Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πλήρωσης της οροφής

Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πλήρωσης της οροφής

Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο πλήρωσης της οροφής

Συχνά, κάνοντας επισκευές σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, αρχίζουμε αμέσως να ψάχνουμε στις εφημερίδες σχετικά με τις υπηρεσίες των πλοιάρχων. Περιττό να πούμε ότι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, επειδή ψάχνουμε για ένα φθηνό εργατικό δυναμικό και απογοητεύουμε όταν βλέπουμε τα αποτελέσματα των εργασιών των κατόρθωτων που δεν είναι επαρκώς καταρτισμένοι στο διαμέρισμά μας. Γνωρίζοντας, θεωρητικά, πώς να τοποθετήσουμε το ταβάνι ή πώς να κολλήσουμε την ταπετσαρία, καταλαβαίνουμε ότι θα το κάναμε και εμείς οι ίδιοι. Το μανδύα της οροφής είναι ένα θέμα για το οποίο λίγοι επιλύονται, αλλά φαίνεται περίπλοκο και είμαστε έτοιμοι να σας γνωρίσουμε με όλες τις αποχρώσεις.

Αυτή είναι η διαδικασία της επένδυσης του ανώτατου ορίου

Έτσι συνήθως φαίνεται ένα στόκος στο ανώτατο όριο

Προετοιμασία για εργασία

Οι πλοίαρχοι ισχυρίζονται ότι οι τοίχοι είναι στόκος πολύ ευκολότερη. Είναι κατανοητό, γιατί όταν εργάζεστε με την οροφή, τα χέρια σας σηκώνεται γρήγορα, ο λαιμός είναι μούδιασμα. Αλλά το στόκωμα της οροφής γίνεται με την ίδια αρχή όπως και η επίστρωση των τοίχων.

Βεβαιωθείτε ότι η οροφή δεν έχει μεγάλες κούνιες. Αυτό μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση της σιδηροτροχιάς στο επίπεδο της. Αν υπάρχουν αυλακώσεις, ακόμα και μέχρι 1 cm, πρέπει να ισοπεδωθούν χρησιμοποιώντας το αρχικό στόκο. Εάν υπάρχουν προεξοχές, μπορούν να ισοπεδωθούν μόνο αν προεξέχουν όχι περισσότερο από 0,5 cm, διαφορετικά θα παραμείνει ο λόφος.

Από τα υλικά θα χρειαστείτε ένα αρχικό στόκο (κατανάλωση περίπου 3 kg / m2). Θα χρειαστεί επίσης ένα αστάρι (κατανάλωση 1 kg / m2). Χωρίς το αστάρι, το πρώτο στρώμα στόκου δεν θα τραβήξει σωστά την επιφάνεια της οροφής. Η λύση θα στεγνώσει αμέσως και θα κυλήσει κάτω κάτω από την σπάτουλα. Επομένως, το αστάρι δεν πρέπει να σωθεί. Εάν έχετε μια ψευδοροφή από γυψοσανίδα, ετοιμάστε ταινία επίδεσμου. Εάν η οροφή είναι λειασμένη, είναι πιθανό να υπάρχουν ρωγμές σε αυτό. Είναι επίσης ενισχυμένα με μια ταινία επίδεσμο. Σε παλαιότερα κτίρια, όπου από το χρόνο στο ανώτατο όριο δημιουργούνται πολλαπλές ρωγμές, πρέπει να κολλήσετε τον επίδεσμο σε όλη την περιοχή. Επομένως, αν αυτό συμβαίνει, αγοράστε ένα ειδικό νάιλον πλέγμα στο σωστό ποσό. Αποκτήστε τα γείσα του διογκωμένου πολυστυρενίου για να τελειώσετε την οροφή κατά μήκος της περιμέτρου. Τότε θα έχει μια όμορφη και πλήρη εμφάνιση.

Η σπάτουλα για την επίστρωση της οροφής θα πρέπει να είναι άνετη, έτσι ώστε ο βραχίονας να μην κουράζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα

Οι σπάτουλες για την επίστρωση της οροφής έχουν πολλά σχήματα και μεγέθη

Ποια εργαλεία χρειάζονται για να θέσουν το ανώτατο όριο μόνοι τους; Προετοιμάστε ένα κουβά για καθαρό νερό, έναν κάδο για το ξεβγάλισμα του μίξερ και το απόβαρο, ένα μικρό δοχείο για την ανάμιξη του διαλύματος στόκου. Ο όγκος του πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε το αραιωμένο στόκος για μισή ώρα. Εάν είστε αρχάριος αρχάριος, πάρτε ένα κουβά για 3-5 λίτρα. Το δοχείο πρέπει να είναι καθαρό. Για να αναμίξετε τη λύση είναι βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι με ένα ακροφύσιο μίξερ. Για να εφαρμόσετε το στόκο στην οροφή, χρειάζεστε δύο σπάτουλες - 10 και 30 cm. Για γέμιση και βαφή, αγοράστε ένα ρολό. Και προσπαθήστε να εργαστείτε σε γάντια από καουτσούκ.

Οροφή της οροφής με τα χέρια σας

Βήμα πρώτο: Αστάρι

Όλα είναι αρκετά απλά: ρίξτε από ένα κουτί και καλύψτε την οροφή. Σημειώστε ότι το αστάρι είναι πολύ κακώς πλυμένο, οπότε είναι καλύτερα να δουλέψετε με γάντια. Εάν αποφύγετε να πιτσιλίζετε στο πρόσωπό σας, δεν θα μπορείτε να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε 10 λεπτά ενώ εργάζεστε. Όλες οι επιφάνειες, οι οποίες κατά λάθος πήραν ένα σπρέι αστάρι (δάπεδο, έπιπλα), προσπαθήστε να πλύνετε αμέσως μετά το τέλος της εργασίας.

Στο πρώτο στάδιο της εργασίας, η οροφή πρέπει να καλύπτεται με μια επίστρωση αστάρι

Η προετοιμασία της οροφής είναι το πρώτο και πολύ σημαντικό στάδιο της εργασίας

Βήμα δεύτερο: Ξεκινώντας στόκος

Γεμίστε τον κάδο για 1/3 διάλυμα με νερό, ρίξτε το πληρωτικό έτσι ώστε να καλύπτει το νερό με ένα λεπτό στρώμα και ανακατέψτε τα πάντα με έναν ανάμικτη μέχρι να επιτευχθεί ομοιόμορφη μάζα. Συλλέξτε το πληρωτικό με μια στενή σπάτουλα και εφαρμόστε σε ένα πλάτος, το οποίο το διάλυμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια της οροφής.

Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι ευρείες. Εάν η σπάτουλα κρατιέται σε οξεία γωνία, το στόκο θα εφαρμοστεί και αν είναι κάτω από το αμβλύ - θα αφαιρεθεί. Το πρώτο στρώμα, προσπαθήστε να κάνετε ομοιόμορφο. Όσο πιο λεπτό είναι το πρώτο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να φτιάξεις το δεύτερο στρώμα. Η ομαλότητα της επιφάνειας δεν είναι το κύριο πράγμα, αλλά η ομαλότητα της επάλληλης στρώσης. Ομαλή οροφή κάνει ένα άλλο στόκο.

Βήμα τρίτο: Φινίρισμα στόκου

Μετά την ξήρανση του αρχικού στόκου (που, παρεμπιπτόντως, πολλοί πλοίαρχοι προτείνουν την εφαρμογή σε δύο στρώματα), περπατήστε κατά μήκος της οροφής με μια φαρδιά σπάτουλα, όπως ένα ξύστρα, αφαιρώντας όλες τις ανωμαλίες. Στη συνέχεια, χτυπήστε την οροφή με ένα άλλο στόκο - φινίρισμα, που είναι μικρότερη σκόνη. Συμπληρώστε τις κοιλότητες που σχηματίστηκαν όταν εφαρμόστηκε το αρχικό στρώμα. Αν προετοιμάζετε ένα ανώτατο όριο για την ταπετσαρία, θα είναι αρκετό για ένα στρώμα φινιρίσματος, αν σκοπεύετε να βάψετε, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα δεύτερο στρώμα.

Φινίρισμα στόκος - το πιο σημαντικό στάδιο, επειδή καθορίζει την εμφάνιση του ανώτατου ορίου

Στο στάδιο τελικής σφράγισης είναι δυνατό να διορθωθούν τα ελαττώματα που έγιναν στα προηγούμενα στάδια

Τελικό βήμα: άλεση

1

Αφού στεγνώσει το τελείωμα, η οροφή πρέπει να γυαλιστεί. Είναι πολύ σκονισμένο έργο, επομένως χρησιμοποιήστε προστασία ματιών και αναπνευστήρα για να προστατεύσετε τους αεραγωγούς σας από εντελώς περιττή σκόνη στόκου. Στην πώληση υπάρχουν ειδικά μηχανήματα λείανσης με συλλέκτη σκόνης, αλλά αμφιβάλλουμε ότι θα το αγοράσετε για το ανώτατο όριο σε ένα δωμάτιο. Μετά από όλα, αν σας ενδιαφέρει το θέμα του πώς να putty το ανώτατο όριο με τα χέρια σας, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Παρόλο που αν τολμήσετε να κάνετε επισκευές σε ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι μόνος σας, αξίζει να αγοράσετε αυτό το εργαλείο.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της σκονισμένης και δυσάρεστης εργασίας, θεωρείται ότι το ανώτατο όριο είναι έτοιμο για ζωγραφική. Αλλά πριν ζωγραφίζετε συνιστάται να προετοιμάσετε επιπλέον. Λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να εφαρμόσετε ένα αστάρι λευκό ή διαφανές. Πολλοί εκκινητές μετά την ξήρανση δίνουν μια κίτρινη απόχρωση, λόγω της οποίας πρέπει να εφαρμόσετε ένα επιπλέον στρώμα χρώματος και είναι ακριβότερο από το αστάρι.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να τοποθετήσετε το ανώτατο όριο, μπορείτε εύκολα να βρείτε το βίντεο στον ιστό. Και θα δώσουμε κάποιες συμβουλές σε έμπειρους αρχαρίους.

Χρήσιμες συμβουλές

Μερικές φορές υπάρχουν "βούρτσες" του στόκου. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει στην αρχή της κίνησης σπάτουλας, επί της οποίας εξακολουθεί να υπάρχει πολύ λύση, ενώ η πίεση σε αυτό δεν είναι αρκετή από την πλευρά σας. Για να αποφύγετε την "εισροή", αλλάζετε σταδιακά τη γωνία του επιπέδου της λεπίδας. Εάν ξεκινήσατε τη μετακίνηση της σπάτουλας σε γωνία 50˚, τότε τελειώστε σε γωνία 20˚.

Με τη σωστή θέση της σπάτουλας

Για να αποφύγετε ελαττώματα στην οροφή, πρέπει να κρατάτε σωστά τη σπάτουλα και να παρακολουθείτε συνεχώς τη διαδικασία

Το Putty πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο ήδη ισοπεδωμένο στρώμα, ενώ η μετακίνηση της σπάτουλας πρέπει να είναι στο ισοπέδωση, και όχι από αυτό. Εάν στέκεστε κάτω από το ισοπεδωμένο στρώμα και κοιτάτε προς την πλευρά του ανώμαλου στρώματος, μετακινώντας τη σπάτουλα προς το μέρος σας, ο τόπος των κυματισμών μπορεί να δει πολύ καλά. Πιθανή εισροή στην αρχή του κινήματος θα εξομαλυνθεί την επόμενη φορά, αν, φυσικά, δεν έχουν χρόνο για να στεγνώσουν.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την εισροή ως εξής. Βυθίστε ένα μέρος της οροφής από τον ψεκαστήρα, ο οποίος ισοπεδώθηκε πριν αρχίσετε να χρωματίσετε το επόμενο τμήμα. Κατά την εφαρμογή του στόκου, ξεκινήστε ελαφρά τη σπάτουλα στην επίπεδη υγρή επιφάνεια. Εάν το ανώτατο όριο έχει στεγνώσει πολύ, το βγάλτε πιο άφθονα. Αυτό μπορεί να γίνει εκ των προτέρων με έναν κύλινδρο.

Βίντεο πώς να στόκος οροφή σωστά

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 − = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map