Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα – κεραμίδι ή λινέλαιο

Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Το πιο δημοφιλές δάπεδο στη Ρωσία είναι, σύμφωνα με τις στατιστικές, λινέλαιο. Είναι ένα φτηνό και ανθεκτικό υλικό, το οποίο, επιπλέον, είναι εύκολο να το φροντίσετε. Το κεραμικό πλακίδιο καταλαμβάνει μόνο την τρίτη θέση, δίνοντας ένα αξιόλογο δεύτερο έλασμα. Αλλά όταν πρόκειται για την κουζίνα, λίγοι άνθρωποι αγοράζουν ένα laminate, επειδή αυτό το υλικό φοβάται την υγρασία. Έτσι, πρέπει να προσδιορίσετε τι είναι καλύτερο - κεραμίδι ή λινέλαιο για την κουζίνα σας.

Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Ποιο είναι καλύτερο - κεραμίδι ή λινέλαιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του λινοτάπητα

Αυτή η επένδυση δαπέδου είναι από πολυβινυλοχλωρίδιο, το οποίο είναι ετερογενές και ομοιογενές. Το ετερογενές πολυβινυλοχλωρίδιο αποτελείται από διάφορα στρώματα. Το πρώτο (κάτω) στρώμα είναι η βάση του πιλήματος, πολυεστέρα, γιούτα, PVC. Το δεύτερο στρώμα (μπορεί να υπάρχει αρκετές από αυτές) είναι υαλοβάμβακα, αφρώδες βινύλιο. Το τρίτο (ανώτερο) στρώμα είναι ένα διαφανές στρώμα βινυλίου βαρέως τύπου.

Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Λινοτάπητα για την κουζίνα

Πλεονεκτήματα από λινέλαιο

 • Μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Κάθε οικοδομικό κατάστημα θα προσφέρει περισσότερες από 20 παραλλαγές αυτής της επίστρωσης και το χρώμα της θα είναι αυτό που επιθυμεί η καρδιά σας: με γεωμετρικά σχήματα, μοτίβα, μάρμαρο ή ξύλο, κεραμίδι ή έλασμα.
 • Κόστος λινέλαιο φθηνά. Το χαμηλότερο κατώτατο όριο τιμών είναι από 120 ρούβλια ανά τρέχον μέτρο.
 • Είναι πολύ εύκολο να εργαστείτε με το υλικό, ακόμα και ένα άτομο που απέχει πολύ από τις εργασίες επισκευής θα είναι σε θέση να βάλει αυτό το κάλυμμα.
 • Το λινέλαιο είναι εύκολο να το φροντίσετε, δεν απαιτεί ειδικά απορρυπαντικά.
 • Το υλικό είναι ευχάριστο στην αφή, όχι τόσο κρύο όσο ένα κεραμίδι. Το δάπεδο, καλυμμένο με λινέλαιο, είναι ελαστικό και ταυτόχρονα απαλό. Η επικάλυψη είναι αρκετά δυνατή, ειδικά όταν πρόκειται για ανθεκτικό στη φθορά λινέλαιο.
 • Το λινοτάπημα, σχεδιασμένο για χώρους με μεγάλη κυκλοφοριακή ικανότητα, εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες, χωρίς να χάσει την ελκυστική του εμφάνιση. Ο οικιακός λινέλαιο θα χρησιμεύσει επίσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αν το χειριστείτε προσεκτικά.
Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Λινοτάπητα για την κουζίνα

Λινοτάπητες μείον

 • Αν το δωμάτιο είναι πολύ φως του ήλιου, οποιοδήποτε λινέλαιο μπορεί να χάσει χρώμα (καίει στον ήλιο).
 • Το υλικό δεν είναι ανθεκτικό στις μηχανικές επιδράσεις. Εάν πέσει ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι και εάν περπατήσετε σε αυτό με παπούτσια με στυλέτο, αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επένδυση δαπέδου.
 • Το λινοτάπημα δεν ανέχεται πτώση θερμοκρασίας.
 • Μπορεί να εμφανιστούν λεκέδες. Για παράδειγμα, το λίπος, η ακετόνη, η βαφή και άλλες δυσάρεστες ουσίες πλένονται από την επιφάνεια του λινέλαιο πολύ άσχημα. Αλλά η κηλίδα δεν εμφανίζεται, αν αντιδράσει άμεσα και να εξαλείψει τι έχει στάξει ή χυθεί.
 • Το λινοτάπημα φοβάται τα χημικά. Μπορεί να χαλάσει με κάποια επιθετικά απορρυπαντικά. Υπάρχουν λεκέδες, λεκέδες, ακόμη και φαλακρός κηλίδες, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε μόνο λινέλαιο διορθωτικά μέτρα για το πλύσιμο του δαπέδου.
Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Το λιποτάπητο λινοτάπημα μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό

Κεραμικά πλακάκια δαπέδου στην κουζίνα

Η κουζίνα θεωρείται ένα δωμάτιο με υψηλή κυκλοφορία, έτσι ώστε ένα δάπεδο, πολλοί χρησιμοποιούν κεραμικά πλακίδια. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού.

Πλεονεκτήματα της κεραμικής

 • Το κεραμίδι είναι πολύ ισχυρότερο από το λινέλαιο. Μπορεί να εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες και ταυτόχρονα η εμφάνισή του θα παραμείνει ελκυστική.
 • Μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και υφών. Στα καταστήματα κατασκευής μπορείτε να δείτε όχι μόνο κεραμικά πλακάκια, αλλά και διάφορα είδη πλακιδίων πορσελάνης, καθώς και γυάλινες πλάκες. Τα κεραμικά πλακίδια μπορούν να έχουν μια ματ ή γυαλιστερή επιφάνεια, να είναι διακοσμημένα με ένα σχέδιο για ξύλο, πέτρα, μέταλλο.
 • Τα κεραμικά πλακάκια είναι ανθεκτικά στις αλλαγές θερμοκρασίας, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων (για παράδειγμα, σε μια βεράντα ή σε μια ανοιχτή βεράντα).
 • Η αντίσταση στην υγρασία του υλικού είναι υψηλή. Το κεραμίδι θα περάσει χωρίς προβλήματα, οποιαδήποτε πλημμύρα, αν υπάρχει.
 • Το κεραμίδι είναι ανθεκτικό σε λεκέδες και χημικά. Θα φροντίσετε απλώς το πάτωμα πάνω στο οποίο τοποθετούνται τα κεραμίδια, επειδή το υλικό δεν φοβάται κάποια χημεία και οι λεκέδες σε αυτό "μην κολλήσετε".
Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Πλακάκι στο εσωτερικό της κουζίνας

Μειονεκτήματα του κεραμιδιού

 • Παρά όλα τα πλεονεκτήματα, το κεραμίδι έχει αρκετά μειονεκτήματα. Και το κυριότερο είναι η ψυχρότητα του. Τα κεραμίδια μπορούν να θερμανθούν μόνο με την εγκατάσταση ενός συστήματος "θερμού δαπέδου".
 • Υψηλή (σε σχέση με το λινέλαιο) τιμή. Μερικές φορές, για να αγοράσετε ένα πλακάκι δαπέδου, πρέπει να διαθέσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ειδικά αν αγοράζετε ακριβά πλακάκια υψηλής ποιότητας, αντί για φτηνή κινεζική πλαστογραφία.
 • Το κεραμίδι είναι ένα αρκετά περίπλοκο υλικό. Και αν με το λινέλαιο όχι μόνο ένας οικοδόμος αρχάριος θα αντιμετωπίσει, αλλά ακόμη και ένα πρόσωπο μακριά από τα έργα επισκευής, τότε μόνο ένας ειδικός ειδικός πλακάκια μπορεί να βάλει ποιοτικά πλακάκια. Η εγκατάσταση πλακιδίων είναι μια περίπλοκη και επίπονη δουλειά και αν θέλετε να τοποθετηθεί όμορφα, θα πρέπει να πληρώσετε όχι μόνο για το ίδιο το κεραμίδι, αλλά και για το έργο ενός ειδικού.
 • Το Grout χάνει γρήγορα την εμφάνισή του. Αν το κεραμίδι διατηρήσει μια ελκυστική εμφάνιση για δεκαετίες, τότε το ρευστοκονίαμα για τις διασταυρικές αρθρώσεις διαλύεται αρκετά γρήγορα. Επομένως, χρησιμοποιήστε ένα εντερικό σκουρόχρωμο και επιλέξτε ειδικά μέσα για τη φροντίδα των διακλαδώσεων. Εξαιρετικό σπρέι SILIT BANG για την περιποίηση των κεραμιδιών. Αφαιρεί μούχλα και κάθε είδους βρωμιά. Θα πρέπει να ψεκάζεται πάνω στο κεραμίδι και τις ραφές, αφήνεται για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.
 • Κίνδυνος τραυματισμού. Αν ένα φωτεινό παιδί που τρέχει στην κουζίνα πέφτει στο δάπεδο του linoleum, δεν θα βλάψει τόσο όσο πέφτει στο πλακάκι. Επιπλέον, τα κεραμίδια στα οποία χύνεται το νερό γίνονται πολύ ολισθηρά. Αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ήδη δώσει προσοχή σε αυτό, και για την επίλυση του προβλήματος, δημιουργήστε ένα κεραμίδι με μια ειδική επίστρωση ανακούφισης. Χάρη σε αυτόν, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ακόμη και στον υγρό πάτωμα.
Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Το κεραμίδι είναι ένα όμορφο και ανθεκτικό στη φθορά υλικό

Ποιο είναι καλύτερο - κεραμίδι ή λινέλαιο: συνάγουμε συμπεράσματα

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορεί να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά υλικά είναι κατάλληλα για στυλ στην κουζίνα. Εντούτοις, το λινέλαιο, πιθανότατα, θα αποτύχει αρκετά γρήγορα, επειδή οποιαδήποτε ανεπιτυχής πτώση βαρέων και αιχμηρών αντικειμένων, που χρησιμοποιείται στην κουζίνα αφθονούν, μπορεί να προκαλέσει τη ζημιά του. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα σημεία. Ένα σάντουιτς, χυμένο χυμό, καφές ή καυτό λάδι μπορεί να αφήσει λεκέδες.

Πλακάκι - φινίρισμα υλικό, το οποίο είναι ιδανικό για την κουζίνα, αν δεν λάβετε υπόψη την ψυχρότητά του. Αν και, αν πάτε στα παπούτσια στο σπίτι, δεν σας νοιάζει. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ένα κεραμίδι με μια ματ επιφάνεια, όπως γυαλιστερό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

Τι είναι καλύτερο για την κουζίνα - κεραμίδι ή λινέλαιο

Ο συνδυασμός πλακιδίων και λινέλαιο στο πάτωμα στην κουζίνα

Έτσι, το κεραμίδι είναι ισχυρότερο, πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό από το λινέλαιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το λινέλαιο στην κουζίνα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτή την επίστρωση. Και μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε αυτά τα δύο υλικά, βάζοντας ένα ισχυρό κεραμίδι στην περιοχή εργασίας, και το λινέλαιο στην τραπεζαρία, ευχάριστο στην αφή.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 + = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map