiger maken, terwijl hard de strengheid in de atmosfeer zal brengen.

Tule met harde lambrequin in het interieur van de klassieke keuken

Effectieve lambrekijn maakt het raam compleet en stelt u in staat om de visuele verhoudingen aan te passen.

Tulle met een lambreken in het interieur van een klassieke keuken

 1. Sluiers van sluiers zijn perfect geschikt voor complexe decors, maar ook voor laconiek, te combineren met gordijnen en solo te spelen. Misschien is dit het meest universele ontwerp van het raam, omdat het in het interieur van elke stijl past classics tot hi-tech.
 • Tulle met gordijnen in het interieur van de klassieke keuken
 • Tulle met gordijnen in het interieur van de klassieke keuken

Sluier in het interieur van de keuken in de neoklassieke stijl

Sluier in het interieur van de keuken in de neoklassieke stijl

 • Tule en twee gordijnen in het interieur van de keuken
 • Tule en twee gordijnen in het interieur van de keuken
 • Tule en twee gordijnen in het interieur van de keuken

Tule met gordijnen in het interieur van de keuken in de stijl van de Provence

 • De sluier in de keuken-woonkamer
 • Een sluier met gordijnen in de keuken van hightech, minimalisme, modernisme
 • Een sluier met gordijnen in de keuken van hightech, minimalisme, modernisme
 • Een sluier met gordijnen in de keuken van hightech, minimalisme, modernisme
 • Een sluier met gordijnen in de keuken van hightech, minimalisme, modernisme

Witte sluier, zoals te zien op de foto hierboven, wordt het vaakst gebruikt in interieurs. Maar het komt in een zeer breed bereik. Monofone sluiers hebben bijvoorbeeld 12 standaardtinten.

Kleurensluier in het interieur van de keuken

Donkere sluier in het interieur van de keuken

Daarnaast kunnen sluiers worden gebruikt als basis voor doek met patronen van organza en andere tule stoffen.

Tule met een afbeelding in het interieur van de keuken

Kleur tule met een afbeelding

Voor een beter begrip van de materialen en het weven van tule uit natuurlijke en synthetische stoffen, raden we u aan deze video te bekijken:

Hoe de juiste lengte te kiezen

Ga je contact opnemen met het atelier, een kant-en-klare tule kopen of je eigen gordijnen met organza naaien, dan moet je eerst de lengte en breedte van het product bepalen. Er zijn verschillende basisopties:

 1. Klassiek - de lengte van het product van de dakrand tot de vloer. Het ziet er indrukwekkend uit, maar voor kleine keuken zo'n tule zal niet praktisch zijn.

De lengte van de tule in de keuken - van de dakrand tot de vloer

 1. De verkorte versie is handiger, maar niet minder schattig. In elk geval vereist het geen bijzonder complex onderhoud. Dit ontwerp voorziet in het gebruik van doek, slechts 20 mm langer dan de rand van de vensterbank.

Korte tule in de keuken

Korte tule in de keuken

Voor tule gordijnen, bijvoorbeeld gemaakt van organza of katoen, werd interessanter en draag minder aan de onderkant, naai een contrasterende rand aan hen.

 1. Een van de meest traditionele oplossingen voor klassieke en 'landelijke' gerechten is de tuleboog. Met de boog kan de vensterbank open blijven en onmisbaar in het geval er is een extra tafelblad. Een boog van organza wordt gevormd met behulp van een decoratieve vouw of door twee driehoekige doeken te kruisen. Hier kunt u zelfs 2 soorten stof aanbrengen, vergelijkbaar in textuur en kleur.

Tulleboog voor keuken

Regels en trucs voor het kiezen van Tulle

Wat moet het ontwerp van de tule zijn, zodat deze overeenkomt met het algehele ontwerp van de keuken?

 • Als u niet kunt beslissen over de kleur van de tule gordijnen, kies dan veilig de universele lichtkleuren - wit, beige, grijs;
 • Stuiter en op de kleur van meubels en afwerkingen in de keuken - als een warme subtent overheerst, moeten de gordijnen "warm" zijn en omgekeerd. Op de volgende foto's ziet u bijvoorbeeld dat de witte kleur anders kan zijn: in het eerste interieur heerst de koude temperatuur in het ontwerp en in het tweede interieur de warme.

Koud en warm wit subtiliteit

 • Kleur kan niet alleen worden gekozen in de kleur van de muren en de koptelefoon, maar ook in de kleur van keukentextiel - stoffen, kussens, bekleding van stoelen.

kleur van tule gordijnen

kleur van tule gordijnen

Als de keuken zich aan de noordkant bevindt, kunt u deze "warmen" met de warme kleur van de gordijnen - melkachtig, beige, geel, oranje. Als de opening naar het zuiden gericht is, zijn de bijpassende tinten in tinten groen, roze, sneeuwwit of turkoois. Als de kamer echter veel licht heeft, kunt u het materiaal van elke donkere tint kiezen.

Kleur van tule gordijnen in de keuken aan de zuidkant

 • Hoe kleiner het gebied van de keuken, hoe eenvoudiger en gemakkelijker het is om de tule te ontwerpen - zonder grote tekeningen, gordijnen, glitter, volume en gevarieerd decor, en de kleur moet natuurlijk licht zijn (maar niet noodzakelijk wit);

Tulle voor een kleine keuken

Meer informatie over de combinatie van kleuren in het interieur van de keuken vindt u hier.

 • Lage plafonds zien visueel boven de gordijnen in een strook, met een verticaal patroon en een mousseline. Bovendien wordt de kroonlijst "lage keuken" onder het plafond geïnstalleerd;

Tule voor keuken met lage plafonds

 • Meestal voor de keuken gebruik een combinatie van textielopties - tule wordt aangevuld met gordijnen, blind, Romeinse of rolluiken, etc. Ten eerste zien dergelijke combinaties er vanuit het oogpunt van design er rijker en effectiever uit, en ten tweede wordt het gedaan om soms de ruimte te verbergen;

Tulle in combinatie met gordijnen

 • Hoe kleiner het venster, hoe lichter de gordijnen zouden moeten zijn.

Hoe u zelf tule gordijnen kunt naaien

Voordat u de tule met uw eigen handen in de keuken legt, moet u de stijl van het product en de manier waarop het wordt bevestigd, bepalen. Kies daarna de lengte - op de vloer of net onder de vensterbank.

Voordat u met de hand naait, moet u een berekening maken, rekening houdend met de coëfficiënt voor de vouwen - deze is gelijk aan 1,5-2,5. Het is duidelijk dat hoe groter de geselecteerde coëfficiënt is, hoe groter de plooien uiteindelijk zullen zijn. De lengte van de stof wordt gedefinieerd als de lengte van de kroonlijst, vermenigvuldigd met de geselecteerde coëfficiënt + 7 cm door de emissierechten.

Voordat u tule met uw eigen handen begint te naaien, moet het materiaal worden onthoofd - bevochtigen en strijken. Dit voorkomt krimp.

Als ze besloten om een ​​eenvoudig model van gordijnen met hun eigen handen te naaien, kan er onmiddellijk op de stof worden geknipt, waarbij de naden voor naden overblijven. Eerst worden de zijnaden verwerkt en vervolgens wordt de onderkant genaaid (indien nodig wordt hier een gewichtszwaartepunt geplaatst), waarna de vlecht wordt genaaid of de ogen worden bevestigd. Het afgewerkte gordijn wordt op de richel geplaatst en bovendien versierd. Het resultaat is stijlvolle en gemakkelijk te verzorgen tule gordijnen.

Hoe je de ogen bevestigt aan de tule met je handen, zie de volgende video:

Hoe u een gordijnlint correct naait, zie deze video:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + = 14

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map