Σχεδιασμός κουζίνας 8 τετραγωνικών μέτρων m σε επτά βήματα

Σχεδιασμός κουζίνας 8 τετραγωνικών μέτρων m σε επτά βήματα

κουζίνα 8 τ.μ.

Λειτουργική και όμορφη κουζίνα 8 τετραγωνικών μέτρων. m στην κατοικία του πίνακα - αυτό δεν είναι μαγικό, αλλά πραγματικότητα. Μετά από όλα, υπάρχουν μακρά έμπειρους τεχνικές από τους σχεδιαστές, με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύγχρονο σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας τον εαυτό σας. Το κύριο θέμα εδώ είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και ο προσεκτικός σχεδιασμός. Για όσους αναζητούν ιδέες για επισκευή και διακόσμηση της κουζίνας 8 τ.μ. μέτρα, κάναμε έναν οδηγό 7 βημάτων και μια επιλογή από εμπνευσμένα φωτογραφικά παραδείγματα.

Βήμα 1. Εξετάστε τις επιλογές για τη διαρρύθμιση και την αναδιαμόρφωση κουζίνας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε την επιθυμητή διάταξη επίπλων σε ένα ειδικό πρόγραμμα, για παράδειγμα, σε ελεύθερους και απλούς χρονοπρογραμματιστές Sweet Home ή Pro100 ή ακόμα και σε ένα κομμάτι χαρτί σε ένα κλουβί, παρατηρώντας την κλίμακα.

 • Σχεδιάζοντας μια κουζίνα είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τον ορισμό ενός "υγρού σημείου", δηλαδή, του πλυσίματος. Τις περισσότερες φορές παραμένει στην πατρίδα του, δεδομένου ότι η μεταφορά και η επιμήκυνση των επικοινωνιών δεν είναι εύκολο έργο (αλλά είναι πολύ πιθανό!).

Μόλις αποφασίσετε πού θα βρεθεί ο νεροχύτης, θα είναι ευκολότερο να καταλάβετε πού να τοποθετήσετε τη σόμπα και το ψυγείο.

 • Μετά από όλα, το κύριο μυστικό της βολικής διάταξης της κουζίνας είναι να δημιουργηθεί ένα "τρίγωνο εργασίας", όταν τρία στρατηγικά σημαντικά σημεία - ένας σόμπα, ένας νεροχύτης και ένα ψυγείο - στέκονται δίπλα δίπλα.
 • Τις περισσότερες φορές σε μια τυπική κουζίνα 8 τετραγωνικών μέτρων. m Σετ κουζίνας είναι καλύτερο να τεθεί σε σχήμα L ή σε μια σειρά, τότε θα έχετε αρκετό χώρο για μια ολοκληρωμένη τραπεζαρία.

Παράδειγμα γωνιακής σουίτας στο εσωτερικό της κουζίνας των 8 τετραγωνικών μέτρων. m παρουσιάζεται παρακάτω.

Γωνιακή κουζίνα 8 τ.μ. m

 • Γωνιακή κουζίνα 8 τ.μ. m
 • Γωνιακή κουζίνα 8 τ.μ. m

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατή και διάταξη U ή δύο σειρών. Αυτό είναι δυνατό αν το τραπέζι αντικατασταθεί από ένα ράφι ράβδων, για να επεκταθεί ο χώρος σε βάρος του καθιστικού ή να γίνει τελείως η τραπεζαρία έξω από την κουζίνα.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ένα παράδειγμα σχεδίου κουζίνας των 8,2 τ.μ. m με διάταξη δύο σειρών, όπου η τραπεζαρία τοποθετείται στα σύνορα με το συνημμένο σαλόνι.

 • Δύο σειρές διάταξη κουζίνας 8 τ.μ. m
 • Δύο σειρές διάταξη κουζίνας 8 τ.μ. m
 • Δύο σειρές διάταξη κουζίνας 8 τ.μ. m
 • Κουζίνα-σαλόνι 8 τ.μ. m

Με την ευκαιρία, αν σκοπεύετε να κάνετε σοβαρές επισκευές και είστε έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές, τότε σκεφτείτε την ιδέα να ενώσετε την κουζίνα με μπαλκόνι ή με σαλόνι. Η αναδιάρθρωση θα απαιτήσει πολύ χρόνο, προσπάθεια, χρήματα για τη συμφιλίωση και την επισκευή, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε την κουζίνα δεν είναι να σκεφτείτε.

 • Μεταφέρετε στο μπαλκόνι πλάκα, νεροχύτη και καλοριφέρ είναι απίθανο να επιτρέπεται, αλλά μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε την πόρτα και το παράθυρο μπαλκόνι χωρίς συμφωνία. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο τμήμα μπορεί να μετατραπεί σε μπαρ ή γαλλικό παράθυρο και στο ίδιο το μπαλκόνι υπάρχει τραπεζαρία, μίνι μπαρ, χειμερινό κήπο, γραφείο ή απλά ένα ντουλάπι.
 • Συνδυάζοντας την κουζίνα με το σαλόνι Είναι δυνατή μόνο εάν ο τοίχος μεταξύ τους δεν είναι φορέας. Ο τοίχος μπορεί να κατεδαφιστεί και να ανοίξει ο χώρος, η δεύτερη επιλογή είναι η κατεδάφιση του τοίχου και η τοποθέτηση ενός νέου, αυξάνοντας την κουζίνα λόγω του καθιστικού.

Βήμα 2. Σχεδιάζουμε την επισκευή και το σχεδιασμό

 • Για να κάνετε οπτικά την κουζίνα πιο ευρύχωρη και ελαφρύτερη, χρησιμοποιήστε ελαφριές αποχρώσεις για τους τοίχους, τα δάπεδα και τις προσόψεις του ακουστικού. Και για να προσθέσετε περισσότερη φωτεινότητα στο εσωτερικό, χρησιμοποιήστε έγχρωμους τόνους. Μπορούν να είναι κουρτίνες και διακόσμηση τοίχων, χαρτοπετσέτες και πετσέτες, μέρος των προσόψεων ή ένας τοίχος.

Εσωτερικό μιας λευκής κουζίνας

1

Κουζίνα εσωτερικό 8 τετραγωνικά μέτρα m σε ανοιχτά χρώματα

Στη διακόσμηση των τοίχων, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε είτε μονοφωνικές επικαλύψεις είτε με εκτύπωση που θα αυξήσει ή τουλάχιστον θα μειώσει το χώρο:

 • Αν θέλετε να κόψετε τους τοίχους με ταπετσαρία, επιλέξτε καλύμματα με ένα διακριτικό και μικρό σχέδιο - μεγάλα και πλούσια οπτικά μειώνουν μόνο την κουζίνα.
 • Τυπική κουζίνα με επιφάνεια 8 τετραγωνικών. m κατά κανόνα στενό και χαμηλό. Για να αυξήσετε οπτικά το ύψος των οροφών είναι απαραίτητο να επικολλήσετε ταπετσαρία σε μια κάθετη ταινία ή με ένα κατακόρυφο μοτίβο. Μια άλλη μέθοδος για να "αυξήσει" το ύψος της κουζίνας - η χρήση του σοβατεπί (οροφή και πάτωμα) στον τόνο των τοίχων. Λοιπόν, για να επεκταθεί οπτικά ο χώρος όλοι οι τοίχοι ή μια προφορά μπορεί να διακοσμηθεί με μια οριζόντια λωρίδα.
 • Μπορείτε να αυξήσετε την κουζίνα λόγω οπτικής ψευδαίσθησης - με τη βοήθεια του wallpapers με προοπτική εικόνα σε έναν από τους τοίχους.

Ταπετσαρίες φωτογραφιών στην κουζίνα 8 τετραγωνικά μέτρα m

Όσον αφορά το φινίρισμα του δαπέδου, η αρχή ισχύει και εδώ - όσο μικρότερη είναι η κουζίνα, τόσο μικρότερο είναι το σχέδιο κάλυψης.

 • Ένα μεγάλο κεραμίδι είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα μικρού μεγέθους, και μια πλατφόρμα ενιαίας λωρίδας - τοποθετώντας τα πτερύγια σε μια διαφυγή ή ψαροκόκαλο.

Και το τελευταίο συμβούλιο για την επισκευή της κουζίνας των 8 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές - αφήστε την πόρτα χωρίς πόρτα, αφού την εξέδωσε μόνο με πλατφόρμες (βλ. φωτογραφία) ή αντικαταστήστε την πόρτα ταλάντευσης με μια συρόμενη πόρτα.

 • Το εσωτερικό της κουζίνας, έκταση 8,5 τ.μ. m
 • Το εσωτερικό της κουζίνας, έκταση 8,5 τ.μ. m
 • Το εσωτερικό της κουζίνας, έκταση 8,5 τ.μ. m
 • Το εσωτερικό της κουζίνας, έκταση 8,5 τ.μ. m
 • Το εσωτερικό της κουζίνας, έκταση 8,5 τ.μ. m

Έτσι, σημειώσαμε ήδη ότι η κουζίνα είναι 8 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα είναι καλύτερα εξοπλισμένο με μια γωνιά ή μια σουίτα μονής σειράς. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε έπιπλα της βέλτιστης διαμόρφωσης.

 • Επιλέξτε τη σουίτα στην οποία αντί για τα κάτω ντουλάπια με πόρτες ταλάντευσης υπάρχουν αρκετά ευρύτατα συρτάρια. Αυτό είναι κάπως ακριβά έπιπλα, αλλά είναι πολύ πιο ευρύχωρα και πιο βολικό. Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε ψηλά δοχεία και άλλα βαριά ή μεγάλα σκεύη.
 • Τυπικά, οι τυπικές κουζίνες 8 τετραγωνικά. μέτρα ύψος οροφής δεν υπερβαίνει τα 2,7 μ., ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ένα υψηλό σύνολο μέχρι το ανώτατο όριο. Στην ανώτερη βαθμίδα μπορείτε να κρύψετε το κουτί εξαερισμού και επίσης να αποθηκεύσετε σπάνια χρησιμοποιούμενα αντικείμενα - κουτιά για κονσερβοποίηση, σετ, γυαλιά κλπ.

Εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας με ψηλό σετ

Βήμα 4. Επιλέξτε μια υδραυλικά και οικιακές συσκευές

 • Για μια κουζίνα 8 τετραγώνων, μπορείτε να επιλέξετε έναν νεροχύτη μέχρι 50 × 40 cm. Οι διπλοί ή μεγάλοι νεροχύτες σε μια μικρή κουζίνα είναι άχρηστοι.
 • Όλες οι οικιακές συσκευές σε μια μικρή κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου, πρέπει να είναι ενσωματωμένες, όχι ακίνητες. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο, θα απλοποιήσει τον καθαρισμό και θα δημιουργήσει την ενότητα όλων των επιφανειών.
 • Το πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να επιλέξει στενό (45 cm), όχι το κανονικό μέγεθος. Αυτό το ποσό υπολογίζεται για 2-4 άτομα, αλλά εάν πλένετε πιάτα κάθε φορά μετά το γεύμα (αντί να συσσωρεύεται για μια μέρα), τότε θα ταιριάζουν πιάτα για 6 άτομα.
 • Ο φούρνος θα πρέπει επίσης να επιλέγεται σε μίνι μορφή - ύψος 45 cm αντί για τα συνηθισμένα 60 cm. Και αν επιλέξετε έναν φούρνο με λειτουργία μικροκυμάτων, θα εξοικονομήσετε ακόμη και διπλάσιο χώρο.
 • Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα μόνο, στη συνέχεια, αντί για ένα συνηθισμένο ψυγείο μπορείτε να επιλέξετε μια μικρογραφία (120 λίτρα), η οποία ταιριάζει κάτω από τον πάγκο.
 • Εάν μαγειρεύετε σπάνια ή λίγο, στη συνέχεια, αντί για μια τυπική πλάκα για 4 καυστήρες, επιλέξτε ένα μικρό - για 2 ή 3 καυστήρες.

Ένα παράδειγμα για τον τρόπο εξοπλισμού μιας κουζίνας με συμπαγείς οικιακές συσκευές εμφανίζεται στο ακόλουθο ρυθμιστικό φωτογραφιών.

 • Οικιακές συσκευές mini-format στο εσωτερικό της κουζίνας 8 τ.μ. μέτρα
 • Οικιακές συσκευές mini-format στο εσωτερικό της κουζίνας 8 τ.μ. μέτρα
 • Οικιακές συσκευές mini-format στο εσωτερικό της κουζίνας 8 τ.μ. μέτρα
 • Οικιακές συσκευές mini-format στο εσωτερικό της κουζίνας 8 τ.μ. μέτρα
 • Οικιακές συσκευές mini-format στο εσωτερικό της κουζίνας 8 τ.μ. μέτρα

Βήμα 5. Εξοπλίζουμε την τραπεζαρία

Bachelors, ας πούμε, ή νεαρά ζευγάρια χωρίς παιδιά για να εξοπλίσει μια τραπεζαρία είναι ευκολότερο απλή - αρκετά για να θέσει τον πήχη, μεντεσέδες, δίπλωμα ή ένα οποιοδήποτε μικρό τραπέζι και να προσθέσει σε αυτό μια-δυο ωραία καρέκλες.

Επιλογές για τη διευθέτηση μιας μικρής τραπεζαρίας

Αλλά τι γίνεται αν μια οικογένεια έχει 3 ή περισσότερους ανθρώπους και συχνά λαμβάνει επισκέπτες; Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα πτυσσόμενο, συρόμενο ή μετασχηματιστικό τραπέζι. Μια άλλη επιλογή - μια γωνιά κουζίνας με συρτάρια κάτω από τα καθίσματα, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πράγματα.

 • Τραπέζια και καρέκλες θα πρέπει να είναι εύκολο όχι μόνο σε βάρος, αλλά και σε εμφάνιση.
 • Βέλτιστη από πλευράς χωρητικότητας και συμπαγούς σχήματος, το σχήμα του τραπεζιού είναι ορθογώνιο.
 • Στην ιδανική περίπτωση, οι καρέκλες πρέπει εύκολα να γλιστρήσουν κάτω από το τραπέζι για να καταλάβουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, όταν κανείς δεν κάθεται πάνω τους.
 • Οι καρέκλες μπορούν επίσης να είναι πτυσσόμενες. Με την ευκαιρία, καλές επιλογές μπορούν να αγοραστούν στο τμήμα επίπλων κήπου.

Έπιπλα κήπου στο εσωτερικό της κουζίνας των 8 τετραγωνικών μέτρων. m

Βήμα 6: Δημιουργία φωτισμού

Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο σχεδιασμό της κουζίνας 8 τ.μ. m - θα πρέπει να είναι αρκετά φωτεινό και ομοιόμορφο, έτσι ώστε το δωμάτιο να μην μειώνεται από αιχμηρές σκιές. Εκτός από τους πολυελαίους οροφής και τον φωτισμό επίπλων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τοίχο, φανό δαπέδου ή πρόσθετους προβολείς στην οροφή.

 • Με την ευκαιρία, αν σκοπεύετε να επισκευάσετε το ανώτατο όριο ή να εγκαταστήσετε ένα φορείο, τότε σκέφτονται, την ίδια στιγμή, κρεμάστε το πολυέλαιο πάνω από το τραπέζι, και όχι στο κέντρο. Αυτή η τεχνική θα βοηθήσει την κουζίνα να τρελαθεί.
 • Κουζίνα εσωτερικό 8 τετραγωνικά μέτρα μέτρα
 • Κουζίνα εσωτερικό 8 τετραγωνικά μέτρα μέτρα
 • Κουζίνα εσωτερικό 8 τετραγωνικά μέτρα μέτρα

Βήμα 7. Διακόσμηση του εσωτερικού

Η διακόσμηση σε μια μικρή κουζίνα δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ. Η υπερβολική ποικιλότητα, η αφθονία των υφασμάτων και των διακοσμητικών αντικειμένων υπερφορτώνουν το εσωτερικό και περιπλέκουν τον καθαρισμό σας. Συνιστούμε τις ακόλουθες λύσεις:

 • Για διακόσμηση παραθύρων, οι σύντομες κουρτίνες - ρωμαϊκές, ρολά, πάνελ, κλασσικές (χωρίς έντονα κουρτίνες και χωρίς λαμπρέκι), καθώς και οι περσίδες, είναι ιδανικές. Μάθετε περισσότερα για κουρτίνες για την κουζίνα.
 • Για να διακοσμήσετε τους τοίχους, επιλέξτε 1 μεγάλο ή 2-3 μικρό μια φωτογραφία ή μια αφίσα, καθώς και ρολόι.
 • Για να καθαρίσετε τον αέρα και να δημιουργήσετε μια οικειότητα, μην ξεχάσετε να αγοράσετε μερικά εσωτερικά φυτά με κατάλληλα δοχεία.
 • Για να διακοσμήσετε το τραπέζι, ένα κερί και ένα όμορφο μπαρ καραμελών αρκεί.
 • Για την αποθήκευση των μικρών κουζινών χρησιμοποιήστε διάφορα καλάθια που μπορείτε να πλέξετε στον εαυτό σας.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 + = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map