Επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή για μια συμπαγή ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας

Επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή για μια συμπαγή ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας

Επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή για μια συμπαγή ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας

Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές πρέπει να έχουν δύο συμπληρωματικές ιδιότητες - να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικές και να ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ του εσωτερικού της κουζίνας. Όταν υπάρχει έλλειμμα ελεύθερου χώρου σε διαμερίσματα μικρού μεγέθους, εμφανίζεται μια ακόμη απαίτηση - συμπαγεια. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να κατασκευαστούν στην κουκούλα κουζίνας πλάτους 50 cm, για να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες των ιδιοκτητών και να παρέχουν το απαραίτητο επίπεδο άνεσης.

Πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων οικιακών συσκευών

Η πρακτική δείχνει ότι τα ενσωματωμένα μοντέλα προτιμώνται όχι μόνο από ιδιοκτήτες μικρού μεγέθους κατοικιών αλλά και από ιδιοκτήτες πολυτελών διαμερισμάτων με εμβαδόν 20μ² και άνω. Το γεγονός είναι ότι οι μικρού μεγέθους τεχνικές συσκευές είναι ευκολότερο να μεταμφιεστούν για ακριβές προσόψεις, διατηρούμενες σε κλασικό ή εθνικό στυλ, όπου οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί και μηχανικοί βοηθοί δεν είναι απολύτως κατάλληλοι.

εξάτμιση

Η κουκούλα πίσω από την πρόσοψη επίπλων στο κλασικό εσωτερικό

Εκτός από τις βολικές διαστάσεις εγκατάστασης, οι κουκούλες κουζίνας του προτύπου 50 έως 50 έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, δεδομένου ότι είναι λιγότερο ισχυροί.
  • Εξοικονομήστε ενέργεια.
  • δίνουν χώρο πάνω από τη σόμπα σε έπιπλα.
  • διαφέρουν ως προς την αξία του προϋπολογισμού.

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα: για παράδειγμα, οι συμπαγείς τροποποιήσεις δεν είναι σε θέση να καλύψουν ολόκληρο τον όγκο του αέρα σε μεγάλους χώρους, και ως εκ τούτου να τις καθαρίσουν ποιοτικά. Η επιλογή των τεχνικών συσκευών ενσωματωμένου τύπου είναι πολύ πιο περιορισμένη από την περιοχή των τοιχωμάτων θόλου και νησιδίων.

Απαιτούμενος ή μη αγωγός αέρα

Η παρουσία ενός αγωγού αέρα - που οδηγεί στην οπή εξαερισμού - δεν εξαρτάται από το μέγεθος του περιβλήματος, έτσι ώστε η αγορά να μπορεί να βρει παραλλαγές διαφόρων τροποποιήσεων. Όταν επιλέγετε αξίζει να ξεκινήσετε από τις δυνατότητες της καμουφλάζ, έτσι ώστε ο κυματοειδής σωλήνας ή το ογκομετρικό ορθογώνιο κουτί να μην είναι ευδιάκριτο. Εάν το κανάλι μπορεί να κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη δομή ή διακοσμητικές λεπτομέρειες ενός εσωτερικού επίπλου, τότε αξίζει να εξεταστούν οι προτάσεις με έναν αεραγωγό.

κουκούλα με αγωγό

Η κουκούλα με τον αγωγό είναι κρυμμένη μέσα στα ντουλάπια

Εάν οι συνθήκες δεν σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε απαλά και ήσυχα το κανάλι για τη μετακίνηση του χρησιμοποιημένου αέρα, σας συνιστούμε να σταματήσετε στο μοντέλο ανακύκλωσης με ένα σύνολο φίλτρων. Ο αγωγός αέρα δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση, αφού ο καθαρισμός του αέρα λαμβάνει χώρα λόγω του μηχανισμού φιλτραρίσματος που βρίσκεται μέσα στο περίβλημα. Οι κεκλιμνες και επίπεδες κουκούλες για την κουζίνα μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, αφού δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την οπή εξαερισμού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της κουκούλας πλάτους 50 cm

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες των στενών ενσωματωμένων συσκευών, θα παρατηρήσετε ότι είναι πολύ μικρότερες από αυτές των αντίστοιχων ξεχωριστών επιλογών. Ωστόσο, ακόμη και με μια μικρή επιλογή, μπορεί κανείς να βρει διαφορές στην ισχύ, το επίπεδο θορύβου και τον αριθμό των αντικαταστάσιμων φίλτρων. Ας δούμε λεπτομερέστερα τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά των ενσωματωμένων συσκευών πλάτους 50 cm και να μάθουμε ποια από τα προτεινόμενα δείγματα είναι προτιμότερα.

Παραγωγικότητα: τύπος υπολογισμού

Ο δείκτης απόδοσης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την περιοχή του χώρου και από την ισχύ της μονάδας καυσαερίων, καθώς μια ασθενής, λανθασμένα επιλεγμένη συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πλήρως τον καθαρισμό του αέρα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι που σας επιτρέπουν να υπολογίσετε την απόδοση μιας τεχνικής συσκευής. Εδώ είναι ένα από τα πιο απλά να υπολογίσετε:

όγκος (Ε x Π x Υ) x 12 x 1,3

Η ένταση είναι εύκολο να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ρουλέτα κατασκευής, που μετράει το πλάτος, το μήκος και το ύψος. Ο αριθμός 12 είναι ο ελάχιστος αριθμός κύκλων ανακύκλωσης και 1.3 είναι ο συντελεστής σφάλματος. Η απώλεια παραγωγικότητας συμβαίνει όταν ο αέρας στην έξοδο μέσω του αγωγού ή κατά τον καθαρισμό με φιλτράρισμα συναντά διάφορα είδη αντίστασης. Παρεμπιπτόντως, ο συντελεστής σφάλματος για μοντέλα με φίλτρα είναι ελαφρώς υψηλότερος - 1, 7.

1
ενσωματωμένη κουκούλα

Η πλήρως ενσωματωμένη καυσαερίων KuppersbergInlinea 52 C είναι κατάλληλη για όλους τους εσωτερικούς χώρους

Για να επιλέξετε την απαιτούμενη ισχύ, συγκρίνετε τους υπολογισμούς σας με αυτούς που καθορίζονται στις οδηγίες του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, η παραγωγικότητα της μονάδας KuppersbergInlinea 52 C είναι 650 m³ / h, αυτό αρκεί για να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα σε ένα δωμάτιο 15-18 μ².

Επίπεδο θορύβου - όχι υψηλότερο από το κανονικό

Είναι λάθος να υποθέσουμε ότι ο δείκτης στάθμης θορύβου είναι δευτερεύων. Για όσους περνούν πολύ χρόνο μαγειρικής ή που κατέχουν κουζίνα-καθιστικό, αυτό το χαρακτηριστικό θα πρέπει να είναι στη δεύτερη θέση μετά την παράσταση.

Οι σύγχρονες ήσυχες κουκούλες στην κουζίνα 50 έως 50 ή 60 έως 60 διαθέτουν ακουστική προστασία από ανεμιστήρες και κινητήρες, οι οποίοι δημιουργούν θόρυβο κατά τη λειτουργία. Επιπλέον, οι ήχοι συμβαίνουν όταν ο αέρας μετακινείται μέσα στις δομές εξαερισμού. Από τον θόρυβο αυτού του είδους μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μόνο τρόπο - να μειώσετε τον αριθμό περιστροφών των αεραγωγών ή να αυξήσετε τη διάμετρο των σωλήνων.

ElikorIntegrated GLASS 50

ElikorΟ ολοκληρωτής GLASS 50 με επίπεδο θορύβου 55 dB

Οι κατασκευαστές που ενδιαφέρονται για την υγεία των καταναλωτών λαμβάνουν διάφορα μέτρα για τη μείωση του θορύβου και προσπαθούν να τη διατηρήσουν κάτω από 60 dB. Ωστόσο, ακόμη και τώρα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν προτάσεις (συνήθως επίπεδες αυτόνομες τροποποιήσεις) με παραμέτρους 62 dB. Η βέλτιστη επιλογή για τη δημιουργία άνετης ατμόσφαιρας είναι 50-55 dB.

Φωτισμός - άνεση στον χώρο εργασίας

Πολλά μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λαμπτήρες οπίσθιου φωτισμού - αλογόνου ή LED που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίνακα. Βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα φίλτρα λίπους και προστατεύονται από ανθεκτικό ματ ή απόλυτα διαφανές γυαλί. Ο φωτισμός είναι απαραίτητος όταν οι ενότητες επίπλων καλύπτουν εν μέρει τον φωτισμό οροφής και δεν παρέχονται πρόσθετοι λαμπτήρες κάτω από τις θήκες.

φωτισμό

Ο φωτισμός ανάβει την εστία

Η παρουσία μικρών λαμπτήρων που βρίσκονται κατά μήκος της περιμέτρου του εξωτερικού πάνελ, παίζει διακοσμητικό ρόλο στο εσωτερικό του δωματίου. Οι όμορφες επιφάνειες με νικέλιο και οι γυαλιστερές προσόψεις φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές κάτω από τις ακτίνες του τεχνητού φωτός.

Έλεγχος - ευκολία προσαρμογής

Ο εύκολος έλεγχος θα επιλέξει γρήγορα την επιθυμητή λειτουργία, θα ενεργοποιήσει τον πρόσθετο φωτισμό, θα αλλάξει τις παραμέτρους ισχύος. Υπάρχουν δύο τύποι - χειροκίνητο (μηχανικό) και τηλεχειριστήριο (με τηλεχειριστήριο). Το χειροκίνητο, με τη σειρά του, μπορεί να είναι ολισθητήρας, κουμπί και πληκτρολόγιο.

Σε συμπαγείς αναρτημένες κουκούλες σε μια κουζίνα χωρίς κανάλι αέρα κανονικού πλάτους, συνήθως ένας μηχανικός τύπος ρύθμισης, δηλαδή ο έλεγχος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας κουμπιά που βρίσκονται στον μπροστινό πίνακα. Για παράδειγμα, το μοντέλο Shindo METIDA 50 B με τα κουμπιά μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία (εκροή ή κυκλοφορία), να ανάψει τη λάμπα, να αλλάξει την ταχύτητα. Με προγραμματιζόμενες τροποποιήσεις, η λειτουργία αερισμού διαστήματος μπορεί να ρυθμιστεί με το πάτημα ενός κουμπιού.

αυτόνομη εξάτμιση

Επίπεδη αυτόνομη συσκευή εξαγωγής με κουμπί ελέγχου κουμπιού

Μερικοί κατασκευαστές αυξάνουν τη γραμμή ενσωματωμένων μονάδων λόγω των επιλογών ρύθμισης. Για παράδειγμα, μεταξύ των δειγμάτων της μάρκας Bosch μπορείτε να βρείτε συρόμενες κουκούλες 60 cm και 50 cm με διάφορους τύπους ελέγχου:

  • BOSCH DHL545S - ρυθμιστικό;
  • BOSCH DHL575C - πλήκτρο?
  • BOSCH DFS067K50 - οθόνη αφής.

Οι επιλογές με οθόνη αφής έχουν υψηλότερο κόστος.

Πλακέτα Bosch DWB 068J50

Πάνελ αφής Bosch DWB 068J50

Συμπαγείς συσκευές στο εσωτερικό

Ο σχεδιασμός δομοστοιχείων 50 cm πλάτος και 60 cm πλάτος δεν διαφέρει σε ποικιλία, αλλά μερικές αποχρώσεις μπορούν ακόμα να έρθουν σε πρακτικό όταν επιλέγουν. Δεν χρειάζεται απολύτως να ανησυχείτε για την εμφάνιση πλήρως ενσωματωμένων τροποποιήσεων: είναι κρυμμένες στο ντουλάπι πάνω από την εστία και ακόμη και η μονάδα ελέγχου δεν είναι στην οπτική επαφή. Εάν το στυλ του εσωτερικού δεν συνεπάγεται την τοποθέτηση ενός τύπου τρούλου ή τζακιού, η καλύτερη επιλογή είναι η ενσωματωμένη κουκούλα στην κουζίνα 50 ή 60 cm πλάτος.

ενσωματωμένη μονάδα

Πλήρως ενσωματωμένη μονάδα

Οι επίπεδες συσκευές είναι σαφώς ορατές. Θεωρούνται ότι είναι ενσωματωμένες υπό όρους, αφού καταλαμβάνουν λίγο χώρο και βρίσκονται ακριβώς επάνω από την πλάκα. Η κύρια διαφορά είναι στο σχέδιο χρώματος. Για επιλογή υπάρχει μια κλασική παλέτα: άσπρο, μαύρο, μπεζ, ασημί.

κουζίνα

Παραλλαγή προϋπολογισμού σε επίπεδη έκδοση

Οι ενσωματωμένες μονάδες πίσω από την πρόσοψη κρύβουν ένα τμήμα εργασίας με έναν κινητήρα (ή δύο κινητήρες), ανεμιστήρες, φίλτρα, μια μονάδα προγράμματος και μια οθόνη αφής ή ένα σύνολο κουμπιών που βρίσκονται στην μπροστινή πλευρά. Στην ποικιλία του σχεδιασμού χρωμάτων προστίθεται η δυνατότητα εγκατάστασης διακοσμητικής ταινίας - πλαστικό, γυαλί, ματ, γυαλιστερό ξύλο. Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός του μπαρ αντιστοιχεί στην πρόσοψη της κουζίνας.

εξάτμιση

Ο ολισθητήρας είναι διακοσμημένος με διακοσμητικό πάνελ που επαναλαμβάνει την υφή της πρόσοψης

Βαθμολογία των καλύτερων παραγωγών

Για να επιλέξετε την καλύτερη κουκούλα για την κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αξιολογήσεις που συνθέτουν ανάλογα με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά, το σχεδιασμό, τις μεμονωμένες τεχνικές παραμέτρους. Η κορυφαία μας 5 βασίζεται στη δημοτικότητα των εμπορικών σημάτων στη Ρωσία. Τα πρώτα τρία ανήκουν σε γερμανικά προϊόντα, τα οποία διακρίνονται πάντα από την υψηλή ποιότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Κατά την επιλογή των καλύτερων κουκούλες για την κουζίνα το 2016, οι γερμανικές μάρκες "φωτίζονται".

Bosch

Η Bosch προσφέρει μια επιλογή συσκευών οποιουδήποτε τύπου: πλήρης, με γείσο, ενσωματωμένο ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει το δείγμα ανοξείδωτου χάλυβα DHL575C, το οποίο δίνει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς πλήρη ελευθερία επιλογής για τοποθέτηση. Πλεονεκτήματα: Χαρακτηριστικά για αυτό το χαμηλό επίπεδο θορύβου της μάρκας (53 dB), βέλτιστη απόδοση (610 m³ / h), βολικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, αυτόματη απενεργοποίηση του επιλεγμένου τρόπου λειτουργίας. Ένα φωτισμό επιτυχίας που φωτίζει πλήρως την περιοχή εργασίας.

Εάν το σετ μικροφώνου-ακουστικού έχει ένα ειδικό κουτί πάνω από την κουζίνα, είναι κατάλληλο το μοντέλο DHI646CQ με συρόμενη οθόνη και η δυνατότητα διακόσμησης με μια διακοσμητική ράβδο. Ιδιαίτερα ήσυχη (48 dB), η μονάδα εξοικονόμησης ενέργειας είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους, καθώς η χωρητικότητά της είναι 300 m³ / h.

Τεχνολογία Bosch

Μη διακριτική και παραγωγική τεχνολογία Bosch

Μια δημοσιονομική έκδοση της γνωστής μάρκας στον κόσμο είναι μια συσκευή τύπου γείσο, για παράδειγμα, DHU645U. Εξωτερικά, δεν διαφέρει πολύ από άλλες μάρκες, στην πραγματικότητα, το υλικό από το οποίο γίνεται η συσκευή είναι ισχυρότερο και τα φίλτρα αντικατάστασης διαρκούν περισσότερο. Πλεονεκτήματα: δύο κινητήρες, εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία (52 dB), εναλλαγή τριών σταδίων.

Τύπος γείσο DHU645U

Μοντέλο τύπου γείσου DHU645U

Κρόνα

Η δημοτικότητα της επόμενης γερμανικής μάρκας εξηγείται από ένα ευρύ φάσμα και διαθεσιμότητα, αν και ακόμη και φθηνά μοντέλα Krona είναι εξαιρετικής ποιότητας.

ενσωματωμένη Krona

Συμπαγής ενσωματωμένη Krona

Δώστε προσοχή στις τροποποιήσεις από την τελευταία σειρά Kamilla:

  • Το KamillaWood - κατάλληλο για μοντέρνους και κλασικούς εσωτερικούς χώρους, εξοπλισμένο με κομψό συρόμενο πάνελ με δυνατότητα τοποθέτησης διακοσμητικού μπαρ.
  • Το KamillaSlim - έχει ένα εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο πλάτους 17 mm.
  • KamillaPower - οι πιο ισχυροί αντιπρόσωποι με δύο κινητήρες και χωρητικότητα 800 m³ / h.
KamillaPower

Έτσι μοιάζει με το KamillaPower στο εσωτερικό

Γνώστες συμπαγές και ησυχία εκτιμήσουν δείγμα Kamilla λεπτή INOX 500 με ένα επίπεδο θορύβου των 38 dB, χωρητικότητας 390 m³ / h και μία ταχύτητα τρεις τρόπους.

Siemens

Ο τρίτος αντιπρόσωπος της Γερμανίας είναι η Siemens. Είναι γνωστότερο ως κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων, αλλά οι συσκευές κουζίνας αυτής της μάρκας έχουν αποδειχθεί μόνο από την καλύτερη πλευρά.

http://www.v24.lv/userfiles/img/c/1341/cda50b7c7c85b97e420da58b5f237354.jpg - Συρτάρι καλύπτει πλήρως την «καυτή» ζώνη

Ως ένα παράδειγμα, ας θεωρήσουμε Siemens LI67RB540 ανοξείδωτο χάλυβα - εσοχή στην υπομονάδα ντουλάπι με διπλό σύστημα λειτουργίας (κυκλοφορία / καθαρισμού) διαφορετικά στάδια 5 ισχύς εξόδου των 740 m³ / h, το επίπεδο ήχου των 42 dB. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τα κουμπιά, όλα τα δεδομένα αντανακλώνται στην οθόνη 7 τμημάτων. Το πλεονέκτημα είναι η οικονομία - η μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας είναι 34,9 kWh / έτος. Το φίλτρο λίπανσης μετάλλων καθαρίζεται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων.

ASKO

Στην τέταρτη γραμμή θα βάλουμε τη μάρκα ASKO από τη Σλοβενία, η οποία χρησιμοποιείται επίσης ενεργά από Ρώσους καταναλωτές. Ένας τυπικός εκπρόσωπος αυτής της μάρκας είναι η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου CC4527S, η οποία, χάρη στο πλάτος των 52 cm και παραγωγή 620 m³ / h, είναι κατάλληλη για χώρους διαφόρων μεγεθών.

http://microklimat.pro/wp-content/uploads/2016/03/17-c.jpg - Τα μοντέλα ASKO με κλίση ανταγωνίζονται πλήρως

Δύο λαμπτήρες δημιουργούν έντονο φωτισμό στην περιοχή εργασίας, ενώ οι 4 ταχύτητες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε την πιο βολική λειτουργία. Ένα αποσπώμενο φίλτρο αλουμινίου που καθαρίζεται εύκολα, ένα χρονόμετρο, ένα βρώμικο δείκτη φίλτρων είναι μικρές, αλλά σημαντικές, αποχρώσεις που βοηθούν στη φροντίδα.

ELIKOR

Στην αξιολόγηση των κατασκευαστών κουκούλες για την κουζίνα, πρέπει επίσης να σημειώσουμε την εγχώρια εταιρεία. Μια γνωστή ρωσική μάρκα ELIKOR, ανεμιστήρες για τις οποίες παρέχονται από την Ιταλία, δεν είναι κακό. Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή σας στις ενότητες Integra - οικονομικές συσκευές με συρόμενο πάνελ. Ο νέος στρόβιλος, που δημιουργήθηκε από την ιταλική τεχνολογία, σας επιτρέπει να διατηρήσετε το επίπεδο θορύβου σε άνετα όρια 34 - 55 dB (για διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας).

http://remont-volot.ru/uploads/posts/2015-10/thumbs/1444847129_design-kuhni-6-kv-metrov-7.jpg - Διακοσμητικά πάνελ «κάτω από το δέντρο»

Δύο ταχύτητες, φωτίζοντας 2 λαμπτήρες, που παράγουν 400 m³ / h - ένα καθολικό σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών, κατάλληλο για χώρο συντήρησης 10-15 m². Το συρόμενο πάνελ είναι διακοσμημένο με φυσικό ξύλο, επιλεγμένο στο χρώμα των προσόψεων της κουζίνας.

Σχετικά βίντεο

Οι αναθεωρήσεις βίντεο θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κουκούλες σπιτιού και να μην κάνετε λάθη όταν επιλέγετε.

ElikorIntegra 50/60 - σύντομη, αλλά ενημερωτική ανασκόπηση:

Ανασκόπηση βίντεο της τηλεσκοπικής τροποποίησης του ELEYUS STORM:

Όλα για το δημοφιλές ρωσικό εμπορικό σήμα Elikor:

Συγκριτική επισκόπηση ενσωματωμένων και επίπεδων μοντέλων:

Η ποικιλία των σημάτων και οι διάφορες τροποποιήσεις επιτρέπουν την επιλογή κουκούλας για μια πλάκα με τις απαραίτητες τεχνικές παραμέτρους και διαστάσεις. Η ενσωματωμένη ενότητα των 50-60 cm είναι μια εξαιρετική λύση για τον εξοπλισμό της κουζίνας σε μοντέρνο ή κλασικό στιλ, οικονομικό, ήσυχο και βολικό για να το διαχειριστείτε.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

79 − = 72

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map