Πώς να πλύνετε το ψυγείο σε 7 βήματα και να εξαλείψετε τις οσμές χρησιμοποιώντας 8 εσωτερικές θεραπείες

Πώς να πλύνετε το ψυγείο σε 7 βήματα και να εξαλείψετε τις οσμές χρησιμοποιώντας 8 εσωτερικές θεραπείες

σχολαστικό καθαρισμό του ψυγείου

Όλοι μας αρέσει όταν το ψυγείο είναι καθαρό μέσα, έξω και δεν βρωμάει. Αλλά από το καθαρισμό του ψυγείου δεν είναι η πιο ευχάριστη και γρήγορη κατοχή, μερικές φορές ξεκινάμε. Και μερικές φορές υπάρχουν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν υπάρχει μια επίμονη μυρωδιά σάπια ή μούχλα λόγω των χαλασμένων προϊόντων ή ένα μακρύ χρόνο αναμονής του ψυγείου. Ας μάθουμε πώς να το φροντίζουμε σωστά, πώς να αποψύξουμε γρήγορα τον καταψύκτη, τι πρέπει να κάνουμε σε δύσκολες περιπτώσεις και πώς να αφαιρέσουμε τις οσμές επειγόντως και τακτικά.

Λίγο για την πρόληψη

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω το ψυγείο; Εκτός από τις καθημερινές επιθεωρήσεις των προϊόντων και το σκούπισμα των τοίχων της κάμερας, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται περιοδικά μεγαλύτερος καθαρισμός.

 • Συνοδός ψυγείο φροντίδα χωρίς απόψυξη βέλτιστα δαπανήσει 1 ημέρα την εβδομάδα - θα πρέπει να καθαριστεί μέσα και έξω, συμπεριλαμβανομένης της στεγανοποίησης από καουτσούκ, για να ρίξει τα πάντα που είχε συσσωρευτεί πάρα πολύ σε μια εβδομάδα?
 • Σημαντικές τον καθαρισμό του ψυγείου να ξεπαγώσετε, στην ιδανική περίπτωση, καλύτερα να δαπανήσει 1 μήνα, ενώ ο παγετός δεν σχηματίζεται, μειώνει την αποτελεσματικότητα του έργου, και δεν θα εμφανιστεί δυσάρεστες οσμές στην κατάψυξη ψυγείου. Ωστόσο, αν δεν είστε τελειομανής, και το ψυγείο σας λειτουργεί σωστά και έχει ακόμη και τη λειτουργία χωρίς παγετό, τότε ένας καθαρισμός ανά τρίμηνο θα είναι αρκετός.

Καθαρισμός κεφαλαίου σε 7 βήματα

Έτσι, πώς να πλένετε σωστά το ψυγείο;

 1. Αδειάστε το ψυγείο και ελέγξτε. Όλα αυτά είναι μπαγιάτικο και χάλασε - ρίξει, αλλά τα φθαρτά και τα κατεψυγμένα τρόφιμα φορές υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος ή σε μια λεκάνη με κρύο νερό και πάγο. Οι τράπεζες και τα προϊόντα σε πακέτα, τα οποία επίσης θέλουν να σκουπίσουν, αναφέρουμε την πλευρά του νεροχύτη.
 • Καθαρισμός του ψυγείου - βήμα 1
 • Καθαρισμός του ψυγείου - βήμα 1
 1. Ξεπαγώστε το ψυγείο πρώτα ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στο μηδέν και στη συνέχεια αποσυνδέοντας το από το δίκτυο. Κρατήστε τις πόρτες του ψυγείου και των καταψυκτών ανοικτές. Κατά κανόνα, η απόψυξη διαρκεί από 3 έως 10 ώρες. Πόσο γρήγορα μπορείτε να αποψύξετε το ψυγείο; Οι παρακάτω μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τη διαδικασία:
 • σε ένα κενό ψυγείο βάζετε μια μικρή κατσαρόλα βραστό νερό και κλείστε την πόρτα. Μόλις κρυώσει το νερό, αποστραγγίστε το και γεμίστε το δοχείο με βραστό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να ξεπαγώσει ο καταψύκτης.
 • κόψτε μια μικρή τρύπα στο καπάκι της πλαστικής φιάλης και γεμίστε τη φιάλη με βραστό νερό και, στη συνέχεια, τα βγάζετε καλά με πάγο - αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπαγώσετε και να καταρρεύσετε πιο γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα στο υλικό: Πώς να ξεπαγώσετε σωστά το ψυγείο σε 8 βήματα.

 1. Περαιτέρω προχωρούμε στο πλύσιμο των ράφια, των δοχείων και ... των λερωμένων συσκευασμένων προϊόντων. Ενώ ο καταψύκτης αποψύχει, αφαιρούμε όλα τα ράφια, τα δοχεία και τα πλαϊνά ράφια και τα διπλώνουμε κοντά στον νεροχύτη ή στο μπάνιο.
 • Καθαρισμός του ψυγείου - βήμα 3
 • Καθαρισμός του ψυγείου - βήμα 3

Αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων, τότε μπορείτε να πλύνετε μερικά κομμάτια σε αυτό, βγάζοντας στο PMM δύο ανώτερα επίπεδα. Αν δεν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και η βρωμιά δεν είναι πολύ περίπλοκη, πλένουμε τα πάντα με το χέρι με σφουγγάρι, βούρτσες, ζεστό νερό και απορρυπαντικά και στη συνέχεια αφήνουμε να στεγνώσει. Αν υπάρχουν λερωμένα βάζα με μαρμελάδα και τουρσιά, μπουκάλια, μερικά προϊόντα σε κουτιά κ.λπ., είναι επίσης καλύτερο να τα σκουπίσετε καθαρά.

 1. Καθαρίστε τον πυκνωτή από το πίσω μέρος του ψυγείου από τη σκόνη. Αυτό μπορεί να γίνει με μια ηλεκτρική σκούπα ή μια μακριά στενή βούρτσα.
 2. Αφού το ψυγείο ξεπαγώσει, προχωράμε για να πλύνουμε το ψυγείο μέσα. Αλλά πρώτα πρέπει να στραγγίξετε το λειωμένο νερό από το τηγάνι, αν είναι άφθονο (αν ο πάγος ήταν μικρός, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει, επειδή το ίδιο το νερό θα εξατμιστεί με το χρόνο).

Καθαρισμός του ψυγείου - βήμα 5

Στραγγίστε την τρύπα του ψυγείου
 • Το πλύσιμο πρέπει να ξεκινά από την κορυφή προς τα κάτω, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους μακρινούς τοίχους, τις γωνίες και τις αυλακώσεις.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει και απολυμάνει την οπή αποστράγγισης στο πίσω μέρος της κάμερας (δεξιά) - είναι συχνά μια πηγή δυσάρεστης οσμής στο ψυγείο. Για αυτό, ένα ιατρικό αχλάδι ή σύριγγα μπορεί να γεμίσει με ένα διάλυμα καθαρισμού απευθείας στο κανάλι.
 • Τέλος, καθαρίζουμε την ελαστική σφραγίδα με μια παλιά οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια σκουπίζουμε την κάμερα στεγνή. Η πόρτα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή έως ότου τα τοιχώματα του ψυγείου στεγνώσουν εντελώς.

Καθαρίστε το ψυγείο με διάλυμα στο νεφελοποιητή

Μέσα για τη φροντίδα του ψυγείου μπορούν και πρέπει να προετοιμαστούν στο σπίτι, και για σπιτικές λύσεις που μπορείτε να ρίξετε μέσα στο νεφελοποιητή.

 • Συνταγή διαλύματος σόδας: παρασκευάστε το προϊόν με ρυθμό 2 κουταλιές της σούπας. l ανά 1 λίτρο νερού. Κατά το πλύσιμο του ψυγείου χρειάζεστε περίπου 5 λίτρα νερού. Με τη λύση που προκύπτει, πλένουμε ολόκληρο το θάλαμο και στη συνέχεια αφαιρούμε τα απομεινάρια της ίδιας της σόδα με ένα καθαρό πανί.
 • Συνταγή για προϊόντα με βάση το ξύδι: βάλτε μια λύση με ρυθμό 2 κουταλιές της σούπας ανά 1 λίτρο νερού και στη συνέχεια σκουπίστε ολόκληρο το θάλαμο.

Προσοχή παρακαλώ!

 • Τα ελαστικά παρεμβύσματα δεν μπορούν να σκουπιστούν με οξικό κονίαμα, καθώς είναι ραγισμένα και αλλοιωμένα.
 • Προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά στο νέο ψυγείο, το διάλυμα ξιδιού είναι πιο κατάλληλο.
1

Σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης δυσάρεστων οσμών στο ψυγείο, θα περιγράψουμε λεπτομερέστερα παρακάτω.

 1. Τώρα το ψυγείο μου είναι έξω. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την ίδια λύση.
 2. Επιστρέφουμε όλα τα ράφια και τα εμπορευματοκιβώτια στον τόπο, αποθηκεύουμε όλα τα προϊόντα και ανοίγουμε το ψυγείο.

Καθαρισμός του ψυγείου - βήμα 7

Είναι σημαντικό όλα τα κιβώτια, τα βάζα, τα μπουκάλια, οι σάκοι και τα κιβώτια να είναι στεγνά - δεν χρειάζεται να προωθήσετε το σχηματισμό ενός νέου στρώματος πάγου στον καταψύκτη και να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα του ψυγείου.

8 δημοφιλείς τρόπους για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στο ψυγείο

Πώς να εξαλείψετε μια δυσάρεστη οσμή από το ψυγείο

Για να αποφευχθεί η δυσάρεστη οσμή στο ψυγείο, μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο απορροφητή αρώματος που πωλείται σε οποιοδήποτε οικιακό χημικό κατάστημα ή να κάνετε παρόμοια θεραπεία στο σπίτι.

Για να αφαιρέσετε τις ξένες μυρωδιές μούχλας, μπαγιάτικο ψάρι, κρέας, κρεμμύδια κλπ., Χρειάζεστε:

 1. Πλύνετε την κάμερα με διάλυμα ξύδι κρασιού και νερό (η μέθοδος είναι κατάλληλη για την απομάκρυνση ισχυρών οσμών).
 2. Κόψτε το μαύρο ψωμί, απλώστε τα στα ράφια και κλείστε το ψυγείο για μια μέρα.
 3. Βάλτε στο ράφι ένα πιατάκι με δισκία ενεργού άνθρακα (μπορείτε να τα συνδέσετε σε μια σακούλα γάζας)?
 4. Βάλτε στο ψυγείο 2 μισά κομμένα λεμόνι.
 5. Τοποθετήστε μια τσάντα γάζας με ζάχαρη ή ρύζι στο θάλαμο.
 6. Για να τοποθετήσετε στα ράφια τσάντες τσαγιού ή σακούλες γάζας με χαλαρό μαύρο τσάι.
 7. Ρίξτε ένα ποτήρι σόδα και βάλτε το στο ράφι του ψυγείου.
 8. Για να αφαιρέσετε γρήγορα τη δυσάρεστη οσμή στο ψυγείο, χρειαστεί να ρίξετε το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα ποτήρι ή πιατάκι και βάλτε το στο ψυγείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης μιας δυσάρεστης οσμής στο ψυγείο, δείτε το παρακάτω βίντεο με μια επισκόπηση των διάφορων λαϊκών θεραπειών.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 + = 17

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map