5 ιδέες και μαθήματα για την κατασκευή χειροτεχνιών από χαρτοπετσέτες

5 ιδέες και μαθήματα για την κατασκευή χειροτεχνιών από χαρτοπετσέτες

Χειροτεχνία από χαρτοπετσέτες

Θα εκπλαγείτε όταν θα μάθετε πόσες όμορφες χειροτεχνίες μπορούν να γίνουν από χαρτί ή χαρτοπετσέτες. Σε αυτό το υλικό, παρουσιάσαμε 5 κύριες τάξεις βήμα προς βήμα, από τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε είδη διακόσμησης, επιτραπέζια αξεσουάρ, χριστουγεννιάτικα στολίδια, δώρα αγαπημένων ή παιχνίδια για παιδιά. Παρεμπιπτόντως, όλες οι ιδέες υπολογίζονται για τη δημιουργικότητα των ενηλίκων και των παιδιών.

Μάστερ τάξη 1. Χορεύοντας κούκλες από χαρτοπετσέτες

Κοιτάζοντας αυτές τις κομψές φιγούρες των μπαλαρίνων και των υπέροχων νεράιδων, φαίνεται σαν να έκαναν έναν πραγματικό κύριο. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα παιδιά από τις πιο συνηθισμένες χαρτοπετσέτες μπορούν να κατασκευάσουν αυτά τα χειροποίητα αντικείμενα από τα χέρια τους.

 • Μπαλαρίνα από χαρτοπετσέτες
 • Μπαλαρίνα από χαρτοπετσέτες
 • Μπαλαρίνες από χαρτοπετσέτες σε κινητά τηλέφωνα
 • Νεράιδα χαρτοπετσέτες
 • Νεράιδα χαρτοπετσέτες
 • Νεράιδα χαρτοπετσέτες
 • Νεράιδα χαρτοπετσέτες

Τρόποι να χρησιμοποιήσετε μια χαρτί μπαλαρίνα μπορεί να έρθει με πολλά. Για παράδειγμα, μπορεί να κρεμαστεί σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, βάλτε στο ράφι, όπως ένα άγαλμα, για να δώσει ένα αγαπημένο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποιείται ως κούκλα, ή μερικά χορευτές κάνουν τα κινητά μωρό όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Μπαλαρίνες από χαρτοπετσέτες με τη μορφή κινητών τηλεφώνων

Κινητά με μπαλαρίνες από χαρτοπετσέτες

Τι χρειάζεστε:

 • Εύκαμπτο μήκος σύρματος περίπου 1,5 m.
 • Ομοιόμορφες χαρτοπετσέτες οποιουδήποτε χρώματος (σε αυτό το έργο χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτες 30 × 30 εκ.).
 • Κόλλα PVA και βούρτσα για την εφαρμογή της?
 • Κλωστή με βελόνα.
 • Ψαλίδι.

Πώς να το κάνετε:

Βήμα 1. Πρώτα πρέπει να κάνουμε ένα "σκελετό" από μπαλαρίνες από σύρμα. Για να το κάνετε αυτό, διαιρεί σύρμα σας σε δύο άνισα μέρη: το μήκος του καλωδίου πρέπει να έχουν μήκος 90 cm, μια μικρή - περίπου 40 εκ Μπορείτε να κάνετε μια χορεύτρια διαφορετικού μεγέθους, αλλά να έχετε κατά νου ότι το φόρεμά της θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ύφασμα, το οποίο σημαίνει «σκελετό». δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή την κύρια κατηγορία, το μέγεθος του "σκελετού" υπολογίζεται σε ένα φόρεμα από μια χαρτοπετσέτα 30 × 30 cm.

Βήμα 2. Διπλώστε το μακρύ καλώδιο στο μισό, στρίψτε λίγο, και στη συνέχεια σχηματίστε ένα μικρό βρόχο (δείτε την παρακάτω φωτογραφία). Θα είναι ένα κεφάλι. Διαδώστε τα δύο άκρα του σύρματος μακριά για να κάνετε τα πόδια σας, στη συνέχεια, κάντε ένα βρόχο σε κάθε πόδι.

 • Σκελετός από μπαλαρίνες από σύρμα
 • Σκελετός από μπαλαρίνες από σύρμα

Βήμα 3. Για να φτιάξετε τα χέρια, διπλώστε ένα μικρό σύρμα στο μισό, γυρίστε το, σχηματίζοντας στα άκρα της οπής. Στη συνέχεια, τυλίξτε και συνδέστε την προκύπτουσα θυσάνου του μπαλαρίνα τόρνος ακριβώς κάτω από το λαιμό. Ως αποτέλεσμα, κάθε χέρι θα έχει μήκος 7-8 cm και ο "σκελετός" θα μοιάζει με τη φωτογραφία.

Σκελετός από μπαλαρίνες από σύρμα

1

Βήμα 4. Τώρα ας ασχοληθούμε με τους "μυς". Κόψτε ή απλά σχίστε τα χαρτοπετσέτες σε στενές λωρίδες και αρχίστε να τους τυλίγετε "σκελετό", κατά μήκος του τρόπου λίπανσης στρώσεων χαρτιού με κόλλα PVA χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Όταν το σχήμα είναι έτοιμο, αφήστε το να στεγνώσει.

Κτίριο μυών

Βήμα 5. Όσο στεγνώνει η μπαλαρίνα μας, μπορείς να την κάνεις φόρεμα. Πάρτε το τετράγωνο διπλωμένη πετσέτα (δηλ, στην αρχική του μορφή), το διπλώνουμε σε ένα τρίγωνο, τότε η κορυφή του τριγώνου να κάμπτει τη γραμμή δίπλωσης και κόψτε το κατεργαζόμενο τεμάχιο κατά μήκος μιας καμπύλης, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Κάνοντας μια φούστα μπαλαρίνα

Στρέφοντας τη σερβιέτα, θα δείτε ότι είναι σκαλισμένο με τη μορφή τεταρτημόριο (τετράγωνα ενός κύκλου). Συνδέστε το τεταρτημόριο σε 2-3 χαρτοπετσέτες διπλωμένα σε ένα σωρό και κόψτε τα κενά για το φόρεμα.

Βήμα 6. Περιστρέψτε κάθε κομμάτι εργασίας έτσι ώστε το φόρεμα να είναι μαλακό και υφή. Εάν είναι επιθυμητό, ​​σε αυτό το στάδιο, οι χαρτοπετσέτες μπορούν να βαφτούν.

Κάνοντας μια φούστα μπαλαρίνα

Βήμα 7. Πάρτε 2-3 κομμάτια για το φόρεμα, διπλώστε τα όπως φαίνεται στη φωτογραφία και κόψτε τα αμέσως (λίγο!).

Κάνοντας ένα μπαλέτο φόρεμα

Βήμα 8. Τώρα βάλτε το φόρεμα στη μπαλαρίνα μέσα από την προκύπτουσα τρύπα, τραβήξτε το στους ώμους, στη συνέχεια ράψτε το ένα στο άλλο το πίσω μέρος και τα μπροστινά μέρη της. Ακούστε, σχεδόν τελείωσε! Μόνο για να σφίξετε τη μέση με ένα νήμα / κορδέλα και δέστε / κολλήστε το βρόχο σε αυτό (π.χ. στην πλάτη ή τα χέρια ανυψωμένα προς τα πάνω).

Κάνοντας ένα μπαλέτο φόρεμα

Μπαλαρίνα από χαρτοπετσέτες

Με το πειραματισμό με το χρώμα, το μήκος και το σχήμα του φόρεμα, καθώς και τη θέση των χεριών και των ποδιών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη συλλογή από αντίθετες κούκλες.

Μπαλαρίνες από χαρτοπετσέτες

Μπαλαρίνα σε καλσόν

Δείτε επίσης: Λουλούδια από χαρτί με τα χέρια τους - 4 μαθήματα για αρχάριους.

Master-class 2. Μαζικές μπάλες από ανοιχτές χαρτοπετσέτες

Τώρα προσφέρουμε να κατασκευάσουμε βιοτεχνίες από δαντελωτά χαρτομάντιλα με τη μορφή τρισδιάστατων μπάλων που μπορούν να διακοσμήσουν κάθε αργία, ειδικά το Νέο Έτος και τα Χριστούγεννα.

Τρισδιάστατες μπάλες από χαρτοπετσέτες

Τρισδιάστατες μπάλες από χαρτοπετσέτες

Και από τις δαντελωτές μπάλες είναι ένα όμορφο κινητό.

Τρισδιάστατες μπάλες χαρτοπετσετών - κινητό

Αυτές οι μικρές μπάλες στο κινητό των παιδιών είναι κατασκευασμένες από 4 μαντηλάκια, τα οποία προηγουμένως ήταν διακοσμημένα με έγχρωμο χαρτί

Τι χρειάζεστε:

 • 10-12 χαρτοπετσέτες διάτρητη κέικ (χαρτοπετσέτες διάτρητη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μικρότερης διαμέτρου μικρές μπάλες, σε αυτή την περίπτωση μία μπάλα που χρειάζεστε περίπου 4-10 χαρτοπετσέτες)?
 • Ζώνη (έγχρωμη ή άσπρη).
 • Βελόνα?
 • Χάντρες για διακόσμηση (προαιρετικά).

Σερβιέτες

Πώς να το κάνετε:

Βήμα 1. Διπλώστε 10-12 χαρτοπετσέτες για ένα κέικ σε ένα σωρό και τραβήξτε μια γραμμή στη μέση.

Βήμα 2. Ράψτε ένα σωρό χαρτοπετσέτες ακριβώς στη γραμμή. Χρησιμοποιήστε τα clothespins για να στερεώσετε τα φύλλα για το ράψιμο.

Μπολ από χαρτοπετσέτες για κέικ

Βήμα 3. Διαδώστε τη μπάλα σας.

Μάστερ τάξη 3. Λουλούδια πλούσια

Αυτά τα όμορφα λουλούδια χαρτιού μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα βάζο ή να κολληθούν σε έναν τοίχο, ας πούμε, για να διακοσμήσετε ένα γλυκό τραπέζι για γενέθλια, γάμο ή 8 Μαρτίου.

Λουλούδια σε μίσχους

Τι χρειάζεστε:

 • 4 μαντηλάκια του ίδιου χρώματος.
 • 1 σερβιέτα με αντίθεση χρώματος.
 • Νήμα ή κορδέλα.
 • Ψαλίδι;
 • Ξύλινα σουβλάκια ή οποιοδήποτε άλλο ξύλινο ραβδί.
 • Κόλλα?
 • Scotch.

Υλικά για την κατασκευή λουλουδιών από χαρτοπετσέτες

Πώς να το κάνετε:

Βήμα 1. Απλώστε τις χαρτοπετσέτες σας και τις βάζετε σε ένα σωρό.

Βήμα 2. Αφαιρέστε την αντιηλιακή σερβιέτα στην αρχική της μορφή (δηλαδή διπλωμένη σε τετράγωνο) και κόψτε τις άκρες της γύρω από 2,5 εκατοστά από τη δεξιά και την κάτω πλευρά.

Λουλούδι από χαρτοπετσέτα

Βήμα 3. Διαδώστε τη σερβιέτα σε αντίθεση, βάλτε την πάνω από τα υπόλοιπα, και στη συνέχεια από την προκύπτουσα στοίβα προσθέστε το ακορντεόν. Σφίξτε το ακορντεόν στο κέντρο και συνδέστε το με μια χορδή.

Βήμα 4. Δώστε τα στρογγυλεμένα ή γλωσσικά άκρα του ακορντεόν με ψαλίδι.

Λουλούδι από χαρτοπετσέτα

Βήμα 5. Ευθυγραμμίστε το ακορντεόν σας έτσι ώστε να μοιάζει με ένα τόξο, στη συνέχεια ξεκινήστε απαλά να σηκώνετε κάθε στρώμα χαρτιού στο κέντρο για να "χνούσει" το λουλούδι.

Λουλούδι από χαρτοπετσέτα

Βήμα 6. Χρησιμοποιώντας σκωτσέζικες ταινίες, κόλλησε το ξύλινο κορδόνι προς το πορφυρό μέρος του λουλουδιού και έπειτα μάσκατε με ένα χαρτοπετσέτο. Ώρα! Το σκάφος σας είναι έτοιμο! Με την ευκαιρία, εάν βάψετε τα στελέχη των λουλουδιών με πράσινο χρώμα και τα προσθέσετε με τεχνητά φύλλα, τα λουλούδια θα αποδειχθούν πιο πιστά.

Ορτανσία από χαρτοπετσέτες

Ποιος θα πίστευε ότι οι λευκές ορτανσίες στη φωτογραφία ήταν φτιαγμένες από χαρτοπετσέτες. Για να κάνετε μια ορτανσία, κάντε δύο λουλούδια σύμφωνα με τις οδηγίες μας και κολλήστε τα μαζί ή απλά χρησιμοποιήστε περισσότερες πετσέτες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιθυμητό να κόβουμε τα άκρα των χαρτοπετσετών με κύματα, τα μίσχοι στο χρώμα και να τα συμπληρώνουμε με μεγάλα τεχνητά φύλλα

Δείτε επίσης το υλικό: Πώς να φτιάξετε λουλούδια από ιστό - 4 μαθήματα για αρχάριους.

Μάστερ τάξη 4. Άγγελοι από χαρτοπετσέτες

Μια άλλη ιδέα των βιοτεχνιών του νέου έτους από δαντελένιες χαρτοπετσέτες - αγγέλους για τη διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ή μια εορταστική εξυπηρέτηση.

Άγγελος των χαρτοπετσετών

Τι χρειάζεστε:

 • Σερβιέτες?
 • Ψαλίδι και κοπτικό μαχαίρι.
 • Κόλλα για χαρτί.
 • Πένες με πινέλο.
 • Ένα σύρμα σενίλλης ή μια βούρτσα για τον καθαρισμό ενός σωλήνα καπνίσματος (που πωλείται σε καταστήματα καπνού) είναι ασημένιο / χρυσό.

Πώς να το κάνετε:

Βήμα 1. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το σώμα ενός αγγέλου. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε τη σερβιέτα στο μισό, ώστε να έχετε δύο ημικύκλια. Στη συνέχεια, με ένα τεχνικό μαχαίρι, κάντε μικρές εγκοπές για τα φτερά σε ένα από τα ημικύκλια. Κόψτε τις άκρες του ημικυκλίου για να κάνετε κώνο.

Βήμα 2. Τώρα ας φτιάξουμε φτερά. Πάρτε το υπόλοιπο μισό κύκλο και κόψτε το σε δύο κομμάτια. Τοποθετήστε τα τεταρτημόρια που προκύπτουν στις σχισμές στο πίσω μέρος του αγγέλου (γωνίες).

Βήμα 3. Και τέλος, κάντε το πρόσωπο του αγγέλου. Σχεδιάστε δύο ίδιους κύκλους (η διάμετρος προσδιορίζεται από το μάτι και τη γεύση σας), κόψτε τις και στη συνέχεια τραβήξτε ένα κλειστό μάτι και το στόμα σε έναν από τους κύκλους. Ο δεύτερος κύκλος θα γίνει καπάκι, πρέπει να κολληθεί πίσω από το πρόσωπο και ακριβώς πάνω από αυτό. Με την ευκαιρία, αν έχετε ένα γυαλιστερό ασημένιο ή χρυσό χαρτί, τότε το καπάκι του αγγέλου είναι καλύτερο να το κόψετε.

Βήμα 4. Ο άγγελος είναι σχεδόν έτοιμος, παραμένει μόνο να κάνει ένα φωτοστέφανο. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε βούρτσα σύρμα σενίλ ή σωλήνες καθαρισμού στο ένα άκρο κάνει μια κυκλική βρόχο και λίγο να γείρει. Στη συνέχεια, κόλλα το σύρμα στο πρόσωπο ενός αγγέλου, και, τέλος, τοποθετήστε το σύρμα στην κορυφή του κώνου (το σώμα) και ασφαλίστε το με κόλλα ή κολλητική ταινία (στο εσωτερικό του κώνου).

Ακολουθούν μερικές ιδέες από βιοτεχνίες από χαρτοπετσέτες με τη μορφή αγγέλων, οι οποίες δεν είναι δύσκολο να το κάνουν μόνοι τους, ακόμη και χωρίς οδηγίες.

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες και πλαστικές μπάλες

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες και πλαστικές μπάλες

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες

Τα χειροποίητα κατασκευάστηκαν από ευαίσθητες χαρτοπετσέτες, ξύλινες χάντρες και σύρμα σενίλλης

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες

Άγγελοι από χαρτοπετσέτες

Δείτε επίσης: Λουλούδια από ταινίες με τα χέρια τους - 6 μαθήματα για αρχάριους.

Μάστερ τάξη 5. Πεταλούδες για διακόσμηση διακοπών

Τώρα θα σας δείξουμε πώς να κάνετε τέτοιες πεταλούδες μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή η κύρια τάξη είναι τόσο απλή που ακόμη και οι μικρότερες βελόνες μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

 • Πεταλούδες από χαρτοπετσέτες στο τραπέζι
 • Πεταλούδες από χαρτοπετσέτες στο τραπέζι
 • Πεταλούδες από χαρτοπετσέτες στο τραπέζι
 • Πεταλούδες από χαρτοπετσέτες στο τραπέζι

Τι χρειάζεστε:

 • Δύο χαρτοπετσέτες.
 • Σύρμα (κατά προτίμηση σε έγχρωμη πλεξούδα).
 • Clothespin.

Πώς να το κάνετε:

Βήμα 1. Πρώτα θα φτιάξουμε το κορυφαίο ζευγάρι των φτερών. Για να γίνει αυτό, ξεδιπλώστε πλήρως τη σερβιέτα και στη συνέχεια το διπλώστε με ένα τρίγωνο. Διπλώστε το τρίγωνο με το ακορντεόν και σφίξτε το κέντρο με το clothespin.

Πεταλούδα από μια πετσέτα

Βήμα 2. Τώρα κάντε τα κάτω φτερά. Πάρτε μια αδιάλυτη πετσέτα και τοποθετήστε την μπροστά σας με ένα διαμάντι. Διπλώστε το ακορντεόν όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Πεταλούδα από μια πετσέτα

Βήμα 3. Συνδέστε τα επάνω και κάτω πτερύγια με σύρμα και αφαιρέστε την κλωστή.

Πεταλούδα από μια πετσέτα

Βήμα 4. Με δύο άκρα του σύρματος, συνδέστε ένα άχυρο ή χρησιμοποιήστε μια ταινία σκωτσέζας για να διακοσμήσετε τον τοίχο με μια πεταλούδα.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 − 48 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map