Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο ή καλύτερα να επιλέξετε ένα άλλο μέρος για ένα φούρνο μικροκυμάτων

Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο ή καλύτερα να επιλέξετε ένα άλλο μέρος για ένα φούρνο μικροκυμάτων

Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο ή καλύτερα να επιλέξετε ένα άλλο μέρος για ένα φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας βοηθά να ζεστάνετε γρήγορα το πρωινό, τον μη κατεψυγμένο κρέας και το βραδινό γεύμα. Για μια νοικοκυρά είναι απλά ένας ιδανικός βοηθός στην κουζίνα. Η εγκατάσταση και η λειτουργία αυτού του εξοπλισμού είναι όσο το δυνατόν πιο απλή, αρκεί να το συνδέσετε στην πρίζα. Αλλά είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο, λαμβάνοντας υπόψη ότι και οι δύο συσκευές καταναλώνουν ηλεκτρισμό και παράγουν θερμότητα. Πόσο ασφαλής είναι η άμεση γειτονιά τους μεταξύ τους;

Φούρνος μικροκυμάτων στο ψυγείο: ποιο είναι το πρόβλημα

Οι περισσότεροι σύγχρονοι φούρνοι μικροκυμάτων είναι εξοπλισμένοι με εσωτερικό ανεμιστήρα. Προκαλεί τον κυκλοφορούντα θερμαινόμενο αέρα μέσω του θαλάμου μαγειρέματος, το φούσκωμα των δίσκων μαγειρέματος και την επιτάχυνση της διαδικασίας μαγειρέματος. Ορισμένες από αυτές τις μάζες αέρα αφήνουν το φούρνο μικροκυμάτων μέσα από τις οπές εξαερισμού που παρέχονται σε διαφορετικά μοντέλα στις πίσω, κάτω ή πλευρικές επιφάνειες του περιβλήματος.

κλιβάνου

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς φούρνο μικροκυμάτων. Είναι εξίσου δύσκολο να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για τη συσκευή, ειδικά σε ένα μικρό δωμάτιο

Είναι αυτός ο αρκετά ζεστός αέρας που είναι το κύριο πρόβλημα. Αν οι οπές εξαερισμού είναι κλειστές, το φούρνο μικροκυμάτων γρήγορα θα υπερθερμανθεί και θα αποτύχει. Συνιστάται να εγκαθίστανται φούρνοι μικροκυμάτων έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος 15-20 cm γύρω τους. Μόνο με σωστή εγκατάσταση η θερμότητα θα αφαιρείται από τις οικιακές συσκευές, χωρίς να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την υπερθέρμανση του.

έφεραν

Τα ανοίγματα εξαερισμού, μέσω των οποίων ο ζεστός αέρας βγαίνει από το φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να είναι πάντοτε ανοιχτά

Η ροή θερμότητας στην κουζίνα δεν προέρχεται μόνο από το φούρνο μικροκυμάτων. Η μάσκα του συμπυκνωτή πίσω από τον εξοπλισμό ψύξης εκπέμπει επίσης πολύ θερμότητα. Με αυτό τον τρόπο, οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών δεν συνιστούν την τοποθέτηση μικροκυμάτων στο ψυγείο. Ωστόσο, πολλά εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης του φούρνου μικροκυμάτων.

Το ψυγείο λειτουργεί συνεχώς, αλλά ο φούρνος μικροκυμάτων ενεργοποιείται μόνο περιστασιακά. Στην πρώτη περίπτωση, η ροή της θερμότητας είναι σταθερή, και στη δεύτερη περίπτωση, με βραχυπρόθεσμες εγκλείσεις, μόνο για τη θέρμανση των τροφίμων μπορεί να αποκλειστεί εντελώς από την εξέταση.

Σημαντικό! Από πάνω στον φούρνο μικροκυμάτων για να βάλει κάτι βαρύ απαγορεύεται. Σε αυτό μπορείτε να βάλετε μόνο ελαφρά αντικείμενα, το μέγιστο - βάλτε ένα μικρό ψωμί ή βάζο.

Εάν ο φούρνος χρησιμοποιείται για πλήρες μαγείρεμα με μεγάλους κύκλους λειτουργίας 30-60 λεπτών ή περισσότερο, πρέπει να εγκατασταθεί σε ανοικτό χώρο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διοχετευθεί με αέρα του δωματίου, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως εγγύηση για να απαλλαγούμε από την υπερβολική θερμότητα. Είναι ζεστό να είσαι μέσα, όχι έξω από τη συσκευή. Σε περίπτωση σοβαρής υπερθέρμανσης, είναι επικίνδυνο να αγγίξετε ακόμη και το περίβλημα.

Φούρνος μικροκυμάτων

Σε μια μικρή κουζίνα, το φούρνο μικροκυμάτων πρέπει μερικές φορές να τοποθετηθεί σχεδόν κάτω από το ανώτατο όριο

Ακόμα και ένα μικρό ψυγείο ή κατάψυξη είναι σε θέση να αντέξει το βάρος ενός φούρνου μικροκυμάτων, δεν υπάρχουν προβλήματα με αυτή την πλευρά. Το κύριο εμπόδιο για την εγκατάσταση ενός φούρνου μικροκυμάτων σε ένα ψυγείο είναι η θερμότητα, η οποία σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Είναι απαραίτητο να το ξεφορτωθείτε με κάποιο τρόπο, διαφορετικά αυτές οι συσκευές κουζίνας δεν θα λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πόσο ασφαλές είναι να τοποθετήσετε φούρνο μικροκυμάτων σε συσκευές κουζίνας;

Λόγω της θερμότητας που προέρχεται από το φούρνο μικροκυμάτων, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση άλλων οικιακών συσκευών σε αυτό. Επιπλέον, το σώμα του απλά δεν έχει σχεδιαστεί για πρόσθετη βαρύτητα από ψηλά. Τσαγιέρες και τηλεοράσεις θα πρέπει να βρουν ένα διαφορετικό μέρος, φούρνος μικροκυμάτων για αυτούς δεν θα λειτουργήσει.

φούρνο μικροκυμάτων

Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων αναρτηθεί πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει να υπάρχει μια προστατευτική θωράκιση από άκαυστα υλικά κάτω από τη σόμπα ή ένα καπό

Εκτός από τον ζεστό αέρα από το μαγείρεμα, το φούρνο μικροκυμάτων έχει άλλη πηγή θερμότητας. Για να λειτουργήσει, χρειάζεται ένα μετασχηματιστή και έναν ανορθωτή, ο οποίος επίσης θερμαίνεται κατά τη λειτουργία. Η υπερθέρμανση τους είναι σκόπιμη κατανομή των οικιακών συσκευών. Ταυτόχρονα, οι κίνδυνοι ανάφλεξης μιας ηλεκτρικής συσκευής αυξάνονται έντονα.

Αλλά σε ένα μικρό διαμέρισμα δεν μπορείτε να επιλέξετε. Σε γενικές γραμμές, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο, οι κατασκευαστές σε κατηγορική μορφή δεν την απαγορεύουν, ωστόσο, θυμηθείτε τα εξής:

1
 1. Αυτή η λειτουργία των οικιακών συσκευών μπορεί να χρησιμεύσει ως λόγος άρνησης επισκευής εγγύησης σε περίπτωση βλάβης.
 2. Η ηλεκτρική ισχύς του ψυγείου θα καταναλώνει περισσότερο, καθώς η ποσότητα θερμότητας στον συμπυκνωτή του και στο θάλαμο θα αυξηθεί.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, θα πρέπει να περιορίσετε τις λειτουργίες "Απόψυξη" και "Θέρμανση".

Από μόνη της, το ψυγείο είναι αρκετά προσεκτικό για να φιλοξενήσει μια σειρά από άλλες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές και πηγές θερμότητας. Δεν συνιστάται η τοποθέτησή του κοντά στην εστία, το φούρνο και τα θερμαντικά σώματα του συστήματος θέρμανσης. Ο φούρνος μικροκυμάτων στο ψυγείο είναι ένα πρόσθετο φορτίο για τον συμπιεστή. Αν υπάρχει η ευκαιρία να τοποθετήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων σε άλλη θέση - αξίζει να το χρησιμοποιήσετε.

βάθρο

Βάση τοίχου για αναστολή φούρνου μικροκυμάτων

Η εγκατάσταση του φούρνου μικροκυμάτων γίνεται καλύτερα με ειδικές αγκύλες. Αρχικά έχουν σχεδιαστεί για το βάρος αυτής της τεχνικής. Με τον τρόπο αυτό, όλα γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνουν στη λειτουργία του φούρνου μικροκυμάτων. Στον τοίχο μπορούν να στερεωθούν σχεδόν οπουδήποτε. Δεν θα παρεμβαίνουν στην εγκατάσταση της συσκευής ακριβώς πάνω από το ψυγείο.

Πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα

Κανόνες για τη τοποθέτηση του φούρνου μικροκυμάτων

Υπάρχουν πολλοί απλοί κανόνες για την τοποθέτηση ενός φούρνου μικροκυμάτων στην κουζίνα:

 1. Τα κενά εξαερισμού για την εκτροπή του θερμού αέρα από το κύτος πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 15 εκατοστών.
 2. Η εγκατάσταση της συσκευής πραγματοποιείται αποκλειστικά σε επίπεδη και σταθερή επιφάνεια, χωρίς χαλαρά ή αναξιόπιστα στηρίγματα.
 3. Η απόσταση από το δάπεδο έως το φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να υπερβαίνει τα 90 cm.
 4. Οι λιγότερο κοντά πηγές θερμότητας (άλλες οικιακές συσκευές και μπαταρίες θέρμανσης), τόσο το καλύτερο.
 5. Ακόμα και τα βραχυπρόθεσμα πώματα με θραύσματα ή τρύπες αερισμού για τα πετσέτες κουζίνας στο σώμα είναι απαράδεκτες.
 6. Κάτω από το φούρνο μικροκυμάτων είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί η θερμομονωτική επένδυση, η οποία θα λάβει τη θερμική διαδρομή.
 7. Ο κλίβανος πρέπει να στέκεται σε ρυθμιζόμενα πόδια, η άμεση επαφή του πυθμένα του με την επιφάνεια θα πρέπει να αποφεύγεται.

Συμβουλές! Σαν θερμομονωτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα φύλλο από κόντρα πλακέ ή καουτσούκ. Έχουν επαρκή θερμική μόνωση και έχουν πυκνή δομή που δεν θα πωλείται κάτω από το βάρος μιας ηλεκτρικής συσκευής. Από μια πετσέτα ή τραπεζομάντιλο στην περίπτωση αυτή, η αίσθηση δεν θα είναι αρκετή.

φούρνο μικροκυμάτων

Η εγκατάσταση ενός φούρνου μικροκυμάτων σε ένα ψυγείο είναι μια εξαιρετική περίπτωση όταν απλά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές

Το ύψος της τοποθέτησης του φούρνου μικροκυμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ενάμισι μέτρο από το πάτωμα, διαφορετικά θα είναι άβολο να ανοίξετε την πόρτα. Και για να πάρει πιάτα με ζεστό φαγητό, κρατώντας το σε ένα απλωμένο χέρι, είναι επικίνδυνο. Ένα κάψιμο αντί για ένα υπέροχο γεύμα είναι απίθανο να ευχαριστήσει κανέναν, και βάζοντας ένα σκαμνί ή ένα σκαμνί δίπλα του είναι μια αμφίβολη ευχαρίστηση.

Συμβουλές! Εάν το φούρνο μικροκυμάτων έπρεπε να τοποθετηθεί στο ψυγείο, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε μόνο για τη θέρμανση των πιάτων. Η χρήση της τεχνολογίας σε αυτή την περίπτωση ως φούρνος πρέπει να αποκλειστεί.

Το ψυγείο κάτω από τον φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να είναι χαμηλό, ύψος 90-120 cm, διαφορετικά η καθημερινή λειτουργία της συσκευής θα μετατραπεί σε βασανιστήρια. Αντί για βοήθεια και ευκολία, η νοικοκυρά θα περιπλέξει μόνο τη ζωή της ως αποτέλεσμα. Ναι, και να πάρει ζεστά πιάτα από τη σόμπα, όταν είναι πάνω ή πάνω από το κεφάλι, είναι απλά επικίνδυνο.

φούρνο μικροκυμάτων

Μια εξαιρετικά άβολη και ανασφαλής λύση

Οι πιο επιτυχημένες επιλογές διαμονής

Οι Βουλευτές του νοικοκυριού είναι μικρού μεγέθους. Υπάρχουν μοντέλα με ογκομετρικές εσωτερικές αίθουσες και συνολική κατοικία, αλλά είναι σπάνιες στις οικιακές κουζίνες. Αυτό είναι περισσότερο μια επιλογή για εμπορική χρήση. Για να ζεστάνετε το πρωινό σε ένα αρκετά μικρό φούρνο.

τοποθετήσεις μικροκυμάτων

Οι πιο επιτυχημένες επιλογές για την τοποθέτηση ενός φούρνου μικροκυμάτων στην κουζίνα

Σε μια μικρή κουζίνα, ακόμη και για ένα μικρό φούρνο μικροκυμάτων, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε μια τέτοια γωνία για να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ήταν βολική και ότι δεν καταλαμβάνει πολύτιμα εκατοστά του χώρου.

θέση κλιβάνου

Βέλτιστο ύψος τοποθέτησης MP - 7-8 cm κάτω από τον ώμο της οικοδέσποινας και όχι περισσότερο από 130 cm από το πάτωμα

MP στην κουζίνα μπορεί να εγκατασταθεί:

 • σε αγκύλες ή ράφια κρεμών.
 • κάτω από την εστία αντί του συνηθισμένου ηλεκτρικού φούρνου ή αγοράστε ένα φούρνο με λειτουργία μικροκυμάτων.
j14
j15
j16
 • στον πάγκο της κουζίνας.
 • στο περίβλημα κάτω ή πάνω από την περιοχή κοπής.
j11
j12
j13
 • ενσωματωμένο σε αρθρωτό, ντουλάπι ή στήλη δαπέδου.
 • στο παράθυρο του παραθύρου της κουζίνας.

Όλες οι επιλογές έχουν δικαίωμα ύπαρξης, αλλά καθένας από αυτούς έχει τα υπέρ και τα κατά. Για παράδειγμα, όταν εγκαθιστάτε φούρνο μικροκυμάτων σε παράθυρο για το χειμώνα, λόγω ροών θερμού αέρα, τα πακέτα γυαλιού θα ρέουν απαραιτήτως. Και αν τοποθετήσετε τον βουλευτή στην επιφάνεια του τραπεζιού ή μέσα στο ακουστικό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι ο χώρος σχεδόν πάντα "καταλαμβάνεται" με πιάτα ή βάζα με καρυκεύματα.

φούρνο μικροκυμάτων

Μπορείτε να τοποθετήσετε φούρνο μικροκυμάτων σε περβάζι παραθύρου μόνο εάν είναι ευρύ

Κατά την επιλογή μιας θέσης για τον βουλευτή, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι επιτρεπτό να το κρεμάσετε από την επιφάνεια. Και τα τέσσερα πόδια πρέπει να είναι σταθερά. Ακόμη και αν είναι αναρτημένο σε βραχίονες, στα "πόδια" τους, ο φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να κρατά σταθερά και σταθερά.

Επισκόπηση βίντεο σχετικά με τη διαφορετική μέθοδο εγκατάστασης

Κατά την τοποθέτηση οικιακών συσκευών στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τόσο οι λειτουργικοί περιορισμοί όσο και τα αισθητικά θέματα. Φυσικά, μπορείτε να βάλετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο ψυγείο, αλλά πόσο όμορφη θα φαίνεται αυτό το σχέδιο στο εσωτερικό; Και μην ξεχνάτε την ασφάλεια. Εάν η μονάδα ψύξης έχει δύο θαλάμους και ύψος δύο μέτρων, τότε είναι προτιμότερο να βρείτε διαφορετικό μέρος για το φούρνο μικροκυμάτων.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

19 − 18 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map