8 askelta ruoanvalmistuksen valinnasta ja 40 valokuvaa

Ensinnäkin selvitämme, miksi tarvitsemme keittiön liesituulettimen ja tarvitsemme sitä ollenkaan? Tämä laite suorittaa kaksi tärkeää toimintoa:

 • Suojaa huonekaluja, seiniä, kattoa ja tekstiilejä rasvan ja nokeen ulkonäöstä;
 • Näyttää ja poistaa ilmaa savu, hajuja, poltto- kaasut, höyryt ja muut epäpuhtaudet haitallisia terveydelle tuottamat kypsennyksen aikana liesi.

Muuten keittiön ilma ruoan lämpökäsittelyn aikana tulee talon likaisimmaksi. Joten jos usein kokki, keittiössä ei ole kovin pieni ja / tai käytät kaasuliesi ja sarake ei liesikupu, et voi tehdä.

Keittiön liesituuletin

Tarvitsenko liesituulettimen keittiössä? Meidän vastaus on – kyllä, se on todella tarpeen, jos valmistella säännöllisesti, käyttämällä kaasuliesi, sekä, jos keittiössä on yli 10 neliömetriä ja yhdistetään olohuone / eteinen

Kuitenkin jotta huppu todella hyötynyt, ei tyhjäkäynnillä tee mitään, se on tarpeen valita oikein: suorituskykyä, toimintatapa, koko ja rakenne sateenvarjo. Ymmärtääksesi kaikki keittiöpuvun valinnan vivahteet auttavat sinua 8-portaisessa oppaassasi, jossa on valokuvia sisätiloissa olevista laitteista.

Vaihe 1. Määritä huuvan tyyppi

Ensin sinun on päätettävä, tarvitsetko virtauksen tai verenkierron hupun.

 • Läpivientiholkki on kytketty talon tuuletuskanavaan ja tyhjenee poistoilman siihen. Virtausmalleilla voi vain täysin (!) Kun poistoilma louhinta tilassa, mutta myös työskennellä kiertotoimintatavalla ja törmätä huoneeseen raitista ilmaa ulkoa. Jos keittiössäsi on mahdollisuus kytkeä huppu rakennuksen ilmanvaihtoosiin, kannattaa tehdä, varsinkin jos keittiö ei ole pieni tai yhdistetty.
Virtapiirustus

Virtaava huppu keittiön olohuoneen sisustuksessa

 • Kiertovaippaa ei ole liitetty ilmanvaihtokanavaan ja se toimii vain kierrätystilassa – se kulkee saastuneen ilman suodattimien läpi ja sitten puhdistettu ilma heitetään uudelleen huoneeseen. Tämäntyyppinen huppu on vähemmän tehokas, monin tavoin sen suorituskyky riippuu suodattimien laadusta, joten niitä on vaihdettava / puhdistettava ajoissa (puhumme suodattimista hieman myöhemmin). Mutta verenkierto auttaa, kun ei ole mitään keinoa kytkeä huppu ilmanvaihtoon. Esimerkiksi jos saunan pöytä, jossa on uuni, asetetaan liian kauas tuuletuskanavasta, etkä halua vetää ilmakanavaa keittiön läpi.
 • Jousitukset
 • Jousitukset
Kiertoilma

Keittiön sisätilojen huuhtelu

Ja verhokäyrät ovat halvempia kuin juoksut, joten jos haluat säästää rahaa ja keittiönne ei ole suuri, kierrätyshuppu sopii hyvin.

Puhutaan nyt hieman suodattimista.

 • Suodattimet keittiöpuvut on jaettu kahteen luokkaan: hiili ja rasva. Kiertovälineillä on hiilisuodattimet ja läpivirtaus – rasvansuodattimet. Ensimmäiset pidättelevät hiukkaset rasvaa, nokiä, savua ja haihtumista. Niitä käytetään hupun kaikissa toimintatavoissa, ne voivat olla kertakäyttöisiä tai uudelleenkäytettäviä.

Tarkempia tietoja löytyy materiaalista: Suodattimet keittiöpusseihin – valinta- ja vaihtosäännöt

Vaihe 2. Päätä mikä laite tarvitsemme – sisäänrakennettu, riippuva tai kupu?

 1. Jousitukset (2300 ruplaa) ovat aina vain kiertäviä, kompakteja ja edullisimpia. Useimmiten ne kiinnittyvät keittiön kaappiin uunin yläpuolelle tai asennetaan seinään.
Jousitettu huppu

Esimerkki keskeytetystä laitteesta

 1. Kupukuvu on sateenvarjon ja putken rakenne, ja se muistuttaa takkaa, jossa on savupiippu (koska niitä kutsutaan usein tulisijoiksi). Tällaiset mallit vaativat aina yhteyden kanavaan ja ovat kalliimpia, mutta ne näyttävät tyylikkäältä. Ja yleensä niillä on suuri tuottavuus. Jos keität usein, keittokoti on suuri ja haluat sisustuksen huppu, niin takamalli on mitä tarvitset.
Dome huppu

Dome-huppu klassisen keittiön sisustuksessa

 1. Sisäänrakennetut liesituulettimet on rakennettu kaapin yläpuolelle tai koristekupuun ja kytketty kanavaan. Ne ovat hyviä, koska niitä ei yksinkertaisesti näe, lisäksi sisustettujen mallien puutteesta johtuen sulautetut mallit maksoivat kupolin alle.
 • Kiinteiden sisäänrakennettujen hupujen lisäksi on teleskooppisia (sisäänvedettäviä) malleja, joita voidaan tarvittaessa lisätä levyn kokoon.
 • Sisäänrakennettu huppu sisätiloissa
 • Sisäänrakennettu huppu sisätiloissa
 • Sisäänrakennettu huppu sisätiloissa

Sekä kupumaiset että sisäänrakennetut huppu voivat olla kulmikkaat, kuten kuvassa alla …

Kulmahuppu

… tai saaristossa. Saaren pöydän takan yläpuolella oleva katto on kiinnitetty kattoon, ne ovat kauniita kaikilla puolilla. Tässä tuoteluokassa on sekä virtauslaitteita että läpivirtauslaitteita, jotka toimivat ilman poistamiseksi. Toinen ominaisuus saarikuvuista – joissakin malleissa voi vain laskea uuniin (tällaiset huput kutsutaan mobiileiksi).

Island-huppu

Vaihe 3. Määritämme levyn ja huuvan mitat

Hupun valitsemisen pääperiaate on yksinkertainen: sateenvarjon leveyden tulisi vastata levyn leveyttä tai olla suurempi kuin se (mutta ei vähäisempi!).

 • Tästä syystä kuumin instrumentit ovat hupuja, joiden leveys on 50 cm, 60 cm ja 90 cm.

Liesituulettimet

Erittäin suurille levyille voit valita liesituulettimen, jonka leveys on 120 cm tai 100 cm, vaikkakaan niiden valinta ei ole liian suuri.

 • Syvyys voi olla 30 – 50 cm. Tämä parametri ei ole niin tärkeä, mutta on parempi valita laite niin, että sen visiiri ei työntyisi voimakkaasti levyn yläpuolelle.

Jos valitset takkasydämen, silloin laitteen korkeudella on myös arvo. Loppujen lopuksi puhutaan suurimmasta sallitusta etäisyydestä sateenvarjon pohjapinnan ja sen sallivan tuuletusaukon välillä. Joissakin huuvissa on korkeus 1,5 m ja muut – vain 1 metri.

 • Muuten tärkeitä tietoja: huppu tulee asentaa vähintään 60 senttimetrin päähän levystä.

Lisää materiaaleista: Mitä mittasuhteita keittiön huppu on?

Vaihe 4. Odota optimaalista suorituskykyä

On aika puhua tärkeimmistä keittiöpuvun valintakriteereistä – suorituskyvystä.

 • Hupun ulostulo on ilmaisin suurimmasta ilman tilavuudesta, joka voi saada laitteen käyttökerran tunnin kuluttua. Heikoimman liesikuvun kapasiteetti voi olla 150 m3/ tunti ja tehokkain – 2500 m3/ tunti.

Vaipan tulee olla tehokas riippuen keittiön koosta (mukaan lukien liitetyistä huoneista, jos sellainen on).

Jotta voit selvittää laitteen vähimmäisvaatimukset, suorita seuraavat laskelmat:

 1. Kerro keittiöalue seinien korkeudella;
 2. Sitten kerro tuloksena oleva tuote 12: llä (tämä on SES: n mukaisen ilmanvaihdon nopeus tunnissa);
 3. Lopuksi kerro tämä arvo kertoimella 1,5 tai 1,7 (sähköisellä keittotasolla) tai 2 (jos sinulla on kaasuliesi);
 4. Nyt kun olet oppinut vaadittu minimi suorituskyvyn huppu keittiöön, lisää siihen vielä 10% jokaista mutka kanavan ja jokaisen mittarin pituudestaan ​​(mistä ventkanala ennen venytystä), ja toinen 10% hätätilanteessa – tarve poistaminen savun , poltettavan hajun tai kalan tuoksu.

Vaihe 5. Huomioi melutaso

Haluatko keittää suhteellisen hiljaisuudessa? Valitse huppu, jonka melutaso on korkeintaan 45 desibeliä. Todelliset, hiljaiset huput ovat huomattavasti kalliimpia, ja joskus niiden hiljaisuus saavutetaan pienentämällä moottorin tehoa.

 • Minkälainen huppu on parempaa – yhtä tehokkaalla moottorilla tai kahdella vähemmän voimakkaalla moottorilla? Toinen vaihtoehto on suositeltava, koska se mahdollistaa huuvan toimimisen liian kovaa ja samalla tehokasta.
 • Edulliset huovat ovat aina meluisia. Mallit, joiden äänitaso on yli 50 dB, voivat melua melkein yhtä kovaa ja ärsyttävää kuin hiustenkuivaaja tai pölynimuri.

Vaihe 6. Valitse ohjaustyyppi

Erilaisilla hupuilla on erilaiset säätimet: painonappi, kosketus, elektroninen (kaukosäätimellä) tai liukusäädin (katso kuva).

Työntäjä liukusäädöllä

 • Mielestämme on välttämätöntä suosia laitetta kosketusnäytöllä valo – se on paljon helpompi pitää puhtaana kuin ulkonevat painikkeet ja sitten uhkaa “juuttua” rasvaa.

Vaihe 7. Ymmärrä lisätoiminnot

 • Lähes kaikki liesituulettimet on varustettu valaisimilla. Tämä yksinkertainen lisäys auttaa usein kypsentämisen aikana, joten varastossa on järkevää testata taustavalo, jotta lampun virta pääsee helposti ja sen voi vaihtaa. Ihanteellisessa tapauksessa liesituulettimen on oltava LED – ne ovat turvallisia, eivät palane pitkään, eivät kuumenna ja ne on helppo hävittää.

Sisäänrakennettu huppu valaistuksella

 • Riippuen “huijataan” näet malleja, joissa 1-2 ilmanottoaukon nopeus ja jopa 10. Mielestämme maksamaan runsaasti nopeudet juurikaan järkeä, tilat 3-4 riittää useimmille ei-ammattikäyttöön.
 • Myös modernit huovat ovat lähes aina varustettu ajastimella tai jäljellä-iskunäppäimellä, mikä mahdollistaa sen toiminnan synkronoinnin uunin kanssa.
 • Kun ostat huppu, kannattaa varmistaa, että siinä on jäännösvirtaanturi ja anturi, joka muistuttaa, että on aika korvata tai puhdistaa rasvan suodatin.
 • Jotkut valmistajat (esimerkiksi Siemens), jotka on rakennettu huppuon, ovat jopa televisiot.

Vedentäyttö TV: n kanssa

Vaihe 8. Suunnittelemme huuvan suunnittelua

Jos päätät ostaa sisäänrakennetun tai riipusmallin, tarvitsee valita malli häviää itsestään. Mutta kun valitaan takatyyppinen takka, tapauksen ulkonäkö on suuri rooli. Seuraavassa on joitain vinkkejä, jotka auttavat sinua:

 • varten klassinen ja “Maaseudun” sisätilat Kannattaa valita sisäänrakennetut huppu-näkymätön tai kupoli retro- tai maalaistyyliin. Kotelon veistos, keinotekoisesti vanhentunut viimeistely, messinkiä tai antiikkihopeaa – kaikki tämä sopii hyvin perinteisiin keittiöihin. Lähes kaikkien valmistajien markkinoilla on nyt retro-tyylisten mallien edut. Muuten vakiokuppi voidaan peittää koristeellisella kupulla.
 • Koristeellinen kupu huovat ja kaiuttimet
  Koristeellinen kupu huovat ja kaiuttimet
 • Koristeellinen kupu huovat ja kaiuttimet
  Koristeellinen kupu huovat ja kaiuttimet
Sisäänrakennettu huppu klassisen keittiön sisustuksessa

Sisäänrakennettu huppu klassisen keittiön sisustuksessa

Retro-huppu SMEG sisätiloissa

Otteita retrotyylisessä keittiön sisustuksessa

 • varten moderni sisustus Selkeät tai pyöristetyt muodot, joissa on laakoninen rakenne, ovat sopivampia. Ehkä värillinen ja painettu, kiiltävä, matta tai kromattu. Tärkeintä on, että niiden koko ja muoto eivät saisi olla tekniikan toimivuuden kustannuksella, kuten usein tapahtuu käytännössä.
 • Joten suosittelemme esimerkiksi hylkäämään suosittuja kaltevia huuvia kuten alla olevassa kuvassa. Kallistamalla kehon tällaiset laitteet ovat tehottomia, vaikka ne näyttävät hyvältä, vievät vähän tilaa, ovat helppokäyttöisiä ja eivät anna käyttäjille suuri mahdollisuus osua päänsä huppu.

Liukuva liesituuletin keittiön sisätiloissa

Toinen valitettava esimerkki huuvan valinnasta – tämä “sylinteri” on liian pieni 4-polttimolla varustetulle levylle.

Keittiön muotoilu keittiön sisäpuolella

 • Hupun väri on turvallisin valinta julkisivun, seinän tai esiliinan sävyyn.
 • On helpointa huolehtia metallista valmistetuista huuvista, kuten esimerkiksi vaalean sävyjä, metallisia tai valkoisia.
 • Vaikein hoidossa – se on tummia värejä, joissa on kiiltävä pinta, kuten alla olevassa kuvassa.
Musta huppu keittiön sisätiloissa

Mustalla tuuletuksella pöly, sormenjäljet, tahrat ja tahrat muuttuvat kaksinkertaisiksi

Kuvagalleria

decor

Leave a commentAdblock
detector