Πώς να μετακινήσετε ένα σωλήνα αερίου σε ένα διαμέρισμα και να τηρήσετε όλες τις προδιαγραφές

Πώς να μετακινήσετε ένα σωλήνα αερίου σε ένα διαμέρισμα και να τηρήσετε όλες τις προδιαγραφές

Πώς να μετακινήσετε ένα σωλήνα αερίου σε ένα διαμέρισμα και να τηρήσετε όλες τις προδιαγραφές

Κατά την επισκευή της κουζίνας, υπάρχει συχνά η ανάγκη αλλαγής της θέσης του εξοπλισμού αερίου. Εάν ο παλαιός αγωγός φυσικού αερίου δεν συνδυάζεται με τη νέα διάταξη ή απλά δεν φαίνεται ελκυστικός, τότε αυτό το άρθρο θα βοηθήσει στην κατανόηση της δυνατότητας μεταφοράς του. Θα πρέπει να σημειωθεί αμέσως ότι η μεταφορά του αγωγού αερίου στο διαμέρισμα είναι περίπλοκη όχι τόσο από τη διαδικασία εγκατάστασης, αλλά από την ανάγκη συντονισμού του αντίστοιχου έργου με τις επίσημες υπηρεσίες. Υπάρχει επίσης ένας ανεπίσημος τρόπος, αλλά περιλαμβάνει διάφορους κινδύνους, οι οποίοι αντισταθμίζουν κυρίως το αντιληπτό όφελος από αυτή την παραλλαγή της ανάπλασης.

Πρότυπα για τη θέση των συσκευών αερίου

Πριν σχεδιάσετε τη μεταφορά του σωλήνα αερίου στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τους κανόνες και τους κανονισμούς για την τοποθέτηση εξοπλισμού που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, οι οποίοι καθορίζονται στο SNiP και είναι υποχρεωτικοί για συμμόρφωση σε διαμερίσματα και σπίτια.

βελτιστοποίηση της διανομής αερίου

Η βελτιστοποίηση της διανομής αερίου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα κατά την επισκευή της κουζίνας

 • Για την τοποθέτηση της πλάκας, το ελάχιστο ύψος οροφής πρέπει να είναι 2,2 μ. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει ένας αναπνευστήρας ή ένα πτερύγιο ανοίγματος στο παράθυρο και ένας αγωγός αερισμού. Ο επιτρεπτός αριθμός καυστήρων εξαρτάται από την ένταση του δωματίου:

- για 2 καυστήρες: 8 m³.

- για 3 καυστήρες: 12 m³.

- για 4 καυστήρες: 15 m³.

Δώστε προσοχή! Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η τοποθέτηση της πλάκας χωρίς αγωγό εξαερισμού. Ωστόσο, προϋπόθεση είναι η ύπαρξη αναπνευστήρα ή τραβέρσα.

 • Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε έναν χωρητικό θερμοσίφωνα εκτός από τη σόμπα στην κουζίνα, πρέπει να προσθέσετε 6 m³ στον υπολογιζόμενο όγκο του δωματίου. Στην περίπτωση ενός θερμαντήρα νερού που ρέει, ο όγκος παραμένει αμετάβλητος.
 • Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εξοπλισμού που χρησιμοποιεί αέριο σε κελάρια και μπάνια. Επιπλέον, δεν συνιστάται η τοποθέτηση συσκευών με ανοιχτό φακό κοντά στα παράθυρα λόγω της πιθανής εμφύσησης της φλόγας.
 • Ο εξοπλισμός αερίου είναι επιθυμητός για εγκατάσταση κοντά σε τοίχους κατασκευασμένους από άκαυστο υλικό. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, η επιφάνεια πρέπει να μονωθεί με γύψο, ασβεστοποιητή ή χάλυβα στεγών που τοποθετείται σε ένα φύλλο από αμίαντο ή πηλό που έχει εμποτιστεί. Η θερμομόνωση πρέπει να προεξέχει τουλάχιστον 10 cm πέρα ​​από τις διαστάσεις του σώματος της συσκευής και στην περίπτωση μιας πλάκας - σε απόσταση 80 cm πάνω από το επίπεδο του καυστήρα.
 • Η απόσταση από τον εξοπλισμό έως τον άκαυστο τοίχο είναι: 3 cm - για θερμαντήρες τρεχούμενου νερού, 7 cm για πλάκες, 10 cm για χωρητικούς θερμοσίφωνες. Στην περίπτωση αυτή, πριν από την πλάκα, αφήστε ένα πέρασμα πλάτους τουλάχιστον 1 m.
σχέδιο εγκατάστασης μιας πλάκας στην κουζίνα

Το σχέδιο εγκατάστασης της κουζίνας στην κουζίνα

 • Σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα, ο αγωγός φυσικού αερίου στο διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί στα σαλόνια, φρέατα εξαερισμού, στο πάτωμα, στην περιοχή της καλωδίωσης (ελάχιστη απόσταση - 25 cm), καθώς διασχίζουν τα ανοίγματα των παραθύρων και θυρών.
 • Ο αγωγός αερίου θα πρέπει να τοποθετείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται η εύκολη πρόσβαση για συντήρηση. Από την άποψη αυτή, απαγορεύεται η κάλυψη του αγωγού με διακοσμητικές επενδύσεις χωρίς τη δυνατότητα ταχείας απομάκρυνσής του.

Πώς να μεταφέρετε έναν αγωγό αερίου

Για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των αγωγών φυσικού αερίου στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να τηρηθεί μια σειρά επίσημων διαδικασιών. Διαφορετικά, οποιαδήποτε αλλαγή στην τοποθέτηση του αγωγού θα έχει ανεπίσημη κατάσταση με τις επακόλουθες συνέπειες.

Φάση έγκρισης

Όσο για όλη την οικονομία του φυσικού αερίου της συγκεκριμένης θέσης είναι στην οργάνωση της διανομής Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (Mosgaz, Mosoblgaz, PeterburgGaz, Ryazangorgaz, κλπ), είναι με εμπειρογνώμονες του θα έχουν να αντιμετωπίσουν για να πάρει επίσημη άδεια και την περαιτέρω εκτέλεση της εγκατάστασης. Για να συντονίσετε το έργο, χρειάζεστε:

 1. Επικοινωνήστε με τον οργανισμό διανομής αερίου στον τόπο κατοικίας και αφήστε αίτηση για τη μεταφορά του αγωγού αερίου.
 2. Περιμένετε έναν ειδικό (η ημερομηνία της επίσκεψης θα είναι γνωστή αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης), η οποία, βάσει των αποτελεσμάτων της επιθεώρησης των χώρων, θα εκδώσει ετυμηγορία σχετικά με τη σκοπιμότητα της υλοποίησης της μεταφοράς αγωγών.
 3. Σε περίπτωση θετικής απόφασης, θα εκπονηθεί η εκτίμηση του έργου, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης θα εκδώσει ένα λογαριασμό πληρωμής.
 4. Μετά την πληρωμή, θα καθοριστεί η ημερομηνία εγκατάστασης, η οποία θα οργανώσει τόσο τον πελάτη όσο και τον οργανισμό.
 5. Το αποτέλεσμα της εργασίας δεν είναι μόνο η μεταφορά του αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και η εισαγωγή των κατάλληλων αλλαγών στο τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματος.
μεταφορά αγωγού αερίου

Παράδειγμα επίσημης άδειας για τη μεταφορά εξοπλισμού που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες

Αμέσως πριν από την επίσκεψη ειδικών, πρέπει να προετοιμαστεί το δωμάτιο στο οποίο πρόκειται να μεταφερθεί ο αγωγός. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να παρέχεται απρόσκοπτη πρόσβαση στον αγωγό φυσικού αερίου, έτσι ώστε οι συναρμολογητές να μην παρεμβαίνουν ποιοτικά στην εργασία τους. Επιπλέον, είναι σημαντικό να φροντίσετε τα έπιπλα και τις οικιακές συσκευές, τα οποία μπορεί να υποφέρουν εξαιτίας των ενεργειών του συγκολλητή.

Συμβουλές! Πολύ καπνός απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της κοπής του σωλήνα και, ειδικότερα, της συγκόλλησης. Επομένως, είναι καλύτερο να καλύπτετε όλα τα αντικείμενα και τις συσκευές στην κουζίνα με ταινία πολυαιθυλενίου.

Κατά κανόνα, οι πλοίαρχοι φέρνουν μαζί τους όλο τον εξοπλισμό και τα αναλώσιμα που χρειάζονται για τη μεταφορά του σωλήνα αερίου στην κουζίνα. Ωστόσο, δεν είναι περιττό να ρωτάτε τι απαιτείται από τον πελάτη, εκτός από την προετοιμασία των χώρων. Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε μόνοι σας κάποια υλικά, όπως για παράδειγμα εύκαμπτους σωλήνες για τη σύνδεση μιας πλάκας ή ενός θερμοσίφωνα.

αγωγού φυσικού αερίου

Ο αγωγός αερίου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με απρόσκοπτη πρόσβαση

Εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης

Η διαδικασία μεταφοράς σωλήνων είναι στάνταρ και εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:

1
 1. Η παροχή αερίου στο διαμέρισμα είναι αποκλεισμένη.
 2. Ο σωλήνας εμφυσάται με αέρα για την απομάκρυνση υπολειμμάτων μεθανίου.
 3. Το παλιό τμήμα του αγωγού αερίου διακόπτεται και η σύνδεση με τον ανυψωτήρα συγκολλάται προσεκτικά.
 4. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ανυψωτήρα, όπου σχεδιάζεται να συνδεθεί ένας νέος κλάδος, τρυπάται μια τρύπα με ένα τρυπάνι με ειδικό ακροφύσιο.
 5. Ένα κομμάτι σωλήνα είναι συγκολλημένο στην οπή, στην άλλη πλευρά του οποίου είναι τοποθετημένη μια στρόφιγγα.
 6. Η πύλη του μετρητή αερίου συνδέεται με τη βρύση διακοπής και από την έξοδο της υπάρχει ξεχωριστός κλάδος με έναν ή περισσότερους γερανούς, ανάλογα με την ποσότητα του εξοπλισμού που καταναλώνει φυσικό αέριο στην κουζίνα.
 7. Η εστία αερίου και ο θερμοσίφωνας συνδέονται με τον αγωγό αερίου μέσω εύκαμπτων σωλήνων.
 8. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης, η παροχή αερίου στο διαμέρισμα συνεχίζεται και το σύστημα λειτουργεί.

Σημαντικό! Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκκίνησης αερίου, βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις είναι σφιχτές. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα διάλυμα σαπουνιού, του οποίου η δημιουργία φυσαλίδων θα δείξει την ύπαρξη διαρροής και την ανάγκη βελτίωσης του αγωγού αερίου.

σωλήνα αερίου

Η πράξη αποδοχής έργων πρέπει να υπογράφεται μόνο μετά από πλήρη δοκιμή διαρροής του σωλήνα

Τι καθορίζει την τιμή της υπηρεσίας

Ο σχηματισμός της τιμής του σωλήνα αερίου στο διαμέρισμα επηρεάζει διάφορους παράγοντες, οπότε ο υπολογισμός γίνεται ξεχωριστά. Η εκτίμηση περιλαμβάνει το κόστος διακοπής του αερίου (για κάθε σπίτι μπορεί να είναι δική του), το μήκος του αγωγού φυσικού αερίου, ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών και η ανάπτυξη της τεκμηρίωσης του έργου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το έργο μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το ίδιο το έργο, το οποίο συχνά οδηγεί στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων εκσυγχρονισμού του εγχώριου αγωγού φυσικού αερίου.

Μιλώντας για συγκεκριμένες μορφές, ένα απλό κλάδεμα ενός αγωγού διαμέτρου 25 χιλιοστών (εξαιρουμένης της επικάλυψης του ανυψωτήρα) θα κοστίσει περίπου 3-4 χιλιάδες ρούβλια. Το κόστος της μετακίνησης του σωλήνα αερίου στην κουζίνα ξεκινά από 7 χιλιάδες ρούβλια. Ταυτόχρονα για κάθε επιπλέον μετρητή θα πρέπει να πληρώσετε κατά μέσο όρο 1,5-2 χιλιάδες ρούβλια. Αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε αρκετούς επιπλέον γερανούς και να συνδέσετε, για παράδειγμα, μια εστία, ένα φούρνο και ένα λέβητα θέρμανσης, το κόστος μπορεί να αυξηθεί σε 20 χιλιάδες ρούβλια.

Τι απειλεί την ανεξάρτητη (ανεπίσημη) μεταφορά του αγωγού αερίου

Έχοντας εξοικειωθεί με την επίσημη εκτίμηση της υπηρεσίας αερίου, ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αρχίζουν να αναζητούν ανεπίσημους τρόπους επίλυσης του προβλήματος του αγωγού φυσικού αερίου. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ακόμη και αν τα έργα εγκατάστασης εκτελούνται στο κατάλληλο επίπεδο, κανείς δεν θα κάνει αλλαγές στο τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματος. Επομένως, κατά την πώληση μπορεί να προκύψουν δυσκολίες. Φυσικά, αν πληρούνται όλες οι προδιαγραφές, το έργο μπορεί να συνταχθεί στην πραγματικότητα, αλλά η τιμή του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά πρόστιμα, θα αυξηθεί σημαντικά.

Επιπλέον, εάν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του σωλήνα, δεν θα είναι δυνατή η κατάθεση κάποιας αξίωσης. Η ανεπίσημη μεταφορά του αγωγού φυσικού αερίου προϋποθέτει την απουσία σύμβασης και την αποδοχή της εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αναλαμβάνει κάθε ευθύνη.

εργασίες συγκόλλησης

Όχι σε κάθε συγκολλητή έχει την άδεια να εκτελέσει τέτοια εργασία

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κινδύνους κατά την εργασία με φυσικό αέριο, είναι προτιμότερο να μεταφερθεί ο αγωγός σε ειδικούς της επίσημης εταιρείας. Και ακόμα περισσότερο μην το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Χωρίς τις κατάλληλες δεξιότητες, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λυπηρό.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map