Συνδέσαμε κουρτίνες για την κουζίνα με τα δικά μας χέρια: σχέδια + φωτογραφίες στο εσωτερικό

Συνδέσαμε κουρτίνες για την κουζίνα με τα δικά μας χέρια: σχέδια + φωτογραφίες στο εσωτερικό

Συνδέσαμε κουρτίνες για την κουζίνα με τα δικά μας χέρια: σχέδια + φωτογραφίες στο εσωτερικό

Η διάταξη κουζίνας είναι μια ατελείωτη διαδικασία. Συνεχώς γεννημένες ιδέες για τη βελτίωση του εσωτερικού και την προσθήκη νέων τόνων. Ορισμένα στοιχεία του ντεκόρ μπορούν να αλλάξουν από εποχή και διάθεση, για παράδειγμα, κουρτίνες. Γνωρίζοντας πώς να συνδέσετε κουρτίνες στην κουζίνα με ένα βελονάκι με τα χέρια σας, αρκεί να βρείτε ενδιαφέροντα σχέδια στο Internet για να δημιουργήσετε ένα σύνολο αλεξίπτωτων κουρτίνες για ένα παράθυρο κουζίνας ή μια πόρτα. Το πιο δύσκολο δίλημμα είναι η επιλογή της ποικιλίας των τεχνικών πλέξης. Και το αποτέλεσμα - ένα παράθυρο ή μια πόρτα, διακοσμημένα με μια μοναδική κουρτίνα.

Προετοιμασία για πλέξιμο

Οι πλεκτές κουρτίνες δημιουργούνται από διάφορους τύπους νημάτων και συχνά πειραματίζονται με το συνδυασμό υλικών. Ένα μοτίβο ανοιγμάτων συμπληρώνει αρμονικά τις κουρτίνες από βαμβακερά υφάσματα ή μετάξι. Η ιδέα είναι κατάλληλη για αρχάριους τεχνίτες - αξίζει να ξεκινήσετε με ένα απλό σύνορο. Η έναρξη της διαδικασίας προηγείται της προσεκτικής προετοιμασίας. Διαφορετικά, πρέπει να αποσπάσετε την προσοχή σας από την αγορά αξεσουάρ που λείπουν.

Πλεκτά μαντηλάκια

Κατά τη δημιουργία δημιουργικών στοιχείων διακόσμησης στο μάθημα πηγαίνουν πλεκτά χαρτοπετσέτες

Συμβουλές για την επιλογή του υλικού και του υφάσματος για πλέξιμο

Τα νήματα για πλέξιμο κατασκευάζονται από φυσικές και συνθετικές ίνες. Η τεχνητή προέλευση του δεύτερου δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερες από τα ανάλογα βαμβακιού ή λινό. Ο πλούτος της επιλογής είναι εντυπωσιακός:

 • Βαμβάκι. Το πιο δημοφιλές είναι το λεπτό νήμα από το βαμβάκι που έχει μερσεριστεί - "Iris". Ειδική επεξεργασία καθιστά την επιφάνεια των ινών ομαλή, λαμπερή. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, το νήμα δεν είναι στριμμένο και δεν μπερδεύεται. Το χρωματικό σχήμα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό τόνων. Οι ποιοτικές ίνες δεν είναι ευαίσθητες σε φθορά, εξάντληση ή αποχρωματισμό.
 • Λίνο. Η υφή των νημάτων δεν είναι μεταξένια, τα χρώματα είναι πλούσια σε χρώματα, αν δεν προστίθενται τεχνητά συστατικά (πολυεστερικές ίνες). Αλλά υπάρχει συγκράτηση των φυσικών τόνων, και τα τελικά προϊόντα έχουν μια εκφραστική υφή. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν δυσκολίες κατά το σιδέρωμα.
 • Μπαμπού. Τα νήματα έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα λινό, με μια σημαντική διαφορά - το μπαμπού δεν θρυμματίζεται και είναι εύκολο να λειανθεί. Είναι απολύτως υποαλλεργικό.
 • Ακρυλικό. Το νήμα είναι μεταξένιο, λαμπερό, ομοιόμορφα χρωματισμένο. Είναι εύκολο να εργαστείτε με - ουσιαστικά εξαλείφοντας τη συστροφή και την εμπλοκή. Το ζευγάρωμα είναι ομοιόμορφο, ίσο σε πυκνότητα, χωρίς στρεβλώσεις. Η χρωματική γκάμα είναι άπειρη και εξαρτάται από τις δυνατότητες του κατασκευαστή. Τα ακρυλικά νήματα θεωρούνται καθολικά - ταιριάζουν απόλυτα με διάφορα υφάσματα. Το μόνο μειονέκτημα - τεχνητότητα, που μπορεί να απογοητεύσει τους υποστηρικτές των φυσικών υλικών.
κουρτίνα από νήματα

Τα προϊόντα από νήματα από βαμβάκι φαίνονται ελαφριά και ευάερα

Δώστε προσοχή! Κατά την πρώτη γνωριμία με το δείγμα, πάρτε ένα κουβάρι, πλέξτε ένα μικρό δείγμα, πλύνετε, στεγνώστε και λεία σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα. Μετά τις δοκιμές, αποφασίζουν να αγοράσουν την απαιτούμενη ποσότητα.

ακρυλικό

Ακρυλικό - ένας αληθινός φίλος των λάτρεις των φωτεινών τόνων στην κουζίνα

Επιλογή χρώματος και μοντέλου

Το γενικό στυλ του εσωτερικού είναι ο βασικός παράγοντας για τον οποίο εξαρτάται η εμφάνιση μελλοντικών πλεκτών κουρτίνων. Στην εθνική παράδοση έχει αναπτυχθεί η αντίληψη των πλεκτών κουρτινών και άλλων χειροτεχνιών ως κληρονομιά "γιαγιάς".

Βιολογικά και φυσικά πλέκονται βελονάκι φαίνεται στο στυλ της χώρας, Προβηγκίας ή κλασική. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μοντέρνος σχεδιασμός δεν δέχεται πλεκτά αξεσουάρ.

Κατά την επιλογή ενός χρώματος, ακολουθούν τις προτιμήσεις τους και ταιριάζουν με το εσωτερικό:

 • Μια επιλογή win-win είναι λευκό. Αναζωογονεί τη συνολική εμφάνιση, το δωμάτιο γίνεται κομψό και φιλόξενο ταυτόχρονα.
 • Στον κύριο τόνο της κουζίνας. Δίνει μια αίσθηση πληρότητας στο εσωτερικό, συνυπάρχει αρμονικά με προηγουμένως επιλεγμένα αξεσουάρ και διακοσμητικά στοιχεία.
 • Παραλλαγή αντίθεσης. Οι φωτεινές πλεκτές κουρτίνες προσελκύουν την προσοχή και γίνονται το κύριο στοιχείο που καθορίζει το στυλ. Ανάλογα με το μοντέλο και το μοτίβο, εντυπωσιάζουν με τολμηρό σχεδιασμό χωρίς κίνητρα του χωριού.
αψίδα λουλουδιών

Η φωτεινή floral καμάρα επιστρέφει στο καλοκαίρι της κουζίνας οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου

Είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί το μοντέλο. Ένας έμπειρος πλέκτρια μπορεί εύκολα να αναλάβει τη δημιουργία ενός συνόλου μακριών κουρτινών στα παράθυρα και τις πόρτες της κουζίνας με πρόσθετα αξεσουάρ - λαμπρέκι, μια ελαστική ταινία για τη διατήρηση του υφάσματος.

ανοιχτό περίγραμμα

Ανοξείδωτο χείλος με τον τόνο των κύριων κουρτίνες ύφασμα - μια μεγάλη ιδέα για αρχάριους

Οι αρχαίες βελόνες συχνά εκτελούν ένα πλεκτό περίγραμμα για μια τελική κουρτίνα ως πρώτη δουλειά ή πλέκουν μια μικρή κουρτίνα, για παράδειγμα, το μισό παράθυρο. Η ντεμπούτο εμπειρία του βελονάκι βοηθά να αποφασίσει για περαιτέρω σχέδια και τις προθέσεις, σας διδάσκει να υπολογίσει τις δυνάμεις και τις ευκαιρίες.

Μεταξύ των μοντέλων είναι:

 • μακρές πλεκτές κουρτίνες σε παράθυρα και εσωτερικά ανοίγματα.
 • κοντές πλεκτές κουρτίνες για κουζίνα με βούρτσες και χωρίς?
 • πλεκτά λαμπρεκίνες.
 • Κουρτίνες ανάλογα με το μέγεθος του γυαλιού παραθύρου ή μεμονωμένα μέρη της σύνδεσης.
 • πλεκτά κρόσσια ή κρόσσια σε υφασμάτινες κουρτίνες.
πλεκτή κουρτίνα

Ένα μικροσκοπικό αράχνη - μια κομψή έμφαση στο παράθυρο της κουζίνας

περιθώριο

Το μακρύ περιθώριο δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας από τον έξω κόσμο και αποτρέπει πλήρως το φως της ημέρας

Δώστε προσοχή! Πριν από την έναρξη της κύριας διαδικασίας, πλέξτε ένα δείγμα, μετρήστε το μήκος και το πλάτος, πλύνετε και σιδερώστε σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Στη συνέχεια συγκρίνετε τις αρχικές και τελικές παραμέτρους. Η υποδοχή συμβάλλει στον προσδιορισμό του βαθμού συρρίκνωσης του υφάσματος και υπολογίζει με ακρίβεια τις διαστάσεις των πλεκτών κουρτινών.

Επιλέγοντας σχέδια για την κουρτίνα

Στο δίκτυο και στα εξειδικευμένα περιοδικά παρουσιάζεται μια τεράστια ποικιλία σχεδίων. Μπορείτε να βρείτε τη δική σας ιστορία και να συνδέσετε μοναδικές κουρτίνες. Το κύριο κριτήριο είναι το στυλ της κουζίνας. Οι λύσεις μπορεί να είναι διαφορετικές:

1
 • Διπλότυπο στολίδι. Η Universal είναι μια μη δεσμευτική επιλογή, η οποία συνδυάζει αρμονικά την ατέλεια της σύνθεσης, της κομψότητας και της δημιουργικότητας. Τα αφηρημένα πλεκτά μοτίβα, οι υπέροχες καρδιές, τα λουλούδια ή τα εθνοτικά μοτίβα είναι εξίσου ελκυστικά.
 • Θέμα κουρτίνα. Το δικό σας έργο τέχνης είναι μια ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Η εικόνα μπορεί να είναι μονοφωνική ή έγχρωμη, και πλεκτά θέματα - από ένα ζευγάρι ερωτευμένων γάτων μέχρι τοπία δαντέλες στο παράθυρο.
 • Σχεδιασμένο κάτω από τις κουρτίνες. Μια εξαιρετική λύση για σύντομες κουρτίνες. Πλεκτά πινέλα, φυτικά μοτίβα, έντομα, αράχνες ελαφριές, γεωμετρικά σχήματα - υπάρχουν πολλές παραλλαγές και το καθένα είναι καλό με τον δικό του τρόπο.
 • Πλεκτά σχέδια αλεξίπτωτων με πολύ αέρα. Ιδανικό για τα παράθυρα που βλέπουν βόρεια - λιγότερα εμπόδια στο φως της ημέρας.
μακριά περιθώριο

Στολίδι και μακρύ περιθώριο - μια κομψή λύση για μια μικρή κουζίνα

πλεκτή εικόνα

Δάσος στην κουζίνα ανά πάσα στιγμή του έτους - η πλεκτή εικόνα φαίνεται τέλεια

κουρτίνες αέρα

Κουρτίνες αέρα για παράθυρα στη βόρεια πλευρά

Δώστε προσοχή! Δείτε αποτελεσματικά τις πλεκτές βούρτσες στο κάτω μέρος των σύντομων κουρτινών του τοξωτού τύπου. Η ρεσεψιόν είναι καλό για μια μικρή κουζίνα. Οι μαζικές κουρτίνες αποκρύπτουν το χώρο, αυξάνονται σύντομα οπτικά και ένα μακρύ περιθώριο δημιουργεί ένα αίσθημα ελαφρότητας και πληρότητας της σύνθεσης.

Υπολογισμός της ποσότητας των νημάτων

Ένα από τα βασικά βήματα για την προετοιμασία για το πλέξιμο είναι ο υπολογισμός των νημάτων. Δεν είναι δύσκολο να αγοράσετε μερικές πρόσθετες κούκλες, αλλά πολλά φυσικά νήματα ελαφρώς διαφέρουν στο χρώμα. Η οικονομική βιωσιμότητα έχει επίσης σημασία.

Κατά το σχεδιασμό μεγάλων έργων, είναι πιο κερδοφόρο να αγοράζετε όχι μπομπίνες, αλλά μπομπίνες. Φροντίστε να προσέξετε αν τα νήματα είναι σχεδιασμένα για χειροποίητο πλέξιμο με πλέξιμο ή μόνο με μηχανή. Ο κατασκευαστής συνήθως υποδεικνύει πόσες αυλές νήματος χρειάζονται για κάθε 100 γραμμάρια.

Το μήκος κυμαίνεται από 1500-1600 m έως 500-700. Όσο λεπτότερο είναι το νήμα, τόσο περισσότερα μέτρα σε ένα γραμμάριο. Αυτό αντανακλάται στην επισήμανση στην ετικέτα - το λεπτό νήμα είναι πάντα μεγαλύτερο από το παχύ.

νήματα

Η ετικέτα διατηρείται μέχρι το τέλος της εργασίας - υποδεικνύει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το νήμα και τον αριθμό παρτίδας

Εάν έχουν περιστραφεί πολλά θέματα, ο αριθμός είναι κλασματικός. Η ονομασία 8/2 αποκρυπτογραφείται ως εξής: 8-πάχος νήματος (8 m ανά γραμμάριο), παρονομαστής 2 - αριθμός νημάτων. Για να πλέκει κουρτίνες βελονάκι πιο συχνά χρησιμοποιούν νήματα σε ένα νήμα.

Για να απλοποιήσετε τους υπολογισμούς, προχωρήστε ως εξής:

 • δημιουργήστε ένα μικρό δείγμα με πυκνά και ευαίσθητα στοιχεία ή ένα ολοκληρωμένο κομμάτι.
 • υπολογίστε την περιοχή του δείγματος και στη συνέχεια το συνολικό S του πλεκτού προϊόντος.
 • να διαλύσει το θραύσμα και να μετρήσει το μήκος του νήματος.
 • συνιστούν την αναλογία όπου οι γνωστές ποσότητες είναι S του δείγματος και η συνολική έκταση, το μήκος του νήματος που απαιτείται για το τεμάχιο ελέγχου και το άγνωστο είναι το συνολικό μήκος του νήματος. Παράδειγμα: 10 τετραγωνικά μέτρα. cm πήρε το νήμα 8 m. Ως εκ τούτου, για 1000 τετραγωνικά μέτρα. cm 800 m.
 • Προσδιορίστε τυχαία το βάρος και το φορτίο στο γείσο.
νήμα

Τα νήματα από βαμβάκι καθίστανται στην πρώτη πλύση - γι 'αυτό αγοράστε ένα ζευγάρι κόνεων σε απόθεμα

Δώστε προσοχή! Όταν πλένετε τα νήματα, ειδικά από φυσικές ίνες χωρίς την προσθήκη συνθετικών, χάνετε 5-10% του βάρους.

Πλεκτομηχανές πρότυπα και τεχνικές

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι κροσέσεως βασίζονται σε δύο βασικές αρχές: οι βρόχοι αέρα συνδυάζονται με στήλες διαφόρων τύπων - χωρίς βελονάκι και βελονάκι σε ένα ή περισσότερα σκέλη. Τα διαγράμματα δείχνουν όλα τα στοιχεία του σχεδίου και τον απαιτούμενο αριθμό στοιχείων. Επίσης, οι τεχνικές crocheting ξεχωρίζουν.

Sirloin

Η βάση είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κωνοφόρων, αποτελούμενου από μία στήλη με βελονάκι και δύο βρόχους αέρα. Για να αποκτήσετε ένα μοτίβο, τα κύτταρα γεμίζουν με γωνίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλέτο δαντέλα απομίμησης - πλεγμένο πλέγμα, το οποίο κεντρίζει διάφορα σχέδια. Όταν το πλέξιμο δημιουργείται παράλληλα με το πλέγμα, εναλλασσόμενο κενό και γεμάτο κύτταρα.

δαντέλα

Η δαντελένια φιλέτα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων

Περιγραφή εξοπλισμού:

 • Για να δημιουργήσετε ορθογώνια, το άγκιστρο εισάγεται στο μέσο του άνω μέρους της στήλης.
 • ο αριθμός τους αντιστοιχεί πάντα στον αριθμό των βρόχων αέρα - τα κελιά είναι ομαλά, χωρίς στρεβλώσεις.
 • όταν κροσέρετε μερικά διαδοχικά γεμάτα κελιά ανάμεσα σε κάθε δύο ράβδους υπάρχει μια κοινή (μεσαία). Εάν υπάρχουν τρεις ράβδοι σε κάθε κελί του κυκλώματος, τότε στα επόμενα δύο κελιά δεν θα υπάρχουν 6 αλλά 5 στοιχεία.
 • όταν στερεώνονται οι κίονες κάτω από το τόξο των βρόχων αέρα της προηγούμενης σειράς, τα κύτταρα σχηματίζονται με κλιμακωτή σειρά - αποκτάται το "γαλλικό πλέγμα".
 • εργασία δεμένη κατά τη διαμήκη και εγκάρσια κατεύθυνση - τα κυκλώματα χρησιμεύουν ως οδηγός.

Λεπτομερής περιγραφή στο φροντιστήριο βίντεο:

περίγραμμα

Στα σχήματα, τα γεμάτα κύτταρα σχηματίζουν μία σύνθεση που είναι εύκολα ορατή

Μπριζ

Η δαντελωτή δαντέλα Bruges είναι μια πολύπλοκη τεχνική. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει την προσπάθεια - λαμβάνονται όμορφα πλεκτά στολίδια. Ιδανικά κατάλληλο για τη δημιουργία πλεκτών περιμετρικών κουρτίνων από ύφασμα ή συμπλήρωμα στο κάτω μέρος της κουρτίνας, σε άλλη τεχνική.

Η εργασία αρχίζει με μια πλεξούδα, η οποία στη συνέχεια συνδυάζεται σε μια σύνθεση με τη βοήθεια των στύλων χωρίς βελονάκι ή μισή στήλη. Ανάλογα με τη σύνθεση, τα κενά γεμίζονται με βρόχους αέρα κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος της διαδικασίας.

κορδόνια

Η δαντελωτή δαντέλα δίνει μια αφή ενός μονόχρωμου υφάσματος

Μπριζ βελονάκι είναι μια εναλλακτική λύση για δαντέλα Vologda, για την οποία απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και μπομπίνες. Τα πλεκτά δεν είναι καθόλου κατώτερα με ευκολία και χάρη, αλλά οι ιδέες είναι απεριόριστες.

Αναλυτική περιγραφή στο βίντεο:

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν:

 • δαντέλα μπορεί να είναι εντελώς δεμένη με τα σχέδια της πλεξούδας?
 • ένας συνδυασμός θραυσμάτων ευαίσθητης και πυκνής ζευγαρώματος.
 • οι φυτικές συνθέσεις και οι γεωμετρικές μορφές (ρόμβοι, τετράγωνα) χρησιμοποιούνται ως συνδετικά στοιχεία.
 • Για να αποφύγετε τις σφραγίδες στις στροφές της πλεξούδας, στην εσωτερική πλευρά της στροφής να εκτελέσετε τις μισές κολώνες και από έξω - τις στήλες με το βελονάκι.

Μπριζ δαντέλα για τη δημιουργία πλεκτών συνθέσεις των διάφορα χρώματα και τα συστήματα επιτρέπουν κομματιών σύνδεσης των διαφόρων σχημάτων και σχεδίων σε μία.

περίγραμμα

Σχέδιο του βασικού σχεδίου της δαντέλας Bryug

κορδόνια

Ένα παράδειγμα σύνδεσης των διαφόρων τμημάτων της δαντέλας. Τα θραύσματα είναι επίσης ραμμένα μαζί με μια συμβατική βελόνα

Ιρλανδικά

Η ιρλανδική πλεκτή δαντέλα είναι μια όμορφη και εκλεπτυσμένη τεχνική. Η επιτυχία της παράστασης βασίζεται στην τήρηση δύο κανόνων - ένα καλά εξετασμένο πρότυπο και σύνθεση. Τα εξαρτήματα του μελλοντικού σχήματος πλέκονται ξεχωριστά, κατόπιν τα μέρη ενώνονται μεταξύ τους.

συνδυασμό χρωμάτων

Πλεονέκτημα της τεχνικής - εύκολος συνδυασμός χρωμάτων

Είναι σημαντικό για τους αρχαρίους να βασίζονται σε λεπτομερή σχήματα, αφού ακόμη και οι προφανείς φίλοι όπως το λουλούδι και το φύλλο δεν μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους. Οι πλοίαρχοι παρατηρούν με σαφήνεια την αναλογικότητα και τις αναλογίες των στοιχείων και δεν αποσπούν την προσοχή από το σχέδιο.

Περιγραφή της τεχνικής (στο παράδειγμα του πλέξιμο ενός λουλουδιού με 5 πέταλα):

 1. Πλεκτομηχανές αρχίζει με την περιέλιξη του πυρήνα σε ένα στρογγυλό αντικείμενο μικρής διαμέτρου (λαβή γάντζου, μολύβι). Κάνε περίπου 16 στροφές.
 2. Ο δακτύλιος αφαιρείται από τη βάση, τεντώνει το άγκιστρο μέσω όλων των σπειρωμάτων και δεσμεύει τον πυρήνα 20 με βρόχους. Για να επιτευχθεί επιπλέον όγκος, το υπόστρωμα πλέκεται δύο φορές.
 3. Στο σημείο εξόδου του σπειρώματος, προσλαμβάνονται 6 βρόχοι αέρα και γίνεται ακρωτήριο, περνώντας ένα βρόχο διαμέσου της διαμέτρου του πυρήνα.
 4. Περάστε το άγκιστρο μέσω του επόμενου βρόχου και πλέξτε μια στήλη με μια προεξοχή.
 5. Κάντε 4-5 nacs και κρατήστε το άγκιστρο. Αποδεικνύεται ότι είναι μια λυγισμένη στήλη μέσα στο πέταλο.
 6. Επαναλάβετε τα βήματα 4-6 μέχρι να περάσει ένας πλήρης κύκλος. Ως αποτέλεσμα, ένα λουλούδι σχηματίζεται από 5 πέταλα.
 7. «Τραβήξτε» τα πέταλα, εναλλάσσοντας ένα μισό κέλυφος χωρίς βελονάκι και 6 μισά στήλες με μια μανσέτα με την επόμενη ομάδα.
 8. Κάθε ομάδα είναι στερεωμένη στο κέντρο του άνω τμήματος του πέταλου.
 9. Ένας συνδετικός βρόχος συνδέεται στη βάση ανάμεσα στα πέταλα.
 10. Επαναλάβετε τα βήματα 8-10 μέχρι να συνδεθούν όλα τα πέταλα.
 11. Κόψτε και στερεώστε το νήμα.

Βαθιά-βήμα βαθμίδα βίντεο master-class:

κουρτίνα φιλέτα

Κομψή κουρτίνα από φιλέτα με λουλούδια από ιρλανδική δαντέλα

Δώστε προσοχή! Τα τελειωμένα στοιχεία τοποθετούνται πάνω σε μια προ-δεμένη πλεξίδα, γαλλική
ή διακοσμητικά μάτια.

Brumstick

Το Brumstick ορθώς θεωρείται εξωτική τεχνική. Η πατρίδα της είναι το Περού. Το συνηθισμένο όνομα γεννήθηκε στην Ευρώπη και μεταφράστηκε από την αγγλική σημαίνει "ένα ραβδί από μια σκούπα". Ο ρόλος του ραβδιού διεξάγεται με μια χονδρή βελόνα πλέξης, πάνω στην οποία οι σπάγγοι είναι σπειρωμένες.

Σκουπόξυλο περιλαμβάνει βρόχο αέρα, στήλες, χωρίς sc ή sc και ένα ειδικό στοιχείο - επίμηκες βρόχους με την οποία να δημιουργήσει ένα μοναδικό πολύχρωμα ή μονόχρωμα σχέδια.

φωτορεπορτάζ

Φωτομπάι στο brumstick

περίγραμμα

Πλεκτομηχανές Μοτίβα

σχέδια

Έτοιμα σχέδια

Περιγραφή εξοπλισμού:

 • καλέστε μια αλυσίδα βρόχων αέρα στην ποσότητα που υποδεικνύεται στο διάγραμμα.
 • Κάντε μια σειρά από στήλες χωρίς βελονάκι.
 • από κάθε κλήρωση ένα μακρύ βρόχο και να τεθεί σε μια παχιά βελόνα ή χάρακα?
 • αφαιρέστε μερικούς βρόχους σύμφωνα με το σχέδιο και συνδέστε σε αυτές 5 στήλες χωρίς βελονάκι. Η λήψη επαναλαμβάνεται ο απαιτούμενος αριθμός φορών.

Ο αριθμός των βρόχων, των στηλών και των στοιχείων σύνδεσης μπορεί να διαφέρει - αυτό έχει ως αποτέλεσμα διαφορετικά πλεκτά μοτίβα. Με τις μεντεσέδες, το σφυρί δημιουργεί το κάτω άκρο ή το πλευρικό τμήμα της κουρτίνας από ύφασμα.

Ένα λεπτομερές μάθημα βίντεο:

brumstick

Το Brumstick έχει μεγάλη πυκνότητα

Δώστε προσοχή! Οι κουρτίνες κουρτινών συχνά εκτελούνται σε μικτές τεχνικές. Η δαντέλα Brugge συμπληρώνει τέλεια τη συγκρατημένη γεωμετρία του πλέγματος. Το πλέγμα είναι ιδανικό για τη διακόσμηση μιας σύνθεσης από ιρλανδική δαντέλα.

Βήμα-βήμα οδηγίες για πλέξιμο κουρτίνες από τα χέρια σας

Κουρτίνες, βελονάκι ή βελόνες πλεξίματος, δημιουργώντας άνεση στο σπίτι, όμορφα σχέδια με διαγράμματα και βήμα προς βήμα περιγραφή της διαδικασίας μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ή σε περιοδικά για το πρακτικό ανθρώπους. Κατά τον σχεδιασμό ενός έργου μεγάλης κλίμακας, κάθε βήμα γίνεται μέσω - αυτό επιταχύνει τη διαδικασία.

Πλέκω

Κομψή εμφάνιση πλεκτές κουρτίνες στο μέγεθος του γυαλιού παραθύρων στην κουζίνα. Χαριτωμένα και ευάερα, δεν απαιτούν να κρέμονται οι μαρκίζες, εύκολα να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν. Βήμα-βήμα οδηγίες και τα σχέδια για πλέξιμο κουρτίνες με βρόχους:

σκίτσο

Τα σχέδια έχουν σχεδιαστεί για ένα προϊόν μεγέθους 40 cm έως 120 cm. Η κουζίνα έχει, κατά κανόνα, ένα τυποποιημένο μέγεθος παραθύρου

Θα χρειαστείτε:

 • βαμβακερά νήματα με ρυθμό 400 m / 50 g - στην κουρτίνα θα αφήσει περίπου 300 m?
 • πλέξιμο πραγματοποιείται από άγκιστρο # 1?
 • Για τη στερέωση δαχτυλιδιών ορειχάλκου χρειάζονται - 6 για κάθε κουρτίνα.

Περιγραφή:

 • Το υπολογισμένο πλάτος της κουρτίνας είναι 60 κύτταρα. Το πλέξιμο ξεκινά με ένα σύνολο αλυσίδων με 180 βρόχους αέρα και 4 βρόχους ανύψωσης.
 • στη συνέχεια δεμένη σύμφωνα με το σχήμα, εναλλάσσοντας κενά και γεμάτα κύτταρα όπως υποδεικνύεται στο παρακάτω σχήμα.
 • ύψος της κουρτίνας - 181 σειρές.
 • Πριν από τη συναρμολόγηση οι κουρτίνες πλένονται, ισιώνονται, κόβονται και ελαφρώς αφαιρούνται.
 • στο άνω άκρο των δακτυλίων ραψίματος.

Λεπτομερή διαγράμματα κάθε μέρους και μια λεπτομερής περιγραφή του πώς να πλέκει τις πρώτες σειρές:

περίγραμμα

Σχέδιο για κουρτίνες

Δώστε προσοχή! Στο σχέδιο, το λευκό δείχνει κενά τετράγωνα, γεμάτα γκρι κύτταρα. Τα περιγράμματα των γατών σχηματίζονται από ένα πλέγμα, το οποίο δίνει στη σύνθεση για την κουζίνα μια πληρότητα αέρα.

Πλέκουμε με βελόνες πλεξίματος

Μια ακίδα δεν είναι ένα τόσο κοινό εργαλείο για πλεκτές κουρτίνες ως γάντζο, αν και αυτή η μέθοδος πλέξιμο έχει ένα μεγάλο αριθμό αδερμάτων μοτίβα. Βασική διαφορά - όταν πλέκει με βελόνες πλεξίματος, χρησιμοποιείτε μάλλινα νήματα φυσικά ή με πρόσθετα από συνθετικές ίνες.

Κουρτίνες πλεγμένες με βελόνες πλεξίματος είναι αφράτες και ζεστές. Δεν είναι ακριβώς μια θερινή επιλογή, αλλά μια ιδέα για μια κρύα εποχή.

κουρτίνες

Από ένα είδος αυτής της κουρτίνας πλεγμένο με βελόνες πλεξίματος, γίνεται ζεστό

Θα χρειαστείτε:

 • Νήματα (70% μοχέρ, 30% μετάξι) με πυκνότητα 210 m / 25 g ελιάς.
 • η εκτιμώμενη ποσότητα είναι 250 g.
 • μίλησε αριθ. 6.5 (2 τεμ.).
 • αριθμός αγκίστρου 6.

Το μέγεθος του τελικού προϊόντος είναι 165 cm x 285 cm, η πυκνότητα πλεξίματος είναι 13,5 βρόχοι χ 14 σειρές = 10 χ 10 cm.

Όπως και με τη σύνδεση οποιουδήποτε προϊόντος, το μπροστινό, πίσω και μεντεσέδες εναλλάσσονται, όπως φαίνεται στο διάγραμμα:

μπιμπερό

Λάθος βρόχοι και μανσέτες

Περιγραφή:

 • σηκώστε 223 βρόχους και πλέξτε μια σειρά κελάρυσμα με βρόχους προσώπου?
 • πλεκτά 10 rapports με ένα μοτίβο δαντέλα σύμφωνα με το σχέδιο?
 • μέσω των 128 cm από την πρώτη σειρά αρχίζουν να ακυρώνουν το μοτίβο ανοιχτού τύπου - οι αναφορές 1, 4 και 10 πραγματοποιούνται με την μπροστινή επιφάνεια.
 • αναπληρωματικών επαναλήψεις ως εξής: 2 επαναλάβετε δεμένη 8 λεπτά, και στη συνέχεια κάθε δεύτερη rapport = 6 λεπτά και 11 λεπτά, 2 λεπτά, 3 λεπτά, 9 λεπτά και 5 λεπτά - μπροστά βελονιά?
 • 7 ακόμα rapports γίνονται δύο ακόμη, τότε όλοι οι υπόλοιποι βρόχοι ύψους 29 cm αντιμετωπίζουν επιφάνεια και ελεύθερα κλειστά?
 • οι μακριές πλευρές και η άνω άκρη της στήλης 1 σειρά χωρίς βελονάκι και 1 σειρά "βήμα προς βήμα".
 • το πάνω άκρο της κουρτίνας στρέφεται στην λανθασμένη πλευρά κατά 15 cm και ράβεται.
 • σε απόσταση 10 cm από την άκρη του οικοπέδου μια άλλη γραμμή και να πάρει δύο kulisks.

Δώστε προσοχή! Το τελικό προϊόν είναι βρεγμένο, τεντωμένο στο μέγεθος, αποφεύγοντας τις στρεβλώσεις και αφήνεται να στεγνώσει τελείως.

lambrequin

Το Lambrequin, πλεγμένο με βελόνες πλεξίματος (σχήματα 2 και 3), δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερο από τα σχέδια δαντέλας (εικόνα 1)

Πώς και πού να κρεμάσετε

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας, δημιουργείται ένα πιεστικό και πρακτικό ερώτημα σχετικά με τη θέση του τελικού προϊόντος. Υπάρχουν περισσότερες επιλογές από ό, τι φαίνεται:

 • η πόρτα, διακοσμημένη με κουρτίνα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ιδιωτικότητας - η κουζίνα γίνεται μια ζεστή γωνιά που δεν θέλετε να φύγετε.
 • Το παράθυρο της κουζίνας είναι το πιο κοινό αντικείμενο για την εφαρμογή φαντασιών.
 • διακοσμήστε τις κουρτίνες γαρνιτούρες και γαρνιτούρες - το στοιχείο είναι η τελική έμφαση, δίνοντας πληρότητα στον σχεδιασμό του παραθύρου ή της πόρτας?
 • Τα ανοιχτά ράφια στην κουζίνα μπορούν να κλείσουν με πλεκτές κουρτίνες - θα πάρετε μια αρμονική σειρά?
 • σε μια ποδιά σε ένα πιάτο θα φαίνεται τέλεια συνδεδεμένη με το ανοιχτό κόψιμο χεριών.
πρακτική διακόσμηση

Όμορφη και πρακτική διακόσμηση

πόρτα-δεσμεύεται

Η αρχική λύση για τοποθέτηση παραθύρων ή πόρτας

Επίσης, ο χώρος δημιουργικότητας παρέχεται από τους τρόπους τοποθέτησης κουρτινών:

 • γείσα διαφόρων διαμορφώσεων.
 • χορδές με δακτυλίους.
 • στερεώνοντας απευθείας στο πλαίσιο του παραθύρου ή ξεχωριστά τμήματα της σύνδεσης.
ανοιχτή πόρτα

Ανοιχτή πόρτα - μια όμορφη κουζίνα. Το κυριότερο είναι να αντέξει το γείσο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη δύναμη της δομής προτού κρεμάσετε το τελικό προϊόν. Το βάρος των κουρτινών στο πάτωμα μπορεί να φτάσει τα 2-3 κιλά, ανάλογα με τον τύπο πλέξης και το πάχος του νήματος.

μαζεύοντας

Κλείσματα για κουρτίνες - χαριτωμένη κομψή προφορά στο εσωτερικό

Ως εκ τούτου, τα δημιουργικά σχέδια θα πρέπει να συντονίζονται με επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά πώς να συνδεθεί σωστά και να κρεμάσει μια κουρτίνα ονείρου.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − = 79

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map