9 αρχές συνδυασμού χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας

9 αρχές συνδυασμού χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας

Χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Ο επιτυχημένος σχεδιασμός της κουζίνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χρωματικό σχέδιο. Αλλά για να το σχεδιάσετε σωστά, μια ιδέα για το χρώμα που θα θέλατε να δείτε στο εσωτερικό σαφώς δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι κύριες και οι πρόσθετες αποχρώσεις, να δημιουργηθούν αρμονικοί συνδυασμοί, να τοποθετηθούν οι αποκλίσεις, να κρύψουν τα κενά και να δοθεί έμφαση στα πλεονεκτήματα των χώρων.

Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα της κουζίνας, των τοίχων, του δαπέδου και της διακόσμησης και να αποκαλύψετε μερικά από τα χρωματιστά μυστικά των σχεδιαστών. Και εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες ή να βρείτε έτοιμες έγχρωμες λύσεις από μια επιλογή από 100 φωτογραφίες από όμορφες κουζίνες.

Contents

9 αρχές του συνδυασμού χρωμάτων στην κουζίνα

1. Συνδυάστε μόνο 3-5 αποχρώσεις

Συνήθως, το φόντο της κουζίνας είναι οι μεγαλύτερες επιφάνειες και αντικείμενα: τοίχοι, δάπεδα, έπιπλα κουζίνας (μεγάλα έπιπλα). Είναι τα χρώματα τους στην παλέτα του εσωτερικού θα είναι το κύριο και πιο συχνά - ουδέτερο, φυσικό και κοντά ο ένας στον άλλο. Εκτός από τα βασικά χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε δύο ή τρία επιπλέον χρώματα - πιο σκούρα, κορεσμένα ή φωτεινά.

Στο ποσοστό του μεριδίου των κύριων και των πρόσθετων χρωμάτων μπορεί να διαιρεθεί ως εξής - 60/30/10. Θυμηθείτε ότι τα πολύ φωτεινά και σκούρα χρώματα θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μικρότερο μέρος του χώρου - όχι περισσότερο από 10%, δηλαδή μόνο ως τόνους και χρώματα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα φωτογραφίας του εσωτερικού της κουζίνας, στο οποίο υπάρχουν 5 χρώματα (μετακινηθείτε στη φωτογραφία προς τα δεξιά).

 • Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
  Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
 • Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
  Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
 • Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
  Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
 • Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση
  Εσωτερικό κουζίνα με έγχρωμους τόνους και ουδέτερη βάση

2. Συνδυάστε τα χρώματα χρησιμοποιώντας τον τροχό χρώματος

Κατά τη σύνθεση του συνδυασμού χρωμάτων στην κουζίνα, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις αρχές της εργασίας με έναν χρωματικό κύκλο, ο οποίος αντιπροσωπεύει σχηματικά το ιριδίζον φάσμα. Αγοράστε το σε ένα κατάστημα τέχνης και δοκιμάστε να παίξετε με συνδυασμούς αποχρώσεων στους παρακάτω βασικούς αλγόριθμους:

Σχήμα 1. Μονοχρωματικός συνδυασμός χρωμάτων: το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με αποχρώσεις μόνο ενός τμήματος του τροχού χρώματος.

Μονοχρωματικός συνδυασμός χρωμάτων

Η κουζίνα με μονόχρωμη σχεδίαση χρωμάτων (για παράδειγμα, όπως και στην παρακάτω φωτογραφία) είναι κομψή και ειρηνική. Αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος: το εσωτερικό μπορεί να φαίνεται πολύ απλό και βαρετό. Για να αποφύγετε αυτό, συνδυάστε τις σκούρες αποχρώσεις με τις ελαφριές και προσθέστε αποτελεσματικές υφές ή μερικές αντίθετες λεπτομέρειες στον μονόχρωμο χώρο.

Μικρή κουζίνα σε καφέ τόνους

Μικρή κουζίνα σε αποχρώσεις καφέ

1

Σχήμα 2. Αντίθεση συνδυασμού χρωμάτων: οι αποχρώσεις που βρίσκονται στον κύκλο απέναντι από το άλλο συνδυάζονται. Αντίθετα χρώματα ονομάζονται επίσης πρόσθετα χρώματα.

Αντίθεση συνδυασμού χρωμάτων

Εσωτερικό με μια σειρά από αποδεδειγμένη και πολύ εκφραστική, αλλά ότι είχε zhizneprigoden επιλεγμένα χρώματα πρέπει να είναι, πρώτον, αραιώνεται με λευκό ή άλλα ουδέτερα χρώματα, και, δεύτερον, τα χρώματα πρέπει να είναι καθαρό, και πιο πολύπλοκες, όπως σίγαση , λευκασμένο ή βαθύ. Συμφωνώ, είναι απίθανο κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμεινε καθισμένος σε αυτή την κουζίνα (φωτογραφία κάτω), εάν τοίχοι του ήταν βαμμένο όχι σε ώχρα και σκούρα γαλάζια, και το καθαρό πορτοκαλί και καθαρό μπλε.

 • Κουζίνα με αντίθεση χρωμάτων
 • Κουζίνα με αντίθεση χρωμάτων
 • Κουζίνα με αντίθεση χρωμάτων
 • Κουζίνα με αντίθεση χρωμάτων

Σχήμα 3. Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων: χτισμένος στη χρήση "γειτόνων" κατά μήκος της περιφέρειας, οι οποίοι ονομάζονται επίσης παρόμοια χρώματα. Οι συνδυασμοί αυτοί είναι πιο οικουμενικοί, αλλά απαιτούν επίσης αντίθεση ή ζωντανές προθέσεις, συμπληρωματικότητα με ουδέτερα χρώματα.

Αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων

Κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί - γείτονες σε έναν κύκλο, αλλά επειδή αυτό το εσωτερικό είναι τόσο ωραίο στο μάτι.

Αρμονικά χρώματα του εσωτερικού

Εκτός από αυτά τα τρία καθεστώτα του χρώματος, υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί χρωμάτων αρχές: η αρχή της μέγιστης απομακρυσμένων ζευγών, ενδιάμεσα χρώματα, την αρχή της σχεδίασης τριάδες αρχής ορθογώνιο, τετράγωνο και εξάγωνο, και άλλα.

Το σχέδιο συνδυασμού χρωμάτων

Το σχέδιο συνδυασμού χρωμάτων

3. Το χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού πρέπει να ταιριάζει με το στυλ

Συχνά το φάσμα των αποφάσεων χρώματος υπαγορεύει το ύφος του εσωτερικού, οπότε αν έχετε ήδη αποφασίσει για την επιλογή του, τότε θα είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε μια παλέτα:

 • Κουζίνες σε κλασικό στιλ ή στυλ art deco είναι φτιαγμένα σε βαθιά, αλλά μπερδεμένα τόνους, οι τοίχοι ζωγραφίζονται με χρώματα, σαν να γίνονται με βάση φυσικές χρωστικές ουσίες. Οι φωτεινές προεκτάσεις στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους δεν είναι ιδιόμορφες, αλλά επιτρέπεται η χρήση αντιθέσεων.

Κουζίνα σε κλασικό στιλ

 • Κουζίνα-σαλόνι στο Χρουστσόφ
  Κουζίνα σε στυλ Art Deco
 • Κουζίνα-σαλόνι στο Χρουστσόφ
  Κουζίνα σε στυλ Art Deco
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Μπεζ και μπλε κουζίνα
 • Για ευρωπαϊκά στυλ shebbie chic και provence, Τα γουσταβικά και τα γαλλικά χαρακτηρίζονται από μια παστέλ και ουδέτερη παλέτα χωρίς πολύ εντυπωσιακούς τόνους.

Παραδοσιακή κουζίνα

Προβηγκιανή μπλε κουζίνα

 • Βασικά χρώματα κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ, κατά κανόνα, φωτεινό και φυσικό, αλλά συχνά με έντονες ή αντίθετες λεπτομέρειες.

Κουζίνα εσωτερικό με λαμπρές προθέσεις

Κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ

 • Κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ
 • Κουζίνα σε σκανδιναβικό στιλ
 • Σοφίτα και η βιομηχανική είναι χτισμένη σε σκούρους ήχους, συχνά με πολλά τούβλα, αποχρώσεις ξύλου, σκυροδέματος και μετάλλων.

Εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας σε σοφίτα

 • Pop art, ρετρό και bocho-chic είναι κατευθύνσεις για όσους αγαπούν τα φωτεινά και πλούσια χρώματα όπως στην επόμενη επιλογή των εσωτερικών χώρων φωτογραφιών.
 • Κουζίνα σε φωτεινά χρώματα
 • Κουζίνα σε φωτεινά χρώματα
 • Κουζίνα σε φωτεινά χρώματα
 • Κουζίνα σε φωτεινά χρώματα
 • Ρουστίκ και μινιμαλιστικό ύφος, οικολογικό στυλ και χώρα με βάση τις αποχρώσεις των φυσικών υλικών - άμμο, γρασίδι, πηλό, πέτρες και, φυσικά, ξύλο.

Κουζίνα σε ekostyle

Κουζίνα σε φυσικά χρώματα

Πιο εξοικειωμένοι με τα κανόνια από το επιθυμητό στυλ και εξετάζοντας τις φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων, θα είστε σε θέση να συγκεντρώσει καλές ιδέες και συνδυασμούς χρωμάτων και υφές, ίσως ακόμη και να βρει μια έτοιμη λύση.

4. Το πάτωμα της κουζίνας και οι επιφάνειες εργασίας είναι ανεπιθύμητες για να διακοσμήσετε με σκούρα χρώματα

Το γεγονός είναι ότι σε ένα σκούρο φόντο σκόνη, δακτυλικά αποτυπώματα, λεκέδες, ψίχουλα, σταγόνες νερού, λεκέδες, μαλλί είναι πολύ αισθητή. Για να σκουπίσετε την επιφάνεια του τραπεζιού, για παράδειγμα, wenge ή πλακάκια απόχρωση όροφο υγρή άσφαλτο σε μια κατάσταση τέλεια καθαρότητα, είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε πολύ. Εάν συχνά μαγειρεύετε και δεν είστε έτοιμοι να δώσετε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό, θα πρέπει να μείνετε μακριά από τα σκούρα δάπεδα, τις ποδιές, τους πάγκους και τις προσόψεις.

Μαύρο χρώμα κουζίνας

Το μαύρο χρώμα της κουζίνας είναι πολύ θεαματικό, αλλά πολύ περίπλοκο στη φροντίδα, ειδικά στο γυαλιστερό όπως σε αυτή τη φωτογραφία

5. Λαμβάνεται υπόψη ο προσανατολισμός των παραθύρων στις πλευρές του κόσμου και το επίπεδο φωτισμού

Εάν η κουζίνα αντιμετωπίζει τη βόρεια πλευρά, τότε το μαλακό λευκό χρώμα και τα ζεστά κορεσμένα χρώματα θα σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε την έλλειψη θερμότητας και φωτός: κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ.

 • Κίτρινη και λευκή κουζίνα
 • Κίτρινη και λευκή κουζίνα
 • Κίτρινη και λευκή κουζίνα

Αλλά με το βρασμό και άσπρο, αποχρώσεις του μπλε, μπλε, μωβ και γκρι φίλοι είναι απίθανο να πετύχει - στο αμυδρό φυσικό φως θα δούμε θολό και ακόμη και να δημιουργήσει μια αίσθηση του κρύου. Επίσης, μην παρασυρθείτε από παστέλ αποχρώσεις, αφού χωρίς το ηλιακό φως θα φαίνονται βρώμικα και θαμπό. Αλλά στις ηλιόλουστες νότιες κουζίνες δροσερές αποχρώσεις θα φαίνονται φρέσκα και παστέλ - απαλά. Τα ζεστά χρώματα σε έντονο φως, αντίθετα, μπορεί να φαίνονται πολύ ενεργά και να πιέζουν ή να δημιουργούν μια αίσθηση ζοφερή.

Θέλετε να μάθετε με βεβαιότητα αν το επιλεγμένο χρώμα βαφής είναι κατάλληλο για τους τοίχους της κουζίνας σας; Χρησιμοποιήστε μια επαγγελματική τεχνική: έγχρωμο φύλλο A4, κρεμάστε τον στον τοίχο και παρατηρήστε πώς φαίνεται σε διαφορετικό φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ίσως το χρώμα που φαινόταν τόσο καλό στο κατάστημα και στα διαφημιστικά φυλλάδια στον φωτισμό της κουζίνας σας θα αποκαλύπτεται αρκετά διαφορετικά. Είναι επίσης χρήσιμο να πραγματοποιηθεί αυτή η δοκιμή με δείγματα υλικών δαπέδου, προσόψεων και άλλων μεγάλων αντικειμένων.

Ελέγξτε το χρώμα

Επιλέγοντας το χρώμα των τοίχων για την κουζίνα, είναι επιθυμητό να δοκιμάσετε επιλεγμένες αποχρώσεις του χρώματος σε πραγματικές συνθήκες

6. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε είναι καλύτερα να ποντάρετε σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεγεθύνετε οπτικά μια μικρή κουζίνα είναι να διακοσμήσετε το εσωτερικό σε λευκό. Σε ένα χώρο με λευκούς τοίχους, ένα δάπεδο, μια οροφή και μια σουίτα, τα όρια φαίνεται να εξαφανίζονται και υπάρχει πολύ περισσότερο φως. Για τη λευκή κουζίνα δεν φαίνεται βαρετό, το εσωτερικό του θα πρέπει είτε να συνδυάζει την εκφραστική υφές και τα υλικά, όπως τούβλα και το λευκό γυαλιστερό (βλέπε φωτογραφία παρακάτω.) Ή - Χρησιμοποιήστε χρωματιστές πινελιές και αντιθέσεις.

Λευκή κουζίνα 5 τ.μ. μέτρα

Λευκό τραπέζι μπαρ

Λευκή μικρή κουζίνα στο Khrushchevka

Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει το λευκό χρώμα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ελαφριές αποχρώσεις του γκρι, κρέμας, μπεζ, μπλε, ανοιχτό πράσινο και άλλες.

Μικρή κουζίνα σε φωτεινά χρώματα

Γκρι μπλε τοίχους στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας-τραπεζαρίας

Γκρίζο-μπλε χρώμα των τοίχων στην κουζίνα σε κλασικό στιλ

7. Οι κρύες αποχρώσεις διευκολύνουν την όρεξη, ζεσταίνουν

Εάν είστε ένας άπληστος μάγειρας, καλοφαγάδες ή απλά λάτρης της όμορφες εικόνες των τροφίμων - οι ζεστές αποχρώσεις (κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί, υφή του ξύλου και τούβλα) σε μια τραπεζαρία ή χώρο εργασίας θα είναι πολύ χρήσιμη. Από την άλλη πλευρά, αν προσβλέπουν σε μια μέτρια δίαιτα, η ποδιά, ας πούμε, ή ένα τραπεζομάντιλο πάνω στο τραπέζι, είναι καλύτερα να επιλέξετε κρύο τόνους.

 • Μπλε ποδιά
 • Μπλε ποδιά

8. Το σημείο εκκίνησης του σχεδιασμού της κλίμακας χρώματος μπορεί να είναι τα έπιπλα που έχετε παρατηρήσει στο κατάστημα ή, ας πούμε, ήδη διαθέσιμο φινίρισμα

Εάν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε custom-made έπιπλα, βάψετε την κουζίνα μόνα τους ή αν υπάρχει ήδη κάποια επένδυση / εξοπλισμό / επίπλων στην κουζίνα σας, στη συνέχεια, κάνουμε μια αρχή στη λήψη χρώματα πιο λογικό από τις αποχρώσεις τους.

9. Συμπληρώστε μια παλέτα ή ένα κολάζ και τα χρησιμοποιήστε πάντα, αποκτώντας υλικά τελειώματος, έπιπλα και διακόσμηση

Οι συνδυασμοί χρωμάτων και χρωμάτων δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε κούνιες με τη μορφή παλέτας, κολάζ ή λάσπης με δείγματα υλικών. Υπάρχουν ειδικά ηλεκτρονικά προγράμματα για τη σύνταξη και την αναζήτηση έτοιμων παλετών (για παράδειγμα, Kuler), αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών με τη πιπέτα εργαλείων. Για το δείγμα, είναι πιο εύκολο να τραβήξετε μια φωτογραφία από το αγαπημένο σας εσωτερικό (ούτε καν κουζίνα) και να επιλέξετε 3-5 χρώματα. Όταν η παλέτα είναι έτοιμη, αποθηκεύστε την στο τηλέφωνο για να το ελέγξετε κατά την επιλογή υλικών φινιρίσματος, επίπλων και διακόσμησης.

Σχεδιάστε ένα χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού της κουζίνας

Σχεδιάστε ένα χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού της κουζίνας

Ο δεύτερος τρόπος, που θα σας βοηθήσουν δεν πρέπει να συγχέεται με τα χρώματα και υφές - τη δημιουργία ενός κολάζ σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών: απλά να οργανώσει τις φωτογραφίες όλων των εσωτερικών στοιχείων (που χρειάζονται για να δούμε τις τοποθεσίες των κατασκευαστών) δίπλα στο άλλο. Το κολάζ θα βοηθήσει στην παρουσίαση του μελλοντικού εσωτερικού χώρου και θα δείξει τι πρέπει να διορθωθεί στα χρώματα και την επιλογή υλικών / επίπλων.

Κολάζ

Στην ιδανική περίπτωση, αντί για ένα κολάζ, αξίζει να χρησιμοποιείτε το λάσπη - μια σανίδα με δείγματα υλικών φινιρίσματος (βλ. Φωτογραφία). Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κομμάτια της ταπετσαρίας, κουρτίνες, πλακάκια και ούτω καθεξής. Ως αποτέλεσμα, θα βρείτε όχι μόνο το τέλειο χρώμα της κουζίνας, αλλά και έναν αρμονικό συνδυασμό υφές, καθώς και να είναι σε θέση να επιλέξει με ακρίβεια τα στοιχεία στο χρώμα που θέλετε.

Mood board με δείγματα υλικών

Χαρακτηριστικά και επιτυχημένοι συνδυασμοί πρωτογενών χρωμάτων

Κόκκινο

Αυτό το χρώμα δεν είναι πουθενά πιο σχετικό στην κουζίνα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό. Σε μικρές δόσεις - ζεσταίνει, αναζωογονεί, διεγείρει την όρεξη, σε μεγάλες δόσεις - πιέζει και ερεθίζει.

 • Λευκή και κόκκινη κουζίνα
 • Λευκή και κόκκινη κουζίνα
 • Συνδυασμοί: επιθετικότητα εξουδετερωθεί κόκκινο λευκό και πολύ εγκάρδιος πράσινο, μπορεί να συμπληρωθεί με μαύρες λεπτομέρειες και σε συνδυασμό με δροσερά χρώματα και όλες τις σχετικές αποχρώσεις - κίτρινο, πορτοκαλί, μπορντό, καφέ.

Κουζίνα στο Χρουστσόφ με κόκκινο ψυγείο

Δείτε λεπτομέρειες: Κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας: 5 συμβουλές και 85 εμπνευσμένες φωτογραφίες

Μπλε

Το μπλε είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για την κουζίνα, αλλά με καλό ηλιακό φως ή χρήση σε μέτρια ποσότητα. Το μπλε θα ταιριάζει σε εκείνους που αγωνίζονται με τη συνήθεια της υπερκατανάλωσης, που αγαπούν την ειρήνη του μυαλού και χρειάζονται εμπιστοσύνη.

 • Συνδυασμοί: με λευκό, με κρύα χρώματα - γκρι, πράσινο, μπλε και μοβ, καθώς και ζεστούς αντιπόδες - πορτοκαλί, κίτρινο, καφέ, κόκκινο.
 • Σκούρα μπλε κουζίνα με θαλασσινό στιλ
 • Σκούρα μπλε κουζίνα με θαλασσινό στιλ
 • Σκούρα μπλε κουζίνα με θαλασσινό στιλ
 • Σκούρα μπλε κουζίνα με θαλασσινό στιλ
 • Σκούρα μπλε κουζίνα με θαλασσινό στιλ

Κουζίνα Gzhel

Μπλε και μπλε στο εσωτερικό της κουζίνας

Μπλε και μπλε στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε λεπτομέρειες: Πώς να γράψετε μπλε χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας - 5 συμβουλές και 60 φωτογραφίες

Πράσινο

Ιδανικό για την κουζίνα, καθώς προσαρμόζεται σε μια θετική διάθεση, η οποία είναι πάντα απαραίτητη στο πρωινό πριν βγείτε στη δουλειά και στο δείπνο - πριν πάτε για ύπνο. Σε αντίθεση με τις ζεστές και κρύες αποχρώσεις, το πράσινο επηρεάζει την όρεξη ουδέτερα.

 • Κουζίνα σε στυλ χώρας
 • Κουζίνα σε στυλ χώρας
 • Κουζίνα σε στυλ χώρας
 • Κουζίνα με ανοιχτό πράσινο τοίχο
 • Κουζίνα με ανοιχτό πράσινο τοίχο

Πράσινη κουζίνα

 • Συνδυασμοί: το τέλειο ταίρι για το πράσινο - κόκκινο, καθώς συνδυάζει καλά με «γείτονες» σε μπλε και κίτρινο, ζεστά χρώματα - πορτοκαλί και καφέ (δεν είναι να απορεί ένα ζευγάρι των πράσινων-καφέ κυριαρχεί χλωρίδα του κόσμου).

Ανοιχτή πράσινη κουζίνα

Δείτε λεπτομέρειες: Πράσινο χρώμα για μια ιδανική κουζίνα - 5 κορυφαίες συμβουλές και 100 φωτογραφίες

Κίτρινο

Αναζωογονεί, χαμογελά, ζεσταίνει, κάθε φαγητό σε αυτό το φόντο φαίνεται ορεκτικό, αλλά σε μεγάλες ποσότητες κίτρινο μπορεί να ερεθίσει την ψυχή. Αυτό το χρώμα εμφανίζεται ιδιαίτερα στις βόρειες και σκοτεινές κουζίνες - εδώ μπορεί να αντικαταστήσει το φως του ήλιου.

 • Κουζίνα-σαλόνι με μπαρ για πρωινό
  Η κουζίνα είναι κίτρινη
 • Κουζίνα-σαλόνι με μπαρ για πρωινό
  Η κουζίνα είναι κίτρινη
 • Κουζίνα-σαλόνι με μπαρ για πρωινό
  Η κουζίνα είναι κίτρινη
 • Συνδυασμοί: με κόκκινο, μπλε, μπλε, λιλά, μοβ, πράσινο, καφέ και, φυσικά, με γκρι (με αυτό γίνεται πιο σοβαρό), λευκό και μαύρο.

Κίτρινη κουζίνα σε μοντέρνο στιλ

Δείτε λεπτομέρειες: Κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας - 5 κύριες συμβουλές και 100 φωτογραφίες για έμπνευση

Γκρι

Ανοιχτό γκρι - το τέλειο χρώμα των τοίχων της κουζίνας και του ακουστικού.

Ανοιχτό γκρι τοίχους

Κουζίνα σε γκρι τόνους

Γκρίζο είναι πάντα πρακτικό και καθολικό, επιπλέον, σχεδόν όλα τα χρώματα σε ένα ζευγάρι μαζί του γίνονται πιο ευγενή και πιο αποτελεσματική. Ωστόσο, η αφθονία του γκρι (εκτός από τους πολύ ελαφρούς τόνους) μπορεί να καταπιέσει και να δροσιστεί. Για σκούρες κουζίνες αντενδείκνυται οι αποχρώσεις του γκρι.

 • Συνδυασμοί: το γκρι συνδυάζεται με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά είναι ιδιαίτερα καλό με λευκά (γκρι τοίχους με λευκή πλαϊνή εμφάνιση εντυπωσιακή), ροζ, κίτρινο.

Γκρίζα κουζίνα με μωβ και ροζ πινελιές

 • Γκρι στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Γκρι στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Γκρι στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Γκρι στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε περισσότερα: Όλα για τη χρήση του γκρι στο εσωτερικό της κουζίνας

Μωβ

Αυτό το χρώμα είναι σχεδόν το πιο δύσκολο στη χρήση, καθώς έχει αντιφατικό αποτέλεσμα - ταυτόχρονα διεγείρει και καταπραΰνει. Ως εκ τούτου, η χρήση του είναι μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες.

 • Συνδυασμοί: με ουδέτερα χρώματα - άσπρο, γκρι, καφέ, με πρόσθετο χρώμα - κίτρινο, καθώς και τους "γονείς" - κόκκινο και μπλε.
Μωβ ταπετσαρία στο εσωτερικό της κουζίνας

Μωβ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε περισσότερα: Μωβ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας - 5 μυστικά της εφαρμογής

Brown

Το χρώμα της γης και του ξύλου χαλαρώνει, δημιουργεί στο εσωτερικό την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης. Είναι ιδιαίτερα καλό να το χρησιμοποιείτε στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, στη διακόσμηση του δαπέδου και των επίπλων. Ωστόσο, σε μεγάλες ποσότητες και χωρίς κατάλληλα πρόσθετα χρώματα μπορεί να κουραστεί.

Καφέ κουζίνα

 • 9 αρχές συνδυασμού χρωμάτων στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Καφέ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας στο εξοχικό σπίτι
 • Καφέ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας στο εξοχικό σπίτι
 • Συνδυασμοί: με λευκό, μπεζ, πράσινο, με σχετικές ζεστές αποχρώσεις και αντίθετα - μπλε και μπλε.

Καφέ τοίχο στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε περισσότερα: 7 μυστικά καφέ χρώματος στο εσωτερικό της κουζίνας

Μαύρο

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το χρώμα με μέτρο και συνδυάστε το με ελαφρύτερες ή χαρούμενες αποχρώσεις, το μαύρο μπορεί να φέρει φινέτσα και αυστηρότητα στο εσωτερικό.

Μαύρα έπιπλα στο εσωτερικό της κουζίνας στη χώρα

Μαύρα έπιπλα στο εσωτερικό της κουζίνας στη χώρα

Η κουζίνα είναι μαύρη

Ελιά και μαύρο στο εσωτερικό της κουζίνας

Φαίνεται ιδιαίτερα κομψό στη διακόσμηση "σκάκι" του δαπέδου και της ποδιάς, με τη μορφή διακόσμησης (κορνίζες φωτογραφιών, ειδώλια, αγγεία) και με τη μορφή εκτυπώσεων σε υφάσματα / ταπετσαρίες.

 • Συνδυασμοί: συνδυάζεται με όλα τα χρώματα.
 • Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Δείτε λεπτομέρειες: Μαύρο χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας - 150 φωτογραφίες, 3 κανόνες και 6 επιτυχημένοι συνδυασμοί

Φωτογραφική συλλογή

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − = 92

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map