Πώς να διακοσμήσετε το εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ: συμβουλές, ιδέες και φωτογραφίες

Πώς να διακοσμήσετε το εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ: συμβουλές, ιδέες και φωτογραφίες

Ιαπωνική Κουζίνα Στυλ

Ιαπωνικό στυλ είναι καλό που οφείλεται σε ουδέτερο χρώμα και τη συντομία της, είναι ιδανική για τη διακόσμηση των μικρών και μεγάλων κουζίνες όπως η νότια «καθώς και για ελάχιστα φωτισμένη» βόρεια «δωμάτια. Και καθώς το ιαπωνικό στυλ είναι λακωνική, είναι, άλλωστε, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί στο εσωτερικό. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς να διακοσμήσει την κουζίνα σε ένα ιαπωνικό στυλ με τα χέρια τους με ένα μικρό οδηγό σχεδιασμό και την επιλογή των εμπνευσμένων φωτογραφίες. Αλλά από τη στιγμή της κράτησης που πηγαίνει για τα χαλιά και shoji αυτά τα διαμερίσματα, αλλά μόνο σε μια προσαρμοσμένη έκδοση του ιαπωνικού στυλ, το οποίο είναι τόσο αγάπησε στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά του ιαπωνικού στιλ

Στην πραγματικότητα, το ιαπωνικό στυλ είναι ο ίδιος σύγχρονος μινιμαλισμός, αλλά πιο εκλεπτυσμένο. Ας απαριθμήσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της:

 • Φινίρισμα, επίπλωση και διακόσμηση κυρίως από φυσικές ύλες: ξύλο, μπαμπού, πέτρα, φυσικά υφάσματα, κλπ.?
 • Φυσικό σχήμα χρωμάτων χωρίς έντονες προεκτάσεις. Πρωτογενή χρώματα: λευκό, μπεζ, μαργαριτάρι, ώχρα, καφέ, σκούρο καφέ, μαύρο και πράσινο.
 • Συμμετρία, αναλογικότητα και κανονική γεωμετρία σχήματος.
 • Μινιμαλισμός στην επίπλωση και διακόσμηση, αυστηρή οργάνωση του χώρου (ναι, ιαπωνικό ύφος απαιτεί τέλεια τάξη και διπλό καθαρισμό)?
 • Λειτουργικότητα των επίπλων και της τεχνολογίας.
 • Καλός φυσικός και τεχνητός φωτισμός.
 • Είδη εθνοτικής διακόσμησης.
 • Εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ
 • Εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ

Φινίρισμα: τοίχοι, δάπεδο και οροφή

Τείχη

Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε τους τοίχους της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ:

 • Διακοσμητικό γύψο.
 • Βαφή με ελαφρώς ουδέτερο χρώμα.
 • Επένδυση ξύλου.
 • Ένας τοίχος μπορεί να μετατραπεί σε κάτι σαν shoji ρύθμιση αντί για τοίχους ή ανοιγόμενη πόρτα συρόμενη πόρτα σε ιαπωνικό στυλ.

Συρόμενη πόρτα στο εσωτερικό της κουζίνας

Η ποδιά μπορεί να διακοσμηθεί με πέτρινα ψηφιδωτά, μεγάλα κεραμίδια, πέτρα, για παράδειγμα, μάρμαρο, και επίσης αποφλοιωμένη με εκτύπωση φωτογραφιών στο ιαπωνικό θέμα όπως στην επόμενη φωτογραφία.

Ποδιά με μια φωτογραφία του sakura

Σεξ

Το ιδανικό δάπεδο στα ιαπωνικά είναι σκοτεινό, γυαλισμένο και αναγκαστικά ξύλινο. Ωστόσο, αν το πάτωμα ή το παρκέ δεν ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας, τότε σκεφτείτε το τετράγωνο κεραμίδι όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Τα τετράγωνα στην άσπρη και καφέ περιοχή θα υποστηρίξουν το θέμα του ιαπωνικού σπιτιού.

Πάτωμα πλακάκι στο εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ

Οροφή

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ - αυτή είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις όπου οροφές δύο επιπέδων και διάφορες αναρτημένες κατασκευές φαίνονται στο εσωτερικό όσο το δυνατόν πιο οργανικά. Άλλες κατάλληλες ιδέες είναι ξύλινη επένδυση, ξύλινα δοκάρια, ταπετσαρίες ταπετσαριών ή τεντωμένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών.

1

Παραδείγματα οροφών με ιαπωνικά σχέδια φαίνονται στην επόμενη επιλογή φωτογραφιών.

Ξύλινη οροφή φινίρισμα στο εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ

Ξύλινη οροφή φινίρισμα στο εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ

Οροφή σε ιαπωνικό στιλ

Έπιπλα: Μονάδα κουζίνας και τραπεζαρία

Τα έπιπλα κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ είναι σίγουρα ξύλινα και έχουν αυστηρά γεωμετρικά σχήματα.

 • Το σετ κουζίνας θα πρέπει να έχει στιλβωμένες ή γυαλισμένες προσόψεις χωρίς πάνελ και το καλύτερο από όλα - ακόμη και χωρίς λαβές. Εντούτοις, τα ένθετα από γυαλισμένο γυαλί θα είναι αρκετά κατάλληλα.
 • Σε μια ευρύχωρη κουζίνα, το τραπέζι μπορεί να είναι τεράστιο - με ξύλινο, πέτρινο, μεταλλικό σκελετό και συμπαγή κορυφή. Αλλά αν η κουζίνα είναι μικρή, τότε τα μεγάλα έπιπλα θα πρέπει να προτιμούνται ελαφρές κατασκευές από μέταλλο ή ξύλο με μια ελαφριά τραπεζαρία, για παράδειγμα, από γυαλί. Όσο για τις καρέκλες, τότε, ίσως, αυτά είναι τα μόνα κομμάτια επίπλων που μπορούν να έχουν ένα βελτιωμένο σχήμα.

Παρακάτω υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φωτογραφικών παραδειγμάτων επίπλων σε ιαπωνικό στιλ.

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ

Διακόσμηση: φωτισμός, κουρτίνες, αξεσουάρ

Φωτισμός της κουζίνας στα ιαπωνικά

Ο τεχνητός φωτισμός στην κουζίνα ιαπωνικού στιλ πρέπει να είναι ενιαία και διαχέεται, έτσι ώστε εκτός από το κεντρικό φωτισμό πολυέλαιο και τα έπιπλα, είναι σκόπιμο να καθιερωθεί και σημεία γύρω από την περίμετρο της οροφής. Όσο για το σχεδιασμό των λαμπτήρων, εδώ μπορείτε να επιλέξετε λάμπες σε μινιμαλιστικό ή οικολογικό στυλ, για παράδειγμα, υφασμένα από μπαμπού ή γιούτα, από ξύλο, καλαμάκια, ριζόχαρτο και ακόμη και κλαδιά δέντρων. Το ιδανικό σχήμα του αμπαζού είναι σφαιρικό, τετράγωνο ή ορθογώνιο.

Ιαπωνική Κουζίνα Στυλ

Ιαπωνική Κουζίνα Στυλ

Ιαπωνική Κουζίνα Στυλ

Κουρτίνες

Τυπικά ιαπωνικές τύποι κουρτίνες είναι πάνελ (που λένε "ιαπωνικά") και ρολά από μπαμπού. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε τις ρωμαϊκές κουρτίνες, τις συνηθισμένες κουρτίνες και τις ξύλινες περσίδες. Κλασικές κουρτίνες φυσικού χρώματος ή με ιαπωνικό σχέδιο στο ύφασμα θα είναι επίσης καλές, υπό την προϋπόθεση ότι το αυστηρό στυλ.

 • Κουρτίνες από μπαμπού στο εσωτερικό της κουζίνας
 • Κουρτίνες από μπαμπού στο εσωτερικό της κουζίνας

Κουρτίνες από μπαμπού στο εσωτερικό της κουζίνας

Ρωμαϊκές κουρτίνες στο εσωτερικό της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ

Πιατικά και διακόσμηση

Στα ιαπωνικά σπίτια αναφοράς η διακόσμηση είναι παρούσα στο ελάχιστο, αλλά έχει τον πιο αξιόλογο ρόλο της προσωποποίησης των παραδοσιακών αξιών της οικογένειας. Το "Decor" για την πατριαρχική ιαπωνική είναι ένας κύλινδρος με ένα καλλιγραφικά γραπτό σοφία, μια ιαπωνική χαρακτική και ένα αγγείο με την Ikebana. Όλα αυτά αποθηκεύονται σε μια μικρή θέση, η οποία ονομάζεται Tokonoma. Στη σύγχρονη ερμηνεία των ιαπωνικών κατοικιών δεν είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα tokonomu, αλλά η αρχή της διακόσμησης παραμένει η ίδια - θα πρέπει να υπάρχουν λίγα στολίδια στην αίθουσα.

 • Τα φυτά είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να είναι πολύ. Τα ζωντανά δέντρα σε γλάστρες, μπονσάι, μπαμπού, ορχιδέες, καθώς και διακοσμητικά κλαδιά ikebana και sakura θα κάνουν το σχέδιο της κουζίνας ζωντανό και τον αέρα καθαρό.
 • Πορσελάνες, κεραμικά και γυάλινα αγγεία - μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο σε μια θέση, αλλά και σε ένα τραπέζι, στο πάτωμα, σε ένα σετ κουζίνας ή στα ράφια.
 • Στον ρόλο του διακοσμητικού τοίχου μπορούν να ενεργούν λακωνικές εικόνες και φωτογραφίες σε όμορφες καρέ, χαρακτικά και κύλινδροι με ιερογλυφικά, εικόνες σαμουράι και γκέισα. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην εμπλακείτε στην japanomania, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε το εσωτερικό.
 • Οι σανίδες κοπής, πιάτα για φρούτα, μαξιλαροθήκες, πάγκοι και άλλα αξεσουάρ κουζίνας πρέπει επίσης να υποστηρίζουν την ατμόσφαιρα του "Zen" στο εσωτερικό. Το καλύτερο από όλα, αυτό το έργο θα αντιμετωπίσει τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από μπαμπού.
 • Δώστε προσοχή, και η επιλογή ιαπωνικού στιλ πιάτα και σκεύη, καθώς και την αγορά των τσαγιέρες σίδερο και πηλό, μικρά κύπελλα για τελετές τσαγιού, όμορφο σετ για σούσι, ιαπωνική επικεφαλής μαχαίρια Santoku και άλλα σύμβολα της ιαπωνικής κουζίνας. Τα αυθεντικά αξεσουάρ θα κάνουν την κουζίνα σας ένα πραγματικό όνειρο για κάθε Ιαπωνέζα.

Παραδείγματα διακόσμησης κουζίνας με εμφάνιση Ιαπωνικού στιλ στην επόμενη επιλογή φωτογραφιών.

Διακόσμηση και αξεσουάρ κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ

 • Διακόσμηση της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ
 • Διακόσμηση της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ
 • Διακόσμηση της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − = 26

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map