Πώς να επιλέξετε μια παγίδα λίπους οικιακής χρήσης κάτω από το νεροχύτη και να εγκαταστήσετε μόνοι σας

Πώς να επιλέξετε μια παγίδα λίπους οικιακής χρήσης κάτω από το νεροχύτη και να εγκαταστήσετε μόνοι σας

Contents

Πώς να επιλέξετε μια παγίδα λίπους οικιακής χρήσης κάτω από το νεροχύτη και να εγκαταστήσετε μόνοι σας

Ένα από τα πιο δυσάρεστα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τα λύματα στην κουζίνα είναι η απόφραξη. Εάν εισέλθει υπερβολικό λίπος στο σύστημα, η εσωτερική επιφάνεια των σωλήνων σταδιακά γίνεται υπερβολική. Με τον καιρό, οι καταθέσεις περιορίζουν τον αυλό του σωλήνα και το νερό σταματά. Αυτό περιορίζει τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος και η κουζίνα εμφανίζει μια βαριά οσμή. Ο συνεχής αγώνας ενάντια στα τσόκα είναι πολύ κουραστικό. Μπορείτε να τους αποτρέψετε εγκαθιστώντας μια παγίδα λίπους κάτω από το νεροχύτη. Εξετάστε τι είναι αυτή η συσκευή και πώς να την κάνετε μόνοι σας.

Χρήσιμη συσκευή για την αποφυγή εμπλοκών

Φυσικά, πρέπει να υπάρχει ένα αποτελεσματικό μέσο για τον καθαρισμό του αποχετευτικού δικτύου στο σπίτι, αλλά αν πρέπει να το χρησιμοποιείτε συνεχώς, είναι ευκολότερο να αποφευχθεί η απόφραξη. Για να γίνει αυτό, βάλτε παγίδα οικιακής λίπανσης κάτω από το νεροχύτη.

συλλέκτης λίπους

Πλαστικός συλλέκτης λίπους

Ο σχεδιασμός της συσκευής είναι πολύ απλός. Η συσκευή αποτελείται από ένα σώμα με διαχωριστικό το οποίο χωρίζεται σε διαμερίσματα, ένα αποσβεστήρα ροής και μια έξοδο αερίου με ένα σωλήνα εξαερισμού. Ανάλογα με το σκοπό και την ποσότητα των αποβλήτων, οι συσκευές μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη και να διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό.

JPR AQUA

Η πολωνική zhalolovka JPR AQUA

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη διαφορά στην πυκνότητα του νερού και του λίπους. Εάν το υγρό είναι δροσερό, το λίπος ψύχεται και ανεβαίνει στην επιφάνεια με τη μορφή θρόμβων. Το νερό εισέρχεται στο δεύτερο διαμέρισμα και στη συνέχεια - στο κανάλι. Το λίπος συγκρατείται στον πρώτο θάλαμο λόγω του διαφράγματος.

Όταν γεμίσει το δοχείο, καθαρίζεται, αφαιρεί πολύ λίπος και επανασυνδέεται στο σύστημα για περαιτέρω εργασία. Η μέθοδος καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο και την ένταση της συσκευής. Τα απορρυπαντικά οικιακής λίπανσης καθαρίζονται εύκολα με το χέρι και από τις μεγάλες κατασκευές αντλούνται οι βρωμιές.

σχέδιο συλλέκτη λίπους

Σχέδιο: σχεδιασμός συλλέκτη λίπους

Βίντεο: συσκευή και αρχή λειτουργίας της συσκευής

Ποια είναι τα οφέλη μιας τσάντας λίπους κάτω από το νεροχύτη

Οι συσκευές συλλογής λίπους χρησιμοποιούνται σε πολλές καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, σε βιομηχανικές επιχειρήσεις που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοποιεία κ.λπ. Σε ιδιωτικές κατοικίες άρχισαν να χρησιμοποιούνται σχετικά πρόσφατα, αλλά με μεγάλη επιτυχία.

αρχή της λειτουργίας της συσκευής

Σχέδιο: η αρχή της συσκευής

Οι ιδιοκτήτες σημειώνουν τέτοια πλεονεκτήματα του καπακιού λίπους κάτω από τους νεροχύτες:

 1. Απλή κατασκευή. Χάρη στον απλό σχεδιασμό της παγίδας λίπους μπορεί να συναρμολογηθεί με το χέρι. Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε ένα δοχείο με κατάλληλο όγκο.
 2. Εύκολη εγκατάσταση. Οποιοδήποτε άτομο μπορεί να τοποθετήσει και να συνδέσει τη συσκευή στο δίκτυο αποχέτευσης. Αρκετές δεξιότητες στην αντιμετώπιση απλών εργαλείων.
 3. Ελάχιστη συντήρηση. Εάν η παγίδα λίπους οικιακής χρήσης καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, δεν θα υπάρξουν προβλήματα με αυτό. Επιπρόσθετη προφύλαξη μπορεί να απαιτείται μόνο για μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
 4. Αποτελεσματικότητα. Η συσκευή προστατεύει πραγματικά αξιόπιστα τον αποχετευτικό αγωγό από μπλοκαρίσματα. Το συλλεγέν λίπος παραμένει στο δοχείο και δεν προχωράει περαιτέρω. επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Ο αποχετευτικός αγωγός μπορεί να πάρει μόνο μια μικρή ποσότητα, η οποία δεν αρκεί για να σχηματίσουν αποθέσεις στους τοίχους των σωλήνων.
 5. Δυνατότητα εγκατάστασης αρκετών συλλεκτών λίπους κάτω από το νεροχύτη. Μερικές φορές είναι αδύνατο να γίνει η προσαρμογή του απαιτούμενου όγκου ή απαιτείται ένα πρόσθετο "επίπεδο προστασίας". Σε αυτή την περίπτωση, δύο συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε σειρά, η δεύτερη από τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί για τη μετεπεξεργασία των αποχετεύσεων.
λίπος

Συμπαγής υδρορροή κάτω από το νεροχύτη

Υλικά για την κατασκευή παγίδων λίπους

Τα πιο δημοφιλή υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι διαχωριστές λίπους είναι τα υαλοβάμβακα, πλαστικό, γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Οι συσκευές από αυτές διαφέρουν ως προς τη δύναμη, την ανθεκτικότητα, την τιμή. Όταν επιλέγετε μια συσκευή για μια συγκεκριμένη κουζίνα, θα πρέπει να καθορίσετε τις προτεραιότητές σας και να εστιάσετε στις συνθήκες λειτουργίας.

καπάκι γράσου

Πλαστικό δοχείο για γράσο

Επιλογή # 1: Πλαστικό

Οι συλλέκτες λίπους οικιακής χρήσης για πλύσιμο είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό πιο συχνά. Είναι ένα φθηνό υλικό που δεν φοβάται τη διάβρωση, τα χημικά και είναι ικανό να εξυπηρετήσει έως και 30 χρόνια. Τα πλεονεκτήματα του πλαστικού περιλαμβάνουν επίσης την απλότητα στη φροντίδα. Στα μειονεκτήματα υπάρχει ασθενής αντοχή στις μηχανικές βλάβες.

Υπάρχουν μοντέλα διαφορετικών σχημάτων, μεγεθών, με διαφορετική απόδοση. Αγοράζονται για εγκατάσταση σε διαμερίσματα, ιδιωτικά σπίτια, μικρά εστιατόρια, καφετέριες, παμπ. Καλά αποδεδειγμένοι πλαστικοί διαχωριστές του λίπους του εγχώριου εμπορικού σήματος "Το πέμπτο στοιχείο".

1
λίπος

Πλαστικό γράσο

Επιλογή # 2: GRP

Μια καλή επιλογή - φίλτρα λίπους κάτω από το νεροχύτη, κατασκευασμένα από fiberglass. Πρόκειται για μια επιλογή για αυτόνομα συστήματα αποχέτευσης για καταστήματα εστίασης, βιομηχανικά εργοστάσια ή ιδιωτικές κατοικίες όπου απαιτείται ένας διαχωριστής λίπους με μεγάλη χωρητικότητα.

Το κύριο πλεονέκτημα των περιβλημάτων από πολυεστερικές ίνες είναι η υψηλή αντίσταση στις εξωτερικές επιρροές. Το υλικό είναι τόσο δυνατό ώστε τα όργανα να μπορούν να εγκατασταθούν σε εξωτερικούς χώρους. Οι διαχωριστές λίπους από υαλοβάμβακα έχουν ελαφρύ βάρος. Είναι πολύ εύκολο να τοποθετήσετε, να χρησιμοποιήσετε και να καθαρίσετε. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα μοντέλα Ecoline.

παγίδα λίπους

Υαλοκαθαριστήρας παγίδα λίπους

Επιλογή # 3: χάλυβας

Συνήθως, οι διαχωριστές λίπους είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα, λιγότερο συχνά - από γαλβανισμένο. Πλεονεκτήματα του υλικού είναι προφανή: είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες, χημικές επιδράσεις. Οι συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ακριβότερες, αλλά διαφέρουν σε καλύτερη ποιότητα από τις συσκευές που κατασκευάζονται από γαλβανισμένο χάλυβα.

διαχωριστή

Μοντέλο ανοξείδωτου χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας φαίνεται ωραίος, έτσι ώστε οι παγίδες λίπους να μπορούν να εγκατασταθούν, όχι να καλύπτονται, όχι μόνο κάτω από τον νεροχύτη αλλά και σε απόσταση από αυτό. Αυτά τα μοντέλα είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν για δεκαετίες χωρίς επισκευές. Τα μειονεκτήματα είναι μια σχετικά μεγάλη μάζα. Οι παγίδες λαδιού από χάλυβα είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν από τις πλαστικές και τις υαλοβάμβακες.

Επιλέγοντας ένα εμπορικό σήμα, αξίζει να δίνετε προσοχή στα προϊόντα της ομάδας ASO. Αυτά δεν είναι ακριβοί διαχωριστές λίπους, αλλά δεν υπάρχει καμία αξίωση για την ποιότητά τους. Στη συλλογή της εταιρείας υπάρχουν οικιακά και βιομηχανικά μοντέλα που προορίζονται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική εγκατάσταση.

Μοντέλο ASO

Χάλυβα μοντέλο ASO

Πού μπορώ να εγκαταστήσω ένα διαχωριστικό λίπους

Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση παγίδας λίπους - σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Οι κατασκευαστές εργαλείων συχνά επιλέγουν μια συγκεκριμένη "εξειδίκευση" και παράγουν συσκευές του ίδιου τύπου - για εγκατάσταση εντός ή εκτός του κτιρίου.

διαχωριστικό λίπους

Πλαστικό διαχωριστικό λίπους

Μοντέλα για εγκατάσταση σε εσωτερικούς χώρους

Μοντέλα για εσωτερική εγκατάσταση μπορούν να εγκατασταθούν στην κουζίνα, σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή ακόμα και στο υπόγειο. Η επιλογή της θέσης πρέπει να βασίζεται στην ευκολία λειτουργίας και συντήρησης. Η ιδανική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια παγίδα λίπους κάτω από τον νεροχύτη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι δυνατό.

Το ελάχιστο ρόλο στην επιλογή ενός τόπου διαδραματίζει το ζήτημα της πυρασφάλειας. Εάν δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση του οργάνου σε επαρκή απόσταση από πηγές ανοικτής φωτιάς, είναι προτιμότερο να μην υπάρχει κίνδυνος.

Προσοχή παρακαλώ! Το λίπος αναφλέγεται εύκολα, καίγεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι δύσκολο να σβήσει. Εάν η σόμπα είναι πολύ κοντά στο νεροχύτη, τότε η παγίδα λίπους θα πρέπει να εγκατασταθεί σε διαφορετικό χώρο.

συλλέκτης λίπους

Καθαρισμός του συλλέκτη λίπους

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των λιπαντικών δρόμου

Οι διαχωριστές λίπους στο δρόμο χαρακτηρίζονται από υψηλότερη παραγωγικότητα από αυτές που έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση κάτω από το νεροχύτη. Είναι κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα ή ανοξείδωτο χάλυβα και θάβονται στο έδαφος. Καλά αποδεδειγμένα μοντέλα της σειράς STK.

Η τεχνική εγκατάστασης είναι αρκετά απλή, αλλά περιλαμβάνει κοπιώδη εργασία - εκσκαφή, σκυροδέτηση, κλπ. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να δώσετε εντολή στους επαγγελματίες πλοιάρχους να εγκαταστήσουν την παγίδα λίπους στο δρόμο. Επίσης, είναι απαραίτητο να προσέξουμε πρόσθετες συσκευές που διευκολύνουν τη λειτουργία των διαχωριστών, για παράδειγμα, ειδικούς αισθητήρες που ελέγχουν το επίπεδο των αποθέσεων.

Δώστε προσοχή! Ο καθαρισμός της παγίδας λίπους στο δρόμο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και είναι συχνά απαραίτητο να ζητηθεί βοήθεια από τις υπηρεσίες διάθεσης λυμάτων. Αυτό είναι ένα πρόσθετο κόστος. Πληρώνουν για τον εαυτό τους αυξάνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ καθαρισμού.

συλλέκτης λίπους

Σχεδιασμός παγίδας λίπους για εξωτερική εγκατάσταση

Τύποι υπολογισμού των τεχνικών παραμέτρων

Όταν επιλέγετε μια παγίδα λίπους για το πλύσιμο ή την κατασκευή μιας συσκευής με τα χέρια σας, πρέπει να καθορίσετε τις επιθυμητές τεχνικές παραμέτρους. Το κύριο είναι η μέγιστη εκφόρτιση, δηλ. την ποσότητα νερού που μπορεί να περάσει τη συσκευή κάθε φορά. Για ένα τυπικό διαμέρισμα πόλης ή ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα μοντέλο αξίας 30-40 l / s είναι κατάλληλο.

λίπος

Λίπος απλούστερου σχεδιασμού

Αν μιλάμε για την εγκατάσταση ενός βιομηχανικού μοντέλου, τότε είναι καλύτερο να αναθέσουμε τον υπολογισμό των τεχνικών παραμέτρων στους ειδικούς. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε οικιακό εξοπλισμό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό τύπο:

P = nxPs, όπου

P είναι η απαιτούμενη απόδοση της συσκευής σε l / s.

n - ο αριθμός των κελυφών από τα οποία οι δεξαμενές εισέρχονται στην παγίδα λίπους,

Ps - ο ρυθμός με τον οποίο τροφοδοτείται νερό στη δεξαμενή (είναι ίσο με το ρυθμό εισαγωγής νερού στο σύστημα ύδρευσης και είναι συνήθως περίπου 0,1 l / s).

Εξετάστε, για παράδειγμα, πώς να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση της παγίδας λίπους κάτω από τον νεροχύτη. Εάν μία πλύση είναι συνδεδεμένη, τότε Ρ = 1χ0,1 = 0,1 l / s, δηλ. για την κουζίνα είναι αρκετά ένα μοντέλο νοικοκυριού με ελάχιστη απόδοση.

κιβώτιο λίπους

Κουτί χάλυβα για συλλέκτη λίπους

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, μπορείτε να βρείτε τον απαιτούμενο όγκο του δοχείου. Τύπος υπολογισμού:

V = 60χPχt, όπου

V είναι ο απαιτούμενος όγκος σε λίτρα.

P - παραγωγικότητα.

t είναι ο χρόνος που απαιτείται για το λίπος να καθιζάνει σε λεπτά (συνήθως αυτό το διάστημα είναι 6 λεπτά).

Παράδειγμα υπολογισμού του απαιτούμενου όγκου, εάν η χωρητικότητα είναι 0,1 l / s: V = 60χ0,1χ6 = 36 λίτρα.

συλλέκτες λίπους

Λιπαίνετε λίπη διαφορετικών όγκων

Έχοντας μάθει την ένταση του ήχου, είναι ήδη εφικτό να επιλέξετε ένα έτοιμο μοντέλο ή να υπολογίσετε τις διαστάσεις της συσκευής εάν σχεδιάζεται να το παράγει ανεξάρτητα. Η ιδανική επιλογή για μια παγίδα λίπους για πλύσιμο με χωρητικότητα 0,1 l / s και όγκο 36 λίτρων είναι χωρητικότητα 0,3x0,3x0,4 m. Όταν επιλέγετε ένα δοχείο δεν είναι απαραίτητο, το ύψος θα είναι 0,3 ή 0,4 m.

Με βάση τα δεδομένα που έχετε συγκεντρώσει, μπορείτε ήδη να ετοιμάσετε ένα σκίτσο και ένα σχέδιο. Ένα παράδειγμα ενός έτοιμου σχεδίου με εξηγήσεις προτείνεται παρακάτω.

http://aqua-rmnt.com/wp-content/uploads/2016/05/chertezh-bytovogo-zhiroulovitelya.jpg

Σχέδιο για την κατασκευή λιπαντικού

Top-5 εγχώριες και ξένες μάρκες

Ο σχεδιασμός της παγίδας λίπους είναι αρκετά απλός, οπότε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατασκευαστών. Η ποιότητα των οργάνων μπορεί να εκτιμηθεί από τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Τα παρακάτω είναι τα καλύτερα εμπορικά σήματα:

 1. Eurorek. Αυτά είναι τα προϊόντα του Wavin Labko. Οι συλλέκτες λίπους διακρίνονται από την ανθεκτικότητα, τη δύναμή τους, την αντίσταση στις εξωτερικές επιρροές.
Μοντέλο EuroRek SL

Μοντέλο EuroRek SL

 1. Τα όργανα αυτής της εταιρείας είναι κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα. Είναι καθολικά, λειτουργικά, ανθεκτικά.
Παγίδα λίπους Flotenk

Βιομηχανικοί διαχωριστές λίπους Flotenk

 1. Nelyx. Η εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή βιομηχανικών παγίδων λίπους και δεν παράγει μοντέλα νοικοκυριών. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα καφέ, μπαρ ή εστιατόριο.
Νelyx

Ποικιλία μοντέλων

 1. Evo Stok. Ποιότητα εγχώρια προϊόντα από ενισχυμένο πλαστικό και πολυπροπυλένιο. Υπάρχουν οικιακά και βιομηχανικά μοντέλα.
διάγραμμα

Πίνακας: μοντέλα του εμπορικού σήματος Evo Stok

 1. "Το πέμπτο στοιχείο." Η ρωσική εταιρεία κατασκευάζει βιομηχανική και οικιακή παγίδα λίπους, παρέχει 5ετή εγγύηση στα προϊόντα της και παρέχει συντήρηση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι μια αποδεκτή τιμή. Το μοντέλο αυτής της εταιρείας είναι μια καλή επιλογή για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πίνακας: Λειαντήρες οικιακής χρήσης της μάρκας "Fifth Element"

Πώς να κάνετε ένα διαχωριστικό λίπους με τα χέρια σας

Για να κάνετε μια παγίδα λίπους κάτω από το νεροχύτη με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

 • Πλαστικό κιβώτιο, οι διαστάσεις των οποίων μπορεί να είναι ελαφρώς υψηλότερες από τις υπολογιζόμενες, αλλά όχι λιγότερο.
 • ένα μικρό σωλήνα διακλάδωσης με διάμετρο περίπου 100 mm για τη δημιουργία ενός εσωτερικού χώρου.
 • Διατομή PET γόνατο και τσόχα 50 mm;
 • ένα κομμάτι σωλήνα διαμέτρου 100 mm, το μήκος του οποίου πρέπει να είναι περίπου 2/3 του ύψους του κιβωτίου και ένα κλάδο με λαστιχένια μανσέτα του ίδιου μήκους αλλά διαμέτρου 50 mm.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα τυποποιημένο σύνολο εργαλείων. Απαιτούνται απαραίτητα είτε ένα ηλεκτρικό παζλ είτε ένα πριόνι, το οποίο μπορείτε να κόψετε μέσα από την θήκη. Από τα πρόσθετα υλικά θα πρέπει να αγοράσουν γυαλόχαρτο, στεγανωτικό σιλικόνης, αυτοκόλλητο συγκολλητική ταινία.

παγίδα λίπους

Κατασκευή παγίδας λίπους με τα χέρια του

Τα κύρια στάδια της εργασίας:

 • Στα τελικά τοιχώματα του πλαστικού κιβωτίου, οι τρύπες για τους σωλήνες διακλαδώσεως κόβονται, η τομή αποκόπτεται.
 • Σημαντικό! Η διάμετρος των οπών πρέπει να συμπίπτει με το τμήμα των ακροφυσίων. Πρέπει να έρθουν πολύ σφιχτά. Οι εγκοπές και τα κενά είναι απαράδεκτα.
 • Στον πυθμένα του δοχείου, κόλλησε ένα κομμάτι σωλήνα με διάμετρο 100 mm και όταν η ένωση είναι εντελώς στεγνή, εισάγεται μέσα σε αυτήν ένα κομμάτι σωλήνα διαμέτρου 50 mm. Η απόσταση από το μικρότερο σωλήνα διακλάδωσης μέχρι τον πυθμένα πρέπει να είναι περίπου 3-4 εκατοστά.
 • Ο σωλήνας διακλάδωσης συνδέεται με το σωλήνα αποστράγγισης αποχέτευσης έτσι ώστε το άκρο του συνδέσμου να εισέρχεται στην έξοδο. Η τρύπα του τσαγιού θα στραφεί προς τα πάνω. Αυτό είναι απαραίτητο για τον αερισμό.
 • Ένα γόνατο εισόδου συνδέεται με το κιβώτιο και σφραγίζεται με μια ένωση σιλικόνης.
 • Το τελευταίο άγγιγμα είναι η επικόλληση των άκρων του καλύμματος με στεγανωτικό.
 • Όταν οι σφραγιστικές ενώσεις στεγνώσουν, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της παγίδας λίπους. Τοποθετείται κάτω από τον νεροχύτη, συνδέεται με τον αποχετευτικό αγωγό και ανάβει το νερό. Εάν οι αρμοί δεν διαρρεύσουν, η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

Βίντεο: χαρακτηριστικά του σπιτικού λίπους

Κανόνες για την εγκατάσταση μιας παγίδας λίπους κάτω από το νεροχύτη

 • Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί κανονική πρόσβαση στη συσκευή για τη συντήρησή της.
 • Μεταξύ του σώματος της παγίδας λίπους και των τοίχων του θαλάμου στο οποίο θα είναι κρυμμένο, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 2-3 εκατοστών. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην καταστραφούν τα έπιπλα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη για πρόληψη.
 • Ο διαχωριστής εγκαθίσταται μόνο σε επίπεδη επιφάνεια. Οι στρεβλώσεις θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι το λίπος θα χυθεί στο αποχετευτικό δίκτυο.
 • Κατά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά τις συστάσεις του κατασκευαστή. Οι οδηγίες πρέπει να δείχνουν τη βέλτιστη απόσταση από τη συσκευή στην κουζίνα και σε άλλες πηγές ανοικτής φλόγας. Αυτό το σημείο δεν μπορεί να παραβιαστεί.
 • Η βιομηχανική παραγωγή λίπους συμπληρώνεται με ειδικά συνδετικά στοιχεία για την εγκατάσταση και σύνδεση με το σύστημα αποχέτευσης. Εάν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να αγοράσει ξεχωριστά τους συνδετήρες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μέγεθος.
 • Αφού εγκαταστήσετε την παγίδα λίπους κάτω από τον νεροχύτη, συνδέεται με τον αποχετευτικό αγωγό. Γι 'αυτό, οι αυλακώσεις από τον κύριο σωλήνα αποχέτευσης εισάγονται στην είσοδο της συσκευής και μια άλλη αυλάκωση συνδέεται με το τσοκ εξόδου. Οι αρθρώσεις σφραγίζονται με ένωση σιλικόνης ή ταινία στεγανοποίησης.

Δώστε προσοχή! Το λίπος παχύνεται και σχηματίζει μια μεμβράνη στο νερό, εάν η θερμοκρασία του είναι κάτω από 40 μοίρες. Είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί ο διαχωριστής μακριά από το σιφόνι έτσι ώστε οι αποχετεύσεις να μπορούν να κρυώσουν πριν εισέλθουν στο σκάφος.

διαχωριστικό λίπους

Σχέδιο: εγκατάσταση ενός διαχωριστή λίπους

Μέθοδοι καθαρισμού των αποθεμάτων από τις αποθέσεις

Με τον καθαρισμό των οικιακών λιπαντικών κάτω από τον νεροχύτη δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Είναι συνήθως μικρού όγκου, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να αποσυνδεθούν από το αποχετευτικό δίκτυο και να καθαριστούν με το χέρι. Η παραγωγικότητα τέτοιων συσκευών είναι 0,1-2 l / s. Τα μοντέλα μεγαλύτερης παραγωγικότητας θεωρούνται βιομηχανικά και για τη συντήρησή τους είναι απαραίτητο να καταφεύγουν είτε σε αντλίες είτε σε ειδικό εξοπλισμό.

Τα βιομηχανικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτοματισμό, ο οποίος ελέγχει το επίπεδο ρύπανσης και σηματοδοτεί την ανάγκη προληπτικής συντήρησης. Στις οικιακές συσκευές τέτοιες συσκευές συχνά δεν παρέχονται, ελέγχουμε τακτικά την ικανότητα. Παρακάτω παρέχουμε μια λεπτομερή διδακτική οδηγία σχετικά με το χειροκίνητο καθαρισμό του διαχωριστή λίπους.

καθαρισμός παγίδων λίπους

Καθαρίστε τη βιομηχανική παγίδα λίπους

Βήμα-βήμα οδηγίες βίντεο για τη συντήρηση

Όταν επιλέγετε και κατασκευάζετε μια παγίδα λίπους για το πλύσιμο με τα χέρια σας, δώστε προσοχή στην ποιότητα του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το σώμα. Η διάρκεια ζωής της συσκευής εξαρτάται από αυτό. Τα πλαστικά και τα υαλοπίνακα δεν αντέχουν σε έντονες επιπτώσεις, γι 'αυτό πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την σωστή εγκατάσταση των οργάνων. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε μια βιομηχανική συσκευή, δώστε προτίμηση σε κατασκευαστές που παρέχουν εγγύηση. Διαφορετικά, τα όργανα διαφόρων σημάτων διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map