Πρόσοψη για κουζίνα σε πλαίσιο από αλουμίνιο: αφιέρωμα σε μόδα ή πρακτική απόφαση

Πρόσοψη για κουζίνα σε πλαίσιο από αλουμίνιο: αφιέρωμα σε μόδα ή πρακτική απόφαση

Πρόσοψη για κουζίνα σε πλαίσιο από αλουμίνιο: αφιέρωμα σε μόδα ή πρακτική απόφαση

Ένα από τα αδύνατα σημεία των επίπλων κουζίνας είναι η προστατευτική άκρη στα άκρα των προσόψεων. Λόγω μηχανική τριβή, την υγρασία, αλλαγές θερμοκρασίας, ή απλά ένα δραστικό λειτουργία σε αυτές τις θέσεις συχνά αραίωση ή τη φλούδα προστατευτικά υλικά στρώμα που μπορεί να μην επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και ένα εξωτερικό ακουστικό. Όταν επιλέγετε μια κουζίνα με προσόψεις σε πλαίσιο αλουμινίου, μπορείτε να ξεχάσετε αυτά τα προβλήματα. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά των δομών αυτών από πρακτική και αισθητική άποψη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των προσόψεων με άκρα αλουμινίου

Διάφοροι τύποι προφίλ αλουμινίου χρησιμοποιούνται για την κατασκευή επιφανειών πλαισίου: επίπεδη ή κυρτή, λεπτή ή ευρεία, ορθογώνια ή στρογγυλή, μονή ή πολλαπλά επίπεδα. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη σχεδίαση, το μεταλλικό κούμπωμα αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των επίπλων σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

συρτάρι

Το μεταλλικό άκρο προστατεύει τα άκρα από ζημιά

πρόσοψη

Πρόσοψη με ευρύ και λεπτό προφίλ

Τα πλεονεκτήματα των προσόψεων πλαισίου:

 • Δομές δίνουν τη δομή, χάρη στην οποία οι πόρτες των ντουλαπιών και των βάθρων δεν χάνουν το αρχικό τους σχήμα.
 • Η στενή εφαρμογή στο υλικό βάσης προστατεύει αξιόπιστα τις προσόψεις από τη διείσδυση του μύκητα και τη μηχανική βλάβη.
 • Μια μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών και έγχρωμων λύσεων σας επιτρέπει να επιλέξετε έπιπλα για κάθε μοντέρνο εσωτερικό.
 • Αυξάνει την αντοχή στη φθορά ακόμα και ανέφικτο επικαλύψεις όπως PVC (δεδομένου ότι το προφίλ άκρη ταινία είναι κλειστή, δεν θα αποφυλλώνεται κατά την επαφή με το νερό).
 • Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε υλικό για να κάνετε την ίδρυση της πρόσοψης.
 • Το αλουμίνιο είναι εξαιρετικά υγιεινό - τα βακτήρια δεν πολλαπλασιάζονται στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • Είναι δυνατό να δημιουργηθούν ενδιαφέροντες συνδυασμοί, χάρη στη χρήση διαφορετικών υφών και χρωμάτων - το πλαίσιο γίνεται στοιχείο που θα ενώσει τη σύνθεση σε ένα ενιαίο σύνολο.
πλαστικά ντουλάπια

Συνδυασμένες θυρίδες από πλαστικό και γυαλί

Από τα minuses μπορεί να σημειωθεί το σχετικά υψηλό κόστος του μετάλλου μπορντούρα, για την κατασκευή τέτοιων προσόψεων απαιτούν ακριβή ρύθμιση του υλικού βάσης κάτω από το τμήμα προφίλ και την υψηλής ποιότητας αλουμίνιο δεν είναι φθηνή. Μερικές φορές οι καταναλωτές διαμαρτύρονται για τις αιχμηρές αρθρώσεις που σχηματίζονται στις γωνιακές αρθρώσεις. Για να αποφύγετε τον τυχαίο τραυματισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο στρογγυλής μορφής.

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα των προσόψεων πλαισίου είναι η μονότονη εμφάνιση του προφίλ αλουμινίου. Το μεταλλικό χρώμα απέχει πολύ από το να ταιριάζει σε όλους και είναι προβληματικό να το ζωγραφίζεις. κατασκευαστές επίπλων προσφέρουν χρώμα του σχεδιασμού, καθώς και το ασήμι, επίχρυσο ή χρώμιο, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η χαμηλή πρόσφυση της επιφάνειας του αλουμινίου, το οποίο τελικά διαγράφονται, ακόμη και το καλύτερο χρώμα ποιότητας σε σκόνη. Επίσης, υπό την επήρεια επιθετικών απορρυπαντικών και λειαντικών, το μέταλλο μπορεί να σκουραίνει ή να καλύπτεται με μικρές γρατζουνιές.

Σημαντικό! Υπάρχουν και άλλοι τύποι πλαισίων για προσόψεις, για παράδειγμα, μια συστοιχία. Αλλά το αλουμίνιο έχει πολύ μικρότερο βάρος και δεν δημιουργεί πρόσθετο φορτίο στο υλικό και τις συνδέσεις. Ναι, και η αντίσταση στο νερό στο μεταλλικό προφίλ δεν είναι υψηλότερη από ό, τι στο ισχυρότερο δέντρο.

Υλικά για προσόψεις πλαισίου

Η εμφάνιση του σετ κουζίνας επιλέγεται για το εσωτερικό στυλ, το μέγεθος του δωματίου και έναν ειδικό προϋπολογισμό. Αλλά τι είδους υλικό είναι κλειστό το προφίλ καρέ, εξαρτάται επίσης από τη διάρκεια ζωής και το σχεδιασμό των προσόψεων, έτσι ώστε να εξετάσει λεπτομερώς τις πιο δημοφιλείς προτάσεις από το οπλοστάσιο της βιομηχανίας επίπλων.

Προσαρμοσμένη μοριοσανίδα ξύλου

DSP προσόψεις για κουζίνα σε πλαίσιο αλουμινίου - μια επιλογή για φθηνή, αλλά πρακτική επισκευή. Οι μοριοσανίδες είναι κατασκευασμένες από τσιπς και πριονίδια συμπιεσμένα με θερμοσκληρυνόμενες ρητίνες. Χάρη σε ένα ευρύ φάσμα επιχρισμάτων, τα έπιπλα μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα ή να μιμούνται πιο ακριβά υλικά - ξύλο, μέταλλο, πέτρα.

κουζίνα

Κουζίνα κατασκευασμένη από μοριοσανίδα κάτω από ένα δέντρο

Μειονεκτήματα των προσόψεων από μοριοσανίδες:

 • Η παρουσία εσωτερικών κενών επηρεάζει την ποιότητα των συνδετήρων - η επανασύνδεση μιας τέτοιας κουζίνας δεν θα λειτουργήσει και με τα αρχικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν με την εγκατάσταση εξαρτημάτων.
 • Η συντομότερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με άλλα υλικά.
 • Κυρίως επίπεδη επιφάνεια - οι πλάκες δεν δίνουν τη θέση τους στην καλλιτεχνική κοπή με τη βοήθεια μηχανών φρεζαρίσματος. Ως διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν επικεφαλής στοιχεία, όπως καλούπια. Διακοσμήστε τις προσόψεις από χαρτόνι και με τα χέρια τους:
f5
f6
f7

Μεταλλικό περίβλημα μπορεί να λύσει εν μέρει τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της μοριοσανίδας - αστάθεια στην υγρασία και η εξάτμιση των επιβλαβών ρητινών φορμαλδεΰδης και φαινολικές φλούδα κατεστραμμένα ή κακώς εφαρμόστηκε άκρη.

Για τη σημείωση! Εάν οι προσόψεις είναι κατασκευασμένες από μοριοσανίδες, ανθεκτικές στην υγρασία, θα διαρκέσουν περισσότερο ακόμα και αν το προστατευτικό στρώμα έχει υποστεί ζημιά.

Το MDF είναι ο χρυσός λόγος ανάμεσα στην οικονομία και τη φυσικότητα

Εάν η φιλικότητα προς το περιβάλλον των υλικών είναι σημαντική για εσάς, αλλά η ακριβή σειρά είναι πολύ ακριβή - δώστε προσοχή στα έπιπλα κατασκευασμένα από μοριοσανίδες από MDF. Ως πρώτη ύλη, όπως στην περίπτωση των μοριοσανίδων, πριονίδι χρησιμοποιούνται, αλλά είναι πιο πρόστιμα και δεν περιέχουν ξένα εγκλείσματα των στερεών μάρκες, ρίζες ή βελόνες.

1

Πλεονεκτήματα των MDF προσόψεων:

 • Ποικιλία ανακούφισης - χάρη στην επίπεδη επιφάνεια και την πυκνή δομή της πλάκας, μπορούν να μεταποιηθούν εύκολα. Οι προσόψεις μπορούν να δοθούν σύνθετες κοίλες ή στρογγυλές μορφές, για να χτιστούν στον οπίσθιο φωτισμό, να τοποθετηθούν κρυφές λαβές και άλλα εξαρτήματα.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον - η MDF δεν χρησιμοποιεί ρητίνες που εξατμίζουν φορμαλδεΰδη και φαινόλη - οι φυσικές ουσίες χρησιμοποιούνται για να δεσμεύσουν το υλικό από ίνες ξύλου, το οποίο το ίδιο το ξύλο απελευθερώνει όταν θερμαίνεται.
 • Μεγάλη ποικιλία υλικών για εξωτερική επίστρωση για οποιοδήποτε εσωτερικό στυλ και χρώμα - σμάλτο, φιλμ, πλαστικό, φυσικό και τεχνητό καπλαμά.
κουζίνα

MDF ξύλο για ξύλο

Δεν υπάρχουν τόσα πολλά μειονεκτήματα για το MDF. Κύρια - κακή ανοχή στην υγρασία, όπως συμβαίνει με όλα τα ξύλινα υλικά. Αλλά το επιλύουμε επιλέγοντας τη σωστή επίστρωση, την οποία το περίγραμμα του πλαισίου διατηρεί αξιόπιστα από τη διαστρωμάτωση. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η τιμή για MDF-προσόψεις είναι τουλάχιστον 1,5 φορές υψηλότερη, σε σύγκριση με το ανάλογο του μοριοσανίδων.

Το κόστος των MDF προσόψεων με περίγραμμα αλουμινίου επηρεάζεται από την επιλογή του σχήματος (το σχήμα θα είναι ακριβότερο από 25-30 τοις εκατό). Για σύνθετες καλλιτεχνικές άλεσης, θα πρέπει επίσης να πληρώσετε τουλάχιστον το 20% της αρχικής τιμής του προϊόντος. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε υπερβολικά για ακριβές αδιάβροχες πλάκες ξένων παραγωγών - αρκεί να επιλέξουμε ένα στέρεο κάλυμμα και να το φροντίσουμε σωστά.

Για τη σημείωση! Ένα πιο φυσικό υλικό για προσόψεις είναι μια συστοιχία (ή ασπίδα επίπλων). Ξύλινες επιφάνειες φαίνονται ακριβά και εντυπωσιακά, αλλά τους πλαίσιο μπορντούρα προφίλ αλουμινίου χρησιμοποιείται σπάνια - μια σειρά από πολύ βαρύτερο κατασκευής, και θα κοστίσει τουλάχιστον 2 φορές πιο ακριβά από ό, τι ένα υψηλής ποιότητας MDF. Λόγω της ευρύτερης επιλογής διακοσμητικών επιχρισμάτων, το ξύλο από ξύλινες ίνες μπορεί να μιμηθεί τέλεια το χρώμα και τη δομή του φυσικού ξύλου.

MDF με άλεση

Επιχρισμένο MDF με άλεση

Υπέροχο γυαλί με διάφορους τύπους διακόσμησης

Οι γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν μια εύκολη και κομψή εμφάνιση στο εσωτερικό της κουζίνας, και η άκρη με μεταλλικό πλαίσιο αυξάνει τη δύναμη του υλικού και μειώνει τον κίνδυνο τυχαίας θραύσης. Αλλά ακόμα η βέλτιστη λύση θα είναι ο συνδυασμός γυάλινων προσόψεων με MDF ή μοριοσανίδες, ειδικά για τα κάτω ακουστικά. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα του γυαλιού.

πρόσοψη

Οι γυάλινες προσόψεις χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με MDF

κουζίνα

Αλλά μπορείτε να επιλέξετε μια κουζίνα, όπου το γυαλί θα γίνει το κύριο υλικό

Για την κατασκευή προσόψεων πλαισίου ισχύουν:

 • Το float glass είναι η τυπική επιλογή "παραθύρου" για τις κουζίνες με προϋπολογισμό. Το υλικό μπορεί να είναι διαφανές ή τονισμένο, αλλά δεν υπόκειται σε καμία πρόσθετη επεξεργασία που αυξάνει τα χαρακτηριστικά αντοχής. Κατά συνέπεια, αυτή η πρόσοψη, ακόμη και με το σκελετό του πλαισίου, είναι εύκολο να σπάσει και όταν φθαρεί, σχηματίζονται αιχμηρά κομμάτια, τα οποία μπορούν εύκολα να τραυματιστούν.
 • Χρωματιστό γυαλί-στην εσωτερική επιφάνεια του συνήθους "float" εφαρμόζεται μια ταινία, μέσω της οποίας μπορείτε να πειραματιστείτε με χρώμα και εικόνες στις προσόψεις. Επιπλέον, αν σπάσετε ένα τέτοιο ποτήρι, τα περισσότερα κομμάτια παραμένουν στην ταινία. Αλλά υπάρχουν χρωματιστές προσόψεις που είναι ζωγραφισμένα στο στάδιο της παραγωγής γυαλιού - δείτε τους πιο νίκη, αποκλείει τη δυνατότητα ξεφλούδισμα του ντεκόρ, αλλά διασπώνται με την ίδια ευκολία και το βαθμό της βλάβης, καθώς και το πρότυπο «επιπλέουν» .Tsvetnye γυαλί μπορεί να είναι αδιαφανές, γυαλιστερό και με ποικίλους βαθμούς διαφάνειας:
 • Θερμαινόμενο γυαλί - θερμική επεξεργασία σε θερμοκρασία 600-680 ° C αυξάνει τη δύναμη των προσόψεων σε 3-4 φορές. Αυτό το υλικό θεωρείται ότι είναι η βέλτιστη λύση για ασφαλή τρόφιμα - ακόμα και όταν υποστεί βλάβη από γυαλί ή απλώς θα ραγίσει ή θρυμματιστεί σε μικρούς κύβους με μη-οξεία άκρα.
γυαλί

Το σκληρυμένο γυαλί είναι πολύ πιο ασφαλές από το κανονικό

 • Το Triplex είναι το πιο ανθεκτικό γυάλινο υλικό για προσόψεις επίπλων. Η δομή αποτελείται από δύο στρώματα από γυαλί, μεταξύ των οποίων τοποθετείται ενισχυτική μεμβράνη πολυβινυλοβουτυράλης. Ένα τέτοιο υλικό κρατά την κρούση καλά, αλλά ακόμα και αν υποστεί βλάβη, η μεμβράνη δεν θα επιτρέψει στα θραύσματα να διασκορπιστούν. Το μόνο μειονέκτημα των προσόψεων από το τριπλό είναι μια υψηλή τιμή.
τριπλό

Δομή τριπλής

Για τη σημείωση! Η αντοχή των προσόψεων του πλαισίου επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος του προφίλ - ένα ευρύ πλαίσιο θα γίνει πιο αξιόπιστη στήριξη και προστασία από τη λεπτή άκρη.

Πλεονεκτήματα των γυάλινων προσόψεων:

 • Αντοχή στις παραμορφώσεις - δεν αντιδρούν στο νερό, ανέχονται υψηλές θερμοκρασίες, δεν καίγονται και δεν στεγνώνουν από το φως του ήλιου.
 • Υγιεινή και οικολογική - δεν εκπέμπουν τοξικές ουσίες και δεν δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μυκήτων.
 • Με τη βοήθεια της τεχνικής κάμψης μπορεί να πάρει μια ποικιλία από λυγισμένα σχήματα.
γυαλί για προσόψεις

Γυαλισμένο γυαλί για προσόψεις

 • Εύκολη εγκατάσταση (η εργοστασιακή μονάδα μπορεί να συναρμολογηθεί από τα χέρια κάποιου), δυνατότητα αυτόματης αντικατάστασης όταν η πρόσοψη είναι κατεστραμμένη.
 • Ευρείες δυνατότητες σχεδίασης χάρη στην τεράστια ποικιλία χρωμάτων των πολυστρωματικών μεμβρανών και σε άλλες μεθόδους διακόσμησης - εκτύπωση φωτογραφιών, ψάθες, αμμοβολή διαφόρων σχεδίων και εφέ φωτισμού.
προσόψεις πλαισίου

Ο οπίσθιος φωτισμός συμπληρώνει τέλεια τις προσόψεις των πλαισίων με γυαλισμένο γυαλί

φωτισμό

Οπίσθιος φωτισμός - πρακτική και αποτελεσματική διακόσμηση για γυάλινες προσόψεις

σχέδιο

Στο γυαλί, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε εικόνα με τη μέθοδο εκτύπωσης φωτογραφιών

Εκτός από την αμφιλεγόμενη δύναμη, έχουμε ένα ποτήρι είναι μερικά περισσότερα μειονεκτήματα: απαιτεί συνεχή φροντίδα, διότι ακόμη και στην επιφάνεια ματ πλήρως ορατή πιτσιλιές και τα δακτυλικά αποτυπώματα, και η τιμή των μετώπων πλαισίου αξιόπιστες πλαστικοποιημένο ή μετριάζεται υλικό είναι πολύ υψηλότερο από τους συνομηλίκους από MDF.

Σημαντικό! Για προσόψεις από γυαλί πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά εξαρτήματα - κλεισίματα πόρτας, χειρολαβές, μεντεσέδες και το ίδιο το πλαίσιο από αλουμίνιο τοποθετείται είτε με λεπτό ελαστικό παρέμβυσμα είτε με κόλληση. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η επαφή του γυαλιού με τα εξαρτήματα να είναι ελάχιστη, διαφορετικά η πρόσοψη μπορεί να σπάσει κατά τη θέρμανση ή την ψύξη του μετάλλου.

Οι πιο πρακτικές επιλογές επίστρωσης

Παρά την ομορφιά και την ευελιξία των υαλοπινάκων, οι MDF και οι μοριοσανίδες είναι οι ηγέτες στην αγορά προσόψεων πλαισίου. Και για αυτά τα υλικά, η ποιότητα της εξωτερικής επίστρωσης είναι εξαιρετικά σημαντική.

Οι πιο πρακτικές λύσεις είναι:

Διάφορες ταινίες

Η προστασία ξύλινων σανίδων με στρώμα από PVC ή τεχνητό καπλαμά αυξάνει την αντοχή στην υγρασία. Αλλά όλες αυτές οι επικαλύψεις έχουν πολλά κοινά μειονεκτήματα: τελικά ξεθωριάζει στον ήλιο, καταστρέφονται εύκολα μηχανικά και πρακτικά δεν μπορεί να είναι η αποκατάσταση (ακόμη και αν η διαδικασία γρατσουνιές κερί ή βαφή, εξωτερικές προσόψεις αφήνει πολύ από το επιθυμητό). Αλλά τέτοιες ταινίες σας επιτρέπουν να μιμείται διάφορα ακριβά υλικά, να διακοσμήσει τις προσόψεις με πατίνα, όλα τα είδη των σχεδίων, στολίδια για μια ελάχιστη τιμή.

τελειώματα επίπλων κουζίνας

Διακόσμηση των επίπλων κουζίνας

Πλαστικό ανθεκτικό στη θερμότητα

Το ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό για κουζίνα σε αλουμινένιο πλαίσιο είναι η πιο επιτυχημένη λύση όσον αφορά την πρακτικότητα. Με επίστρωση σε διάφορα στρώματα, το κάλυμμα ταιριάζει απόλυτα με το υλικό της σανίδας και γίνεται εξαιρετική προστασία από το νερό και τις υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, το πλαστικό καθαρίζεται πλήρως από το κόστος μαγειρέματος χωρίς τον κίνδυνο απολέπισης, δεν καίγεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και έχει ποικίλες επιλογές χρωμάτων για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

προσόψεις

Πλαστικές προσόψεις με προφίλ αλουμινίου

Σημαντικό! Το πλαστικό φινίρισμα έχει επίσης τη δική του ποικιλία. Η πιο ανθεκτική και ανθεκτική επίστρωση - πλαστικό HPL - εφαρμόζεται υπό υψηλή πίεση και κυριολεκτικά μεγαλώνει σε πλάκα. Το εναλλακτικό ρολό CPL - είναι στην πραγματικότητα το ίδιο φιλμ, μόνο πιο πυκνό και ανθεκτικό, αλλά με την πάροδο του χρόνου επίσης απολεπίζει.

Βαφή

Η πρόσοψη ψεκάζεται με σμάλτο σε διάφορα στρώματα, γυαλισμένη και στερεωμένη με βερνίκι. Η προστασία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε προσόψεις οποιουδήποτε σχήματος και υφής, αλλά το πιο δημοφιλές απόλυτα επίπεδη οθόνη, της οποίας γραμμές gloss τονίζουν, μεταλλική λάμψη, τόνο ματ πρακτικό ή αλλαγή χρώματος αποχρώσεις (φαινόμενο «χαμαιλέοντα»). Αλλά το χρώμα βαρεθεί με το χρόνο, το βερνίκι φθείρεται και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί η σωστή σκιά για αποκατάσταση. Επιπλέον, μια τέτοια επίστρωση δεν υπόκειται μόνο σε γρατσουνιές, αλλά και σε τσιπ.

προσόψεις

Βαμμένες προσόψεις

Συνοψίζουμε. Οι πιο οικονομικές και βραχύβιες επικαλύψεις είναι ταινίες, αλλά έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και διαφορετικών απομιμήσεων. Τα σμάλτα είναι θεαματικά, αλλά ακριβά και μη πρακτικά. Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή, όσον αφορά την αντίσταση στη φθορά, για πλαστική κουζίνα σε πλαίσιο αλουμινίου - επισυνάπτονται φωτογραφίες από διάφορα σχέδια:

f21
f22
f23
f24
f25
f26

Χρωματικές λύσεις για προσόψεις πλαισίου

Για κουζίνες διακοσμημένες σε διατηρημένο κλασικό ύφος ή ζεστή χώρα, μπορείτε να επιλέξετε προσόψεις πλαισίου από MDF με απομίμηση ξύλου. Αλλά για τέτοιους εσωτερικούς χώρους θα χρειαστεί να χρωματίσετε το προφίλ αλουμινίου κάτω από το χρώμα του υλικού βάσης - όμως το μοντέρνο μέταλλο δεν εναρμονίζεται καλά με ρουστίκ ή ιστορικά στυλ. Αλλά για high-tech, techno, art nouveau ή μινιμαλισμό - θα ταιριάζει απόλυτα, ειδικά σε συνδυασμό με γυαλί ή γυαλιστερά επιχρίσματα.

Μοντέρνοι εσωτερικοί χώροι με προσόψεις πλαισίου:

f27
f28
f29

Εάν δεν είστε οπαδός συγκεκριμένου στυλ, μπορείτε να διακοσμήσετε την κουζίνα σας, συνδυάζοντας σωστά τις προσόψεις με το χρώμα και δημιουργώντας το δικό σας μοναδικό σχέδιο.

Μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές:

 1. Το μονόχρωμο είναι το απλούστερο σχέδιο με το οποίο όλες οι προσόψεις κουζίνας είναι κατασκευασμένες σε ένα χρώμα. Και μπορεί να είναι είτε ουδέτερος λευκός ή μπεζ τόνος, και ριζικό μαύρο, πλούσιο κόκκινο και άλλα φωτεινά χρώματα. Μόνο μονοχρωματικά ανοιχτά χρώματα επιλέγονται παραδοσιακά για μικρά δωμάτια και κορεσμένα ή σκοτεινά για ευρύχωρες κουζίνες.
κόκκινη κουζίνα

Φωτεινή κόκκινη κουζίνα

σετ

Ανοιχτό πράσινο σαλάτα με ένθετα από γυαλί

 1. Αντιπαράθεση - για να κάνετε το τοίχο της κουζίνας ένα φωτεινό στοιχείο του εσωτερικού, μπορείτε να παίξετε στις αντιθέσεις. Για να γίνει αυτό, επιλέξτε χρώματα που βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του τροχού χρώματος, για παράδειγμα, άσπρο και μαύρο, κίτρινο και μοβ, ροζ και ανοιχτό πράσινο. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι κορεσμένες φωτεινές αποχρώσεις γίνονται γρήγορα ελαστικές και αυτό το σχέδιο μπορεί σύντομα να βαρεθεί. Ως εκ τούτου, μια επιλογή win-win είναι η αραίωση των χρωμάτων σε αντίθεση με το ουδέτερο χρώμα (λευκό, μπεζ, γάλα, γκρι, και σε ευρύχωρα δωμάτια - και μαύρο).
εσωτερικό κουζίνα

Ασπρόμαυροι εσωτερικοί χώροι - το κλασικό των παιχνιδιών αντίθεσης

χρωματιστές προσόψεις

Φωτεινές προσόψεις

 1. Συνδυασμός - η επιλογή των χρωμάτων και ο αριθμός τους καθορίζονται από το μέγεθος του δωματίου και τις προσωπικές γευστικές προτιμήσεις. Η βασική προϋπόθεση είναι ότι οι γειτονικές προσόψεις φαίνονται αρμονικά κοντά, συμπληρώνουν ή σκιάζουν ο ένας τον άλλο, αλλά μην κόβετε τα μάτια σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να συνδυάσετε δύο ή τρεις αποχρώσεις και όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου:
f34
f35
f36

Για τη σημείωση! Για λόγους ευκολίας, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν συχνά έναν τροχό χρώματος, ο οποίος βοηθά στην επιλογή της βέλτιστης απόχρωσης για το χρώμα που σας αρέσει.

περίγραμμα

Το σχήμα της αλληλεπίδρασης των διαφόρων χρωμάτων

Σχετικά βίντεο

Τύποι και σχήματα προφίλ αλουμινίου για προσόψεις κουζίνας:

Κατασκευή προσόψεων επίπλων με άκρο αλουμινίου:

Επένδυση πρόσοψης με προφίλ αλουμινίου:

Και η τελευταία συμβουλή: για τις προσόψεις των πλαισίων, η ακρίβεια στις μετρήσεις και η σωστή συναρμολόγηση είναι σημαντική, οι μικρότερες ρωγμές και άλλα ελαττώματα στη συναρμολόγηση μπορούν να προκαλέσουν διείσδυση υγρασίας και παραμόρφωση του ιστού. Επειδή οι ειδικές αυλακώσεις εφαρμόζονται στις πλάκες ή το γυαλί για τη σύνδεση του προφίλ με τις πλάκες ή το γυαλί χρησιμοποιώντας μια μηχανή φρεζαρίσματος, είναι προβληματική η ρύθμιση της εσφαλμένης μέτρησης επί τόπου. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να πειραματιστεί με αυτο-συναρμολόγηση (αν δεν είστε επαγγελματίας επιπλοποιός, φυσικά), είναι καλύτερα να αναθέσει το έργο αυτό σε ειδικούς που θα κάνουν τις μετρήσεις και σωστά συλλέγουν και που με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 + = 77

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map