Πώς να επικολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου: οδηγίες βήμα προς βήμα για αρχάριους

Πώς να επικολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου: οδηγίες βήμα προς βήμα για αρχάριους

Πώς να επικολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου: οδηγίες βήμα προς βήμα για αρχάριους

Επιπλέον, αυτή η ταπετσαρία βινυλίου είναι όμορφη και πρακτική, θεωρείται ιδανική για νέα κτίρια. Η μη υφασμένη βάση τους είναι ελαστική, οπότε η ταπετσαρία δεν βγαίνει από τον τοίχο λόγω της φυσικής τους συρρίκνωσης. Για τη συγκόλληση τέτοιων ταπετσαριών, χρησιμοποιήστε μια ειδική κόλλα. Πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου σωστά;

Vinyl ταπετσαρία με ανάγλυφη υφή είναι ελκυστική και πρακτική

Ανάγλυφη ταπετσαρία βινυλίου είναι πολύ πρακτική, και τα διακοσμητικά χαρακτηριστικά τους είναι πέρα ​​από τον έπαινο

Ποια εργαλεία χρειάζονται

Για την εργασία, εκτός από την ίδια την ταπετσαρία, θα χρειαστεί

  • μια βούρτσα για τοίχους προετοιμασίας.
  • ρολό ή βούρτσα για την εφαρμογή κόλλα στην ταπετσαρία?
  • κυβερνήτης και επίπεδο.
  • κύλινδρος για κυλινδρικές αρθρώσεις.
  • Μια ειδική σπάτουλα ή βούρτσα για την εξομάλυνση των πάνελ.
  • χαρτί scotch;
  • Δύο βαμβακερά υφάσματα και ένα σφουγγάρι, τα οποία είναι απαραίτητα για το σκούπισμα της περίσσειας κόλλας από το δάπεδο και τους τοίχους.
  • μαχαίρια χαρτικά για την κοπή ταπετσαρία?
  • Μια βούρτσα για την εξάπλωση μικρών τμημάτων ταπετσαρίας με κόλλα.
  • ξύλινη σπάτουλα, που πιέζεται και ισιώνει ταπετσαρία σε στενά τμήματα των τοίχων.
Ότι η ποιότητα της ταπετσαρίας είναι υψηλή, πρέπει να προετοιμάσετε ό, τι χρειάζεστε

Τα απαραίτητα εργαλεία για ταπετσαρία πρέπει να είναι καθαρά και λειτουργικά

Πώς να προετοιμάσετε τους τοίχους για κολλητική ταπετσαρία

Καταρχήν, αφαιρέστε τα απομεινάρια παλαιών ταπετσαριών από τους τοίχους. Αραιώστε το μείγμα για τη συγκόλληση ταπετσαριών βινυλίου, αραιώστε, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Οι τοίχοι πρέπει να προετοιμάζονται. Αυτό μπορεί να γίνει με κόλλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πέλμα βαθιάς διείσδυσης. Είναι επίσης επιθυμητό πριν από την έναρξη της εργασίας για την επικόλληση των τοίχων με βινυλίου ταπετσαρία για τη θεραπεία των τοίχων με μια ειδική ένωση που εμποδίζει την εμφάνιση του μούχλα κάτω από την ταπετσαρία.

Μετά την ξήρανση της κόλλας και τη σύνθεση στον τοίχο, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε μια κάθετη γραμμή. Θα χρησιμεύσει ως οδηγός για την κόλληση του πρώτου υφάσματος. Μπορείτε να εστιάσετε στη γωνία μόνο αν είστε βέβαιοι ότι οι γωνίες στο δωμάτιο είναι ομοιόμορφες. Για να τραβήξετε σωστά τη γραμμή, χρησιμοποιήστε μια γραμμή επιπέδου.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε το ηλεκτρικό ρεύμα στο διαμέρισμα και να αφαιρέσετε τις υποδοχές και τους διακόπτες από τους τοίχους.

Συμβουλές για αρχάριους από τους επαγγελματίες

Θυμηθείτε ότι η ταπετσαρία βινυλίου μπορεί να κολληθεί μόνο σε στεγνούς τοίχους. Πρέπει να καθαρίζονται από παλαιές επικαλύψεις, εάν υπάρχουν ρωγμές, πρέπει να σκουπίζονται και η επιφάνεια πρέπει να ισοπεδώνεται. Πώς να ελέγξετε την ξηρότητα των τοίχων; Κόψτε ένα μικρό κομμάτι πολυαιθυλενίου στον τοίχο με κολλητική ταινία. Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας εμφανίζεται μια σταγόνα νερού στο εσωτερικό, τότε οι τοίχοι δεν είναι επαρκώς στεγνοί και πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Πριν τοποθετήσετε τοίχους, πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά παλιές ταπετσαρίες, διαφορετικά η ποιότητα της εργασίας θα υποστεί

Για να κάνετε την ταπετσαρία να είναι επίπεδη και να κρατάτε σφιχτά, πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά τους τοίχους, αφαιρώντας από αυτά τα υπολείμματα παλαιών ταπετσαριών

Πώς να ελέγξετε τη δύναμη της επιφάνειας πριν την επικόλληση τοίχων με ταπετσαρία βινυλίου; Απλά κολλήστε ένα κομμάτι από το συνηθισμένο scotch στον τοίχο, τραβήξτε το απότομα και κοιτάξτε το λάθος πλευρά. Αν υπάρχουν υπολείμματα παλαιών σοβάδων ή χρωμάτων, ο τοίχος δεν μπορεί να θεωρηθεί έτοιμος. Μην ξεχάσετε να ισιώσετε και να προετοιμάσετε τους τοίχους πριν κολλήσετε την ταπετσαρία βινυλίου.

Οι εργασίες σχετικά με την τοποθέτηση ταπετσαριών στους τοίχους με ταπετσαρία πρέπει να γίνονται σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπάρχει βύθισμα. Είναι απαραίτητο να κλείσετε όλα τα παράθυρα και να απενεργοποιήσετε τους ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά. Δεν συνιστάται να κολλήσετε νέα ταπετσαρία στο παλιό. Οι τοίχοι πρέπει να καθαρίζονται πλήρως. Συμπεριλάβετε ανεμιστήρες και κλιματιστικά, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα μόνο αφού στεγνώσει τελείως η ταπετσαρία.

Πώς να επικολλήσετε σωστά ταπετσαρία βινυλίου: οδηγίες βήμα προς βήμα

Βήμα 1: Προετοιμασία ταπετσαρίας

Κόψτε την ταπετσαρία στις λωρίδες, αφήνοντας ένα επίδομα 10 εκατοστών κατά μήκος της κάθε λωρίδας. Αν έχετε αγοράσει μια ταπετσαρία βινυλίου με μια φωτογραφία, επιλέξτε προσεκτικά το ύψος των γειτονικών πλαισίων. Διπλώστε τα κομμένα παρακείμενα υφάσματα ταπετσαρίας μεταξύ τους με ένα μοτίβο κάτω. Σε κάθε στοίβα, στοιβάζετε έως και 10 λωρίδες. Κάθε λωρίδα πρέπει να μετατοπίζεται σε σχέση με τη χαμηλότερη κατά 10-15 cm.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη συγκόλληση της άκρης της ταινίας ταπετσαρίας

Promazyvanie ακμές κόλλα υφάσματος - ιδιαίτερα σημαντικό λειτουργία που απαιτεί την προσοχή και επιμέλεια λόγω του ότι εξαρτάται από το πόσο ισχυρή είναι οι ενώσεις μεταξύ των λωρίδων της ταπετσαρίας

Βήμα 2: Εφαρμόστε κόλλα

1

Πώς να επικολλήσετε σωστά ταπετσαρία βινυλίου, έτσι ώστε οι ζώνες σύνδεσης να είναι σχεδόν αόρατες; Τα πανιά δεν πρέπει να βρεθούν το ένα πάνω στο άλλο, τα ταπετσαρία θα πρέπει να είναι κολλημένα στο άκρο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία μόνο αφού στεγνώσει τελείως το αστάρι. Αρχικά, εφαρμόστε κόλλα σε ένα τμήμα του τοίχου κάτω από τον πρώτο πίνακα. Αφού η κόλλα εφαρμόζεται στο δεύτερο ιστό, και ούτω καθεξής. D. Υπάρχουν ποικιλίες του βινυλίου ταπετσαρία, η οποία χρειάζεται μόνο ολικής αλέσεως πανί promazyvat κόλλα, όχι οι τοίχοι, αλλά υπάρχουν και εκείνοι όπου είναι αναγκαία η εφαρμογή της κόλλας στον τοίχο και ταπετσαρία. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συγκολλητικής σύνθεσης, που διαβάζονται σε ρολό ταπετσαρίας.

Ένας άνετος κύλινδρος θα σας επιτρέψει να εξομαλύνετε ομαλά τις αρθρώσεις μεταξύ των πανιών της ταπετσαρίας

Στη σύγχρονη τεχνολογία επισκευής, σχεδόν όλα παρέχονται, έτσι ώστε να εξομαλύνετε τις αρθρώσεις μεταξύ του καμβά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν βολικό και αποτελεσματικό κύλινδρο

Βήμα 3: κολλήστε την ταπετσαρία

Αυτό γίνεται καλύτερα μαζί. Ένα άτομο στέκεται στη σκάλα και εφαρμόζει την επάνω άκρη της ταπετσαρίας στον τοίχο κάτω από την οροφή. Ο άλλος, ενώ στέκεται στο πάτωμα, στηρίζει το κάτω άκρο της λωρίδας, συνδυάζει τα άκρα με μία κατακόρυφη γραμμή κατά μήκος του τοίχου. Το ύφασμα πρέπει να πιέζεται ελαφρά στον τοίχο και να πιέζεται έξω με φυσαλίδες αέρα με φυσαλίδες αέρα από πάνω προς τα κάτω από τον άξονα στις άκρες. Είναι πολύ σημαντικό να σκουπίζετε την υπερβολική κόλλα αν βγαίνει στην άκρη της ταπετσαρίας. Κάνετε αυτό με ένα καθαρό πανί, όχι με ένα πινέλο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξομαλύνετε την ταπετσαρία είναι αυτή τη φωτογραφία.

Η εξομάλυνση της ταπετσαρίας γίνεται από την κορυφή προς τα κάτω στις οδηγίες που υποδεικνύονται στη φωτογραφία

Βήμα 4: Περικοπή των άκρων της ταπετσαρίας

Αφού συγκολληθεί το ύφασμα, υπάρχει πλεόνασμα υλικού που αφήνεται από το baseboard και κάτω από την οροφή. Το πλεόνασμα πρέπει να κοπεί με ένα μαχαίρι στο χάρακα. Το κατώτερο άκρο της ταπετσαρίας διπλώνεται στο βάθρο κατά 4-6 mm. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε όταν κόβετε μόνο ένα ακονισμένο μαχαίρι, εάν η λεπίδα του είναι αμβλεία, η ταπετσαρία θα σκιστεί και θα τσαλακωθεί. Αν χρησιμοποιείτε γραφικό μαχαίρι, αλλάξτε περιοδικά τη λεπίδα στη διαδικασία.

Βήμα 5: Τεχνική για τη συγκόλληση ταπετσαριών βινυλίου σε "προβληματικές περιοχές"

Προβλήματα κατά την τοποθέτηση τοίχων με ταπετσαρία συμβαίνουν συχνά κατά την κοπή των πλεονασμάτων ιστών από το κάτω μέρος της σανίδας, από πάνω από το ανώτατο όριο, στους διακόπτες και τις υποδοχές, στις γωνίες.

Αν δεν έχετε αφαιρέσει την πλαστική σανίδα πριν ξεκινήσετε την εργασία, η ταπετσαρία πρέπει να τοποθετηθεί στη διασταύρωση μεταξύ του τοίχου και της σανίδας. Συγχρόνως αποκόπτεται το υπόλοιπο τμήμα της κατώτερης ακμής και κολλάται πάνω στη κόλλα μία λωρίδα για την επικάλυψη της ραφής και ενός τμήματος της πλίνθου. Αλλά είναι καλύτερο να αφαιρέσετε την πλίνθο πριν ξεκινήσετε την εργασία. Όταν επικολλάται η ταπετσαρία, η πλαστική πλακέτα βιδώνεται στην αρχική της θέση.

Μια κομψή και ομαλή κοπή κοντά στο σκελετό μπορεί να επιτευχθεί κόβοντας την άκρη της ταπετσαρίας με ένα κοφτερό μαχαίρι

Η περιτομή της ταπετσαρίας στο baseboard θα πρέπει να γίνει με ένα ειδικό μαχαίρι, έτσι ώστε η τομή να είναι ομαλή και ακριβή

Η άκρη του πλαισίου δίπλα στην οροφή πρέπει να γυριστεί περίπου 5 cm, έτσι ώστε η κόλλα να μην λερώνει την οροφή. Στη συνέχεια, η ταινία ταπετσαρίας θα πρέπει να πιέζεται στον τοίχο από ψηλά και να λειάνεται με μια βούρτσα από κάτω. Αν kleite ταπετσαρία με το ανώτατο όριο (για παράδειγμα, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τους δύο τύπους ταπετσαρία ή ένα τμήμα του τοίχου σας βαμμένα), το σήμα με ένα μολύβι πριν από την κόλληση στην κορυφή των συνόρων γύρω από την περίμετρο του υφάσματος. Σε αυτή τη ταινία θα καθοδηγηθείτε ενώ κολλάτε.

Στις γωνίες, θα πρέπει να αφήσετε επιπλέον ταπετσαρία στο βάθος της θέσης και της αποζημίωσης. Είναι απαραίτητο να κόψετε το πανί από κάτω και από πάνω. Πατώντας τον καμβά, είναι λυγισμένο γύρω από τη γωνία και στη συνέχεια κόβεται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις και οι θέσεις επικάλυψης των ταπετσαριών πρέπει να πιέζονται έντονα στη βάση, έτσι ώστε η κόλληση να είναι δυνατή.

Για την ευκολία χρήσης και την ικανότητα πλυσίματος των ταπετσαριών βινυλίου έπεσε στο γήπεδο στις κουζίνες

Σήμερα μπορείτε να βρείτε συχνά ταπετσαρία βινυλίου στην κουζίνα, όπου η δύναμη, η πρακτικότητα και η ευκολία λειτουργίας είναι ιδιαίτερα συναφή

Αν αποφασίσετε να επικολλήσετε την ταπετσαρία πίσω από τις μπαταρίες, ο καμβάς δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10-20 cm πίσω από το ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα στενό ρολό με μια μακριά λαβή για να πιέσετε την ταπετσαρία στον τοίχο. Κοντά στους διακόπτες και τις υποδοχές, η ταπετσαρία, κατά κανόνα, δεν κόβεται εκ των προτέρων, αλλά κολλάει απευθείας στις τρύπες. Όταν η κόλλα στεγνώνει, οι τρύπες κόβονται στην ταπετσαρία. Οι διακόπτες και οι πρίζες βιδώνονται στη θέση τους μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Video master class: πώς να κολλήσετε ταπετσαρία βινυλίου

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map