Μετρητής λειτουργίας για τον υπολογισμό υλικών και εργασίες επισκευής: βασικές αποχρώσεις και κανόνες

Μετρητής λειτουργίας για τον υπολογισμό υλικών και εργασίες επισκευής: βασικές αποχρώσεις και κανόνες

Μετρητής λειτουργίας για τον υπολογισμό υλικών και εργασίες επισκευής: βασικές αποχρώσεις και κανόνες

Μετρώντας τα υλικά για εργασίες επισκευής, πολλοί είναι συνηθισμένοι να παράγουν σε τετραγωνικά μέτρα, τα οποία με την πρώτη ματιά είναι απολύτως λογικά - με αυτό τον τρόπο προσδιορίζεται η πραγματική επιφάνεια. Ωστόσο, όταν επισκέπτεστε ένα κατάστημα, ο υπολογισμός που δημιουργείται σε χαρτί μπορεί να είναι άχρηστος, δεδομένου ότι η τιμή αναφέρεται συνήθως όχι ανά τετράγωνο, αλλά ανά μέτρο λειτουργίας. "Αυτό είναι πόσο;" - Ρωτήστε τον άπειρο αγοραστή, και είναι καλό αν ακούει μια σαφή και ευδιάκριτη απάντηση από τον πωλητή. Για να μην είναι σε λήθαργο και δεν ξεκίνησε «στο γόνατο» για να υπολογίσει εκ νέου την ποσότητα του υλικού που απαιτείται, είναι καλύτερα να προετοιμάσει εκ των προτέρων, σαφώς κατανοητή ορολογία και την πρακτική εφαρμογή της.

Τι είναι μετρητής λειτουργίας;

Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται όχι μόνο από τους πωλητές των καταστημάτων, αλλά και από τους αρχιτέκτονες των επισκευαστικών ομάδων, όταν χρεώνουν για υλικά και δουλειά. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα υπολογισμούς προκειμένου να είναι σε θέση να επαληθεύσει την ακρίβεια των εκτιμήσεων που παρέχονται.

μέτρηση των υλικών

Η δυνατότητα σωστής μέτρησης και υπολογισμού των αναλωσίμων είναι μια σημαντική πτυχή της δραστηριότητας επισκευής

Ορολογία αναφοράς

Ο μετρητής είναι μια συμβατική μονάδα μέτρησης μακρών αντικειμένων, η οποία αντιστοιχεί σε κομμάτι ή κομμάτι μήκους 1 μέτρου. Τα πιο συνηθισμένα χυτά προϊόντα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα υλικά:

 • λινέλαιο;
 • ταπετσαρία?
 • χαλί?
 • ύφασμα ·
 • πλίνθου.
 • σωλήνα ·
 • ηλεκτρικό καλώδιο.
 • Προφίλ φύλλα?
 • ξύλινες σανίδες, κλπ.

Με τη βοήθεια μετρητών μέτρησης, καθορίζεται μόνο το μήκος του προϊόντος, ενώ άλλες παράμετροι (πλάτος, διάμετρος, τμήμα) περιλαμβάνονται ήδη στο κόστος. Για παράδειγμα, το ίδιο μοντέλο λινέλαιο μπορεί να έχει διαφορετικό πλάτος (από 1,5 m έως 5 m), αντίστοιχα, κάθε προϊόν θα έχει τη δική του τιμή για 1 pogo. m.

λινέλαιο

Το κόστος του χυτευμένου υλικού διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη τις συνολικές του διαστάσεις

Παραδείγματα υπολογισμών

Παράδειγμα №1. Υπολογίστε τον απαιτούμενο αριθμό μετρητών λινοτάπητες για το δωμάτιο.

Ας υποθέσουμε ότι το δωμάτιο έχει μέγεθος 4x5 m, δηλαδή, η έκτασή του είναι 20 τ.μ. Από αυτό το σχήμα, και πρέπει να βασιστείτε κατά τον υπολογισμό. Για να καθορίσετε το μήκος, πρέπει να διαιρέσετε τη γνωστή περιοχή από το πλάτος. Δηλαδή, αν η επιλογή έπεσε σε ένα ρολό από λινέλαιο με πλάτος 2,5 μ., Τότε θα πρέπει να αγοράσετε 8 κουρέλια. m του υλικού αυτού: 20 ÷ 2,5 = 8.

Παράδειγμα αριθ. 2. Πόσα κυματοειδή φύλλα για την προστασία του χώρου.

Αρχικά, πρέπει να καθορίσετε το πλάτος του φύλλου κυματοειδούς χαρτονιού, το οποίο, μαζί με το πάνω μέρος του εδάφους του θεμελίου, θα φτιάξει το ύψος του φράχτη. Επιπλέον, όλα είναι εξαιρετικά απλά - μετράται η περίμετρος της περιοχής και λαμβάνεται η αντίστοιχη χύτευση.

Παράδειγμα №3. Καθορίστε το μέγεθος του πάγκου για την κουζίνα.

Το κανονικό βάθος του πάγκου της κουζίνας είναι 0,6 μ. Και το μήκος της εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος της κουζίνας και τον αριθμό των αντικειμένων του σετ επίπλων. Εάν είναι απαραίτητο να κλείσετε δύο θυρίδες (πλάτος 0,6 m), μια ενσωματωμένη πλάκα (0,5 m) και ένα διπλό νεροχύτη (0,8 m), απαιτούνται 2,5 διαδρομές. m countertops.

1
πάγκο κουζίνας

Εάν το βάθος της επιφάνειας του τραπεζιού είναι συνήθως στάνταρ, τότε το πάχος του, ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο υλικό, κυμαίνεται από 18 έως 60 mm

Είναι δυνατόν να υπολογιστεί το κόστος της κουζίνας με τον αριθμό των τρέχοντα μέτρα

Οι πωλητές επίπλων, ιδίως δε οι συσκευές κουζίνας, συχνά χρησιμοποιούν τον όρο "τρέχων μετρητής" κατά τον υπολογισμό της τιμής μιας παραγγελίας. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η τιμή αυτή είναι πολύ υπό όρους, καθώς για τον υπολογισμό του κόστους του προϊόντος κατά προσέγγιση, λαμβάνεται ο βασικός εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει:

 • επιφάνεια εργασίας κατασκευασμένη από μοριοσανίδα.
 • ελάχιστη "γέμιση" ντουλαπιών.
 • συνήθεις αρθρωτές πόρτες.
 • αξεσουάρ μέσης ποιότητας.

Εάν ο πελάτης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ένα πιο ακριβό πάγκο, για παράδειγμα, από πέτρα, προσθέτοντας μια μεγάλη ντουλάπα με roll-out συμψηφιστικό σύνολο σε κάθε πόρτα πιο κοντά, η τιμή θα μπορούσε να αυξηθεί κατά πολλές φορές. Επομένως, μια τέτοια ιδέα, ως μετρητή λειτουργίας της κουζίνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αρχικούς, πολύ προσεγγικούς υπολογισμούς.

κουζίνα

Η τιμή, που υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το βάρος, και το πραγματικό κόστος της κουζίνας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά

Υπολογισμός των επισκευών διαμερισμάτων: πώς να καθορίσετε τους μισθούς τους κατασκευαστές

Συχνά η διαμάχη μεταξύ πελατών και οικοδόμων δημιουργείται εν μέσω παρεξηγήσεων που συνδέονται με την τελική τιμή επισκευών. Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκευαστικών ομάδων κάνει εκτιμήσεις για την απόδοση διαφόρων τύπων φινιρίσματος με βάση μη τετραγωνικά και τρέχοντα μέτρα. Ως αποτέλεσμα, η ποσότητα της επεξεργασμένης επιφάνειας, που υποδεικνύεται στην εκτίμηση, είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από την πραγματική επιφάνεια του δωματίου.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το γεγονός είναι ότι οι κατασκευαστές μπορούν να εκχωρήσουν 1 στύλο. m, το μήκος του οποίου είναι πολύ μικρότερο από 1 m. Για παράδειγμα, κατά τη διακόσμηση μιας οροφής πολλαπλών επιπέδων, κάθε άκρο υπολογίζεται ως 1 βελονιά. m, ακόμη και αν η πραγματική περιοχή είναι αμελητέα.

Ορισμένοι πελάτες είναι σίγουρο ότι θα σκέφτονται έτσι τρέχοντα μέτρα είναι απολύτως λάθος, ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές να υπολογιστεί σύμφωνα με τον τερματισμό τετραγωνισμού. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επίπεδη διαδικασία, χωρίς μετάβαση, η επιφάνεια είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι το ίδιο ανώτατο όριο πολλαπλών επιπέδων, όπου κάθε μετάβαση, ακόμα και 10-ιντσών, απαιτεί ένα ξεχωριστό φινίρισμα, και ως εκ τούτου μια ξεχωριστή πληρωμή.

οροφής πολλαπλών επιπέδων

Αν το επίπεδο που είναι καλυμμένο είναι μικρότερο από 1 m, εξακολουθεί να θεωρείται ως 1 κλιμάκωση. m

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο μετρητής λειτουργίας είναι μια υπό όρους τιμή, η οποία γίνεται ακόμα πιο εξαρτημένη, αν δεν πρόκειται για υλικά αλλά για εργασία. Επομένως, μην εκπλαγείτε από τις προβλεπόμενες εκτιμήσεις επισκευής και θεωρήστε τους κατασκευαστές ως απατεώνες. Αν επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το κόστος κάθε εργασίας έχει μια πραγματική αιτιολόγηση.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map