Blind-uri în bucătărie - ghid turn-by-turn și 45 de fotografii

Blind-uri în bucătărie – ghid turn-by-turn și 45 de fotografii

Blind-uri în bucătărie - ghid turn-by-turn și 45 de fotografii

Jaluzele suspendate în bucătărie puteți:

 • Permiteți ferestrele, ascunzând bucătăria de ochii curioși, în timp ce ascundeți camera exact așa cum doriți.

orb

Pentru cei care intenționează să aranjeze fereastra în perdele de bucătărie acest punct de vedere, am făcut un ghid pas cu pas cu privire la alegerea storuri, inclusiv modul în care să verifice calitatea lor în magazin și a instala, și, de asemenea, colectate 45 de blind-uri foto în interioarele moderne.

Pasul 1. Orizontal sau vertical?

Mai întâi trebuie să decideți ce tip de blind-uri aveți nevoie - orizontală și verticală?

 • Jaluzele orizontale - aceste jaluzele cu lamele (lamele din care sunt compuse perdelele), situate orizontal. În consecință, ele nu numai că se pot închide, ci și coboară și se ridică în sus și în jos. Jaluzelele orizontale vin în diferite dimensiuni și pot fi fabricate din: plastic, aluminiu, lemn sau bambus. Vom mai vorbi mai târziu despre asta.

contra: din păcate, designul modelelor orizontale este mai puțin durabil și mai ușor de gestionat decât perdelele verticale - lamelele lor sunt adesea rupte, scârțâitoare, "zgomotoase" în vânt etc.

Pro: În această categorie, jaluzelele au mai multe opțiuni în ceea ce privește materialele - de la modelele economice din plastic până la cele din lemn. Ca toate liniile orizontale, lamele de astfel de perdele extinde vizual spațiul. În plus, puteți selecta modele care sunt instalate direct pe cercevea ferestrei. Dacă bucătăria dvs. este proiectată în stil clasic sau mediteranean, în stilul eco, provence sau țară, perdelele orizontale se vor încadra foarte organic în interiorul acesteia.

Jaluzele orizontale în interiorul bucătăriei

Jaluzele orizontale în interiorul bucătăriei

Jaluzele orizontale în interiorul bucătăriei

1
 • Jaluzelele verticale sunt perdele, lamelele care atârnă de sus. În partea de sus a lamelelor sunt fixate pe cornișă, iar din partea inferioară sunt conectate printr-un lanț. Jaluzelele verticale pot fi fabricate numai din țesături sau din fibră de sticlă. Se pot deschide din dreapta-stânga, din stânga la dreapta sau din centru în ambele direcții.

Pro: avantajul principal al perdelelor verticale este că ele sunt fabricate din țesături și, prin urmare, arata mult mai bine decât modelele din plastic sau din aluminiu. Aveți posibilitatea să alegeți cele mai diferite modele și decoruri de lame, în plus, le puteți schimba singuri prin dispoziție sau necesitate. Există chiar jaluzele multifuncționale, decorate și asamblate sub formă de arc sau scară. Cu privire la alegerea designului blind-urilor, vom vorbi puțin mai puțin, dar pentru moment, să observăm și alte avantaje importante ale modelelor orizontale - aceasta este forța, practicitatea și durabilitatea acestora. Astfel de jaluzele nu se deformează de vânt, sunt ușor de controlat, aproape că nu se murdăresc și nu arde.

Beneficii plăcute: Lamele verticale ridică vizual tavanele scăzute ale bucătăriei și mai puțin "rumegă" în vânt și în timpul asamblării. Următorul cursor foto are jaluzele verticale în interiorul bucătăriei și în sala de mese.

 • Jaluzele verticale în interiorul sala de mese
 • Jaluzele verticale în interiorul sala de mese

Jaluzele verticale în interiorul sala de mese

Jaluzele multicolore în interiorul bucătăriei

Pasul 2. Selectați materialul

De regulă, lamele orizontale pot fi făcute din:

 • Chirurgie plastica - perdele din plastic foarte ușoare în greutate, simplitatea de întreținere, cost minus orice alte tipuri de perdele, dar se rup repede în jos și în cele din urmă arde sau chiar deformate din cauza supraîncălzirii de la lumina soarelui. Durata lor de serviciu este de obicei doar 1 sezon. În plus, perdelele din plastic au un aspect puțin "birou", totuși, jaluzelele din PVC moderne pot simula textura și culoarea copacului;

Jaluzele din plastic

 • aluminiu - dacă alegeți jaluzele în bucătărie, atunci acordați atenție acestei versiuni a perdelelor. Da, perdele de aluminiu sunt mai scumpe decât din material plastic și țesături, ele sunt mai „zgomotoase“ și multe sunt asociate cu perdele de birou, dar ele sunt mult mai puternice, mai durabile și mai ușor de întreținut, umiditate și rezistente la foc, nu se estompeze în soare;

Jaluzele din aluminiu

 • lemn - cea mai scumpă, dar și cea mai frumoasă versiune a blind-urilor. Lamelele din lemn vor fi eco-friendly, relativ durabile, dar încă foc periculoase și puțin mai capricios în îngrijire;

Jaluzele din lemn

 • Jaluzele din lemn în interiorul bucătăriei
 • Jaluzele din lemn în interiorul bucătăriei
 • Jaluzele din lemn în interiorul bucătăriei
 • Jaluzele din lemn în interiorul bucătăriei
 • Jaluzele din lemn în interiorul bucătăriei
 • bambus - Jaluzelele din bambus sunt mai ușoare în întreținere și practice decât cele din lemn. Ele arată bine și dispersează lumina, sunt mai ieftine, dar în timp ele sunt întinse ușor sub propria lor greutate.
 • Jaluzele de bambus în interiorul bucătăriei
 • Jaluzele de bambus în interiorul bucătăriei
 • Fete de bambus

Dar din ce materiale puteți alege jaluzele orizontale:

 • Din cârpă - aceasta este o opțiune excelentă pentru jaluzelele din bucătărie, deoarece acestea sunt, în primul rând, frumoase și, în al doilea rând, practice și durabile datorită designului și materialului. Faptul că șipci tesatura sunt tratate impregnate special (acrilic sau clorură de polivinil) la țesutul nu este acoperit cu praf, nu absoarbe mirosurile, grasimea si poluarea de uz casnic, nu se estompeze în soare și a fost mai puternic. Jaluzelele din fabrică sunt foarte ușor de uzurat, mai puțin "zgomotoase" în vânt, dacă se dorește, lamelele pot fi schimbate independent și chiar pot corecta înălțimea lor. Designul perdelelor de țesături este nelimitat - ele pot fi cu un model, un model, imprimare foto, au o textura diferită, culoare și decor. Jaluzele de țesături moderne pot fi mai multe niveluri, căptușind o scară sau un arc.

Jaluzele din stofa

 • Din fibră de sticlă (fibră de sticlă) Aceasta este o versiune alternativă a jaluzelelor fabricate, de asemenea excelente pentru bucătărie. În ceea ce privește protecția împotriva incendiilor ei sunt tesut chiar mai bine ca fibra de sticla nu arde în foc, dar cum coapte, nu da de pe orice substanțe nocive și fum, pentru că este complet un material eco-friendly, care, spre deosebire de șipci țesute, nu este procesat de impregnare. O altă caracteristică - acestea trebuie curățate numai printr-o metodă uscată.
 • Jaluzele multifactori - perdele verticale pe mai multe niveluri, realizate din lamele de plastic țesute și decorative din partea superioară, care, în aspectul lor, seamănă cu un arc, cu perdea sau cu lambrequin. Partea inferioară a plăcilor cu perdele multiple poate fi făcută din țesături de orice fel.

Jaluzele multifactori

Dar țineți cont de faptul că jaluzelele de țesături (fără impregnare) pot fi curățate numai într-un mod uscat și este mai bine să încredințați murdăria complexă unui detergent chimic. Prin urmare, astfel de perdele sunt mai potrivite pentru sali de mese și camere de zi. În ceea ce privește designul interiorului, pe de o parte - este o alegere excelentă, pentru că puteți face o combinație care se potrivește exact interiorului dumneavoastră. Dar, pe de altă parte, proiectarea prea complexă a mai multor perdele poate supraîncărca spațiul și se poate plictisi repede.

În ceea ce privește alegerea cornierului, totul este simplu:

 • Alegeți cornișele mai bine cu o carcasă din aluminiu, mai degrabă decât una din plastic.

Pasul 3. Alegeți designul și culoarea perdelelor

Pentru a alege designul de perdele este necesar să se procedeze din scara de culori a unui interior. În acest caz, rețineți că proiectarea ferestrei în interiorul bucătăriei poate juca un rol:

 • accent - apoi perdelele sunt selectate în culori de contrast sau strălucitoare, pot avea un desen, o imprimare foto, o textura interesantă și diferite nivele. Cel mai adesea, această opțiune este permisă numai dacă întregul interior al bucătăriei este decorat cu reținere, în alte cazuri - astfel de perdele autosuficiente trebuie alese cu grijă.

Blinde în interiorul bucătăriei

 • Un element de echilibru sau neutru al situației - în acest caz, perdelele sunt selectate în alb, crem, gri, bej sau în tonul pereților bucătăriei.

Blinde în interiorul bucătăriei

Puteți alege perdele în culoarea vesela, decor și textile de bucătărie - fețe de masă, tapițerie, perne pe scaune, șervețele etc. așa cum se arată în fotografia de mai jos.

Jaluzele albastre în interiorul bucătăriei

Și, bineînțeles, trebuie să luați în considerare stilul interior al bucătăriei. Deci, în bucătărie, în stil clasic, țară sau provence vor fi orizontale drepte orizontale din lemn sau din aluminiu, care amintește de obloane ferestrău turnat.

Jaluzele orizontale în interiorul bucătăriei

În fotografia de mai jos, un exemplu de cum puteți bate blind-urile verticale într-un interior clasic.

Jaluzele verticale în interiorul clasic

Și în interioarele moderne, în stilul minimalismului, high-tech, modern, etc., orice blind-uri vor fi potrivite.

 • Jaluzele în interiorul bucătăriei moderne
 • Jaluzele în interiorul bucătăriei moderne
 • Blind-uri în interiorul bucătăriei moderne-living

Dacă jaluzelele par prea plictisitoare și rigide, atunci le puteți combina cu perdele obișnuite, lambrequins, perdele așa cum se arată în fotografie.

 • Jaluzele în combinație cu perdele din interiorul bucătăriei
 • Jaluzele în combinație cu perdele din interiorul bucătăriei

Jaluzele cu perdele

Jaluzele cu perdele

Pasul 4. Alegeți mărimea perdelelor și metoda de atașare

Înainte de a merge la magazin sau înainte de a comanda blind-urile, trebuie să faceți măsurători pentru ferestre pentru a înțelege ce mărimi trebuie să fie perdelele viitoare. Dimensiunile blind-urilor și, prin urmare, prețul acestora, depind de modul în care doriți să le instalați:

 • Pe perete;
 • Pe tavan;
 • În diafragma ferestrei.

În primele două cazuri, totul este simplu - măsuram dimensiunea ferestrei, dacă este standard, atunci cel mai probabil poți cumpăra jaluzele standard în magazin. Dimensiunile standard sunt de 1,60 cm sau 1,80 cm lungime (pot fi ajustate) și lățimea de 100, 110, 120, 130 și 140 cm.

 • Lățimea ferestrei dvs. ar trebui să fie de 10 cm și de preferință cu 20 cm mai mică decât lățimea orbului.
 • Pentru ferestrele non-standard, de exemplu, foarte mici, panoramice sau foarte înalte, jaluzelele trebuie comandate în magazine specializate.
 • Înălțimea jaluzelelor trebuie să fie astfel încât marginea lor inferioară în formă liberă să fie întinsă în spatele podelei sau pervazului cu 2 cm.

Blind-urile sunt instalate în interiorul deschiderii ferestrei

Dacă doriți să instalați jaluzelele în bucătărie în nișa ferestrei, ca în fotografia de mai sus, căutați jaluzele 1-2 cm mai largi decât lățimea ferestrei de deschidere.

Dar video, deoarece puteți schimba manual înălțimea blind-urilor:

 • În ceea ce privește dimensiunile lamelelor, lățimea lor este standard: pentru șinele verticale este de 8, 9 sau 12,7 cm, iar pentru șipcile orizontale - 16, 25 sau 50 mm.

Pasul 5. Testați calitatea jaluzelelor din magazin

Dacă intenționați să cumpărați jaluzele în bucătăria din magazin, atunci veți avea posibilitatea de a verifica calitatea casetelor de afișare:

 • Încercați mai întâi să colectați rapid și să dizolvați perdelele de 10-15 ori. Dacă mecanismul nu scârțâie și nu se șlefuiește, se deschide ușor, iar lamelele nu s-au răsturnat niciodată în timpul întregului test, acestea fiind jaluzele excelente. Apoi puteți continua testarea - glisați orizontal (în mâini extinse, dar închise) de la partea de jos în sus - lamelele asamblate de calitate nu vor fi rotite și blocate. În caz contrar, blind-urile în formă închisă vor lăsa lumina și nu se vor închide corect;
 • storuri din material textil orizontale pot verifica: încercați să deschideți rapid, închideți-le 10-15 de ori, rotiți lamelele în direcții diferite - în cazul în care mașina începe să profite de sus, și forma lamela nu exact, apoi de la astfel de perdele ar trebui să fie abandonate. Mecanismul de calitate al jaluzelelor va funcționa fără probleme, fără șlefuire, iar lamelele vor fi asamblate uniform și în mod sincron.

Apropo, țineți cont de faptul că, la prețuri mici, producătorii autohtoni pot găsi bunuri bune, iar cele rele pot fi găsite în mărcile europene costisitoare, prețul pentru care, în plus, a crescut în 2015.

Pasul 6. Instalarea jaluzelelor

Instalarea blind-urilor cu mâinile lor este un subiect pentru un material separat, deși nu este atât de dificil să le fixăm. În următorul videoclip, puteți vedea clar modul de instalare a orbelor orizontale direct pe fereastră. Instrucțiuni detaliate citite în materialul nostru: Instalarea de jaluzele pentru 1 oră - instrucțiuni pas cu pas pentru toate tipurile de perdele.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

79 − = 76

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map