12 tips for å ordne sillbordet på kjøkkenet

Vinduskarmen, benkeplate

Ønsker du hvor som helst å finne litt nyttig plass i ditt lille kjøkken? Dette er mulig hvis du bruker vinduskarmen – erstatt den med en benkeplate og integrere den i arbeids- eller spisestue. Fra denne artikkelen lærer du hvordan du gjør dette så effektivt som mulig, hvilke tekniske nyanser må tas med i betraktning når du endrer, og hvilke variasjoner av sill-bordplaten er.

Generelle regler for omarbeidelse av sill-top og praktiske tips

 1. Hovedbetingelsen for arrangementet av sill-bordplaten av enhver konfigurasjon – luft rundt radiatoren skal sirkulere fritt.

Varmen fra batteriet skal gå opp uhindret til vinduet, og den kalde luften fra vinduet – gå ned. Ellers blir kjøkkenet kaldt og fuktig, og enda farligere vil kjøkkenvinduene begynne å tåke. Hvis sistnevnte skjer, vil vinduets bakker, og deretter veggene i kjøkkenet dekkes av mugg.

Hva skal jeg gjøre? Hvis du planlegger å bruke en stolpe som et bord eller et skap med åpne hyller, er det nok å lage flere hull i det eller installere et ventilasjonsgitter for normal luftutveksling, som vist i disse bildene.

 • Kjøkken med sill-top med ventilasjonshull
 • Kjøkken med sill-top med ventilasjonshull
Ventilasjonshull i toppselen

Ventilasjonshull i toppselen

Hvis du planlegger å utstyre underbrettet med skap, skal dørene ha perforeringer eller gitterinnlegg, som for eksempel i dette bildet.

Fronter av skap med ventilasjonsgitter

Et eksempel på arrangementet av et skap med lattiserte dører under vinduskarmen

Fronter av skap med ventilasjonsgitter

Se også: Hvordan bruke vinduer i kjøkkendesign

 1. Husk at sill-toppen og spesielt det innebygde skapet over radiatoren (selv med lattedører) vil forverre oppvarming av kjøkkenet (2-3 grader). Kompensere for tap av varme kan oppnås ved å installere en ekstra radiator eller systemer av varme gulv. I tillegg kan batteriet under vinduskarmen flyttes til et annet sted på samme vegg eller tilstøtende vegg. Overføringen av radiatoren krever ideelt avtalt prosjekt og termisk beregning, men i praksis er det ofte nok for forvaltningsfirmaet å bli enige hjemme. Og en ny nyanse – siden overføring / bytte av batteriet krever stengning av stigerør og drenering av vann, bør dette håndteres i ikke-oppvarmingstid.
 2. Vinduet skal være høyere enn vinduskarmen ikke mindre enn 1,5 cm.
 3. For å unngå dannelse av mugg på vindusskråninger, ikke glem å behandle dem med en antiseptisk primer. Og at bakkene ofte kan rengjøres fra tilfeldige flekker og sprut, bør de farget med fuktresistent maling.
 4. På vinduskarmen kan du ikke installere komfyren. For det første er det forbudt av sanitær- og bygningskoder, og for det andre er det bare upraktisk, fordi sprutene av olje under matlaging sikkert vil være på vinduene.
 5. Når du planlegger å forlate batteriet under vinduskarmen, anbefales det å dekke det med en dekorativ skjerm, male den i en lys farge eller i veggen. Men noen ganger er det nok å erstatte en stor og utdatert radiator med en mer kompakt og moderne.
Radiator med skjerm under vinduskarmen

Radiator med perforert skjerm under vinduskarmen

Skjerm-radiator under vinduskarmer, benkeplater

 1. På grunn av vinduets nærhet og anslaget til ytre veggen, må silkeplaten være laget av et slitesterkt materiale. Ideelt alternativ – kunststein, som ikke er redd for fuktighet eller kulinarisk arbeid, og dessuten lar det deg lage en sømløs overflate. I tilfelle at ytre veggen i kjøkkenet fryser og strømmer, er vinduene utsatt for tåke og når formen har blomstret, er det verdt å gjenforsikre og velge kunstig stein for å utstyre sill-telleren.

Bred vindusbar

 1. Uansett hvordan du plasserer rommet under vinduet, bør det være godt opplyst. For dette kan du bruke vegg sconces eller suspendert armaturer. Hvis vindusbordet fungerer som barstang, kan hengelampen henges i en høyde på 70 cm fra overflaten. Lampene over arbeidsområdet kan henge og over, hovedtrinnet er å plassere dem direkte over eller foran arbeidsplassen, og ikke bak det (ellers vil personen som står bak bordet bare lukke lyset fra lampen med ryggen).

Lampe over vinduskarmen

 1. Vindu over vinduskarmen er mest praktisk for å lage kassetter persienner, Festes direkte til rammen. Også for dekorasjon av vinduet, er alle typer korte gardiner egnet: roman persienner, standard “ruller” horisontale persienner, gardiner-kafeer eller klassiske gardiner.

Kort gardiner over sill-toppen

Gardiner-kafé i interiøret i et lite kjøkken

Barstand-Sill for to personer

 1. Noen ganger, for å klemme maksimalt ut av minikjøkkenet, trenger du en herre med en baldakin med uregelmessig form. Så, for eksempel, det kan smale i sonen av økt trafikk (si i kjøleskap) og utvide hvor det er mer romslig.
 • Sill-bar counter av uregelmessig form
 • Sill-bar counter av uregelmessig form

Sill-benkeplate av uregelmessig form

Sill-benkeplate av uregelmessig form

Det er også veldig bra når hjørnet av vinduskarmen ikke er skarp, men avrundet.

Avrundede hjørner av sill toppen

 1. Når du setter inn et arbeidsvindu, kan det være et problem å sette bordplaten Søk etter innebygd oppvaskmaskin egnet høyde, fordi De fleste modeller av PMM er designet for høyden på kjøkkenets nedre nivå 82 cm.
 2. Hvis vinduskarmen har svært brede bakker, bør den nye bordplaten (og skapene og sannsynligvis en vask som tilbys det) helst reduseres. Tross alt, hvis du legger til dybden på en bred vinduskarpe til dybden på en standard 60-centimeter benkeplate, får du for mye avstand fra vinduet til kanten av bordet.

Alternativer for å utstyre sill-bordplaten

Vinduesarket kan ordnes og brukes som:

 • Arbeidsområde med vask under vinduet;
 • Arbeidsoverflate for fremstilling av produkter (uten vask);
 • Spisestue eller bar til frokost og snacks;
 • Ekstra lagringsplass for maskiner, produkter og redskaper.

La oss vurdere hver av disse alternativene mer detaljert.

Sill-top som arbeidsflate (uten vask)

Konverteringen av vinduskarmen i bordplaten gjør det mulig å øke arbeidsflaten med en minimal rot i kjøkkenet, det gjør det mulig å lage mat under godt dagslys og med utsikt mot vinduet. I tillegg tar vinduesbrett-bordplaten en bonus – muligheten til å bruke den som et barbord eller utstyre podiet med ekstra lagringsplass. Det er imidlertid ulemper ved vinduets arbeidsflate:

Sill-top i et lite kjøkken i Khrusjtsjov

Siden windowsill-bordplaten oftest innebærer en forening med suiten, oppstår spørsmålet: hva om høyden på vinduskarmen og kjøkkengulvene ikke passer? Her er noen løsninger:

 • Hvis vinduskarmen ligger over sokkelhodetelefonen, så er alt enkelt: kjøkkenet toppen og skapet linje opp under vinduet. I dette tilfellet er gapet mellom vinduskarmen og bordplaten beskyttet av det samme materialet som forkleet er trimmet eller dekket med en ventilasjonsgrill. Vinduet i vinduet kan i dette tilfellet avskjæres, silen skal erstattes med et skjold i teltet på benken og brukes som en hylle.

Vinduer over benken

 • Vinduer over kjøkkenskapet
 • Vinduer over kjøkkenskapet

Hvit U-formet kjøkken med sill-top

 • Hvis forskjellen mellom vinduskarmen og kantstenene ikke er stor, så er kjøkkenmøbler tilpasset vinduskarmen på bekostning av bunnen og bena, mindre ofte på grunn av sokkelens høyde og økningen i gulvets høyde. Her er noen nyttige figurer:
 • Standardhøyde på sokkelhodetelefonen (uten benkeplate og sokkel) er – 72 cm.
 • Sokkelen har to størrelser – 10 cm og 15 cm.
 • Høyde på kjøkkenkarm i en byleilighet kan variere fra 72 til 90 cm (unntatt benkeplater).
 • Standardtykkelen på kjøkkenbenket (det bør tas hensyn til ved beregning av kjøkkenets endelige høyde) er 4 cm eller 2,5 cm (mindre ofte).
 • Ideelt sett bør høyden på arbeidsflaten være 15 cm under den bøyde albuen til verts / vertinne kjøkkenet.
 • Hvis herregården er under kjøkkenmøbler, da er det vanskeligere å omforme det til en bordplate. Den mest radikale måten er følgende: Vinduket er bygget til høyden på møblene, og vinduet er satt til en mindre størrelse. Dette er imidlertid kun mulig i et privat hus, og i en byleilighet er slik forstyrrelse i lagerets vegg og fasade forbudt. Men hvis vinduet går til loggia, så er det juridisk mulig å “plukke opp” lovlig. Den andre måten: Vinduets åpning endres ikke, men vinduets design endres – den suppleres med en horisontal impost (en ekstra profil av rammen). Som et resultat viser den nedre delen å være døv og lukker skapet, mens dørene på karmen åpner som vanlig. Utenfor kan den døde delen av vinduet bli skjult bak en balkongpott.
Vinduesvindu med et vindu med horisontal impost

Denne karm-toppen kunne se enda bedre ut hvis vinduets skudd passerte direkte over bordet

Vindus-topp med et vindu med en pause

Kjøkken med sill-top

Den tredje og enkleste måten: Kjøkkenet er ganske enkelt installert ovenpå vinduskarmen (se bildet nedenfor), og nisjen som dannes bak den, brukes til å lagre husholdningskjemikalier eller kremplanter. Dessverre er denne løsningen ikke ideell: du kan ikke åpne vinduet åpent, nisjen vil ikke være lett å rengjøre, innretningen av rommet vil bli forverret, og fra brannvesenet er ideen ikke for vellykket. Imidlertid er disse ulemper ikke så kritiske.

 • Muligheten til å ordne sill-bordplaten, når vinduskarmen ligger under kantstenen
  Muligheten til å arrangere en vindueskarm på toppen av et lavt vindueskarm
 • Kjøkken med benkeplate i stedet for vinduskarmen
  Muligheten til å arrangere en vindueskarm på toppen av et lavt vindueskarm

Interiør av kjøkkenet med bordplank i stedet for et vindueskarm

Og til slutt, den fjerde måten: vinduskarmen og møbler er kombinert, men de er ikke justert til hverandre i høyde, men kjøkkenbenket er justert for dem. Du kan slå forskjellen mellom overflater på forskjellige måter. For eksempel kan forskjellige nivåer av kjøkkenet enkelt møtes med de samme benkeplater. Som et resultat vil interiøret i det minste ikke være like harmonisk, men generelt vil det se bra ut.

Kjøkken med lav sill-topp

Kjøkken med lav sill-topp

Et kjøkken med flere nivåer med en herre

I tillegg kan forskjellige nivåer av kjøkkenet kombinere en enkelt bordplate med usynlige sømmer (i dette tilfellet må det være laget av tre, og helst laget av kunstig stein av kontrastfarge).

Et kjøkken med flere nivåer med en enkel benkeplate

Et kjøkken med flere nivåer med en enkel benkeplate

Vinduskarpe med vask

Vinduskar med vask – dette er den mest ønskede, komplekse og kostbare i gjennomføringen av prosjektet for endring. I tillegg til problemene beskrevet i forrige kapittel, legges det til spørsmålet om tilførsel av vann og avløpsrør til vinduet. I tillegg gjør vasken i vinduskarmen lysere hjemme-rutinen med behagelig belysning og utsikt over omgivelsene, i praksis er det ikke alltid praktisk. For det første, hvis vinduets skråninger ikke er for store, vil vinduet ofte splattere. For det andre vil vaskeblanderen forhindre at vinduene åpnes.

 • Kjøkken med vask ved vinduet
 • Kjøkken med vask ved vinduet
 • Kjøkken med vask ved vinduet
 • Kjøkken med vask ved vinduet
 • Kjøkken med vask ved vinduet
 • Kjøkken med vask ved vinduet

Hvordan flytte vasken til vinduet og bringe vannkommunikasjon til det?

Ved tilførsel av rør av varmt og kaldt vann oppstår det vanligvis ikke problemer, men med tilførselen av avløpsrøret fra vasken til stigerøret må det forveksles – installer det med en helling på 2-3 cm per meter lengde. Samtidig må all kommunikasjon være skjult, for eksempel inne i kjøkkenkrok, i gipsplankboks eller på catwalk.

Nå litt om å matche overføringen av vasken. Hvis du bærer en bilvask langs den “innfødte” veggen, er det ikke nødvendig å utvikle prosjektet. Overføring av vask til motsatte eller tilstøtende vegger krever allerede utvikling av prosjektet og dets legalisering i boligmyndighetene.

Og her er andre nyttige tips for å arrangere sill-bordplaten med vasken:

 • Det er ønskelig at minst ett vindusblad åpnes med 90 grader, så du kan enkelt rense vinduet helt. For å gjøre dette, plasser vasken ikke i midten av åpningen, men nærmere kanten.
Vask under vinduet i et lite kjøkken

Vask under vinduet i et lite kjøkken

Kjøkken med vask under vinduet

Unntaket er tricuspid-vinduene – i dette tilfellet er conchen plassert motsatt av den sentrale blinde klaffen.

Tre-lags vindu

 • Til vinduene så lite som mulig for å få et sprut av vann, velg en dyp vask, og mikser er bedre å velge med middels eller dyp tut.
 • Hvis det er mulig, er det nødvendig å installere en sammenleggbar (med bajonettfeste) i stedet for en konvensjonell mikser. Slike modeller er dyrere, men de tillater deg å åpne vinduer i vinduskarmen uten problemer.
 • Siden det ikke kan være et skap for oppbevaring av tallerkener over vasken ved vinduet, bør det leveres på siden av vasken eller under den. Av samme grunn bør en vask velges med en vinge for tørkeutstyr.

Se også:

 • Hvordan velge en kjøkkenkran
 • Velg en kjøkkenvask i 5 enkle trinn
 • Alt om størrelsen på kjøkkenvasken

Sill-teller som spisestue eller et sted for snacks

Å bytte vindueskarm i en bar eller et spisebord er det enkleste – bare skift ut benken, legg til en eller to støttestenger eller et bord (om nødvendig) og velg passende stoler. Som et resultat er spisestue kompakt, godt opplyst og veldig koselig.

 • Barstativ ved vinduet
 • Barstativ ved vinduet
 • Husk at fra forkanten av vinduet sill-bar til radiatoren / veggen skal være en avstand på minst 25 cm, ellers vil de hvile på beina på de som sitter.

Vindukkarm i et lite kjøkken

 • Formen på vinduskarmen kan ha en uregelmessig form som vist på bildet nedenfor.

Bord på basis av vinduskarmen

 • Hvis vinduskarmen er for lav, kan bordstativets benkeplate settes til ønsket høyde ved hjelp av braketter eller støtter.
Bar rack på toppen av vinduskarmen

Et eksempel på en bar teller installert på toppen av en vinduskarmen i det indre av et kjøkken i Khrusjtsjov

 • Et bord på basis av vinduskarmen kan være en del av en enkelt kjøkkenlinje, foret med G, S eller P-formet.
 • Kjøkken med innebygd vindusbord
 • Kjøkken med innebygd vindusbord

U-formet kjøkken med bordkarm

Vinduet bar

Vindukkarm, innebygd hodetelefon

C-formet kjøkken med sill-top

C-formet kjøkken med sill-bar teller

 • Hvordan lage et spisebord med dine egne hender? Bare sett flipbordet på samme nivå som på bildet nedenfor.
 • Vinduksol med et sammenleggbart bord på kjøkkenet i Khrusjtsjov
 • Vinduksol med et sammenleggbart bord på kjøkkenet i Khrusjtsjov
 • Vinduksol med et sammenleggbart bord på kjøkkenet i Khrusjtsjov

Les også: Alt om kjøkkenet med en barskranke.

Sill-top med lite lagringssystem

Som på vinduskarmen, så under det kan du lagre ting, produkter og utstyr.

 • Ideelt sett bør det ikke være noe på vinduskarmen unntatt et par lys og små gjenstander. Tross alt vil hans rølle redusere lyset i kjøkkenet og introdusere en følelse av forstyrrelse inn i interiøret. Men når kjøkkenet er veldig lite, er det ingen steder å gå – du må bruke vinduskarmen som en butikk av kulinariske gadgets.
 • Kjøkken-Khrushchev med innebygd vinduskarmen
 • Kjøkken-Khrushchev med innebygd vinduskarmen
 • Hvis det er en radiator i skapet under vinduskarmen, er det uønsket å lagre produktene i den, da de vil forverres raskere i varmen. Men i skapet vil batteriet føle gode ting redskaper – apparater, mugg, panner, etc.

Boks for instrumenter under vinduskarmen

 • Under sill-toppen kan du utstyre et lite lagringssystem, for eksempel fra åpne hyller eller skap.

Hylle system under vinduskarmen

Lagringssystem under vinduskarmen

Vinduesbord med egne hender

Når reparasjonen på kjøkkenet allerede er ferdig, og herregården krever endring, er det enklest å feste et sammenleggbart bord til det. Designet vil være kompakt og mobilt – om nødvendig kan det brettes i en smal hylle. Du kan kjøpe et lignende bord i en møbelbutikk (for eksempel i Ikea), og du kan gjøre det selv ved hjelp av vår fotomaster-klasse.

Brettbord på vinduskarmen

Å lage det samme bordet med egne hender og sette det på et nivå med vinduskarmen, får du et funksjonelt vindusbord

For jobb trenger du: arkkryssfiner med stor tykkelse, stikksag, skruer, primer, maling, matt lakk eller voks (helst), børste, nivå, skrutrekker, slag, tre hacksaw og møbelkortsløyfer 2 stk. og piano looper 1 stk.

instruksjoner: Først kutte bordplaten av ønsket størrelse og form (for eksempel kan det være et avrundet rektangel eller halvcirkel). Deretter kuttes støtten og dens base ut, hvis ønskelig, kan dekorativ perforering bli kuttet i beinet. Deretter blir endene på blankene malt, alle detaljer er malt, og deretter malt, dekket med lakk eller voks. I neste trinn er foten koblet til basen (på klaverløkkene) og bordplaten – med et smalt rektangel (til kortløkker). Til slutt er støtten montert på veggen, og deretter er bordplaten festet til den (tre selvskruende skruer).

Folding bord for vinduskarmen

Folding bord for vinduskarmen

Folding bord for vinduskarmen

Folding bord for vinduskarmen

Folding bord for vinduskarmen

Folding bord for vinduskarmen

decor

Leave a comment