Πλύσιμο των πετσετών κουζίνας - 10 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες και 5 τρόπους για να λευκανθούν

Πλύσιμο των πετσετών κουζίνας – 10 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες και 5 τρόπους για να λευκανθούν

πλύσιμο πετσετών κουζίνας

Οι πετσέτες κουζίνας είναι πράγματα πρωταρχικής ανάγκης, τα οποία πρέπει να είναι πάντοτε στο χέρι και στα μάτια. Επομένως, πρέπει να είναι όμορφα και καθαρά. Ας μάθουμε με ποιο τρόπο είναι δυνατόν να πλύνετε ακόμα και τις παλαιότερες βρώμικες πετσέτες στην ιδανική κατάσταση.

10 αποτελεσματικά και δημοσιονομικά κονδύλια για την αφαίρεση λεκέδων

Οι βρώμικες πετσέτες στο σπίτι είναι πιο εύκολο να πλύνετε σε ένα πλυντήριο ρούχων και καταφεύγετε σε ειδικές μεθόδους και μέσα μόνο μία φορά το μήνα, διαφορετικά το ύφασμα θα φθείρεται γρήγορα.

Για να απαλλαγείτε από λιπαρές και ανθεκτικές λεκέδες θα σας βοηθήσουν με εντελώς συνηθισμένα μέσα, όπως:

 1. Αλάτι.

Κατάλληλο για: αφαιρώντας λεκέδες από καφέ ή ντομάτες σε λευκό και χρωματισμένο ύφασμα.

Συνταγή: κάντε μια λύση στη λεκάνη με ρυθμό 5 λίτρα νερό - 5 κουταλιές της σούπας. κουτάλια αλατιού, και στη συνέχεια απορροφούν τα αξεσουάρ κουζίνας και αφήστε τα για 1 ώρα. Στη συνέχεια το πλένουμε με το χέρι ή με γραφομηχανή.

πώς να πλένετε ένα λεκέ από τον καφέ στις πετσέτες κουζίνας

Και επίσης κατάλληλο για: αφαιρώντας λεκέδες από κόκκινο κρασί σε λευκά και χρωματιστά υφάσματα.

Συνταγή: κάνουμε ένα πολύ "απότομο" αλατούχο διάλυμα, απορροφούμε και πλένουμε τον ιστό σε αυτό.

 1. Οικιακό σαπούνι.

Κατάλληλο για: την αφαίρεση διαφόρων κηλίδων, συμπεριλαμβανομένου του λίπους σε χρωματισμένο και ελαφρύ ύφασμα.

1

Συνταγή: Όλα τα βρώμικα χαρτοπετσέτα θα πρέπει να υποστούν μώλωπες με οικιακό σαπούνι και να καλύπτονται σε μια τσάντα για τη νύχτα. Μετά από αυτό πρέπει να πλύνετε και να ξεπλύνετε καλά τα προϊόντα.

 1. Πούδρα πλύσης + αφαίρεση λεκέδων + φυτικό έλαιο.

μέσα για την αφαίρεση λεκέδων στις πετσέτες κουζίνας

Το πλύσιμο των πετσετών κουζίνας με αυτή τη μέθοδο σχεδόν πάντα αντιμετωπίζει την παλαιότερη ρύπανση. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα 10 λίτρων, φέρτε 5-7 λίτρα νερού σε σημείο βρασμού και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη θερμότητα. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. l. πούδρα πλύσης (καλύτερα "αυτόματη", καθώς είναι λιγότερο αφρίζοντας), 2 κουταλιές της σούπας. φυτικό λάδι, 2 κουταλιές της σούπας. l οποιουδήποτε καθαριστικού ή λεύκανσης λεκέδων και αναμίξτε το διάλυμα. Στη συνέχεια βάλτε το κλωστοϋφαντουργικό στο τηγάνι, ανακατέψτε λίγο περισσότερο και περιμένετε μέχρι το νερό να κρυώσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τις πετσέτες και, χωρίς να πιέσετε το νερό, τις βάλτε στο πλυντήριο. Το πετρέλαιο θα προκαλέσει τη μαλακία και την απομάκρυνση του βερνικιού από το ύφασμα. Είναι απαραίτητο να καλύψετε το δοχείο και να περιμένετε να κρυώσει το νερό, μετά από το οποίο θα ξεπλύνετε καλά τα προϊόντα. Επιπλέον, βράστε και πλύνετε τις πετσέτες σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο - το λάδι δεν θα παραμείνει στο ύφασμα.

 1. Σαμπουάν για τα μαλλιά.

Κατάλληλο για: αφαιρώντας λεκέδες από φρούτα.

Συνταγή: Βάζουμε το σαμπουάν στο λεκέ, το στέκεστε και μετά το πλένουμε.

μέσα για την αφαίρεση λεκέδων στις πετσέτες κουζίνας
 1. Αλκοόλ αμμωνίας + γλυκερόλη.

Κατάλληλο για: αφαιρώντας λεκέδες από τσάι και καφέ.

Συνταγή 1: Είναι απαραίτητο να απορροφήσετε βρώμικα υφάσματα κουζίνας σε ένα διάλυμα αμμωνίας και νερού σε αναλογία 1: 1 για 1 ώρα, και στη συνέχεια να τεντώσετε.

Συνταγή 2: οι λεκέδες από το τσάι μπορούν να πλυθούν με ένα μίγμα αμμωνίας και γλυκερίνης σε αναλογία 1: 4.

 1. Κόλλα πυριτικής.

Κατάλληλο για: την απέκκριση διαφορετικών σημείων, αλλά μόνο σε λευκό ιστό.

Συνταγή: Το διάλυμα παρασκευάζεται από μια ράβδο σαπουνιού και ένα κουτάλι από κόλλα πυριτικού. Σε αυτό το μίγμα, πρέπει να βράσετε το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν για περίπου μισή ώρα.

 1. Μέσα πλυσίματος πιάτων.

Κατάλληλο για: απομάκρυνση των λιπαρών λεκέδων σε έγχρωμο και λευκό ιστό.

Συνταγή: Το υγρό πλύσης πιάτων εφαρμόζεται σε λιπαρούς λεκέδες και τα υφάσματα αφήνονται για μια ημέρα, τότε πετσέτες πρέπει να σχιστούν και να ξεπλυθούν.

 1. Ξύδι.

Πώς να πλένετε τις πετσέτες κουζίνας με ξύδι

Κατάλληλο για: να απαλλαγούμε από μούχλα.

Συνταγή: είναι απαραίτητο να εμποτίσετε το προϊόν σε διάλυμα ξιδιού 5-9% (εάν είναι απαραίτητο, αραιώστε την ουσία 70%) για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

 1. Κιτρικό οξύ.
Κιτρικό οξύ

Κατάλληλο για: αφαιρώντας λεκέδες από τεύτλα και ντομάτες.

Συνταγή: πρώτα κάτω από ένα ρεύμα ζεστού νερού βγάζουμε την πετσέτα με σαπούνι για πλύσιμο, πιέζουμε λίγο έξω, και στη συνέχεια ρίχνουμε τους λεκέδες του κιτρικού οξέος και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Και επίσης κατάλληλο για: απομάκρυνση χρόνιων κηλίδων διαφορετικής προέλευσης.

Συνταγή: Σκουπίστε το κιτρικό οξύ με όλη τη βρωμιά, αφήστε τη πετσέτα για μια ώρα και στη συνέχεια χαϊδέψτε.

 1. Υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Κατάλληλο για: απομάκρυνση χρόνιων κηλίδων διαφορετικής προέλευσης.

Συνταγή: απορροφήστε τα βρώμικα μέρη στη λύση, αφήστε τα για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύντε τα με τον συνηθισμένο τρόπο.

Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίσετε το σίδερο μέσα και έξω - 10 μεθόδους σπίτι.

5 τρόποι για να λευκαίνουν τις πετσέτες κουζίνας

Έτσι, με την απομάκρυνση των λεκέδων και το πλύσιμο ξεπλύνεται. Και πώς να λευκαίνουν τις πετσέτες κουζίνας, αν έχουν χάσει τη φρέσκια εμφάνισή τους; Επιστρέψτε τη λευκή γκρίζες και κιτρινισμένες πετσέτες κουζίνας με βρασμό και χωρίς αυτό.

Εδώ είναι 5 αποτελεσματικοί και απλοί τρόποι:

 1. Λευκαντική χωρίς βράσιμο με μουστάρδα.

Μουστάρδα σε σκόνη

Αυτή η μέθοδος απολυμαίνει και λεύκη. Για αυτό ξηρή σκόνη μουστάρδας αραιωμένο σε ζεστό νερό σε ένα παχύ πολτό, η οποία στη συνέχεια εφαρμόστηκε στις υγρές πετσέτες και διατηρήθηκε επί 6-8 ώρες και στη συνέχεια πλένονται.

 1. Λευκαντική χωρίς βράσιμο με τη βοήθεια υπερμαγγανικού καλίου.

Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία σχεδόν πάντα λειτουργεί. Στη λεκάνη του βραστό νερό χρειάζεστε περίπου 200 g σκόνης πλύσης και λίγο υπερμαγγανικό κάλιο (το νερό πρέπει να είναι μόνο ελαφρώς ροζ). Προεπιλογή πλυμένα αντικείμενα στη λύση, καλύψτε με μια μεμβράνη και περιμένετε μέχρι το νερό να είναι εντελώς δροσερό. Και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τις πετσέτες.

 1. Λευκαντικό χωρίς βράσιμο με βορικό οξύ.

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για πετσέτες πυκνής, βαφής ή φρυγανιάς. Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέστε 2 κουταλιές βορικού οξέος, στη συνέχεια βυθίστε στο προκύπτον διάλυμα βρώμικες πετσέτες για 2 ώρες και, στη συνέχεια, πλύντε τις ως συνήθως.

 1. Λεύκανση με βρασμό, σόδα και σαπούνι πλύσης 72%.

Με τη βοήθεια της σόδα και του βρασμού, μπορείτε να λευκαίνετε τα ρούχα και να αφαιρέσετε τους λεκέδες απόλυτα ασφαλείς για εσάς και όσο το δυνατόν πιο υγιεινό για το ύφασμα. Για να γίνει αυτό, περίπου 50 γρ. το ανθρακικό νάτριο θα πρέπει να αναμιγνύεται με τριμμένο σαπούνι (72%), και σε αυτό το μείγμα βράζει το κλωστοϋφαντουργικό 1-1,5 ώρες.

Πώς να πλύνετε τις πετσέτες κουζίνας

 1. Express πλύσιμο και λεύκανση χωρίς βρασμό.

Πολύ γρήγορα και κυριολεκτικά μπροστά σας, αφαιρέστε τους λεκέδες και το γκριζάρισμα κάποιου λευκαντικού και αφαίρεσης λεκέδων. Για παράδειγμα, για να πλύνετε με το χέρι 1-2 σερβιέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολύ αποτελεσματική "Universal Bleach για όλους τους τύπους υφάσματος" από την Amway. Συνήθως προστίθεται όταν πλένετε σε ένα πλυντήριο ρούχων, αλλά οι πετσέτες κουζίνας με σύνθετο ρύπανση πρέπει να πλένονται καλύτερα με το χέρι.

Πώς να πλύνετε τις πετσέτες κουζίνας

Προσφέρουμε εδώ μια τέτοια ρητή μέθοδο πλύσης πετσέτες κουζίνας: 1 λίτρο βραστό νερό χύνεται σε μια κανονική λεκάνη, βάζουμε όλα τα αξεσουάρ κουζίνας εκεί, στη συνέχεια, κοιμούνται 1 ος. l Amway σε σκόνη και ανακατέψτε το διάλυμα μας με ένα κουτάλι. Το νερό αμέσως ξεκινάει από το σκούπισμα και τον αφρό. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφήσετε τα χαρτοπετσέτα εμποτισμένα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς, και μετά από μερικά λεπτά, προσθέστε κρύο νερό και αρχίστε να πλένετε απευθείας σε αυτό το διάλυμα. Για να πλύνετε πιο δύσκολους μολυντές, πρέπει να αυξήσετε τον χρόνο εμποτισμού ή ακόμα και να βράσετε τις πετσέτες.

Συμβουλή: όταν πλένετε τις πετσέτες κουζίνας, μπορείτε να το κάνετε χωρίς ένα κλιματιστικό, προσθέτοντας απλά ένα μίγμα σόδα ψησίματος και ένα κατάλληλο αιθέριο έλαιο στο νερό. Έτσι, τα υφάσματα της κουζίνας σας θα σας ευχαριστήσουν όχι μόνο για την παρθένα φρεσκάδα, αλλά και για ένα ευχάριστο άρωμα.

Τα κόλπα της αποθήκευσης και της χρήσης

 • Για να σκουπίσετε τα χέρια σας στη διαδικασία μαγειρέματος, οι πετσέτες από σκούρο ή σκουρόχρωμο ύφασμα είναι πιο κατάλληλες, δεδομένου ότι το λίπος και άλλες μολυσματικές ουσίες είναι λιγότερο αισθητές σε αυτά. Και, φυσικά, προσπαθήστε να πλύνετε τα παχιά σας χέρια όποτε είναι δυνατόν και μην τα σκουπίζετε για την πετσέτα. Μια εναλλακτική λύση είναι οι χαρτοπετσέτες.
 • Το πλύσιμο των πετσετών κουζίνας δεν θα είναι ο πονοκέφαλος σας, αν υπάρχουν πολλοί από αυτούς στην κουζίνα και θα τους αλλάξετε συχνά. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχετε πετσέτες που καλύπτουν το ψήσιμο, για να καθαρίστε τα χέρια σας μετά το πλύσιμο των πιάτων, σκουπίζοντας τα χέρια κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, για την ξήρανση φρούτων και λαχανικών για χρήση ως ένα καρφί και άλλα.
Καλάθι για πετσέτες
 • Οι πετσέτες Terry δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα, καθώς το ύφασμα αυτό απορροφά εύκολα τη βρωμιά και γρήγορα χάνει την καθαριότητα του.
 • Για να βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες με λεκέδες που δεν πλένονται που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν καταστρέφουν την εμφάνιση της κουζίνας, απλά τους ρίχνετε σε ένα όμορφο καλάθι (όχι πολύ ψηλό και όχι πολύ χαμηλό). Για παράδειγμα, ένα ψάθινο ψάθινο καλάθι είναι κατάλληλο όπως στη φωτογραφία στα δεξιά. Καλά, τα καθαρά πετσέτες μπορούν να αποθηκευτούν και να τα βλέπουν.

πετσέτες κουζίνας

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map