Γύψινα γυψοσανίδας: ετοιμάζουμε οροφή γυψοσανίδας και τοίχους για ζωγραφική - 10por15.com

Γύψινα γυψοσανίδας: ετοιμάζουμε οροφή γυψοσανίδας και τοίχους για ζωγραφική

Γύψινα γυψοσανίδας: ετοιμάζουμε οροφή γυψοσανίδας και τοίχους για ζωγραφική

Δεν είναι τυχαίο ότι η γυψοσανίδα φύλλων έχει κερδίσει τις καρδιές πολλών πλοιάρχων που επισκευάζουν το δικό τους διαμέρισμα ή σπίτι με τα χέρια τους. Μετά από όλα, η εργασία με αυτό το υλικό, ακόμη και για αρχάριους κατασκευαστές συνήθως δεν προκαλεί δυσκολίες. Είναι αυτό το φινίρισμα φινίρισμα – στόκος γυψοσανίδας – δεν μπορεί ο καθένας. Αλλά αν προσπαθήσετε, μπορείτε να μάθετε αυτήν την απλή επιστήμη.

Γυαλιστερό γυψοσανίδες είναι απαραίτητο για κάθε φινίρισμα

Οι τοίχοι από χαρτόνι γύψου είναι απαραίτητοι για την επακόλουθη χρώση και για την ταπετσαρία

Η επιφάνεια των δομών γύψου μπορεί να ολοκληρωθεί όπως θέλετε – ταπετσαρία πάστα, βαφή, εφαρμόστε διακοσμητικό γύψο. Αλλά προκαταρκτική σοβάτισμα είναι υποχρεωτική για κάθε φινίρισμα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί πώς να στόκος γυψοσανίδες.

Γύψινα γυψοσανίδας: βίντεο μάθημα

Πώς να στόκος γυψοσανίδα

Το γέμισμα σε χαρτόνι γύψου απαιτεί απολύτως όλες τις ραφές, τις τσούλες και τις αρθρώσεις, καθώς και τις οπές στερέωσης όπου βρίσκονται οι κεφαλές των βιδών. Το αρχικό στόκο προετοιμασίας παρασκευάζεται αμέσως πριν από τη χρήση. Η σκόνη που αγοράζεται στο κατάστημα αραιώνεται απλά με νερό σε ένα ορισμένο ποσοστό. Θα πρέπει να προετοιμάσετε μια ποσότητα στόκου, την οποία μπορείτε να εργαστείτε αρκετά γρήγορα.

Το μίγμα στόκου αναμιγνύεται χειροκίνητα ή μηχανικά με ένα ειδικό τρυπάνι με ένα μίξερ. Η συνοχή είναι σαν χοντρή ξινή κρέμα.

Το υλικό εφαρμόζεται στο γυψοσανίδα με ένα λεπτό στρώμα. Εάν το στρώμα είναι παχύ, το στόκος θα στεγνώσει μετά από ξήρανση. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να γεμίσετε τη γυψοσανίδα (και όχι μόνο το γυψοσανίδα, αλλά και οποιοδήποτε τοίχωμα) με ένα σταδιακό τρόπο: το επόμενο στρώμα στόκου εφαρμόζεται μόνο αφού στεγνώσει το προηγούμενο.

Δεν έχει νόημα να καρφώνει ολόκληρο το τείχος, αρκετές ραφές

Στον τοίχο γυψοσανίδας, μόνο οι ραφές μπορούν να χυθούν, αυτό θα είναι αρκετό

Τώρα το στόκος παράγεται όχι μόνο με τη μορφή σκόνης, αλλά και με τη μορφή πάστας. Είναι έτοιμα για χρήση και μπορούν να γεμίσουν τυχόν παρατυπίες και τρύπες στην επιφάνεια του γυψοσανίδας, ακόμη και οι πιο ασήμαντες.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να το στόκο γυψοσανίδας, μπορείτε να βρείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

 Τεχνολογία γυψοσανίδας: οδηγίες βήμα προς βήμα

Βήμα πρώτο: προετοιμάστε το μίγμα για εργασία

Σε 1,2 λίτρα κρύου νερού, χύστε σταδιακά πάνω από 2,5 κιλά ξηρού στόκου και ανακατέψτε το με σπάτουλα ή μίξερ κτιρίων με τη συνοχή της παχιάς ξινή κρέμας. Ελέγξτε την ποιότητα του μείγματος ως εξής: αν δεν απομακρύνεται από την σπάτουλα που παρέχεται κάθετα, τότε είναι κατάλληλη για σοβάτισμα τοίχων και οροφών από γυψοσανίδα.

Βήμα δεύτερο: Ξεκινώντας στόκος

Γεμίστε το πληρωτικό με όλες τις αρθρώσεις, τις αυλακώσεις και τις ραφές. Σύρετε τη σπάτουλα πρώτα απέναντι, και έπειτα κατά μήκος των αρθρώσεων. Όταν το στόκο στεγνώνει, αφαιρέστε τις ανωμαλίες με λείανση.

Μεταξύ των τοίχων shpaklevkoj από χαρτόνι γύψου και άλλα δεν υπάρχουν βασικές διαφορές

Η τοποθέτηση τοίχων από γυψοσανίδες ουσιαστικά δεν διαφέρει από το σοβάρισμα άλλων επιφανειών

Βήμα τρίτο: Φινίρισμα στόκου

Ο τελικός στόκος αναμιγνύεται με τον ίδιο τρόπο όπως και ο αρχικός στόκος. Ευρεία σπάτουλα, εφαρμόζεται σε όλες τις ορατές αρθρώσεις και εγκοπές. Μετά το πτύχωμα οι περιοχές θα πρέπει να γειώνονται με ένα τρίφτη με ένα δίχτυ. Πρέπει να πούμε ότι όταν τοίχοι ή οροφές από γυψοσανίδες με τελειωτικό στόκο, η εργασία γίνεται μόνο όταν προγραμματίζεται η ζωγραφική. Εάν ο τοίχος ή η οροφή θα κολληθεί σε μια παχιά ταπετσαρία, κατά κανόνα, αρκετά αρχικό στόκος.

Πώς να καρφώσει τους τοίχους των γυψοσανίδων

Ένα χαρακτηριστικό των τοίχων γύψου από γυψοσανίδες είναι η ανάγκη χειρισμού γωνιών. Γι ‘αυτό χρησιμοποιούνται πλαστικές προστατευτικές γωνίες. Και στις δύο πλευρές της γωνίας πρέπει να εφαρμοστεί ένα ομοιόμορφο στρώμα και να τοποθετηθεί αμέσως μια προστατευτική γωνία. Λυγίστε τη γωνία της γωνίας με μια ομοιόμορφη δύναμη. Το πλεονάζον εξωθημένο στόκο αφαιρέθηκε από τις στροφές της εγκάρσιας κίνησης από την άκρη της γωνίας, μετά το οποίο το μίγμα εξομαλύνεται ομοιόμορφα. Ο τοίχος πρέπει να τρίβεται μετά την ξήρανση.

Οι γωνίες του γυψοσανίδας φύλλων απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά την πήξη

Κατά την τοποθέτηση τοίχων από γυψοσανίδα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες

Πώς να καρφώσει την οροφή από γυψοσανίδες

Κόψτε την άκρη του γυψοσανίδας φύλλο, που γειτνιάζει με τον τοίχο, συνιστάται να κόψετε με ένα μαχαίρι, κόβοντας την άκρη σε μια γωνία περίπου 45 μοίρες. Βιδώστε αυτό το φύλλο πρέπει να είναι μερικά χιλιοστά από τον τοίχο. Το στόκος επεκτείνει το φύλλο και το στερεώνει, γεγονός που αποτρέπει την εμφάνιση ρωγμών στις γωνίες.

Γεμίστε όλες τις ρωγμές με μια σπάτουλα, πιέζοντας το εργαλείο στην επιφάνεια του φύλλου. Από καιρό σε καιρό, δώστε έναν σύντομο κανόνα για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η οροφή και οι τοίχοι shpaklyuyutsya εξίσου

Η επίστρωση της οροφής από γυψοσανίδα πραγματοποιείται με την ίδια αρχή όπως και η επίστρωση τοίχων

Κατά την πλήρωση των διαμήκων αρμών συνιστάται η χρήση γυάλινης σχάρας. Η κολλητική του επιφάνεια στερεώνεται απευθείας στο γυψοσανίδα και από πάνω καλύπτεται με πλήρωση για ραφές. Αφού γεμίσετε τις ραφές στην οροφή από τη γυψοσανίδα, προχωρήστε στη στεγανοποίηση των οπών από τις βίδες. Μετά από αυτό, η επιφάνεια είναι προ-επίπεδο. Καθαρίστε όλες τις αρθρώσεις όταν στεγνώσει το στόκο.

Η ταινία χρησιμοποιείται για τις επιφάνειες που θα ζωγραφιστούν αργότερα

Δόνηση πριν από την έναρξη του στόκου – προετοιμασία γυψοσανίδας για ζωγραφική

Το επόμενο στάδιο της τοποθέτησης της οροφής για ζωγραφική είναι η συγκόλληση. Απαιτείται ταινία επίδεσμου από χαρτί ή επίδεσμο υαλοβάμβακα. Είναι κολλημένο σε PVA. Προσεγγίστε την ταινία χαρτιού, εφαρμόστε κόλλα στην επιφάνεια της οροφής. Η κόλλα μπορεί να αραιωθεί ελαφρά με νερό. Κόψτε την ταινία και τεντώστε την με μια σπάτουλα για να αποσπάσετε την υπερβολική κόλλα και όλες τις φυσαλίδες αέρα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα σπόγγου από κόλλα και υγρασία. Εάν χρησιμοποιείτε επίδεσμο γυαλιού, η διαδικασία είναι παρόμοια, αλλά δεν χρειάζεται να βρέξετε το επίδεσμο με νερό και για άλλη μια φορά να κολλήσετε με κόλλα μετά την τοποθέτηση του επίδεσμου στην οροφή.

Πρακτικά το ιδανικό τείχος θα αποδειχθεί, αν στο shpaklevke να τηρούν απλούς κανόνες

Η τήρηση των βασικών απλών κανόνων του στόκου θα επιτρέψει την επίτευξη ενός τέλεια επίπεδου τοίχου

Στις γωνίες, είναι καλύτερο να κόψετε την ταινία χαρτιού και να επικαλύψετε τις εγκάρσιες αρθρώσεις καθώς και τις διαμήκεις. Μετά από αυτό, ο επίδεσμος καλύπτεται με το τελικό στόκο. Το στρώμα πρέπει να είναι περίπου 1 mm. Για την ταπετσαρία αυτό, κατά κανόνα, αρκεί, αλλά αν το ανώτατο όριο του γυψοσανίδας είναι σκιασμένο για τη ζωγραφική, χρειάζεστε 2-3 στρώσεις τελικού στόκου. Όταν στεγνώσει, η επιφάνεια πρέπει να λειανθεί και να σκουπιστεί για να αφαιρεθούν οι μικρές γρατζουνιές και τα ελαττώματα του στόκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύλο συνδέοντας το σε μια ηλεκτρική σκούπα.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: